Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Denchi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Denchi » 27 nov 2019, 22:41

Osttribine je napisao/la:
27 nov 2019, 22:29
I jesu li nam drugovi postali trofejniji nakon piskaranja po forumu :D
E jbt ono prvo poluvrijeme i nase momke kad nisu iskoristili sve one sanse, sad bi ovde citali hvalospjeve, ovako tijesno bi, samo golom razlike pa se iznervirali, kao i Celik, kad ih mlatnes sa 3,4,5 kako inace na Kosevu prolaze onda je sve ok, ali kad je rezultat tijesan imas onda ovako prepirke gdje ispliva raznih gluposti od kojih je najjaca od onog lika iz Mostara da je 2 trofeja 2 trofeja i ako se radi o prvenstvu i kupu. Ne vrijedi raspravljati dalje.
pa to i ja kažem Tataru od plate odbit sedmicu života potrošio na ove napaćene....da je zvekno hettrick mjesto stative i 2 prečke...sad bi te molili da im pošalješ Salčina i Kurdića na posudbu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 27 nov 2019, 22:43

simidobar je napisao/la:
27 nov 2019, 18:31
keno83 je napisao/la:
27 nov 2019, 18:21
Denchi je napisao/la:
27 nov 2019, 17:16

evo 5 god nek otpadne na rat
đe ste bili ostalih 35 godina?
šta ste osvajali? od ove pa unazad?
ne možete ni u rang sa Čelikom i Slobodom jer su i oni nešto uradili....

od tih godina gdje smo bili blizu, prođe pola stoljeća a sad smo već predaleko....
Prvo ponavljam da navijam za oba kluba, i jednako su mi draga, moj prvi rodjak je jedna od najvecih legendi Sarajeva. Al ne poredi Velez u zadnjih 30 godina sa Sarajevom, Velez je samo inatom opstao, i donacijama navijaca, sve do zadnjih par godina, kad ga je uzeo trenutni predsjednik.

Velezu je samo bilo bitno da opstane, jer je to klub, kao siroce koje je sa sigurnog i uredjenog, protjerano na livadu, i tu ostavljeno.
Na toj livadi Velez se nije snasao, nego je tumarao gore dole, slomljene infrastrukture, napusten od dijela navijaca, sponzora, politike, ali i kao takav je zadrzao svoju autohtonost, svoju ideju, grb i misiju. Zbog toga treba da svako od nas ima dozu respekta prema tom klubu.

Golemo je kad ja, dvadeset godina nakon rata, ulazim u pecinu u Makarskoj, a covjek od 35 godina me pita odakle si, ja kazem Mostar, on se nasmije i kaze ooo Velez.

Jednako lijepe postove mogu pisati i o Sarajevu, jer imam toliko lijepih anegdota.
Ne znam odakle vas na ovoj prici, umjesto da njegujete onu divnu atmosferu sa stadiona, gdje se zajedno sjedi, pjeva i uziva, vi trazite razlog da se koljete, nemojte biti kao ostali, budite Rodjeni, budite braca i njegujte postovanje, samo tako se mozete izdignuti iz ove zabokrecine i svakodnevnice.
:thumbup:

Takodje mi je pravo drag i Mostar i Velez, jer jedno bez drugog ne ide... Imali su strasnih igraca i bili su dobar rival..
Sve sto su uradili i nacin na koji su opstali poslije rata je vrijedno postovanja... vidi se velicina, tradicija i ljubav..

Al da mi pljuju Sarajevo a ja da sutim, to nece da moze kolega... nikad nije moglo nit ce moc..
RAja je presrala sa pljuvanjem Sarajeva i svega, nisu horde krive ako je i bio penal. Slazem se tu.

bezKORISNIK
Kontakt:

