Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Varg
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Varg » 30 nov 2019, 21:09

godinama ista prica ali ovaj put ni blizu jsta situacija, za dvije utakmice je u igri 18miliona km, nisu ni u savezu tolike budale

a samim tim i dusko 2 utakmice od toga da se upise u historiju bih, dugo je u savezu zna kako sve hoda, zna igrace, ljudi ga vole... nadam se da ce pristati

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 nov 2019, 21:17

Tili je napisao/la:
30 nov 2019, 20:12
Sveti je napisao/la:
30 nov 2019, 17:36
Susic, nalic, bazdarevic big no
Dusko, osim ili paunovic bi bili pun pogodak
Bigaj ti koliko hos :kafa: selektor je sredjen
Hajd onda reci ko je.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 30 nov 2019, 22:24

Maestro je napisao/la:
30 nov 2019, 21:17
Tili je napisao/la:
30 nov 2019, 20:12
Sveti je napisao/la:
30 nov 2019, 17:36
Susic, nalic, bazdarevic big no
Dusko, osim ili paunovic bi bili pun pogodak
Bigaj ti koliko hos :kafa: selektor je sredjen
Hajd onda reci ko je.
Zabranjeno mi je a cut ce se za dva do cetri dana radna u BiH. Ziv bio :kafa:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 30 nov 2019, 22:45

Varg je napisao/la:
30 nov 2019, 21:09
godinama ista prica ali ovaj put ni blizu jsta situacija, za dvije utakmice je u igri 18miliona km, nisu ni u savezu tolike budale

a samim tim i dusko 2 utakmice od toga da se upise u historiju bih, dugo je u savezu zna kako sve hoda, zna igrace, ljudi ga vole... nadam se da ce pristati
Druga strana medalje kaze da moze da ukalja svoje ime dok je ziv. U slucaju neuspjeha sto je takodje sasvim moguce, on bi bio kriv za sve pa i za greske Roberta Prosineckog. Bio bi neznalica koja vec dugo nije radila. Bio bi zastarjeli strucnjak...
Mac sa dvije ostrice, izmedju pukovnika i pokojnika je mala granica, jer tako to die kod nas.

Tesko ce on to sve prihvatiti, nije on budala. Ne postoji toliki strucnjak kod nas kojeg mi ne bi uspjeli dovesti do neznalice.
Recimo Vahid Halilhodzic, po nekom mom misljenju nas najbolji strucnjak, koji je nakon par mjeseci u Trabzonu dobio otkaz, ovdje se pisalo kako nije nikakav strucnjak. sta bi bilo da mu se tako nesto desilo u reprezentaciji. Ne smijem ni zamisliti kakve bi samo rijeci padale.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 30 nov 2019, 22:48

emir79 je napisao/la:
30 nov 2019, 22:45
Varg je napisao/la:
30 nov 2019, 21:09

Druga strana medalje kaze da moze da ukalja svoje ime dok je ziv. U slucaju neuspjeha sto je takodje sasvim moguce, on bi bio kriv za sve pa i za greske Roberta Prosineckog. Bio bi neznalica koja vec dugo nije radila. Bio bi zastarjeli strucnjak...
Mac sa dvije ostrice, izmedju pukovnika i pokojnika je mala granica, jer tako to die kod nas.

Tesko ce on to sve prihvatiti, nije on budala. Ne postoji toliki strucnjak kod nas kojeg mi ne bi uspjeli dovesti do neznalice.
Recimo Vahid Halilhodzic, po nekom mom misljenju nas najbolji strucnjak, koji je nakon par mjeseci u Trabzonu dobio otkaz, ovdje se pisalo kako nije nikakav strucnjak. sta bi bilo da mu se tako nesto desilo u reprezentaciji. Ne smijem ni zamisliti kakve bi samo rijeci padale.
Al za koju stotinu hiljada eura rizikovo bi to Dusko sigurno :mrgreen:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 30 nov 2019, 23:23

