Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Adnan custovic je daleko najbolja opcija....kakvi ba treneri iz srbije sta je vama...da nam namjerno unistavaju reprezentaciju...budite ozbiljni molim vas...bolje i amar osim nego bilo koji trener iz srbije
Nije da smo imali selektora iz Srbije pa da imas utemeljenje za te zastarjele ispade

Eto Meša , Safet je nisu srozali

Ja sam samo protiv opcije da to bude stranac (da nije s naseg govornog),
a volio bih ili Dusana ili Veljka ili cak (ne mogu vjerovati da cu ovo napisati) Amara.
Kad je sjednica IO ? Zna li se ? Evo, početak je decembra...
tz tz tz tz tz tz
Krstajic je dosao na gotovo i nije nista napravio sa Srbijom. Ukrajina ga otresla 5:0. Paunovic barem ima tu titulu u U20 kategoriji, vise nego ce ovaj moci sanjati da napravi.
Bajevic jeste star, ali je star i Magath. Obojica su zadnji put nesto osvojili u proslom desetljecu, samo sto ruku na srce jeste vrijednije biti prvak Njemacke nego prvak Grcke. Bajeviceva prednost je samo u tome sto je nas lik i sto poznaje nase igrace, te zbog emotivnih razloga bi bilo dosta realnije dogovoriti se sa njim nego sa Felixom koji jedinu konekciju sa nama ima sto je trenirao Dzeku i Misimovica. A siguran sam da bi i Bajevic gurao disciplinu i da ne bi ni on dozvoljavao nered. E sad, hoce li ga nase princeze bojkotovati zbog toga ili ne, ne znam, mada u tom slucaju vise nije ni bitno ko ti je selektor jer bi svako iole ozbiljan dozivio istu sudbinu. Moj favorit bi bio Bajevic, mada cu ostati skeptican do samog kraja.
Bajevic jeste star, ali je star i Magath. Obojica su zadnji put nesto osvojili u proslom desetljecu, samo sto ruku na srce jeste vrijednije biti prvak Njemacke nego prvak Grcke. Bajeviceva prednost je samo u tome sto je nas lik i sto poznaje nase igrace, te zbog emotivnih razloga bi bilo dosta realnije dogovoriti se sa njim nego sa Felixom koji jedinu konekciju sa nama ima sto je trenirao Dzeku i Misimovica. A siguran sam da bi i Bajevic gurao disciplinu i da ne bi ni on dozvoljavao nered. E sad, hoce li ga nase princeze bojkotovati zbog toga ili ne, ne znam, mada u tom slucaju vise nije ni bitno ko ti je selektor jer bi svako iole ozbiljan dozivio istu sudbinu. Moj favorit bi bio Bajevic, mada cu ostati skeptican do samog kraja.
ne mogu vjerovati da ima ljudi koji su protiv duska i nalaze neke argumente kao u penziji 7 godina, zadnja titula tad i tad, kao da su nas eto do sad ssve sami trofejni kloppovi i guardiole vodili
Koje "famozno" svijetsko prvenstvo? Iskreno, to je meni neko nebitno u20 svijetsko prvenstvo. Razumijem da taj uspjeh Srbiji znaci mnogo, kao sto bi i nama znacilo. Ali mi pricamo o BiH A reprezentaciji i u tom kontekst ne mogu da vidim da on ima neko znanje sto bi se njemu dala prednost iz Srbije, naspram nekom iz BiH. Ja nisam protiv starijih opcija, ni ti protiv mladjih. Samo nisam za Bajevica ni Paunovica. Felix Magath mi je ok, Amar Osim mi je ok, neka kombinacija Custovic - Barbarez, Nalic, ok.slusalica je napisao/la: ↑02 dec 2019, 11:13Nista licno, ali vidi sad jednu stvar,Tristan10 je napisao/la: ↑02 dec 2019, 11:03Dusan Bajevic, legenda Ex-Yu fudbala, zadnji put kao trener nesto osvojio 2004-2005, a sad smo u 2020. I nemam taj dojam da je agilan, proaktivan. Samo je na Balkanu vrlina biti ters. Sta se ima od tersluka, to vise nigdje ne pali. Taman mu odgovara pozicija u komitetu, miran i povucen zivot, i po koja izjava.
sve sto ti pretpostavljas za Dusana (pretpostavljas) dijametralno suprotno bi se moglo pretpostaviti za Paunovica - Mlad, zadnju titulu uzeo 2017 (kad je bilo to famozno svjetsko prvenstvo), nije ters nego je blag, agilan je (proaktivan je pojavam koji se vezuje za digestivni trakt).
Shvatas sta zelim reci ?
Ne dopada ti se legenda ex yu,grckog,srpskog,bosanskog fudbala jer je mator i ters a ne dopada ti se niti mladi, ambiciozni,elokventni,obrazovani Paunovic ,hmmm.... Hebeš ti nas![]()
Ljudi, ako Bajevic pristane to je najbolja opcija.
Do prije nekoliko godina smo mastali da nas preuzme neko od trojca Ivica Osim, Halilhodzic, Bajevic.
Na koncu, to su tri bh trenera koji su napravili ozbiljne karijere, u kontinuitetu. Ostalo je buranija naspram njih.
