Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
...............Begovic...............
Susic/Stevan....Bic...Memis....Seo
.....Besic/Cimi....Pjana....J.lo....
....Visca.....Dzeko.....Krunic
S tim sto bi Dzeko bio malo povuceniji i ucestvovao u gradjenju napada. Visca bi bio istureniji nego obicno..
Susic/Stevan....Bic...Memis....Seo
.....Besic/Cimi....Pjana....J.lo....
....Visca.....Dzeko.....Krunic
S tim sto bi Dzeko bio malo povuceniji i ucestvovao u gradjenju napada. Visca bi bio istureniji nego obicno..
Zbog jedne takve i jesmo tu gdje smo
Nemamo mi za toga, mi smo mali i slabi , mi moramo mobilisati vise defanzivaca
Ubi promaja
Nemamo mi za toga, mi smo mali i slabi , mi moramo mobilisati vise defanzivaca
Ubi promaja
tz tz tz tz tz tz
-
- Kontakt:
Propast od ekipe.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
A ako bi umjesto Visce stavio nekoga?
I nemoj da se bavimo igracima koji su trenutno reprezentativci drugih drzava.
-
- Kontakt:
Prvo ne bih igrao u toj formaciji, drugo izbaciti Gojaka iz ekipe je ludost. Visca svakako nema mjesta ni u 23. Memisevic je poluamater (nivo Sehica, Kovacevica, Civica, Visce).DrFilgud je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:26A ako bi umjesto Visce stavio nekoga?
MES QUE UN CLUB!
Krunic, Jajalo, Pjanic na sredini. Gojak, i M Stevanovic kao krilni napadaci. Mislim da bi ovako bili konkretni naprijed i isto odgovorni nazad.Wandelanoite je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:29Prvo ne bih igrao u toj formaciji, drugo izbaciti Gojaka iz ekipe je ludost. Visca svakako nema mjesta ni u 23. Memisevic je poluamater (nivo Sehica, Kovacevica, Civica, Visce).
Da bi igrao 4-3-3 trebaju ti barem prosjecna krila/bekovi i jedan dobar zadnji vezi, mi to u ovom trenutku nemamo. Bolje varijante su 4-3-2-1 ili 3-6-1, vec sam jednom ovo pisao ali nema veze.DrFilgud je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:26A ako bi umjesto Visce stavio nekoga?
Begovic
Dilaver Bicakcic Sunjic Kolasinac
Pjanic Cimirot Jajalo
Gojak Krunic
Dzeko
Ili
Begovic
Bicakcic Dilaver Sunjic
Hajrovic/Visca Pjanic Jajalo Krunic Kolasinac
Gojak
Dzeko
Zadnja izmjena: Roddy, dana/u 05 dec 2019, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
Formacija je samo sifra na papiru - M. BazdarevicWandelanoite je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:29Prvo ne bih igrao u toj formaciji, drugo izbaciti Gojaka iz ekipe je ludost. Visca svakako nema mjesta ni u 23. Memisevic je poluamater (nivo Sehica, Kovacevica, Civica, Visce).
Ovo je okvirna postavka, to je u stvari neka 4-5-1 formacija. Mi moramo igrati sa barem cetiri vezna igraca. Dva fajtera i dva tehnicara, plus Dzeko koji bi se prikljucivao veznom redu u fazi gradjenja napada .
Njegova tehnika, pas, gradjenje su jako bitni da se zadrzi lopta i izdrzi presing.
Tu bi treba biti jedan brz igrac i dobar u realizaciji, koji je u stanju utrcati u otvoren prostor i iskoristiti priliku. To je po meni Visca.
Memisevic je Ok, nista losiji od konkurencije i igra standardno. Uz to ima dobru tehniku i pas (cesto igra u veznom redu).
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 05 dec 2019, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.
Vecinu stvari si u pravu, ali pretjerujes u vezi Visce ili namjerno trolas. U svakom slucaju on ce kod vecine selektor sigurno biti na spisku.Wandelanoite je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:29Prvo ne bih igrao u toj formaciji, drugo izbaciti Gojaka iz ekipe je ludost. Visca svakako nema mjesta ni u 23. Memisevic je poluamater (nivo Sehica, Kovacevica, Civica, Visce).
Ne moze Gojak biti krilni igrac, moze biti lijevi/desni vezni. I generalno, mi ne mozemo sa krilima jer ih nemamo.
