Lijepa zemlja a glupi ljudi u srcu europe nema vece kazneFantasista je napisao/la: ↑30 nov 2019, 20:31Dijete će biti najsretnije ako Bosnu ne bude znalo na mapi naći.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Antipolitika3
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- Sarrifufna
Svracali i u MP, ali brate prepuno.

Zato Pure club gori.

pocasni precjednik @ FK Formula
Ma nije nesto prevelik prostor, napuni se brzo pa poslije pola te raje predje u Metropolu ako je tamo ko zvucan.Sarrifufna je napisao/la: ↑01 dec 2019, 11:47Svracali i u MP, ali brate prepuno.![]()
Zato Pure club gori.![]()
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Zna li neko kakva je procedura za zaposlenje u Hrvatskoj?
15.10.2013.
- Sarrifufna
Relativno jednostavna.

Poslodavac najcesce zavrsava radnu dozvolu, onome ko ide treba samo validan pasos i dobra volja.

https://brojevi.hr/kako-zaposliti-stran ... hrvatskoj/
Hvala.Sarrifufna je napisao/la: ↑02 dec 2019, 23:45Relativno jednostavna.![]()
Poslodavac najcesce zavrsava radnu dozvolu, onome ko ide treba samo validan pasos i dobra volja.![]()
https://brojevi.hr/kako-zaposliti-stran ... hrvatskoj/

Drug se raspituje, konta da bi ovako mogao lakse do Njemacke nego da ceka vizu godinu ipo.
15.10.2013.
- Sarrifufna
Nece preko Hrvatske brze. Za one manje saburli, Slovenija se koristi kao tranzit. 

Sta bi na kraju od onog novog zakona ? Da li to definitivno krece od marta ?
- Fantasista
- Kontakt:
Yebo ja njima mater kad su razvukli februar 2018-e kao da ima 100 dana.
Sta te briga udomio si se

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ma zanima me. Moja sestra i zet bi voljeli preko toga zakona, ako je lakse i za spajanje .a znam raje koja ceka i bas se nadaju tom zakonu.
Zanima me i koliko bi se tada cekalo ?
Kako onako nekad ubrzaju, kontam odradit ce cijeli mjesec za 2 dana. Pa onda opet stanu.Fantasista je napisao/la: ↑03 dec 2019, 21:32Yebo ja njima mater kad su razvukli februar 2018-e kao da ima 100 dana.
Tek do marta 2018e stigli.

- Fantasista
- Kontakt:
Rođak u aprilu 18-e predao, dakle 20 mjeseci već. I pitanje je kad će krenut april.jasmin10 je napisao/la: ↑03 dec 2019, 21:47Kako onako nekad ubrzaju, kontam odradit ce cijeli mjesec za 2 dana. Pa onda opet stanu.Fantasista je napisao/la: ↑03 dec 2019, 21:32Yebo ja njima mater kad su razvukli februar 2018-e kao da ima 100 dana.
Tek do marta 2018e stigli.![]()
Izaci ce na kraju ovo cekanje na dvije godine. 

Zna li neko proceduru oko produzivanja vize? Prvi put ce mi bit sad, al kazu da se i tu termin treba zakazat, da se dugo ceka, pa ako neko moze malo detaljnije.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- Fantasista
- Kontakt:
Da li će uopšte startati novi zakon. Čitao sam negdje da sad Goethe ispit važi samo 6 mjeseci, ne znam da li je istina. Dakle ako jezik bude uslov svima onda će dosta raje ispušit.
- Sarrifufna
Zavisi od pokrajine/grada do pokrajine/grada. Ali u vecini moras prvo zakazati termin za produzavanje. Odes licno u AB, dobijes datum kad moras doci i sta od dokumentacije trebas donijeti. Termin mozes otici traziti kad hoces, ali najbolje 2-3 mjeseca prije isteka vize. Nikako nemoj doci u situaciju da udjes u zadnji mjesec, jer vrlo vjerovatno neces dobiti termin tako brzo. Opet, kazem zavisi od pokrajine, ali generalno to je to.
U nekim pokrajinama mozes online traziti termin, a oni ti onda postom posalju kad trebas doci i sta od dokumentacije ponijeti.
Dok u nekim gradovima sami posalju poziv 2-3 mjeseca prije isteka.
Zadnja izmjena: Sarrifufna, dana/u 03 dec 2019, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
- Sarrifufna
Hoce, 1.3.2020.Fantasista je napisao/la: ↑03 dec 2019, 22:09Da li će uopšte startati novi zakon. Čitao sam negdje da sad Goethe ispit važi samo 6 mjeseci, ne znam da li je istina. Dakle ako jezik bude uslov svima onda će dosta raje ispušit.
Vec sam sam sebi dosadio ponavljajuci... ali novi zakon ne mijenja stari. Novi zakon je zakon za kvalifikovanu radnu snagu. Npr. neces moci po ovom zakonu aplicirati za posao u McD, a imas diplomu gimnazije ili zavrsio za keramicara. Za koji posso apliciras - dostavljas i ekvivalentnu nostrifikovanu diplomu.
I po ovom zakonu ce bit obavezno poznavanje jezika B nivoa. Jos nisam vidio to tacno definisano da li je B1 ili B2, alu je B sigurno.
Termin ce se cekati do max 4-6 sedmica, spajanje 4 sedmice. Detalji su jos u domenu spekulacija, mislim da ce se to iskristalizirat sve kroz mjesec-dva.
Da i dalje ce se moci aplicirati za rad u McD, ali preko ovog starog zakona (koji btw vazi do 31.12.2020.), sto podrazumijeva cekanje na termin 20+ mjeseci.
- Fantasista
- Kontakt:
Vielen Dank für die Information
Da li se prekvalifikacija priznaje ? One diplome iz Sirokog npr ?Sarrifufna je napisao/la: ↑03 dec 2019, 22:44Hoce, 1.3.2020.Fantasista je napisao/la: ↑03 dec 2019, 22:09Da li će uopšte startati novi zakon. Čitao sam negdje da sad Goethe ispit važi samo 6 mjeseci, ne znam da li je istina. Dakle ako jezik bude uslov svima onda će dosta raje ispušit.
Vec sam sam sebi dosadio ponavljajuci... ali novi zakon ne mijenja stari. Novi zakon je zakon za kvalifikovanu radnu snagu. Npr. neces moci po ovom zakonu aplicirati za posao u McD, a imas diplomu gimnazije ili zavrsio za keramicara. Za koji posso apliciras - dostavljas i ekvivalentnu nostrifikovanu diplomu.
I po ovom zakonu ce bit obavezno poznavanje jezika B nivoa. Jos nisam vidio to tacno definisano da li je B1 ili B2, alu je B sigurno.
Termin ce se cekati do max 4-6 sedmica, spajanje 4 sedmice. Detalji su jos u domenu spekulacija, mislim da ce se to iskristalizirat sve kroz mjesec-dva.
Da i dalje ce se moci aplicirati za rad u McD, ali preko ovog starog zakona (koji btw vazi do 31.12.2020.), sto podrazumijeva cekanje na termin 20+ mjeseci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.