Postao/la drakensang » 04 dec 2019, 18:25
Ovim autogolovima HZ su dokazale da su ipak kilometrima daleko od Manijaka koji su za njih, trenutno, ozbiljna navijacka grupa.
Ublehaš im proda suze na tvu, a radio za 12.000KM. Ibro Rahimić je radio BESPLATNO u Veležu, došao kad niko nije htio, i kad je vidio da je izgubio svlačionicu - je li išao po televizijama i plakao i pravio razdor u klubu? Ne da nije, nego je svjestan da su kola krenula nizbrdo, prihvatio ostavku, povukao se i zamislite, sam predložio Feđu Dudića kao budućeg trenera što je Uprava i uvažila i za sad radi odličan posao.
Ibro i dalje stoji na raspolaganju FK Velež, i dan danas da nešto zatreba Ibri, Red Army i svi ostali navijači Veleža bi u vatru skočili za tim. A najveća satisfakcija je znati da i ako nešto trebalo Veležu, i Ibro će biti tu s navijačima u borbi za taj klub.
E to je ljubav, a ovo je prodavanje magle. Mogao je Husref reći - neka, ljudi, ne talasajte sad i ne pravite razdor, najbitnije je Sarajevo. Jest al u qrzu. Najbitnije Husrefu je nahraniti svoj ego, da bude ponosan što je 500 ljudi izašlo za njega a jedino će Sarajevo tu popušit.
I opet ću se vratit na neozbiljnost Hordi kao grupe. Očito da ima interesa u ovom skupu - naš narod je najlakše na emocije uhvatit, i ogroman autogol je izaći ovako i početi voditi bitku protiv Uprave koja je realno omogućila pa sigurno za 30% bolji roster nego što to ima Amar, koji je opet prvi. Amar s ovakvim rosterom bi dosad bježao Sarajevo 14 bodova i trka bi se završila nakon 3 proljetna kola.
I ko god dođe za trenera, brojat će mu se riječi na press konferencijama i ja da sam Adnan Čustović, nakon ovog Husrefovog idiotizma, ne bih se uhvatio klupe. Osporavat će se njegov rad u Belgiji, a Husref i bilo koji trener iz bh. lige u Oostende može otići samo sa Al Jazeerom ako se bude snimao dokumentarac o počecima Mirze Teletovića.