FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 05 dec 2019, 16:39

Denchi je napisao/la:
05 dec 2019, 16:39
Sabinho je napisao/la:
05 dec 2019, 16:35
Evander je napisao/la:
05 dec 2019, 16:33
Da li je Cala Janjos uzeo ostetu kad su ga smjenili?
Da li bi ti uzeo odstetu da radis svoj posao i najbolji si u njemu u svojoj drzavi vec 18 mjeseci, a dobijes otkaz? :hmmmmm:
ako volim klub sigurno ne bih
ali ako sam glumac,lažov,prevarant onda sigurno bi i tužio bi klub taj koji volim baš kao Amar i Husref
Oj majko :damn:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2019, 16:40

Sabinho je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Da li bi ti uzeo odstetu da radis svoj posao i najbolji si u njemu u svojoj drzavi vec 18 mjeseci, a dobijes otkaz? :hmmmmm:
Najbolji u zemlji? Hmmmm
Zanimljivo razmisljanje. Ja znam da je imao najskuplji igracki kadar u zemlji. Da li je najbolji ili ne, necu ulaziti. Neka bude da jeste.
Onda nema zime, ako je najbolji, naci ce novi posao gdje ce biti jos bolje placen.
Eno treneru Zvezde (koji uzima titule redovno i koji ih vec dva puta uvodi u LP)se drma stolica. Posto region kuka za njim, eto mu sanse da radi tamo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 dec 2019, 16:42

Denchi je napisao/la:
05 dec 2019, 16:32
bodi123 je napisao/la:
05 dec 2019, 16:26
Plus opet ponavljam, Ješiću i mozes **** sve jer nas je izlevatio pa otišo, al Husrefu... nema smisla. Dupla kruna vrijedi ko deset otpremnina.
dobio je on za duplu bonuse i on i igrači ovo nema veze s tim stoga ne veži to...

pregovarao je s upravom prije cviljenja i glume po svim medijima o raskidu i sad ucjenjuje klub i pritišće ko zadnji lihvar potiče proteste i kuha situaciju...

dovoljno je što ga Osim podržava, da ti sve bude jasno...
Nema veze. On je dobio otkaz, i njegov je izbor da uzme otpremninu koja mu je obećana ugovorom. Prema tome, da li misliš da postoji na planeti i jedan trener koji ne bi uzeo pare, da se nalazi u ovoj situaciju u kojoj se Husref nalazi? I sam znaš da ne postoji. Pa prvi ja, da mi je stari u pitanju a ne klub, naravno da bih uzeo sve ono na šta imam pravo.

Nismo mi pred gašenjem il da nemamo pišljivih 100 milja, pa ono da mozeš reć da je Husref izvuko posljednju marku iz kluba.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 05 dec 2019, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 dec 2019, 16:43

Evander je napisao/la:
05 dec 2019, 16:40
Sabinho je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Najbolji u zemlji? Hmmmm
Zanimljivo razmisljanje. Ja znam da je imao najskuplji igracki kadar u zemlji. Da li je najbolji ili ne, necu ulaziti. Neka bude da jeste.
Onda nema zime, ako je najbolji, naci ce novi posao gdje ce biti jos bolje placen.
Eno treneru Zvezde (koji uzima titule redovno i koji ih vec dva puta uvodi u LP)se drma stolica. Posto region kuka za njim, eto mu sanse da radi tamo.
1=najbolji. Najubjedljivija titula u historiji mislim. To je onaj period kad se nisi javljao ovdje, valjda nisi mogao od muke. Tacno mi je bilo drago da se desi neki kiks ili sranje pa da cesce pises na ovoj temi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 dec 2019, 16:43

- Kao da mi je opet 18-20 godina. Evo, jutros se spremam da krenem na posao, pakujem trenirku, patike, a moja Vesna me gleda i kaže: "Eto te opet k’o djačak. Jedva čekaš da odeš na Koševo. A kad se samo sjetim da u nedjelju slijedi utakmica s Vitezom, nije mi dobro." I jesam, skoro sam trčeći došao.

"Sutra ću podnijeti ostavku. To je moja moralna obaveza. Sarajevo ne može biti ničiji taoc, pa tako ni moj", poručio je Janjoš na press konferenciji nakon utakmice.

