AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 29 nov 2019, 20:23

Evil Genius II je napisao/la:
29 nov 2019, 18:49

ciljao sam na prethodni post jer apsolutno dijelim misljenje, s tim sto ja licno polazem velike nade u diawaru i mislim da ce izrasti u odlicnog veznjaka. tu se cini mi se malo razilazimo.

generalno gledano, iako tu i tamo imamo drugacije poglede vezane za romu uvijek me obraduje kada vidim da si napisao nesto novo ovdje na temi. isto vazi za manuela, alena, bombaya i starog romanistu admira. :salut:

Same here, kad vidim da si pisao ili neko od pomenutih. Samo moram priznati ponajviše mi se sviđa kakav dojam @Admir ostavlja, hardcore mrzitelj nefer igre, raznih namještanja, spletki, piemonte calcia
(ili ukratko juventus).
Ne bi to ovdje ni na šta ličilo ako bi se oko svega slagali i dijelili mišljenje, dobro nam je i ovako. & vezano za Diawaru, jbg nisam ja isključio da neće on ispasti dobar igrač, ima 23 godine ili tu negdje, uglavnom relativno mlad i nije se toliko ni naigrao kod nas da bi ušao u sistem i pokazao najbolje što može. Samo ga trenutno vidim kao igrača za rotacije.
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 30 nov 2019, 00:06

Bilo bi odlicno da Diawara izraste u pravog DMF-a i da zamijeni Danielea. Jos uvijek je mlad 22 god. Mada, sjecam se prije par godina kada je nastupao za Bolognu, povezivao se sa Romom, haman dogovorili prelazak, a na kraju zavrsi u Napoliju. Bas sam ga zbog toga pratio u Napoliju, gdje se nije naigrao u jakoj konkurenciji. Bojim se da je stagnirao 2-3 god u Napoliju. Nekad davno sam nade polagao u Ricarda Fatya, a na kraju Faty ni blizu nije izrastao u veliku zvijezdu. Nadajmo se da nece biti slican slucaj i sa Diawarom.

Dijelim s vama misljenje kada su u pitanju postovi pomenutih Romanista... Kad se samo sjetim koliko smo se nekad raspravljali s torinskom mafijom oko sudijskih krađa... Admir@ je naravno bio nas kolovođa :D

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 nov 2019, 00:53

tri vezana posta na temi rome nisam vidio od 2010. godine :ljepota:

nego, sto se transfera malog diaware tice, mi smo tada ispali od porta u onim kvalifikacijama za ligu prvaka kada nam je DDR izbio iz dzepa novac od plasmana koji je trebao ici za transfer diaware. ostalo je historija. nazalost, slozio bih se da je stagnirao u napoliju i vjerovatno izgubio sezonu dvije dobrog progresa, medjutim, jos uvijek je prilicno mlad i vec sad u nekim stvarima odskace od ostatka rostera. meni recimo je uz veretouta prvi izbor u tom duplom pivotu i u ovom momentu mi je sigurnija opcija od cristantea jer vjerovatno je najbolji paser kojeg imamo. pellegrini je recimo vizionar koji daje taj zadnji pas, asistira i napucava statistiku, ali diawara je onaj tip kome je zona komfora sa loptom u nogama i koji kratkim dodavanjima pokrece cijelu ekipu i prenosi igru od odbrane ka gore. podsjeca me na fizicki jaceg pizarra.
Admir_Sa je napisao/la:
24 okt 2019, 22:59
blagoslovi nas svojim prisustvom, uzeljela te se raja :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 dec 2019, 21:06

Kakva lopta Pellegrinija :clap:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 dec 2019, 21:11

inace je ovo igranje po kisi protiv davljenika uvijek bila katastrofa za romu tako da ocekujem svasta do kraja tekme.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 dec 2019, 21:31

Više sreće nego pameti. Ne bih ja ovo poništavao :facepalm:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 dec 2019, 21:31

Kako igramo i bod je dosta. Valjda im mrsko trcati po ovoj kisi. Evo penala ni iz cega :mrgreen:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 dec 2019, 21:34

juventusovski, a sažvakali nas ljudi realno. :thumbdown:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 dec 2019, 22:07

Denno je napisao/la:
01 dec 2019, 21:34
juventusovski, a sažvakali nas ljudi realno. :thumbdown:
Ako se ovo pobjedi samo ce se pamtiti 3 boda tako da nek Verona dominira a mi da dobijemo. Nemam nista protiv. Svakako vecinu tekmi ove sezone igramo ko i veceras.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 dec 2019, 22:40

Sad već se može reći da ovi previše ciganišu. Ali užasna partija, vrlo moguće da se kiksa. Ne možeš Veroni uzeti loptu i završiti utakmicu mirno :facepalm:
embrace the chaos

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 dec 2019, 22:42

Ma stas pisati više o ovoj ligi i klubu, sve isto, jedan klub privilegovan kao i uvijek, a roma treba dnk kluba promjeniti da se možeš nečemu nadati