Varg je napisao/la:
30 nov 2019, 17:17
izgleda da je zamoljen bajevic i nije odbio, to mi izgleda kao najrealnija opcija za ove dvije utakmice ako dusko zeli
Dosta je bilo jugoslovenskih staraca. Pokazali su da ne znaju. Daj nekog mladjeg. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 01 dec 2019, 00:37

Mozel kako Sir Husref Musemic biti selektor? Mi smo dobre duse i bez prituzbi bi ga dali vama.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

File
Kontakt:

Post Postao/la File » 01 dec 2019, 00:43

Emery

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 dec 2019, 00:50

Nek Safetu daju milion eura za 2 tekme
27.10.2020

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 dec 2019, 00:59

Ja bi najvise volio da bude neki ozbiljan stranac, cisto da nam otvori oci sto se tice selektiranja igraca, da vidimo objektivno ko koliko moze, a ne da se igraci putem medija ili nekih drugi kanala guraju. Skauting ranije nije ni postojao, jedino je mozda Bazdarevic radio vrstu skautinga gdje je pratio i pricao sa igracima. Kad dodje jedan Prosinecki ti fakticki ne znas na cemu si.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 dec 2019, 01:09

Tristan10 je napisao/la:
01 dec 2019, 00:59
Ja bi najvise volio da bude neki ozbiljan stranac, cisto da nam otvori oci sto se tice selektiranja igraca, da vidimo objektivno ko koliko moze, a ne da se igraci putem medija ili nekih drugi kanala guraju. Skauting ranije nije ni postojao, jedino je mozda Bazdarevic radio vrstu skautinga gdje je pratio i pricao sa igracima. Kad dodje jedan Prosinecki ti fakticki ne znas na cemu si.
Ozbiljan stranac ti ovdje nece htjeti doci raditi; Magath je sve objasnio. Hoce samo doci ovi strucnjaci poput Lothara Mattheusa i jos nekih sto zele spasiti (propalu) trenersku karijeru.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 01 dec 2019, 07:52

Tristan10 je napisao/la:

Pa i tom stranom treneru bi iz saveza govorili koje igrace da zove. Da mu olaksaju posao pa bi opet svoje zvali

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 dec 2019, 07:55

Amar :opaopa:
jurisicduska je napisao/la:
01 dec 2019, 00:27

Ja sam pravio određene analize i naveo da nikako ne smijemo markirati Stilica , cijelu utakmicu dva covjeka na njemu, on ih se hladno rijesi napravi visak, sansa za sansom, dobro smo prosli kako je moglo, i nije im svirnuo penal nad Veselinovicem, cist kao suza.

S druge strane Osim mag trenerski za ove prostore, Stilica konstantno gura u zone gdje je Sarajevo najtanje, 30 metara od gola, lijevo desno, izlaskom Hebibovica preseli teziste na Letica, pa malo izrotira veznjake, vrati Stilica gurne Alispahica naprijed, pa pomjeri kompletnu odbranu svoju naprijed jer je vidio da mu Velkoski i Tatar ne mogu pobjeci ako je taj "bijeg" s centra, pa stavi 4 veznjaka (da da Ramovic je veznjak) , nadjaca ti sredinu, Osim je u toku utakmice promijenio vjerovali vi ili ne 4 formacije, znate li koliko je nas mag promijenio formacija , 0 :D

Cak i kad je izvrsio izmjene ispomjerao je po pozicijama u 4-2-3-1 i to je jedino sto igramo a i to ne igramo u skladu sa tom formacijom nego ko da igramo 3-4-3 sto je ludilo ali objasnit cu u drugom dijelu posta. Je li ocekivao mozda da ce to sad proci, odjednom, naprosto, mislim ne ide ta igra 20 tekmi al et procepit ce 21.

Derbi smo izgubili od losije ekipe koja je bolje vodjena. "Glavu na glavu" samo je na poziciji ofanzivnog veznog Zeljeznicar bolji a u konacnici su izgledali duplo bolje, sto implicira da je Osim 5 puta bolji trener od Husrefa.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 dec 2019, 08:41

Naravno da je Osim bolji od Husrefa i to nemjerljivo, to sam rekao i na temi Sarajeva...glupost je uopce raspravljati o tome.
Takodjer sam na pocetku sezone govorio da ce se Zeljo itekako boriti za titulu dok su vecina Pitara govorili "ma ta ce Seljo?!".

