Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

marconato
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la marconato » 02 dec 2019, 07:45

Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 00:09
Ne znam sto bi se dala prednost Paunovicu naspram Krstajicu. Covjek je ipak bosanski Srbin, napravio finu pricu sa Radnikom. Radije takav profil nego Paunovic koji nema nikakve veze sa nama, a ne vidim neke rezultate sto bi trebale da idu u njegovu korist. Nije da sam nesto za Krstajica, nego samo kad poredim.
Porediti Krstajića i Paunovića je isto sto i Prosinečkog i recimo obog lika iza Ajaxa!
Vi treba da ste srecni sto se (ako) se uopste dovodite u vezu sa Paunovićem!
Ja bih bio najsrecniji na svijetu kad bi on postao selektor Srbije! Zapravo, mislim da bi to u ovom momentu bio najbolji izbor... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 dec 2019, 07:52

A gdje ćeš upoređivati Krstajića i Paunovića.

Ne znam odakle se pojavio Paunović kao kandidat, ali ako je istina i ako postoji i najmanja šansa da nas preuzme, ne bi smjeli propustiti ovakvu šansu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 08:32

marconato je napisao/la:
02 dec 2019, 07:45
Tristan10 je napisao/la:
Ne znam sto bi se dala prednost Paunovicu naspram Krstajicu. Covjek je ipak bosanski Srbin, napravio finu pricu sa Radnikom. Radije takav profil nego Paunovic koji nema nikakve veze sa nama, a ne vidim neke rezultate sto bi trebale da idu u njegovu korist. Nije da sam nesto za Krstajica, nego samo kad poredim.
Porediti Krstajića i Paunovića je isto sto i Prosinečkog i recimo obog lika iza Ajaxa!
Ja bih bio najsrecniji na svijetu kad bi on postao selektor Srbije! Zapravo, mislim da bi to u ovom momentu bio najbolji izbor... ;)
Isto tako su nam servirali Roberta Prosineckog. Neka hvala. Tumbakovic je bolji od Paunovica, ziv bio pa vidio, a eto, mozemo uporediti za nekoliko godina. Nesto sto je ostvario sa u20 reprezentacijom Srbije je meni beznacajna referenca u kontekstu A reprezentacije BiH. Nisam rekao da sam za Krstajica, samo kazem izmedju te dvije osobe, radije bih Krstajica. Iz dva razloga; 1) ima vise iskustva. Covjek je vec jednom vodio reprezentaciju na nekom prvenstvu. Bez uspjeh, da. Ali ipak iskustvo je iskustvo, ali upamti ovo - covjek nikad nece nesto nauciti na uspjesnima, nego na greskama. Mislis ti stvarno da sad kad bi dosao Krstajic da bi sve iste greske uradio. Ne bi. Napravio bi greske, ali to iskustvo covjek nikad ne moze kupiti. Sad kad bi dosao Paunovic, on bi se opet ucio na nama, jer je tako. Sve bi mu novo bilo. 2) Mladen Krstajic je vezan za BiH, radio je u nasoj ligi, poznaje nas bolje nego Paunovic. Opet kazem, nisam uopste za Krstajica. Samo kazem izmedju te dvije opcije, prije sa za Krstajica.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 dec 2019, 08:38

Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 08:32
marconato je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Isto tako su nam servirali Roberta Prosineckog. Neka hvala. Tumbakovic je bolji od Paunovica, ziv bio pa vidio, a eto, mozemo uporediti za nekoliko godina. Nesto sto je ostvario sa u20 reprezentacijom Srbije je meni beznacajna referenca u kontekstu A reprezentacije BiH. Nisam rekao da sam za Krstajica, samo kazem izmedju te dvije osobe, radije bih Krstajica. Iz dva razloga; 1) ima vise iskustva. Covjek je vec jednom vodio reprezentaciju na nekom prvenstvu. Bez uspjeh, da. Ali ipak iskustvo je iskustvo, ali upamti ovo - covjek nikad nece nesto nauciti na uspjesnima, nego na greskama. Mislis ti stvarno da sad kad bi dosao Krstajic da bi sve iste greske uradio. Ne bi. Napravio bi greske, ali to iskustvo covjek nikad ne moze kupiti. Sad kad bi dosao Paunovic, on bi se opet ucio na nama, jer je tako. Sve bi mu novo bilo. 2) Mladen Krstajic je vezan za BiH, radio je u nasoj ligi, poznaje nas bolje nego Paunovic. Opet kazem, nisam uopste za Krstajica. Samo kazem izmedju te dvije opcije, prije sa za Krstajica.
Paunović je doktor u poznavanju fudbalske materije za tog sarlatana koji stavi jednog veznog igraca i 3 stopera u startnih 11.
Kakav Krstajić, covjek uopste nije trener, nema licencu, bio samo figura koja klima glavom.
Paunović je s druge strane sve ono sto 99 % trenera s ovih prostora nije. Covjek u koraku s vremenom, non-stop se edukuje, prati trendove. Da ne pricamo da su karakterom i moralom 2 univerzuma.
Cuj Tumbaković, covjek ostao u 90im godinama... :damn:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 dec 2019, 08:45

Ma cisto sumnjam da bi paunovic ili krstajic nesto napravili..