Ttreba ici na zgusnuti vezni red u kom ce biti dva defanzivna vezna i tri tehnicara.
-
- Kontakt:
Kad vec citiras nekoga i pokusavas da naucis nesto nemoj bgt to raditi od propalog Mese Bazdarevica. Svi veliki treneri prepoznatljivi su po formacijama i sistemima igre.DrFilgud je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:39Formacija je samo sifra na papiru - M. BazdarevicWandelanoite je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:29Prvo ne bih igrao u toj formaciji, drugo izbaciti Gojaka iz ekipe je ludost. Visca svakako nema mjesta ni u 23. Memisevic je poluamater (nivo Sehica, Kovacevica, Civica, Visce).
Ovo je okvirna postavka, to je u stvari neka 4-5-1 formacija. Mi moramo igrati sa barem cetiri vezna igraca. Dva fajtera i dva tehnicara, plus Dzeko koji bi se prikljucivao veznom redu u fazi gradjenja napada .
Njegova tehnika, pas, gradjenje su jako bitni da se zadrzi lopta i izdrzi presing.
Tu bi treba biti jedan brz igrac i dobar u realizaciji, koji je u stanju utrcati u otvoren prostor i iskoristiti priliku. To je po meni Visca.
Memisevic je Ok, nista losiji od konkurencije i igra standardno. Uz to ima dobru tehniku i pas (cesto igra u veznom redu).
Mi treba da igramo zatvorenije sa popunjenim veznim redom jer imamo dobre veznjake. Mozda 3-5-2 ili 4-4-2, sa 2 spica u ulogama Lautara i Lukakua iz Intera.
MES QUE UN CLUB!
Wandelanoite je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:47Kad vec citiras nekoga i pokusavas da naucis nesto nemoj bgt to raditi od propalog Mese Bazdarevica. Svi veliki treneri prepoznatljivi su po formacijama i sistemima igre.DrFilgud je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:39Formacija je samo sifra na papiru - M. BazdarevicWandelanoite je napisao/la: ↑05 dec 2019, 11:29Prvo ne bih igrao u toj formaciji, drugo izbaciti Gojaka iz ekipe je ludost. Visca svakako nema mjesta ni u 23. Memisevic je poluamater (nivo Sehica, Kovacevica, Civica, Visce).
Mi treba da igramo zatvorenije sa popunjenim veznim redom jer imamo dobre veznjake. Mozda 3-5-2 ili 4-4-2, sa 2 spica u ulogama Lautara i Lukakua iz Intera.

"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff
Johan Cruyff
Samo da utvrdimo gradivo:
Visca je medju najboljih 6,7 reprezentativaca koje imamo, unazad par godina...cuj nije ni medju 23.
To su nepobitne cinjenice...druga stvar sto upravo to otkriva koliko smo zapravo oslabili.
Visca je medju najboljih 6,7 reprezentativaca koje imamo, unazad par godina...cuj nije ni medju 23.
To su nepobitne cinjenice...druga stvar sto upravo to otkriva koliko smo zapravo oslabili.
- ASD
- Kontakt:
Ma ja, Gojak mora imati mjesto u timu i idemo onu taktiku bez odbrane igrati.
To je čist dokaz, koliko smo propali. Kad ti dođe igrač s klupe Dinama i ima slobodu u igri da radi šta hoće.
Jedino gore od toga je da ti slobodu u igri dobije igrač s tribina Dinama.
To je čist dokaz, koliko smo propali. Kad ti dođe igrač s klupe Dinama i ima slobodu u igri da radi šta hoće.
Jedino gore od toga je da ti slobodu u igri dobije igrač s tribina Dinama.
svaki trener ima svoju preferiranu formaciju, ali u stvarnosti se formacija određuje prema protivniku i zavisno od igrača na raspolaganju te njihovoj formi i fizičkoj spremi. balavci na ovome forumu koji postavljaju svoje sastave svakih pet minuta to nekontaju
Iskreno nije to shvatao ni Prosinecki pa smo zato igrali onake lose u kvalifikacijama.jestamaji je napisao/la: ↑05 dec 2019, 12:38svaki trener ima svoju preferiranu formaciju, ali u stvarnosti se formacija određuje prema protivniku i zavisno od igrača na raspolaganju te njihovoj formi i fizičkoj spremi. balavci na ovome forumu koji postavljaju svoje sastave svakih pet minuta to nekontaju
Prvo , nepismen si.jestamaji je napisao/la: ↑05 dec 2019, 12:38svaki trener ima svoju preferiranu formaciju, ali u stvarnosti se formacija određuje prema protivniku i zavisno od igrača na raspolaganju te njihovoj formi i fizičkoj spremi. balavci na ovome forumu koji postavljaju svoje sastave svakih pet minuta to nekontaju
Drugo, sam si sebi protivrjecan. Pa i pisemo potencijalne/moguce formacije spram forme igraca i trenutacnog rostera.