Ne bih se slozio da je Zeljo slabiji od Sarajeva...tu je to...oni malo bolji u ofanzivi, mi u defanzivi...
Ja sam siguran da Stilic kao onomad ni Alispahic kod Husrefa ne bi izgledao nista bolje od Velkoskog ili Tatara kada se prebaci u vezni red.

Licno bih prije vise volio Osima na selektorskoj klupi nego Muslina, Magatha, Paunovica i neka slicna imena...smatram da je studiozan, a uz to bi mu sigurno stalo maksimalno, bio bi posvećen...za ove nisam siguran, boli njih briga, isto kao i Robija.
Bajevic naravno moze...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 dec 2019, 09:58

nebeskasila je napisao/la:
01 dec 2019, 07:52
Tristan10 je napisao/la:

Pa i tom stranom treneru bi iz saveza govorili koje igrace da zove. Da mu olaksaju posao pa bi opet svoje zvali
Ja u to ne vjerujem. Ko da ne bi Susic i Bazdarevic rekli da su im iz Saveza nametli neke igrace pri izboru.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 01 dec 2019, 10:12, ukupno mijenjano 1 put.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 01 dec 2019, 10:05

Bajevic 100%

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 01 dec 2019, 10:12

Dzaba ja pisem , za Magatha nema para ljudi sta vam je.. pa nije Magath Robi pa da se prodaje za menadzerske talove.

Bajevic , Susic , Kodro to su imena zasad realna .
Neko spominje Osima to je nerealno jer ima klub a znate kako je zadnji put prosao po pitanju podrske IO. Nije stvar strucnosti u ovome nego lobiranja , Osim to nema i nece sigurno se gurati..

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 01 dec 2019, 11:03

Mislim da Magatha neće nam nikada postaviti za selektora. Ovo sto pišu za Bajevića bilo bi idealno riješenje al se bojim da ga nece odabrati. Safer po meni nije neka opcija, Kodro mi djeluje mekan. Barbarez se nikad nije bavio poslom trenerskim al bih mogao da zamislim njega i Bajramovica u tandemu. Amara i Husrefa. Ovdje treba neko ko ima harizmu i nećw milion puta reci BiH ima dobru ekipu kao Robi
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 01 dec 2019, 13:07

Bajevic je slobodan,potreban nam je realno.
Mozda su pare problem...
Medjutim,drugi selektor ce donjeti jedan refresh u ekipi pogotovo ako je strucnjak kao Bajevic.
Medjutim,moram biti realan mi nemamo velike igrace ali kad bi bili dovoljno motivisani kao igraci Finske,Grcke -mi smo na EP..
Susic,Mesa,Zuti,dolazili ali i odlazili ja ne vidim da se nesto veliko promjenilo u igri od onog poraza od kipra..
Ima tu mnogo vise stvari od promjene selektora

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 dec 2019, 13:16

Anoniman je napisao/la:
01 dec 2019, 13:07
Bajevic je slobodan,potreban nam je realno.
Mozda su pare problem...
Medjutim,drugi selektor ce donjeti jedan refresh u ekipi pogotovo ako je strucnjak kao Bajevic.
Medjutim,moram biti realan mi nemamo velike igrace ali kad bi bili dovoljno motivisani kao igraci Finske,Grcke -mi smo na EP..
Susic,Mesa,Zuti,dolazili ali i odlazili ja ne vidim da se nesto veliko promjenilo u igri od onog poraza od kipra..
Ima tu mnogo vise stvari od promjene selektora
Bajević ti je slobodan već sedam godina, on je u trenerskoj penziji. S obzirom da je pri Savezu reprezentaciju je mogao preuzeti svaki put kad se birao selektor ali nije želio.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, lumani, Zglavkar i 21 gost.