Ma Brdarica i slicne marionete ne bi ni da spominjem, jer takvi nisu potrebni nasem klubu.Sabinho je napisao/la: ↑05 dec 2019, 13:30Koje uspjehe ima Brdaric iza sebe kad su ga dovodili na Kosevo (ova Uprava), kad je izabran Husref? Bi li on imao 14 milja mjesecno?ElCartel11 je napisao/la: ↑05 dec 2019, 13:25Bolje platiti ozbiljnom treneru i 30k mjesecno, ali da ima viziju, znanje i neke uspjehe iza sebe, nego jednog za 5k i ostatak 25k raspodjeliti na 2-3 nova igraca.
Bolje lav da vodi amatere, nego amater da vodi lavove.![]()
Husref je 14 milja zasluzio. Prva dupla kruna u historiji, gol razlika +48, najvise datih golova i najmanje primljenih. Mislim da smo bili i najefikasnija ekipa u historiji PLBIH ili grijesim?
Husref je imao proslu sezonu ekstra (govorim za BHTPL i kup), osvojio duplu krunu, lijepa igra, svi nas hvalili, igraci imali neko posebno zajednistvo, sprema igraca na vrhunskom nivou.
Ove sezone je sve pocelo nizbrdo, strajk igraca, povrede, cijelu polusezonu neke trzavice, pa ovaj bojkotira, pa onaj otisao radi Husrefa, atmosfera opcenito u ne bas zavidnom nivou i cinilo se kako je Husref izgubio svlacionicu.
Sto se tice para ja nikad necu zamjeriti ma koliko god daju treneru ili igracima ako vidim rezultate.
Primjer da trener ima 20k mjesecno, a osvoji duplu krunu ekstra.
A da damo nekom 5k mjesecno, a sa njim u ligi igramo ko Zvijezda, zavrsavamo sezonu na 3-4 mjestu i to bi mu bilo previse i trazili bi njegovu smjenu, ako me razumijes.
Zato kazem, da je bolje platiti jednog trenera masno i da dovede u red ove amatere, nego gledati na finansiije i dovesti nekog za male pare a on, da bude kari.na.
Zato je bolje jedan trener kvaliteta Marka Nikolica (ne mora biti ona ali eto neki primjer), nego da dovedemo na zimu dva igraca tipa Oremusa, jer cemo ih masno platiti isto, a on se moze povrijediti, slabo uklopiti u ekipu i nikakve koristi od njih.