Po meni ili nas neko tipa Bajevic, Amar ili neki stranac europj3ac, mada se to nece desit tako da strance ne treba ni spomimjat.
=\_1921_/=

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 08:57

marconato je napisao/la:
02 dec 2019, 08:38
Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 08:32
marconato je napisao/la:

Paunović je doktor u poznavanju fudbalske materije za tog sarlatana koji stavi jednog veznog igraca i 3 stopera u startnih 11.
Kakav Krstajić, covjek uopste nije trener, nema licencu, bio samo figura koja klima glavom.
Paunović je s druge strane sve ono sto 99 % trenera s ovih prostora nije. Covjek u koraku s vremenom, non-stop se edukuje, prati trendove. Da ne pricamo da su karakterom i moralom 2 univerzuma.
Cuj Tumbaković, covjek ostao u 90im godinama... :damn:
Kazes obicnom covjeku Paunovic, a obicni covjek ce ti i otici da gleda BiH reprezentaciju. On ce ti ovako stati :wtf:, nikakve emocije, nema nista sto je vezano za BiH. Ko je ovaj lik uopste ce se pitati? I Safet Susic na drugu stranu je dosta bolji izbor od Paunovica u svakom pogledu. A nije Krstajic na mojoj listi od 5 prioriteta, nego samo kazem, barem je Krstajic spasio karijeru jednom Serbecicu, jednom Memisevicu, nasao neke mlade, zna sta je BiH.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 dec 2019, 09:02

Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 08:57

Kazes obicnom covjeku Paunovic, a obicni covjek ce ti i otici da gleda BiH reprezentaciju. On ce ti ovako stati :wtf:, nikakve emocije, nema nista sto je vezano za BiH. Ko je ovaj lik uopste ce se pitati? I Safet Susic na drugu stranu je dosta bolji izbor od Paunovica u svakom pogledu. A nije Krstajic na mojoj listi od 5 prioriteta, nego samo kazem, barem je Krstajic spasio karijeru jednom Serbecicu, jednom Memisevicu, nasao neke mlade, zna sta je BiH.
Druze, u Bogu, nista sto ti napises nema smisla nikakvog
tz tz tz tz tz tz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 09:05

slusalica je napisao/la:
02 dec 2019, 09:02
Tristan10 je napisao/la:

Onda napisi da tebi nema smisla, to je sasvim ok. Jer po tvojim kriterijama nema. A ne napisati kao da je tvoje ili moje univerzalno tacno.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 dec 2019, 09:06

Ne trebaju ti emocije da bi bio profesionalac, a covjek je za razliku i od Susica, Krstajica itd, upravo to, profesionalac!
Ne znam dal' si gledao njegov intervju nakon U20 SP? Ako nisi, pogledaj...

Tu se krije citava sustina ovog o cemu ja pricam.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 09:09

marconato je napisao/la:
02 dec 2019, 09:06
Ne trebaju ti emocije da bi bio profesionalac, a covjek je za razliku i od Susica, Krstajica itd, upravo to, profesionalac!
Ne znam dal' si gledao njegov intervju nakon U20 SP? Ako nisi, pogledaj...

Tu se krije citava sustina ovog o cemu ja pricam.
Ja samo znam za u21, jer toliko je meni u20 bitan. Isto tako kad zatvorim oci i vidim Safeta Susica na Bilinom Polju, i onda isto uradim sa Paunovicem, meni je nekako pogubno sa Paunovicem.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 dec 2019, 09:12

Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 09:05
slusalica je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:

Onda napisi da tebi nema smisla, to je sasvim ok. Jer po tvojim kriterijama nema. A ne napisati kao da je tvoje ili moje univerzalno tacno.
Osporio si Dusana, osporavas Paunovića u odnosu na Krstajica , a sve to ne argumentujes, pausalni i neosnovani su ti razlozi.
Logican zakljucak mi je da ti ustvari raspolazes sa jako malo informacija , skromnije od neke šture wikipedijske stranice.