Post Postao/la bezKORISNIK » 27 nov 2019, 22:44

Denchi je napisao/la:
27 nov 2019, 22:41
Osttribine je napisao/la:
27 nov 2019, 22:29
I jesu li nam drugovi postali trofejniji nakon piskaranja po forumu :D
E jbt ono prvo poluvrijeme i nase momke kad nisu iskoristili sve one sanse, sad bi ovde citali hvalospjeve, ovako tijesno bi, samo golom razlike pa se iznervirali, kao i Celik, kad ih mlatnes sa 3,4,5 kako inace na Kosevu prolaze onda je sve ok, ali kad je rezultat tijesan imas onda ovako prepirke gdje ispliva raznih gluposti od kojih je najjaca od onog lika iz Mostara da je 2 trofeja 2 trofeja i ako se radi o prvenstvu i kupu. Ne vrijedi raspravljati dalje.
pa to i ja kažem Tataru od plate odbit sedmicu života potrošio na ove napaćene....da je zvekno hettrick mjesto stative i 2 prečke...sad bi te molili da im pošalješ Salčina i Kurdića na posudbu....
Dacu im ja kurdica, ne moraju moliti :mrgreen:
UM: (a nije ultras mostar, vise je delija sever): 'volim dolare vise od svog zivota!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 27 nov 2019, 23:00

Samo za one koji vjeruju u mit da je Sarajevo do rata bio veci od nas. Kratki cas historije, nije preporucljivo za osobe koji imaju problem sa srcem, secerom i tlakom
Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773 -99 1205
Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615 +53 1179

Znaci Sarajevo odigralo 54 utakmice više od Veleza u prvoj ligi SFRJ. Imaju 12 pobjeda vise, 2 remija vise i 40 poraza vise. Sarajevo dalo 6 golova vise i primilo cak 158 golova vise. Sarajevo gol razlika -99, Velez +53. Sarajevo osvojilo 26 bodova vise. U prosjeku Sarajevo osvajalo 0.981 bodova, a Velez 1.004 boda po utakmici.

Sarajevo ima osvojena 2 trofeja prvaka SFRJ, u prvoj tituli pobjegli drugoplasiranom 2 boda, u drugoj tituli pobjegli drugoplasiranom 4 boda. Dva puta su bili drugoplasnirani. Prvi put im Zvezda pobjegla 7 bodova, a drugi put im pobjegao Partizan 8 bodova. Treceplasirani nikad nisu bili. Bitno je naglasiti da su jednu titulu i jedno drugo mjesto ostvarili u periodu 64-66, a onda nakon 15 godina PAUZE su u intervalu od 79-84 osvojili jos jednu titulu i jedno drugo mjesto.

Sa druge strane Velez je 3 puta bio drugoplasirani, i 4 puta treceplasirani. Prvi put kada su bili drugoplasirani Zvezda im je pobjegla 6 bodova, drugi put Velez imao isti broj bodova kao i Hajduk sa slabijom gol razlikom, a treci put Partizan pobjegao 1 bod. Prilikom zauzimanja pozicije broj 3 na kraju prvenstva Vojvodina je prvi put pobjegla 8 bodova, drugi put Zvezda pobjegla 3 boda, treci put Partizan pobjegao 12 bodova, i cetvrti put pobjegao Partizan 3 boda. Svi ovi plasmani su se desavali u periodu od 65-87. U tom periodu Velez od 74-84 je bio slabije pozicioniran na tabeli, a ostalim godinama je uvijek bio u borbi za najveci plasman. Sveukupno gledajuci Velez je bio 7 puta medu top 3, a Sarajevo 4 puta.

Sto se tice kupa Velez je 4 puta igrao finale, od toga osvojio 2 finala, a 2 finala izgubio. Pobjedili su Zeljeznicar i Dinamo, a porazeni su od Zvezde i Partizana. Sarajevo ima 2 finala i oba su porazeni. Izgubili su od Dinama i Hajduka.

U Evropi Sarajevo je odigralo 14 meceva. Pobjedili su 4 meca, 5 nerijeseno i 5 poraza. Gol razlika 28:30, tj. -2.Najveci plasman je treća runda kup UEFA kada su porazeni od Anderlechta. Najbolji rezultati pobjeda protiv Anderlechta 1: 0, te remi protiv Manchester Uniteda 0:0 i remi protiv Hamburga 3:3. Protivnici Sarajeva u Evropi: Olympacos iz Nicosie, Manchester United, Kuusysi, HSV, Slavia iz Sofije, Corvinul Hunedoara i Anderlecht

Velez u Evropi ima odigrano 28 meceva. Pobjedili su 12 meceva, 8 nerijesenih i 8 poraza. Gol razlika 47:38, tj. +9. Najveci plasman je cetvrtfinale protiv Twentea. Nabolji rezultati pobjede protiv Derbya 4:1 i protiv Borusie 2:1. Protivnici Veleza u Evropi: tatran Prešov, Spartak Moskva, Rapid Beč, Derby County, Twente, Jeunesse Esch, Lokomotiv Leipzig, Vasas, Vitoša Sofija, Sion, Borussia Dortmund, APOEL, Belenenses i Hearts.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

bezKORISNIK
Kontakt:

Post Postao/la bezKORISNIK » 27 nov 2019, 23:12

nekoIzMostara je napisao/la:
27 nov 2019, 23:00
Samo za one koji vjeruju u mit da je Sarajevo do rata bio veci od nas. Kratki cas historije, nije preporucljivo za osobe koji imaju problem sa srcem, secerom i tlakom

Znaci Sarajevo odigralo 54 utakmice više od Veleza u prvoj ligi SFRJ. Imaju 12 pobjeda vise, 2 remija vise i 40 poraza vise. Sarajevo dalo 6 golova vise i primilo cak 158 golova vise. Sarajevo gol razlika -99, Velez +53. Sarajevo osvojilo 26 bodova vise. U prosjeku Sarajevo osvajalo 0.981 bodova, a Velez 1.004 boda po utakmici.

Sarajevo ima osvojena 2 trofeja prvaka SFRJ, u prvoj tituli pobjegli drugoplasiranom 2 boda, u drugoj tituli pobjegli drugoplasiranom 4 boda. Dva puta su bili drugoplasnirani. Prvi put im Zvezda pobjegla 7 bodova, a drugi put im pobjegao Partizan 8 bodova. Treceplasirani nikad nisu bili. Bitno je naglasiti da su jednu titulu i jedno drugo mjesto ostvarili u periodu 64-66, a onda nakon 15 godina PAUZE su u intervalu od 79-84 osvojili jos jednu titulu i jedno drugo mjesto.

Sa druge strane Velez je 3 puta bio drugoplasirani, i 4 puta treceplasirani. Prvi put kada su bili drugoplasirani Zvezda im je pobjegla 6 bodova, drugi put Velez imao isti broj bodova kao i Hajduk sa slabijom gol razlikom, a treci put Partizan pobjegao 1 bod. Prilikom zauzimanja pozicije broj 3 na kraju prvenstva Vojvodina je prvi put pobjegla 8 bodova, drugi put Zvezda pobjegla 3 boda, treci put Partizan pobjegao 12 bodova, i cetvrti put pobjegao Partizan 3 boda. Svi ovi plasmani su se desavali u periodu od 65-87. U tom periodu Velez od 74-84 je bio slabije pozicioniran na tabeli, a ostalim godinama je uvijek bio u borbi za najveci plasman. Sveukupno gledajuci Velez je bio 7 puta medu top 3, a Sarajevo 4 puta.

Sto se tice kupa Velez je 4 puta igrao finale, od toga osvojio 2 finala, a 2 finala izgubio. Pobjedili su Zeljeznicar i Dinamo, a porazeni su od Zvezde i Partizana. Sarajevo ima 2 finala i oba su porazeni. Izgubili su od Dinama i Hajduka.

U Evropi Sarajevo je odigralo 14 meceva. Pobjedili su 4 meca, 5 nerijeseno i 5 poraza. Gol razlika 28:30, tj. -2.Najveci plasman je treća runda kup UEFA kada su porazeni od Anderlechta. Najbolji rezultati pobjeda protiv Anderlechta 1: 0, te remi protiv Manchester Uniteda 0:0 i remi protiv Hamburga 3:3. Protivnici Sarajeva u Evropi: Olympacos iz Nicosie, Manchester United, Kuusysi, HSV, Slavia iz Sofije, Corvinul Hunedoara i Anderlecht

Velez u Evropi ima odigrano 28 meceva. Pobjedili su 12 meceva, 8 nerijesenih i 8 poraza. Gol razlika 47:38, tj. +9. Najveci plasman je cetvrtfinale protiv Twentea. Nabolji rezultati pobjede protiv Derbya 4:1 i protiv Borusie 2:1. Protivnici Veleza u Evropi: tatran Prešov, Spartak Moskva, Rapid Beč, Derby County, Twente, Jeunesse Esch, Lokomotiv Leipzig, Vasas, Vitoša Sofija, Sion, Borussia Dortmund, APOEL, Belenenses i Hearts.
Prva recenica: Znaci Sarajevo odigralo 54 utakmice više :salut:

I sta dalje citati :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Pitas li se zasto je Sarajevo odigralo vise utakmica u prvoj ligi? :rol: :rol:
Sad je jasno da su srbi imali siptare a mi bosanci hercegovce zato sto su srbi prvi birali :bow:
UM: (a nije ultras mostar, vise je delija sever): 'volim dolare vise od svog zivota!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 27 nov 2019, 23:16

A sta vi pauzirate 100 godina do prve titule ili cete malo duze jos pauzirati, a to za koliko je ko kome bodova pobjegao prilikom osvajanja titule je smiješno, pa evo hipoteticki da vi uzmete titulu na gol razliku sta znaci to onom drugoplasiranom, apsolutno nista, znaju se propozicije kada dva prvoplasirana imaju isti broj bodova i sta dalje odlucuje. Ili da izgubis u finalu kupa, nebitna stvar, to nije uspjeh. Pa po tim izgubljenim finalima mislim da je Sloboda rekorder u BiH, a sta joj to znaci.

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 27 nov 2019, 23:38

keno83 je napisao/la:
27 nov 2019, 22:43
simidobar je napisao/la:
27 nov 2019, 18:31
keno83 je napisao/la:
27 nov 2019, 18:21

Prvo ponavljam da navijam za oba kluba, i jednako su mi draga, moj prvi rodjak je jedna od najvecih legendi Sarajeva. Al ne poredi Velez u zadnjih 30 godina sa Sarajevom, Velez je samo inatom opstao, i donacijama navijaca, sve do zadnjih par godina, kad ga je uzeo trenutni predsjednik.

Velezu je samo bilo bitno da opstane, jer je to klub, kao siroce koje je sa sigurnog i uredjenog, protjerano na livadu, i tu ostavljeno.
Na toj livadi Velez se nije snasao, nego je tumarao gore dole, slomljene infrastrukture, napusten od dijela navijaca, sponzora, politike, ali i kao takav je zadrzao svoju autohtonost, svoju ideju, grb i misiju. Zbog toga treba da svako od nas ima dozu respekta prema tom klubu.

Golemo je kad ja, dvadeset godina nakon rata, ulazim u pecinu u Makarskoj, a covjek od 35 godina me pita odakle si, ja kazem Mostar, on se nasmije i kaze ooo Velez.

Jednako lijepe postove mogu pisati i o Sarajevu, jer imam toliko lijepih anegdota.
Ne znam odakle vas na ovoj prici, umjesto da njegujete onu divnu atmosferu sa stadiona, gdje se zajedno sjedi, pjeva i uziva, vi trazite razlog da se koljete, nemojte biti kao ostali, budite Rodjeni, budite braca i njegujte postovanje, samo tako se mozete izdignuti iz ove zabokrecine i svakodnevnice.
:thumbup:

Takodje mi je pravo drag i Mostar i Velez, jer jedno bez drugog ne ide... Imali su strasnih igraca i bili su dobar rival..
Sve sto su uradili i nacin na koji su opstali poslije rata je vrijedno postovanja... vidi se velicina, tradicija i ljubav..

Al da mi pljuju Sarajevo a ja da sutim, to nece da moze kolega... nikad nije moglo nit ce moc..
RAja je presrala sa pljuvanjem Sarajeva i svega, nisu horde krive ako je i bio penal. Slazem se tu.
To je sva poenta...

Rekoh ako ce mijenjat savez, idemo zajedno.. al nas vezat sa onim go*nima iz saveza i fol prozivat za sudije koje su nas samo u ovoj sezoni ostetili za fin broj bodova je sve samo ne prijateljstvo...

Na njihovom pdf-u sve je to nasa organizacija.. pisaju, se*u po dijelovima Sarajeva, isti mi svi.. pokazali pravo lice... uglavnom nista fino..

