Kako je samo bio jak tada Leverkuzen, ljudi su zasluzili da osvoje Ligu prvaka, u finalu su bili triput bolji od Reala, al su se ispromasivali nevjerovatno. Bilo bi dobro kad bi i Borusia bila tako jedno njemacko osvjezenje sledece sezone u ligi prvaka, a iskreno se nadam da cete do kraja sezone igrati dobro i uzeti titulu. Imate mozda ponajbolje navijace u evropi i mlad simpatican sastav i zasluzujete titulu. Borusija je najprijatnije iznenadjenje po meni u evropi u ovom trenutkuValencia je napisao/la:Bundes ligu sakati monopolisticki Bajern. Upropastili su sjajnu generaciju Leverkuzena, oteli im najbolje igrace (Balak, Lusio i Ze Roberto). U kojoj je to ligi moguce da najjaca ekipa u ligi pokupuje sve igrace od druge ekipe po snaziharishp je napisao/la:Znak da je BL otisla u onu stvar.Ma koliko to bilo upadljivo.
Ekipa koja ce vrlo vjerovatno i u ebenom Europa ligi da ispadne vec ovu jesen.Ovako gramza ka tituli.
BVB-ovci nemojte se naci uvrijedjenim ali ebiga......? Da li se desi da Mancester pokupuje igrace iz Liverpula i Arsenala? Da li se u Italiji desi da Inter pokupuje najbolje igrace iz Juventusa i Milana? Bajern je svojom monopolistickom strategijom upropastio svog jedinog pravog konkurenta i tako si obezbjedio jos koju godinu dominacije. Isto tako su unistili i Verder Bremen. Unistavali su i Dortumund, Hamburg i Stutgart. Ne bi me iznenadilo da se nesto slicno desi i sa sadasnjom generacijom Dortmunda, da njihovi najbolji igraci odu u Bajern. Jednostavno, Bajern je prebogat za svoje konkurente, tako da se ostali klubovi ne mogu oduprjeti monopolistickom Bajernu. Dakle, za slabu Bundes ligu je kriv upravo Bajern.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Zidan pogodio iz penala za Egipat u devedesetoj minuti...Egipat-Australija 3-0
Mašala.adnan24 je napisao/la:Zidan pogodio iz penala za Egipat u devedesetoj minuti...Egipat-Australija 3-0
EDIT:
Lewandowski zabio za vodstvo Poljske protiv Obale Bjelokosti.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Lewandowski zabio dva gola protiv Slonova. Zamjenjen je u 84. minuti uz silne ovacije.
Kuba (bio je i kapiten repke večeras) i Pišonja su odigrali odličnih 90 minuta takođe.
Schmelzer imao odličan debi za Elf, odigrao je cijeli meč isto kao i Hummels. Obojica su dobili jako dobre ocjene za večerašnji nastup. Grossonja je odigrao dosta solidno, da bi ga Gotze zamjenio u 78. minuti i tako debitirao za Elf.
Sahin je imao odličnu partiju u nesretnom porazu Turaka protiv Lala. Odigrao je cijeli meč i bio jedan od najboljih na terenu.
Zidan ušao u drugom poluvremenu za Egipat i pogodio sa kreča. Veliki povratak našeg Muhe.
Subotić je odigrao cijelih 90 minuta u pobjedi Srbije od 1-0 u Bugarskoj.
Hajnal ušao u zadnjih 20 -tak minuta protiv Litve.
Kuba (bio je i kapiten repke večeras) i Pišonja su odigrali odličnih 90 minuta takođe.
Schmelzer imao odličan debi za Elf, odigrao je cijeli meč isto kao i Hummels. Obojica su dobili jako dobre ocjene za večerašnji nastup. Grossonja je odigrao dosta solidno, da bi ga Gotze zamjenio u 78. minuti i tako debitirao za Elf.
Sahin je imao odličnu partiju u nesretnom porazu Turaka protiv Lala. Odigrao je cijeli meč i bio jedan od najboljih na terenu.
Zidan ušao u drugom poluvremenu za Egipat i pogodio sa kreča. Veliki povratak našeg Muhe.
Imatel' kakvih večih povreda, mislim na "glavne" igrače ?! S kim igrate iduću utakmicu ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Cinjenica je da nasi igraci sve vazniju ulogu imaju u svojim nacionalnim timovima...Poljska bukvalno zivi na nasem triu,Sahin ce biti glavni igrac Turske za par godina,Zidan je u Egiptu medju 3 glavna igraca.Ubrzo ce i "Elf" biti cijeli crno-zutiHare_BvB je napisao/la:Lewandowski zabio dva gola protiv Slonova. Zamjenjen je u 84. minuti uz silne ovacije.![]()
Schmelzer imao odličan debi za Elf, odigrao je cijeli meč isto kao i Hummels. Obojica su dobili jako dobre ocjene za večerašnji nastup. Grossonja je odigrao dosta solidno, da bi ga Gotze zamjenio u 78. minuti i tako debitirao za Elf.![]()
Zidan ušao u drugom poluvremenu za Egipat i pogodio sa kreča. Veliki povratak našeg Muhe.![]()
@GunnerS
Od glavnih igraca tu je samo Kehl koji nece sigurno igrati u ovom prvom dijelu...ostali se vracaju veoma brzo.Sljedeci mec je u subotu u Freiburgu
- anton 1983
- Kontakt:
Imaju da, ali nemaju!GunnerS je napisao/la:Imatel' kakvih večih povreda, mislim na "glavne" igrače ?! S kim igrate iduću utakmicu ?!
naime ono kaj je paradoxalno, tri najveće plaće u klubu redom primaju, Kehl, Dede i Kringe, a oni ove sezone uopće ne igraju i na njih se uopće ne računa. Tako da j odgovor da i ne...
