Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
ma vecina moze do 6 podnijeti bez problema...ali problem je ako bude jaci ,tu ti spasa nema ....
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Mene nije bilo strah. Sve kontam nece kod nas. Al nakon sto sam ovo u Albaniji vidiobodi123 je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:23Mene je ovaj u 4 ujutro probudio to je valjda ovaj isti što je Albaniju streso, samo iza sna onako osjetim i čujem kako se krevet trese lijevo desno a cijela zgrada ljulja, nisam više kako treba ni zaspao, a ovaj u 10 sam bio vani sva sreća. Dosta raje iz zgrada momentalno izašlo ispred.
Trebalo bi da ga je gradnja u nas na nivou, evo reče ova neka mozemo podnijet sve do 6.5
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
evo citam novi zemljotres u Albaniji ...blizu Tireane..oko 5 po Rihteru ...
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Zamisli tek onaj u Japanu 2011. godine, magnitude oko 9 jbt. Gledam baš snimke sad, nerealno nešto, tlo se pomjera 5 minuta bez prestanka i to poprilično brzo, bukvalno cijeli grad sravni sa zemljomJustin je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:25Mene nije bilo strah. Sve kontam nece kod nas. Al nakon sto sam ovo u Albaniji vidiobodi123 je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:23Mene je ovaj u 4 ujutro probudio to je valjda ovaj isti što je Albaniju streso, samo iza sna onako osjetim i čujem kako se krevet trese lijevo desno a cijela zgrada ljulja, nisam više kako treba ni zaspao, a ovaj u 10 sam bio vani sva sreća. Dosta raje iz zgrada momentalno izašlo ispred.
Trebalo bi da ga je gradnja u nas na nivou, evo reče ova neka mozemo podnijet sve do 6.5![]()
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
daj videobodi123 je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:39Zamisli tek onaj u Japanu 2011. godine, magnitude oko 9 jbt. Gledam baš snimke sad, nerealno nešto, tlo se pomjera 5 minuta bez prestanka i to poprilično brzo, bukvalno cijeli grad sravni sa zemljomJustin je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:25Mene nije bilo strah. Sve kontam nece kod nas. Al nakon sto sam ovo u Albaniji vidiobodi123 je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:23Mene je ovaj u 4 ujutro probudio to je valjda ovaj isti što je Albaniju streso, samo iza sna onako osjetim i čujem kako se krevet trese lijevo desno a cijela zgrada ljulja, nisam više kako treba ni zaspao, a ovaj u 10 sam bio vani sva sreća. Dosta raje iz zgrada momentalno izašlo ispred.
Trebalo bi da ga je gradnja u nas na nivou, evo reče ova neka mozemo podnijet sve do 6.5![]()
![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
I opet imas gradjavina na kojima tokom tog razornog zemljotresa u Japanu nije nastala steta koja je ocekivana, zbog vrhunski proracunate gradnje. Znatno vise stete desilo se npr. na Haitiju iako je taj zemljotres bio nekoliko x slabiji.
Vazno je samo tlo, konstrukcija gradjevina te kontrola. Glede nekih opceprihvacenih propisa, svako 50 godina trebala bi se vrsiti navedena kontrola i na podrucjima koja nisu obiljezena kao rizicna, glede ove pojave. Neke objekte moguce je dodatno ojacati.
Normalno je da nakon udarnog potresa bude i niz slabijih u naredih 12 sati.
Vazno je samo tlo, konstrukcija gradjevina te kontrola. Glede nekih opceprihvacenih propisa, svako 50 godina trebala bi se vrsiti navedena kontrola i na podrucjima koja nisu obiljezena kao rizicna, glede ove pojave. Neke objekte moguce je dodatno ojacati.
A smooth sea never made a skilled sailor.
a postoji li mogucnsot da narednih sati pogodi nas jos jaci ? .Asteriks je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:46I opet imas gradjavina na kojima tokom tog razornog zemljotresa u Japanu nije nastala steta koja je ocekivana, zbog vrhunski proracunate gradnje. Znatno vise stete desilo se npr. na Haitiju iako je taj zemljotres bio nekoliko x slabiji.
Vazno je samo tlo, konstrukcija gradjevine te kontrola. Glede nekih opceprihvacenih propisa, svako 50 godina trebala bi se vrsiti navedena kontrola i na podrucjima koja nisu obiljezena kao rizicna, glede ove pojave.
bodi hvala
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Da, onaj u Nepalu 2015. godine je bio čini mi se oko 8, a mislim da je nastala nenormalna šteta, oko 10k poginulo, nije ostalo ništa od gradova, bukvalno ko domine sve zgrade padaleAsteriks je napisao/la: ↑26 nov 2019, 14:46I opet imas gradjavina na kojima tokom tog razornog zemljotresa u Japanu nije nastala steta koja je ocekivana, zbog vrhunske gradnje. Znatno vise stete desilo se npr. na Haitiju iako je taj zemljotres bio nekoliko x slabiji.
Vazno je samo tlo, konstrukcija gradjevine te kontrola. Glede nekih opceprihvacenih propisa, svako 50 godina trebala bi se vrsiti navedena kontrola i na podrucjima koja nisu obiljezena kao rizicna, glede ove pojave.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Bas je yebeno bilo, probudilo me iz sna, razbila se casa.Bazinga12345 je napisao/la: ↑26 nov 2019, 12:23Ovdje u Mostaru je pravo gadno bilo. Ima oštećenja na nekim objektima.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Yeben je osjecaj, ja cim stanem imam osjecaj da se ljuljam.
Kontam evo ga opet
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
kako bi živjeli u Japanu 
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
brate cudan neki osjecaj u glavi,bas sto kazes sve imas utisak evo ga opet...
asteriks hvala buraz
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- akisarajevo92
- Kontakt:
tako sam se i ja kao klinac pitao kako ljudi mogu zivjeti na Ilidzi zbog aviona, a sad zivim tu, toliko navikao da ih ni ne cujem
u Japanu zemljotresi kao nama kisa
Don't believe the hype.
Kad su ovi zemljotresi tačno vidiš koliko je naš narod nepismen i neobrazovan.
Samo pogledaj komentare na božju kaznu.
Samo pogledaj komentare na božju kaznu.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
To za bozju kaznu i pisu oni sto imaju ukupno 3 zuba i zive 10km od civilizacije, skolu vidjeli smao na slici. Kontaju jos Alija predsjednik.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
kobiletina neka jutros na radiju nazvala da kaže, jeste ba to je sve od Boga to treba tako
kad se nisam zakuco u nekog instant...
sve poništit i osnovne diplome i mrš svi u noćnu školu...zato nas i driblaju ovi nacionalisti, narod gl00p....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Marsal
- Kontakt:
Prije par godina kad je bila serija onih zemljotresa u Zenici...e prvi koji je bio i najgori je baš jak bio... Ja u video klubu u pola 2 igro Calla sa svojom bagrom
i poslije zemljotresa izašli mi na ulicu, sve vani ba a ljeto bilo i stojim kraj neke trafike kad dođe lik i kae daj mi piva za 20 maraka dok ovo sve nije poravnalo 
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.