Virtu4l je napisao/la: ↑01 dec 2019, 07:45
U potpunosti razumijem navijače Sarajeva, ali mi je i dalje fenomen da je ovakav Husref uzeo dvije titule i dva kupa. Ok, prva titula koju je uzeo je bila u onom ludom vremenu, kad su neke ekipe imale 0 bodova sa gostovanja na kraju sezone i kad se sezona završavala bez domaćeg poraza.
Čovjek je blago rečeno neznalica, ne čita igru, ne radi apsolutno ništa u toku utakmice da bi situaciju okrenuo u svoju korist, analiza protivnika mu je veoma loša, ali je uvijek tu u vrhu. To je vjerovatno do kvaliteta ekipe i uvijek mu neko spasi dupe na kraju, to smo vidjeli mnogo puta čak i ove sezone.
Pa on je jučer uradio sve da nam olakša, kao da je Amara pitao šta nam najviše odgovara i tako postavio utakmicu. Čak i kad je svima nama bilo jasno da su nam se taktički namjestili na zicer, on ništa ne mijenja, čak i ne pokušava da promijeni taktiku, da spusti loptu, da prestane markirati Štilića jer smo tu najlakše stvarali višak.
Ne znam, nije mi jasno. Čovjek vjerovatno ima mnogo sreće i veoma jak tim koji kvalitetom krije sve njegove nedostatke.
Oba ovosezonska derbija je popušio na istu foru - na sredini. Ništa nije naucio iz one patarde

nevjerovatno.
Amar za razliku od njega je naucio nešto iz onih 0-3, mada mu je ekipa (koju je tada preuzeo) bila u rasulu, svako ih trpao Na Grbavici. Od GOŠKA, preko Zvijezde 09, pa do derbija.
Ali Amar našpanuje ekipu, veznjacima naredi da budu agresivni, da ulaze u duele, da otimaju lopte, da ne cekaju, da se brzo oslobađaju lopte kad imaju posjed itd. Alispahić i Sadiković sinoc dominiraju sredinom - a objektivno nisu ništa bolji igraci od Oremuša, Gavrića, Rahmanovića. U par deka je sve to po kvaliteti. Jedino je Štilić klasa za citavu ligu.
Dakle, trenerska pobjeda 100%.