Igramo se, zezamo se, zamisljamo da je iduce hefte baraz. Zato i sluzi forum. Diskusija.Razmjena informacija i misljenja.
Nesto si ljut, a nista nisi rekao.

tz tz tz tz tz tz
Dobro, evo ovako
......................Begovic........................
Susic/Stevan....Bicakcic...Memis/Mihoje....Seo
Visca......Besic/Cimi....Pjana......J.lo....Krunic
.......................Dzeko........................
Ali - Formacija je samo sifra na papiru - M. Bazdarevic
Vaznije je kakve ce igraci zadatke imati u sklopu neke okvirne formacije na terenu. To je taktika.
Ko pokriva koji dio terena, koliko se ko vraca/ide naprijed, ko se prikljucuje napadu, kako se pokriva kad bek ode naprijed, kako se zatvaraju/prave kontre, sta radis kad ti odsijeku Pjanica i(li) Dzeku, koja je rezervna opcija itd.
Dzeko u formaciji moze biti prikazan kao centarfor, ali se moze vracati i organizovati napade. To cesto radi u Romi.
Opet neki vezni igrac moze igrati ulogu drugog centarfora.
......................Begovic........................
Susic/Stevan....Bicakcic...Memis/Mihoje....Seo
Visca......Besic/Cimi....Pjana......J.lo....Krunic
.......................Dzeko........................
Ali - Formacija je samo sifra na papiru - M. Bazdarevic

Vaznije je kakve ce igraci zadatke imati u sklopu neke okvirne formacije na terenu. To je taktika.
Ko pokriva koji dio terena, koliko se ko vraca/ide naprijed, ko se prikljucuje napadu, kako se pokriva kad bek ode naprijed, kako se zatvaraju/prave kontre, sta radis kad ti odsijeku Pjanica i(li) Dzeku, koja je rezervna opcija itd.
Dzeko u formaciji moze biti prikazan kao centarfor, ali se moze vracati i organizovati napade. To cesto radi u Romi.
Opet neki vezni igrac moze igrati ulogu drugog centarfora.
pročitaj malo bolje šta se piše u zadnjih par stranica. onda iskopaj temu prije SP u brazilu, tamo je svaki treći post bio neki sastav bez ikakvog komentara ... problem ovoga foruma je to što i pored toga što ovdje ima dosta onih koji se razumiju u fudbal i kao što kažeš "razmjenjuju informacije i mišljenja", većina koja preovladava su ipak balavci koji nemaju pojma o čemu pišu i raspale nešto besmisleno sa mobitela usred dobre rasprave .. plus nebrojeni sastavi i euforije oko maloumnih beskorisnih kretena tipa kolašinca i njemu sličnihslusalica je napisao/la: ↑05 dec 2019, 13:17Prvo , nepismen si.jestamaji je napisao/la: ↑05 dec 2019, 12:38svaki trener ima svoju preferiranu formaciju, ali u stvarnosti se formacija određuje prema protivniku i zavisno od igrača na raspolaganju te njihovoj formi i fizičkoj spremi. balavci na ovome forumu koji postavljaju svoje sastave svakih pet minuta to nekontaju
Drugo, sam si sebi protivrjecan. Pa i pisemo potencijalne/moguce formacije spram forme igraca i trenutacnog rostera.
Igramo se, zezamo se, zamisljamo da je iduce hefte baraz. Zato i sluzi forum. Diskusija.Razmjena informacija i misljenja.
Nesto si ljut, a nista nisi rekao.![]()
apropo nepismenosti, ovo je sportski forum a ne poetsko veče u domu pisaca, tu se može komotno napisati nešto što više priliči ulici ili kafani nego centralnom dnevniku, mada nisam siguran šta te ponukalo na takav zaključak. većina ovdje piše gramatički ispravno sa manje ili više pravopisne slobode...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.