"Šta će biti ako Uprava ne prihvati ostavku? Učinit ću sve da je prihvati. Potrebno je da dođe neko da razdrma ekipu. Sarajevo ima dobar tim i može puno toga napraviti. Ne želim biti neko ko će sputavati Sarajevo", dodao je.
:tokralju: :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2019, 16:44

Haj bar je krenula tema u pravcu da ljudi pisu normalne postove, bez obzira ko sta misli, ne vrijedjajuci nikoga. Napredujemo :D

Volim dobre rasprave :kafa:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 dec 2019, 16:47

MortemHz je napisao/la:
05 dec 2019, 16:43
- Kao da mi je opet 18-20 godina. Evo, jutros se spremam da krenem na posao, pakujem trenirku, patike, a moja Vesna me gleda i kaže: "Eto te opet k’o djačak. Jedva čekaš da odeš na Koševo. A kad se samo sjetim da u nedjelju slijedi utakmica s Vitezom, nije mi dobro." I jesam, skoro sam trčeći došao.

"Sutra ću podnijeti ostavku. To je moja moralna obaveza. Sarajevo ne može biti ničiji taoc, pa tako ni moj", poručio je Janjoš na press konferenciji nakon utakmice.

"Šta će biti ako Uprava ne prihvati ostavku? Učinit ću sve da je prihvati. Potrebno je da dođe neko da razdrma ekipu. Sarajevo ima dobar tim i može puno toga napraviti. Ne želim biti neko ko će sputavati Sarajevo", dodao je.
:ljepota: :ljepota: :ljepota:
e jbt grob ovo je ba ljubav,jos ga niko od igraca nikad nije "potkopavao",ali opet covjek je bio svjestan da mora doci neko bolji ,neko svjeziji,da se malo ekipa digne iz letargije.
Hvala ti Morto na ovom postu,malo da vidimo sta znaci prava ljubav i da se najezimo,dosta je praznih floskula.Tek sad vidim da ona zastava na sjeveru treba da se "umirovi".

@evandere ,napreduje se otkad se pogledala anketa,otkad su ljudi vidjeli da to nije u pitanju samo pantelija,denchi,zip itd ,da je to mnogo veca grupa ljudi koja ne podrzava upravu,ali kojoj je jasno da sa Husrefom ne bi bilo daljnjeg napretka.Ehhh sto ne ode poslije duple moj Husrefe,sad bi bio ikona,Tito.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 05 dec 2019, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 05 dec 2019, 16:49

mma_hz je napisao/la:
05 dec 2019, 16:36
Morto,nije mi jasno sto odmah nisi anketu ovu stavio nego da se etiketira kako otkaz podrzava 5,6 ljudi.Evo vidis sad kako manje pisu ovi koji su tvrdili da je to samo mala brojka.Nemaju argumente,ali cisto da se zna ja sam glasao ZA otkaz Husrefu,ali ne slijepo vjerovanje upravi.
Imaju oni svojih aferima itekako...uhhhhh samo ih cekam,zimski prijelazni rok i novi trener ce nam sve reci.
Mislim da je anketa pogresno postavljena. Ima masa ljudi koji smatraju da je trebao dobiti otkaz ali sacekati da prodje zvijezda, sjesti s njim i napraviti analizu. Onda mu oni zajedno sa Hadzicem saopste da smatraju da trebaju ici u drugom smjeru, zahvale mu se organizuju press konferenicju gdje sve to iznesu i bilo bi 3 puta manje agresije a klub bi postupio odgovorno i dostojanstveno. Ja sam ovdje glasao ZA ali to ne odgovara ovome cemu pisem i nacinu na koji smatram da se trebalo ovo odraditi.

Cala je jedan veliki gospodin i sramota je koliko se i taj covjek vrijedjao ali mi jednostavno ne znamo postovati svoje. Sreca pa je Hase rahmetli, nasli bi i njemu manu.
Zadnja izmjena: Orangina85, dana/u 05 dec 2019, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2019, 16:49

MortemHz je napisao/la:

Velike rijeci velikog gospodina. I ne samo rijeci, nego i djela.
Ovako se dokazuje da se zaista voli klub :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 05 dec 2019, 16:50, ukupno mijenjano 2 puta.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 dec 2019, 16:50

bodi123 je napisao/la:
05 dec 2019, 16:42
Denchi je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Plus opet ponavljam, Ješiću i mozes **** sve jer nas je izlevatio pa otišo, al Husrefu... nema smisla. Dupla kruna vrijedi ko deset otpremnina.
dobio je on za duplu bonuse i on i igrači ovo nema veze s tim stoga ne veži to...

pregovarao je s upravom prije cviljenja i glume po svim medijima o raskidu i sad ucjenjuje klub i pritišće ko zadnji lihvar potiče proteste i kuha situaciju...

