Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Salih1984
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Salih1984 » 27 nov 2019, 12:31

313 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:30
slika

:ljepota: :ljepota: :ljepota:
King :tokralju: :tokralju:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 27 nov 2019, 12:33

313 je napisao/la:
slika

Jedan jedini :salut:

Al dobicemo Nalića :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 27 nov 2019, 12:36

Sušić zagonetan, na Irce idemo bez golmana?
Walk on

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 nov 2019, 12:36

Susic selektor, Nalic pomocnik-pedagog-motivator
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 27 nov 2019, 12:42

313 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:36
Sušić zagonetan, na Irce idemo bez golmana?
:urnebes:

Zuti ostani Safeta ti ... j@b@ prvenstva i pobjede ... nije ta zvaka za bosanskog seljaka ... :opaopa:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 nov 2019, 12:45

Ljudi moji prvi i jedini selektor koji nas je odveo na SP. A bome i krajem marta 2020 prvi i jedini selektor koji nas je odveo na EP.
Dugo ce vas moj drug Emir Paso na to podsjecati. Zato pazite sta pisete. :D
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 27 nov 2019, 12:47

emir79 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:25
Opcija vam je Nalic, kojeg ogromno gura jedna navijacka skupina.
Pa ako zelite ovog demagoga koji se pogubio u Premijer ligi onda bujrum. Bez razmisljanja i bilokakve dileme mi je Susic ako ce ovaj tulipan se gurati. Da ne govorim da su za Nalica i Husref i Amar doktori nauka.

Eto pa birajte i dobro razmislite.
Usput, neka neko i anketu postavi.
Ko moze ozbiljan Nalica gurati? Da je covjek nesto napravio u Svedskoj rekao bih stvarno, super, ovaj covjek je npr izborio EL sa nekim Svedskim timom ili slicno. Onda bih ga i ja vjerovatno podrzao. Ali on je daleko daleko od tih rezultata, vodio neke amatere po 4. diviziji. Da obavlja posao koji je obavljao za Svedski Fudbalski Savez, kao koordinator, i da prati nase talente sirom Evrope, to bi imalo dosta smisla, ali nista vise od toga.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 nov 2019, 12:50

Od Robija sam očekivao mnogo više, ali sam se razočarao u svakom pogledu. Bio je izvanredan igrač, igrač 'kreator' sa mnogobrojnim idejama (mada je i tada pokazivao često svoju "tvrdoglavost"!), ali kao trener od svega toga = nula (osim tvrdoglavosti :roll: )!

Nisam optimista za ovaj baraž, kasno je za neke 'velike promjene', ali - nikad se ne zna, možda griješim i volio bih da griješim

Safet Sušić, hm?
Pretpostavimo da će se moj pesimizam, nažalost, "potvrditi" - u tom slučaju bi pod hitno, umjesto Robija, angažovao Safeta Sušića, da prestana više i ta 'fama' o našem najuspješnijem slektoru: kao on nas odveo na SP, aha :shock: - tada su se "složile kockice" ( i odlična ekipa), a on imao tu sreću da bude dio tog "mozaika" i ništa više, dapače.
Pape jeste jedan od najboljih bh.igrača svih vremena ali kao trener je "x-puta" pokazao da nije za taj posao i da je apsolutno neuspješan kao "stručnjak" (vidjeti njegovu trenersku biografiju - dovoljno), a reprezentacja je počela kliziti silaznom putanjom, uz ostale faktore koji to obavezno prate, baš njegovim 'radom' nakon plasmana i kratkotrajnog bitisanja na SP. To je činjenica i toliko se pisalo o njemu kao treneru koji ne zna 'je l' poš'o il' doš'o" da je više besmisleno o tome pisati.
PS:
Da dodam da bi i, nedajbože, izbor Amara O. bila ista katastrofa, jedino bi bile zanimljive njegove "alanfordovske" izjave, prije i nakon utakmica...

Baraž je "naša sudbina", a plasman na EP je vrlo upitan!?
Možda bi trenutno pomogla neka "šok terapija" (ali za to treba imati više preduslova) mada mi, objektivno, nemamo kvalitetan izbor igrača, nažalost.
Smatram da smo došli na nivo prosječne europske reprezentacije, ali ne smatram da je to prevelik hendikep pod uslovom da imamo kvalitetnog selektora, da igrači budu mentalno i fizički barem na nivou igrača Finske i ostalih prosječnih reprezentacija...