Ne treba traziti dalje, Bajevic ima sve karaktetristike koje su potrebne, ime, iskustvo, autoritet, jako dobro poznaje situaciju i ako prihvati posao, onda vjerovatno zna i sta treba da uradi.
O Paunovicu se moze diskutovati, kao i o svim potencijalnim njegove generacije (okvirno). Nijedan nema dovoljno iskustva da se moze sa dovoljnom sigurnoscu reci da je pravi izbor.
Ipak, osvojiti svjetsko prvenstvo sa bilo kojom selekcijom, je dokaz da trener ima talenat za rad sa reprezentacijama.
Do prije nekoliko godina smo mastali da nas preuzme neko od trojca Ivica Osim, Halilhodzic, Bajevic.
Na koncu, to su tri bh trenera koji su napravili ozbiljne karijere, u kontinuitetu. Ostalo je buranija naspram njih.
Ne treba traziti dalje, Bajevic ima sve karaktetristike koje su potrebne, ime, iskustvo, autoritet, jako dobro poznaje situaciju i ako prihvati posao, onda vjerovatno zna i sta treba da uradi.
O Paunovicu se moze diskutovati, kao i o svim potencijalnim njegove generacije (okvirno). Nijedan nema dovoljno iskustva da se moze sa dovoljnom sigurnoscu reci da je pravi izbor.
Ipak, osvojiti svjetsko prvenstvo sa bilo kojom selekcijom, je dokaz da trener ima talenat za rad sa reprezentacijama.
Svjetsko prvensto koje je Paunovic osvojio je bitno u kontekstu referenci znanja, kvaliteta bavljenja ovim poslom koji covjek ima, i utoliko je bitno u cijeloj prici.
A upravo ne posjedovanje ikakvih referenci za selektorski posao su glavni nedostatak svih tvojih favorita. ( @Tristan10 )
Bajevic je osoba od autoriteta ,osoba koju bi uvazavali svi nasi igracici, ukoliko bi postojao neko od njih, a ima ih , kojima je on nepoznat nije nepoznat njihovim ocevima,majkama,djedovima i nenama.
Bajevic je najozbilniji kandidat ikada koji se dovodio u vezu sa preuzimanjem repke. Kamo srece da hoce.
To ti mora biti jasno.
Druga stvar, moze li mi neko reci , obzirom da nisam siguran, kakav sistem je Dusan forsirao u poslednjim angazmanima u Grckoj?
Pretpostavljam da je neka defanzivnija ,dupli blok ,prica bila. Kako god razmislim, dugorocno bi se tako i mi trebali ponasati jer ne vidim kako mi ove trendy 4-3-3 ili 4-3-2-1 price mozemo igrati.
A upravo ne posjedovanje ikakvih referenci za selektorski posao su glavni nedostatak svih tvojih favorita. ( @Tristan10 )
Bajevic je osoba od autoriteta ,osoba koju bi uvazavali svi nasi igracici, ukoliko bi postojao neko od njih, a ima ih , kojima je on nepoznat nije nepoznat njihovim ocevima,majkama,djedovima i nenama.
Bajevic je najozbilniji kandidat ikada koji se dovodio u vezu sa preuzimanjem repke. Kamo srece da hoce.
To ti mora biti jasno.
Druga stvar, moze li mi neko reci , obzirom da nisam siguran, kakav sistem je Dusan forsirao u poslednjim angazmanima u Grckoj?
Pretpostavljam da je neka defanzivnija ,dupli blok ,prica bila. Kako god razmislim, dugorocno bi se tako i mi trebali ponasati jer ne vidim kako mi ove trendy 4-3-3 ili 4-3-2-1 price mozemo igrati.
tz tz tz tz tz tz
Nema mi nista gore kada krene ova diskusija nemoj ovog, nemoj onog a svi ti koje "nemoj" imaju nesto u struci, trenerskoj karijeri. Onda dođe neko i kaze daj nam Barbareza on je legenda, bog, otac, hero, krac-palac pa da li vas je stid ?
Mjau !
Po cemu mislis da ima autoritet? Sta Bajevic znaci kao licnost igracu reprezentacije BiH koji ima 20-25 godina? Ja mislim da mu nista ne znaci. Drugo je sto je nama interesantan, ili sto ga mi cijenimo.slusalica je napisao/la: ↑02 dec 2019, 11:45Svjetsko prvensto koje je Paunovic osvojio je bitno u kontekstu referenci znanja, kvaliteta bavljenja ovim poslom koji covjek ima, i utoliko je bitno u cijeloj prici.
To ti mora biti jasno.
Necemo vise ti i ja. Ne vrijedi. "Po cemu ja mislim da Dusan Bajevic ima autoritet ?"Tristan10 je napisao/la: ↑02 dec 2019, 11:56Po cemu mislis da ima autoritet? Sta Bajevic znaci kao licnost igracu reprezentacije BiH koji ima 20-25 godina? Ja mislim da mu nista ne znaci. Drugo je sto je nama interesantan, ili sto ga mi cijenimo.slusalica je napisao/la: ↑02 dec 2019, 11:45Svjetsko prvensto koje je Paunovic osvojio je bitno u kontekstu referenci znanja, kvaliteta bavljenja ovim poslom koji covjek ima, i utoliko je bitno u cijeloj prici.
To ti mora biti jasno.