Nema veze. On je dobio otkaz, i njegov je izbor da uzme otpremninu koja mu je obećana ugovorom. Prema tome, da li misliš da postoji na planeti i jedan trener koji ne bi uzeo pare, da se nalazi u ovoj situaciju u kojoj se Husref nalazi? I sam znaš da ne postoji. Pa prvi ja, da mi je stari u pitanju a ne klub, naravno da bih uzeo sve ono na šta imam pravo.

Nismo mi pred gašenjem il da nemamo pišljivih 100 milja, pa ono da mozeš reć da je Husref izvuko posljednju marku iz kluba.
On kako rece, surovo je otjeran, ne bih ulazio da li je tako ili nije, ali kroz ugovor je sve jasno definirano. Ima svoja prava, kao sto nema emocija i ljubavi kad se otkaz urucuje tako ne bi trebalo biti kad se traze stavke iz ugovora. Sarajevo ide dalje, husref nek uzme sto mu pripada i zavrsit pricu.
Max Allegri

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 dec 2019, 16:50

mma_hz je napisao/la:
05 dec 2019, 16:47
MortemHz je napisao/la:

:ljepota: :ljepota: :ljepota:
e jbt grob ovo je ba ljubav,jos ga niko od igraca nikad nije "potkopavao",ali opet covjek je bio svjestan da mora doci neko bolji ,neko svjeziji,da se malo ekipa digne iz letargije.
Hvala ti Morto na ovom postu,malo da vidimo sta znaci prava ljubav i da se najezimo,dosta je praznih floskula.Tek sad vidim da ona zastava na sjeveru treba da se "umirovi".
Da samo dodam da ga ja lično viđam u loži svaku utakmicu sa Hadžibegićem.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 dec 2019, 16:51

Orangina85 je napisao/la:
05 dec 2019, 16:49
mma_hz je napisao/la:
05 dec 2019, 16:36
Morto,nije mi jasno sto odmah nisi anketu ovu stavio nego da se etiketira kako otkaz podrzava 5,6 ljudi.Evo vidis sad kako manje pisu ovi koji su tvrdili da je to samo mala brojka.Nemaju argumente,ali cisto da se zna ja sam glasao ZA otkaz Husrefu,ali ne slijepo vjerovanje upravi.
Imaju oni svojih aferima itekako...uhhhhh samo ih cekam,zimski prijelazni rok i novi trener ce nam sve reci.
Mislim da je anketa pogresno postavljena. Ima masa ljudi koji smatraju da je trebao dobiti otkaz ali sacekati da prodje zvijezda, sjesti s njim i napraviti analizu. Onda mu oni zajedno sa Hadzicem saopste da smatraju da trebaju ici u drugom smjeru, zahvale mu se organizuju press konferenicju gdje sve to iznesu i bilo bi 3 puta manje agresije a klub bi postupio odgovorno i dostojanstveno. Ja sam ovdje glasao ZA ali to ne odgovara ovome cemu pisem i nacinu na koji smatram da se trebalo ovo odraditi.

Cala je jedan veliki gospodin i sramota je koliko se i taj covjek vrijedjao ali mi jednostavno ne znamo postovati svoje. Sreca pa je Hase rahmetli, nasli bi i njemu manu.
E jbg sad ,pa nece u anketi roman pisati...inace slazem se s tobom za ovo poslije Zvijezde itd itd.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 dec 2019, 16:51

Znaci poredi se nacin odlaska covjeka koji je izgubio i Kup i titulu, ispao od zadnjeg tima u Moldaviji iz Evrope i porazom na domacem terenu otvorio novu sezonu sa odlaskom covjeka koji je osvojio prvu duplu krunu u historiji kluba i u narednoj sezoni pred kraj jesenjeg dijela prvenstva (kada je dobio otkaz) dijelio prvo mjesto. Oj Alija ustaj vakat je

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 dec 2019, 16:53

S Čalom niko, najfiniji čovjek koji je ikad bio u FKS. Kapa dole.