Jest forum, jest dosta toga drugacije, al brate nije svejedno kad te "prijatelji" onako hvale..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 27 nov 2019, 23:43

Nismo mi ni bili tu kad malo bolje skontas, ovo je udba dopisivala bodove i vas namjerno izbacivala u drugu ligu.. crnjak, stas..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 nov 2019, 23:46

Koji smo giganti mladji a vise pobjeda,titula prvaka drzave,vise nastzpa u ex yu prvoj ligi

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 nov 2019, 23:48

Keno evo i pored pljuvanja grada Sarajeva,pisanja sebilja itd opet niko nista nije ruzno za Velez i mostarce napisao,ne racunam ova dva tri bolida

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 27 nov 2019, 23:59

Kad si veliki klub nemas potrebu nekoga ubjedjivati.
Veliki klub ne place ako je ostecen od strane sudije (desi se to svakom klubu iako sudije cesto nemaju namjeru) nego dize glavu i gleda da nadigra iduceg protivnika.
Sarajevo je zato veliki klub.
I Velez je veliki klub iako neki forumasi kvare sliku RA.
FK Penaldzije iz Banja Luke npr nije veliki klub jer se zali a u toku sezone su imali najvise srece sa sudcima.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 28 nov 2019, 00:00

Mislis "srece".
- FKS -

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 28 nov 2019, 02:04

vest je napisao/la:
27 nov 2019, 23:59
Kad si veliki klub nemas potrebu nekoga ubjedjivati.
Veliki klub ne place ako je ostecen od strane sudije (desi se to svakom klubu iako sudije cesto nemaju namjeru) nego dize glavu i gleda da nadigra iduceg protivnika.
Sarajevo je zato veliki klub.
I Velez je veliki klub iako neki forumasi kvare sliku RA.
FK Penaldzije iz Banja Luke npr nije veliki klub jer se zali a u toku sezone su imali najvise srece sa sudcima.
Upravo zato se meni i ne sviđa ova citava rasprava... Mislim da je bespotrebno sve bilo od one rasprave dal je trebo svirat penal il ne..tu se trebalo stati.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 28 nov 2019, 02:08

Debila uvijek ima sa svake strane pogotovo ovih forum navijaca, ne znam sto ih ne ignorisete i gotovo, to im je najbolji odgovor.

Sramota me citat ove uvrede i na Mostar i na Sarajevo sve zbog par debila sa foruma :stop:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 28 nov 2019, 02:23

slika

Siljak uci ostale strumfove popunjavati uplatnice, lekcija br 1 je opis placanja, slucaj krov na istoku :D

angazovali pitara u uo specijalizacija uplatnice :rol:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 28 nov 2019, 13:05

RodjeniiBrato je napisao/la:
28 nov 2019, 02:08
Debila uvijek ima sa svake strane pogotovo ovih forum navijaca, ne znam sto ih ne ignorisete i gotovo, to im je najbolji odgovor.

Sramota me citat ove uvrede i na Mostar i na Sarajevo sve zbog par debila sa foruma :stop:
Nema brato nikakvih i nakon svega uvreda na racun Mostara i mostaraca vec pisaju na sebilj,Sarajevo itd pa ih kulturno bocnemo

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 nov 2019, 18:54

2 kapitena bivsi igraci Zelje. Nemam komentar.

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 28 nov 2019, 19:46

RodjeniiBrato je napisao/la:
28 nov 2019, 02:08

Grozno je eskaliralo, Velez opljackan protiv Zelje, pa na Sarajevo pushe.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 nov 2019, 00:02

bezKORISNIK je napisao/la:
27 nov 2019, 23:12

Prva recenica: Znaci Sarajevo odigralo 54 utakmice više :salut:

I sta dalje citati :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Pitas li se zasto je Sarajevo odigralo vise utakmica u prvoj ligi? :rol: :rol:
Sad je jasno da su srbi imali siptare a mi bosanci hercegovce zato sto su srbi prvi birali :bow:
nemojte gledat u pehare evo vam ova gomila brojeva :D :urnebes: :rol:
o ti nebo jbm :damn: :facepalm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 29 nov 2019, 02:58

zagor1987 je napisao/la: Keno evo i pored pljuvanja grada Sarajeva,pisanja sebilja itd opet niko nista nije ruzno za Velez i mostarce napisao,ne racunam ova dva tri bolida
Druze izaslo se iz kolosijeka sa ovim, ruzno za citat, a onako lijepa atmosfera na stadionu. Ja sam mostarac al nedam Sarajeva. Ta dva grada za mene su najveci biseri ljepote u BiH i ja ih volim a ko zeli nek se kolje i vrijedja, jedna utakmica nikad to nece ubit u meni, ma koliko propusta ista donijela.
Sad napast strumfove i akBd do nove titule.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 18 gostiju.