tz tz tz tz tz tz
-
- Kontakt:
Ma samo Amar ima autoritet, ipak za navijace Zeljeznicara Amar moze biti veci autoritet Dzeki, Pjanicu i Kolasincu od yebenog Dusana Bajevica. Ne vrijedi.
Amar Osim definitivno se moze staviti u poziciju da prica istim "jezikom" ko ti nabrojani igraci. Isto bi mogao i Felix Magath, vec je dokazao sa Dzekom u Wolfsburgu. On ga je napravio svijetskom klasom.drakensang je napisao/la: ↑02 dec 2019, 12:00Ma samo Amar ima autoritet, ipak za navijace Zeljeznicara Amar moze biti veci autoritet Dzeki, Pjanicu i Kolasincu od yebenog Dusana Bajevica. Ne vrijedi.
-
- Kontakt:
A Dusko ne moze, koji ima muda otici u sred utakmice kao trener Zvezde i ne vratit se. Garantujem ti da bi taj isti Dusko ako jedini imao muda staviti Dzeku na tribine ako vidi nezalaganje i los odnos, jer je takav, mrtvi ters koji se nikog zivog ne boji niti iko ima povlastice kod njega.Tristan10 je napisao/la: ↑02 dec 2019, 12:02Amar Osim definitivno se moze staviti u poziciju da prica istim "jezikom" ko ti nabrojani igraci.drakensang je napisao/la: ↑02 dec 2019, 12:00Ma samo Amar ima autoritet, ipak za navijace Zeljeznicara Amar moze biti veci autoritet Dzeki, Pjanicu i Kolasincu od yebenog Dusana Bajevica. Ne vrijedi.
Mozda bi Amar napravio bolju selekciju igraca, ali nama sad ne treba neko da izmislja Vukotica, Vrancica i ostale koji su odavno trebali biti u rotaciji umjesto par mrtvaca. Nama treba neko ko ce yebat majku Dzeki ako pojede baklavu prije utakmice, a to realno, ma koliki Amar bio autoritet u nasoj ligi, mogu samo Dusko i Vaha
5-4-1 i 4-4-2 to su dvije formacije koje je Bajevic najvise koristio tokom karijere. Mislim da bi nama najvise i odgovarala 5-4-1 ili 3-6-1.slusalica je napisao/la: ↑02 dec 2019, 11:45Svjetsko prvensto koje je Paunovic osvojioje bitno u kontekstu referenci znanja, kvaliteta bavljenja ovim poslom koji covjek ima, i utoliko je bitno u cijeloj prici.
Bajevic je najozbilniji kandidat ikada koji se dovodio u vezu sa preuzimanjem repke.Kamo srece da hoce.
To ti mora biti jasno.
Begovic
Dilaver Sunjic Memisevic Bicakcic Kolasinac
Pjanic Jajalo Krunic
Gojak
Dzeko
Nerealno je ocekivati neke velike promjene u igrackom kadru, eventualno povratak nekih igraca Begovic, Medunjanin i Dilaver ako je istina da je vec pokrenut postupak.
- Goalgetter
- Kontakt:
A sto svako pominje Magatha kao da je on neka ozbiljna opcija? Niti je trenutno u kombinacijama a prosli put nas je odbio.
Jedan nas portal ga nazvao, on samo potvrdio da ga niko iz Saveza nije kontaktirao. Nije nista rekao da nije zainteresovan. Kad bi ga Misimovic zvao, vjerujem da bi imali sanse. Drugacjie je kad Pilav prica, drugacije kad Misimovic. Magath bi napravio pravi remont nase reprezentacije, ali korak po korak.Goalgetter je napisao/la: ↑02 dec 2019, 12:25A sto svako pominje Magatha kao da je on neka ozbiljna opcija? Niti je trenutno u kombinacijama a prosli put nas je odbio.
Koji vise Jajalo jaja cu zamrzit jest vise od Jajala. Sta je i ko je vise taj Jajalo na osnovu cega se on uopste zove.
Sad kao ni Dusko ne valja
Najbolje da dovedemo Mourinha,kada vec Dusko ne pase

Najbolje da dovedemo Mourinha,kada vec Dusko ne pase

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ma da dodje Mourinjo, postavili bi pitanje - sta je to on uradio na reprezentativnom nivou , koga je on vodio, ne zna jezik...
Opet bi neki "Amar" bilo bolja opcija
Osporavanje Bajevicevog izbora nema veze ni sa cim realnim, a da se svakome mogu naci mahane - mogu.
Opet bi neki "Amar" bilo bolja opcija

Osporavanje Bajevicevog izbora nema veze ni sa cim realnim, a da se svakome mogu naci mahane - mogu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.