Imas predrasude vezane za Dusanove godine i Paunovicev rodni list, a recimo Krstajicu pripisujes bosanstvo i zasluge za Serbecica i Memisevica.
Rezon nula !
tz tz tz tz tz tz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 09:33

slusalica je napisao/la:
02 dec 2019, 09:12
Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 09:05
slusalica je napisao/la:

Osporio si Dusana, osporavas Paunovića u odnosu na Krstajica , a sve to ne argumentujes, pausalni i neosnovani su ti razlozi.
Logican zakljucak mi je da ti ustvari raspolazes sa jako malo informacija , skromnije od neke šture wikipedijske stranice.

Imas predrasude vezane za Dusanove godine i Paunovicev rodni list, a recimo Krstajicu pripisujes bosanstvo i zasluge za Serbecica i Memisevica.
Rezon nula !
Ok.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 02 dec 2019, 09:33

Vidjeli smo Krstajića dovoljno sa Srbijom
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 09:39

Osim13 je napisao/la:
02 dec 2019, 09:33
Vidjeli smo Krstajića dovoljno sa Srbijom
Ovde nije niko za Krstajica.

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 02 dec 2019, 10:14

Paunović je samo imao uspjeh sa mladom reprezentacijom Srbije. Nije bilo čudo, kad se gleda koliko je bilo talentovanih igrača.
Kao trener u seniorima nije baš bio uspješan. Neznam jeli ste pratili ali prošlje godine sa chicagom bio u Mls ligi na zadnjem mjestu.

Po meni ne bih bilo loše ako bih bio Amar Osim, Dušan Bajević, Felix Magath, Ćiro Blažević

ZkaoZenica
Kontakt:

Post Postao/la ZkaoZenica » 02 dec 2019, 10:42

Najbitnija karakteristika trenera za baraz po meni treba biti njegova psihologija kojom bi mogao podići atmosferu u ekipi samopouzdanjem. Kod Prosineckog sam stekao dojam da njegovu viziju razmišljanja koja možda i nije bila loša, nije znao prenijeti igračima u glavu, ta njegova inertnost kod davanja izjava, boem koji svoje iskustvo teško objašnjava okolini. Recimo Halilhodzic je profil trenera koji je dobar na kratke staze, brzo diže sa svojom galamom, gestakulacijama ekipu sa dna, svima usadi borbenost ali mu filozofija brzo ispari jer se uvijek s nekim za nešto zamjeri. Stranac u smislu da ne zna nas jezik i mentalitet ne znam koliko bi nam pomogao. Recimo da kojim slučajem Zdravko Mamić ima licencu on bi stvorio takvu atmosferu da bi drhtala Zenica i iz takve atmosfere u cijeloj državi bi se to prenijelo na teren. Mamić je šala ali aludiram kakav temperament bi po meni trebao imati selektor za sljedeće dvije tekme baraža.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 dec 2019, 11:03

Dusan Bajevic, legenda Ex-Yu fudbala, zadnji put kao trener nesto osvojio 2004-2005, a sad smo u 2020. I nemam taj dojam da je agilan, proaktivan. Samo je na Balkanu vrlina biti ters. Sta se ima od tersluka, to vise nigdje ne pali. Taman mu odgovara pozicija u komitetu, miran i povucen zivot, i po koja izjava.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 02 dec 2019, 11:08

princ ce da sredi princeze :njanjanja:

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 02 dec 2019, 11:13

Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 11:03
Dusan Bajevic, legenda Ex-Yu fudbala, zadnji put kao trener nesto osvojio 2004-2005, a sad smo u 2020. I nemam taj dojam da je agilan, proaktivan. Samo je na Balkanu vrlina biti ters. Sta se ima od tersluka, to vise nigdje ne pali. Taman mu odgovara pozicija u komitetu, miran i povucen zivot, i po koja izjava.
Zar u Sarajevu nema mladji trener? Red bi bio da jedan Sarajlija vodi tim, 100%.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 dec 2019, 11:13

Tristan10 je napisao/la:
02 dec 2019, 11:03
Nista licno, ali vidi sad jednu stvar,
sve sto ti pretpostavljas za Dusana (pretpostavljas) dijametralno suprotno bi se moglo pretpostaviti za Paunovica - Mlad, zadnju titulu uzeo 2017 (kad je bilo to famozno svjetsko prvenstvo), nije ters nego je blag, agilan je (proaktivan je pojavam koji se vezuje za digestivni trakt).
Shvatas sta zelim reci ?

Ne dopada ti se legenda ex yu,grckog,srpskog,bosanskog fudbala jer je mator i ters a ne dopada ti se niti mladi, ambiciozni,elokventni,obrazovani Paunovic ,hmmm.... Hebeš ti nas :kafa:
tz tz tz tz tz tz

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.