Sretno nam bilo - još uvijek, u meni, tinja nada da ću svoju BiH gledati na EP. :bih:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 27 nov 2019, 13:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 nov 2019, 12:51

Nigerija likes this.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 27 nov 2019, 12:53

Jedini koji nas je odveo na prvenstvo, i ako je to dosta teze bilo negu u ovoj grupi gdje je Beli vodio repku. Sad su 2 mjesta isla direktno a tad samo jedan dok drugi u plejoff. Tad se nije imalo mjesta za kiks jer je grcka sve ostalo dobijala. Sad si imalo mjesta za kiks, moglo se izgubiti dva pua od zabara i dovoljno je bilo dobiti samo amatere poput armenije i finske i bili bi na prvenstvu. Nije da branim Safeta, ali nas je odveo na takmicenje u dosta tezim kvalifikacijama i po meni je dosta bolji od ovog KRMKA a i plus mu je sto sigurno vise voli ovu zemju. Sigurno je moze i bolje od Safeta ali tesko da je moglo gore od Krmka. Pape nas abd vodi na euro.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 27 nov 2019, 12:57

313 je napisao/la:
slika

Vec vidim kako medalja cuci Susicu na grudima :opaopa:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 27 nov 2019, 12:58

alex1991 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:57
313 je napisao/la:
slika

Vec vidim kako medalja cuci Suicu na grudima :opaopa:
Ide bih do eura nema govora :bih:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 nov 2019, 12:58

Tristan10 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:47
Ko moze ozbiljan Nalica gurati? Da je covjek nesto napravio u Svedskoj rekao bih stvarno, super, ovaj covjek je npr izborio EL sa nekim Svedskim timom ili slicno. Onda bih ga i ja vjerovatno podrzao. Ali on je daleko daleko od tih rezultata, vodio neke amatere po 4. diviziji. Da obavlja posao koji je obavljao za Svedski Fudbalski Savez, kao koordinator, i da prati nase talente sirom Evrope, to bi imalo dosta smisla, ali nista vise od toga.
Nalić je možda bolji trener od Sušića i Baždarevića ali njemu je puno teže dobiti angažman bilo gdje jer nije bio ozbiljan fudbaler dok će za legendu PSG i bivšeg igrača Reala i Barcelone uvijek biti mjesta u Africi, Aziji i lošim klubovima u Turskoj i Francuskoj. Prosinečki je po trenerskim kvalitetama nivo da vodi Podgrmeč ali i kao trener će zaraditi milione samo jer je on Veliki Žuti.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 nov 2019, 12:58

jEeDiNi kOjI NaS jE oDvEo nA pRvEnStVo
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 27 nov 2019, 13:08

hz1987 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:58
slika

pozdrav s kipra!
:rol: :rol: cirkusant od trenera kojeg u amaterskoj turskoj ismijavaju !!!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 27 nov 2019, 13:11

Drape je napisao/la:
27 nov 2019, 12:58
Tristan10 je napisao/la:
27 nov 2019, 12:47
Nalić je možda bolji trener od Sušića i Baždarevića ali njemu je puno teže dobiti angažman bilo gdje jer nije bio ozbiljan fudbaler dok će za legendu PSG i bivšeg igrača Reala i Barcelone uvijek biti mjesta u Africi, Aziji i lošim klubovima u Turskoj i Francuskoj. Prosinečki je po trenerskim kvalitetama nivo da vodi Podgrmeč ali i kao trener će zaraditi milione samo jer je on Veliki Žuti.
Mislim da bi reprezentacija BiH trebala da ima bolje opcije od Nalica, koji je trenirao neke Makedonce u 4. diviziji u Svedskoj. Sad prelazi na diskusiju ko je manje los, sto nije nikako konstruktivno. Da smo mi ozbiljni Nalic se ne bi nikako trebao ni spominjati za funkciju selektora. Za druge funkcije koje sam naveo sigurno da, ali za vise ne.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 27 nov 2019, 13:12

Susic je imao srecu da su Dzeko i Miske bili u prajmu. I da je tu bilo mnogo mladi igraca koji su obecavali poput Pjanica, Besica i tako dalje.

Nemojte od njega pravit Guardiola. On je ista ubleha ko i ostali. Samo sto ova rvatska prevara je galaksija sama za sebe. Yebo ga onaj ko ga doveo.
@igrajlopte 🐦

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 nov 2019, 13:17

Super da je ovaj bivši. Nisam ja za Safeta, nisam da se bilo koji selektor vrati. On je dao šta je imao. Treba odriješiti kesu i može se nači kvalitetan selektor. Puno više kvalitetnih selektora, odnosno, trenera bi sad prihvatilo klupu naše repke. Imaju 2 utakmice i na EP, možemo reći i da smo favoriti ovom baražu, obe kod kuće igramo. I onda mu dati dobru nagradu ako ode na EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 27 nov 2019, 13:24

Ovo je idealna prilika da se dovede bas dobar selektor, jer se moze dogovoriti neka normalnija plata a ponuditi ogroman bonus ukoliko se plasiramo na EP s njim, veoma dobra mamac da dobijemo konacno neko normalno ime na klupi.
🔵⚪

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 12 gostiju.