Ajde ba ne rise Sabinho svega ti. Dobio otkaz i dobio, ni prvi ni zadnji na svijetu. Od najnormalnijeg otkaza napravili famu, mrzi ga neko i neke gluposti. Dobio pare koje ga sljeduju i gotovo. Kakve dramatične princeze..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 dec 2019, 16:55

Mig_Mig je napisao/la:
05 dec 2019, 16:50
On kako rece, surovo je otjeran, ne bih ulazio da li je tako ili nije, ali kroz ugovor je sve jasno definirano. Ima svoja prava, kao sto nema emocija i ljubavi kad se otkaz urucuje tako ne bi trebalo biti kad se traze stavke iz ugovora. Sarajevo ide dalje, husref nek uzme sto mu pripada i zavrsit pricu.
Upravo. Jedini ispravan način razmišljanja.

Svaki novi dan u kojem se raspravlja o Husrefu je izgubljen dan u pogledu na budućnost i ono šta nam slijedi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2019, 16:57

Sreca pa ide pauza...
Aj hebo forum, odoh u teretanu sta korisno uraditi danas, jer sam na poslu cijeli dan zabusavao :D
Samo pozitiva i nadati se da nam slijede bolji dani.
Sto se mene tice, vise necu ni citati dok se ovo ne smiri.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 05 dec 2019, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 dec 2019, 16:58

bodi123 je napisao/la:
05 dec 2019, 16:42
Denchi je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:

ne možeš staviti znak jednakosti na svakog trenera i ovoga jer ovaj od prvog dana sebe etablira kao neko ko voli klub to mu je brend, on voli klub...
on nije Ješić i drugi, on voli klub....pjesme mu se pjevaju s tim tekstom i njemu se to sviđa.... dakle ili ga voliš ili ti puca do neba za klubom kao što vidimo po glumi i foliranju javnosti pravljenju žrtve od sebe....a sve je odlično znao...

a to nismo pred gašenjem isto treba provjerit, jer husrefovci tvrde da nismo dali 3 zadnje plate? i kako onda mogu tražiti da se isplati glumac ako nemamo za igrače???

to je licemjerno a i šupački...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 05 dec 2019, 17:01

Pojedini duplu pripisuju samo Husrefu, da nije bilo harmonije i rada izmedju svih ljudi u klubu mi je nikada ne bi osvojili. Ako su ljudi poslije atalante ostavili Husrefa iako je 90 posto navijaca bilo za njegovu smjenu onda im i na ovom potezu treba vjerovati. Ne branim ja njih i tu se moze naci mnogo zamjerki njihovom radu tipa kasnjenje priprema (podjednako kriv i vecinski vlasnik), Jeleskovic i tako dalje, ovo je samo sturo sto sam nabrojao jer mi je bitna ekipa na terenu valjda je sada vecinski vlasnik tu da ocijeni njihov rad.. a greske na terenu su bile ogromne, ociti pad forme,volje,zalaganja,igra nikakva i tu je kriv trener, a taj trener ako nije mogao raditi od nekih iz uprave trebao je javno izaci i reci kako i sta stoji mislim da bi imao ogromnu podrsku, vecu nego sada sigurno..ali ne najlakse je sada pricati.. kako god Husref po meni ostaje legenda hvala mu za sve sto je do sada uradio i nadam se mozda nekom drugom periodu kada dobije neku drugu funkciju u klubu, zasluzuje realno.. a mi se trebamo okrenuti sada novom treneru i nadam se da nece napraviti gresku ako bude uopste normalnih uslova da rade i oni a i taj novi trener..

Samo Sarajevo!!!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 dec 2019, 17:07

Da je puno isplatiti 130,000 jeste Bgm. Ali ako ima pravo na to onda neka i trazi, vjerovatno bi vecina tako postupila. Samo je onda vrijeme da se prestane supljirati o nekakvoj ljubavi prema klubu, i fkt ne znam cine je to Husref toliko zaduzio klub, koju je to ljubav ispoljio prema istome da ga pojedinci ovoliko vole i zale. Svaki njegov angazman je placen i preplacen, evo i sada dobice cifru za koju prosjecnom radniku treba 10-15 godina da bi je zaradio.
Samo za mene su gori oni koji su ljetos popustili pod pritiskom i ucjenama i uopste dozvolili da se takva klauzula stavi u ugovor kako bi "onaj koji voli Sarajevo vise od zivota" sad mogao toliku cifru na lijepe oci izvuci iz kluba.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 dec 2019, 17:07

MortemHz je napisao/la:

Čala je čovjek prvo, pa legenda

meni neugodno bude kad se sjetim ovde hrakotina za njega koliko je bilo onu sezonu, sa kakvim je invalidima vodio klub.... :salut:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia, riki46 i 54 gosta.