Grob te ebo lik centrira a petorica dižu ruke i traze ofsajd, a lik im gol uvali

Gledaj opsade gola kao da su barcelona
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 dec 2019, 06:20

verona je prije ove utakmice primila 11 golova u 13 utakmica sto je bila druga najbolja odbrana lige (bolja od nase ili recimo od intera koji je prvi na tabeli), a mi smo im uspjeli utrpati 3 komada. po kisi. u gostima!

eh sad, daleko od toga da je ovo bila idealna partija i da smo sve vrijeme kontrolisali situaciju s obzirom na to da je utakmica bila dosta blize 2:2 rezultatu nego ovom 1:3. vezni red ovaj put nije bio na nivou kao ni bekovi, pa je verona prelahko dolazila do gola i to je nesto sto inter nece propustiti kazniti tako da se nadam da cemo uspjeti eliminisati te propuste do iduceg vikenda. jednostavno se ne smije desiti da nas igrac igra presing na protivnickog par metara i onda ga pusti da neometan nastavi trcati kao sto su to pellegrini i dzeko uradili kada smo primili gol. isto tako se ne smije dopustati da lopta prolazi kroz nas 16erac ili pada u isti a mi kao dizemo ruke za ofsajd, potencijalni prekrsaj i slicno. izbiti loptu sto dalje pa se onda raspravljati sa sudijom. takodje, raduje povratak zaniola jer cengiz koliko god bio ofanzivno dobar, toliko defanzivno ne pomaze beku pa je sinoc jadni santon svako malo bio ostavljen sam i izigravan kao na treningu.

u svakom slucaju ima dosta prostora za napredak, ali treba biti realan i priznati da je ovo tip utakmice koji roma manje vise po defaultu gubi, a sinoc je uzela tri boda. dakle, sta god da radi fonseca ocigledno radi dobro i nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu jer ne treba nam toliko posjed lopte, jalova dominacija i lazni presing samo statistike radi. uvijek cu radije prihvatiti 3 boda protiv protivnika koji je imao posjed, a mi ga trkom, zalaganjem i iskoristenim sansama dobili kao sinoc. :salut:
Admir_Sa je napisao/la:
01 dec 2019, 22:42
Ma stas pisati više o ovoj ligi i klubu, sve isto, jedan klub privilegovan kao i uvijek, a roma treba dnk kluba promjeniti da se možeš nečemu nadati
dodjes, upises se, popljujes inter juve, odes. svi sretni :D
Zadnja izmjena: Evil Genius II, dana/u 02 dec 2019, 07:57, ukupno mijenjano 2 puta.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 02 dec 2019, 07:21

Za razliku od Undera, Izgleda da je ova pauza zbog povrede na Pelegrinija pozitivno djelovala. Ove zadnje 2-3 utakmice svaka sansa Rome ili pogodak, Pelegrini je asistent ili predasistent, pa tako i sinoc.

EvilGenius je odlicno primjetio propuste u odbrani i veznom redu.
AdmirSa :njanjanja:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 04 dec 2019, 15:10

Džeko već drugi dan preskače trening, razlog je nekakva prehlada. A u ****, i ako se oporavi do petka neće biti na 100% :sick:
Inače idem i na ovu utakmicu :tralala: , protiv Gladbacha su me razočarali, valjda ne bude tako i ovaj put. Nek i izgube, ali malo više borbe i hrabrosti nego u Njemačkoj bit će dosta.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 dec 2019, 07:24

Vjerujem da će Džeko igrati jer manje više svaku tekmu igra bez obzira na to da li je povrijeđen, spreman, umoran, voljan i slično. Doduše, igramo u gostima pa i ako presjedi 60ak minuta sutra nije tolika šteta jer pretpostavljam da bi nam igra na kontre i Perotti ili Mkhitaryan kao lažna devetka taktički više odgovaralo za ganjanje bilo kojeg rezultata koji nije poraz.

Sretno, Denno :thumbup:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 dec 2019, 11:02

Pa i ne bi bio kraj svijeta da Armenac odigra 9ku, kao što kažeš bili bi opasniji u kontrama, ali isto tako bi se mogao igrati pressing na zadnju liniju intera. Perotti meni djeluje kao gotov igrač, nije više opasan 1 na 1 i nije lopta sigurna kod njega kao ranije, istina mnogo je odsustovao i vidjet ćemo na šta će ličiti nakon što uveže (ako) još koju utakmicu na terenu.

Hvala :salut:
embrace the chaos

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 dec 2019, 23:19

Dobar bod , ja zadovoljan, još više jer je gol zaključan.

Za sada ova ekipa je meni OK , drago mi je što Cristante ne igra , još da se Kalinić oporavi da se rastereti Džeko.

Zaniola treba zaključati gospodara mi , staviti mu 150 miliona odštetu , igračina malo je reći.

Ružno je reći, ali drago mi je i da Florenzi ne igra , njegovih 10-15 neuptrobljivih centaršuteva po utakmici mi nimalo ne fale.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 dec 2019, 06:48

Mirante :salut:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 07 dec 2019, 23:11

I Smalling :salut: :D

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 07 dec 2019, 23:15

Alen1987 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:11
I Smalling :salut: :D
Vraćaju ga , sve im yebem odvratno , Ole Gunar Ružni ga baš pohvalio :crazy: :crazy: :crazy:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.