Kad smo kod Kehla, kolko god on bio drag navijačima on mora otići iz BvB-a radi boljitka kluba...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Čitam danas da je uprava Chelsea spremna izdvojiti 23 miliona Eura za usluge Nevena Subotića. Također, i Lucas Barrios se dovodi u konktest sa Liverpoolom, ali tu je cifra znatno manja od Nevenove. Eh, jesu li to medijske bombe ili ipak postoji neka mogućnost za realizaciju ijednog od ovih transfera?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- anton 1983
- Kontakt:
Na zimu?Monolog je napisao/la:Čitam danas da je uprava Chelsea spremna izdvojiti 23 miliona Eura za usluge Nevena Subotića. Također, i Lucas Barrios se dovodi u konktest sa Liverpoolom, ali tu je cifra znatno manja od Nevenove. Eh, jesu li to medijske bombe ili ipak postoji neka mogućnost za realizaciju ijednog od ovih transfera?
Jako, jako, jako teško, dapaće nemoguće. Sad kad ovo neko čita mislio bu si gle idiota, ali da bi bvB prodo sad jednog ove dvojice neko bi trebao ponuditi 35+ miljona eura...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Ako cemo gledati igracki kadar ove dvije ekipe ne bih rekao da su medijske bombe, ali na zimu tesko da ce i jednog od pomenutog dvojca dovesti u svoje redove. Kao prvo doveli bih sebi u pitanje da sezonu zavrse kako su poceli, kao drugo bili se zamjene ti istih igraca uklopile u sistem zvani BVB, i kao trece klub igraca X znao bih da imaju para i morali bih platiti sumu vecunego inace. Eh sada sto se ljeta tice, poznato je da veliki klubovi kupuje sve sto je vrijedno u financijski sliabijim klubovima, pa tako postoje realne mogucnosti za trensfer Subotica na ljeto u Chelsea, jer je Alex vec u godinama, Bane Ivanovic se forsira na poziciji desnog beka, a Neven Subotic je za kratko vrijeme pokazao svoj kvalitet i jedan je od nosioca igre BVB-a ove sezone. Da se ja pitam ispod 25 miliona eura BVB se ne bih trebao upustiti u prodaju istog.Monolog je napisao/la:Čitam danas da je uprava Chelsea spremna izdvojiti 23 miliona Eura za usluge Nevena Subotića. Također, i Lucas Barrios se dovodi u konktest sa Liverpoolom, ali tu je cifra znatno manja od Nevenove. Eh, jesu li to medijske bombe ili ipak postoji neka mogućnost za realizaciju ijednog od ovih transfera?
Sto se Barriosa tice, takodjer je poznato da Liverpool osim Torresa nema kvalitetnog napadaca, a ovaj je i pored Paragvaja dokazao i svoj kvalitet u BVB-u i ako su mnogi sumnjali u to. Eh sada koliko bih BVB trazio, a koliko bih ovi ponudili ostaje da se vidi, no po meni BVB bih od 17 miliona eura trebao razmisljati o prodaji istog.
Necu da me neko pogresno shvati, ali sam ubjedjen da vecina ovih igraca BVB vidi kao odskocnu dasku prema velikim klubovima Evrope, i ove dobre partije su neke vrsta blagodati, ali su i neka vrsta proklestva. Ruku na srce BVB je veliki klub sto se Njemacke tice, ali isto tako ako gledamo Evropske okvire spada u B kategoriju. Po meni Drotmund bih dobro prosao ako bih izgubio samo po dva igraca koji su bili nosioci igre i kada ne bih bilo velikog razasipanja, jer bih dvojcu igraca mogli lahko uklopiti u sistem zvani BVB. Odlican skauting BVB-a prethodnih godina pokazuje rezultate, i nadam se da BVB nece opet sam sebe ukopati kada su u pitanju produzenja ugovora pa da napravi tzv domino efekat.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- anton 1983
- Kontakt:
Pa polako di je ljeto...
nemožeš sada suditi niti o cijeni igrača, želi njekiih klubova, a niti samiih igrača BvB-a jer sezona niije gotova. biti će jako bitno di BvB završi prvenstvo
Kaj se tiće zime, ja sam svoje reko i tako će i biti!
nemožeš sada suditi niti o cijeni igrača, želi njekiih klubova, a niti samiih igrača BvB-a jer sezona niije gotova. biti će jako bitno di BvB završi prvenstvo
Kaj se tiće zime, ja sam svoje reko i tako će i biti!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Amerosm,
Znaš i sam da je Chelsea pokošen povredama u zadnjoj liniji(Cole, Terry, Alex), pa mi i ne djeluje tako nerealno dolazak Subotića(možda čak i u zimskom prelaznom roku). No, isto tako ne bih volio da se to desi baš zbog Borussie koja se konačno može boriti za osvajanje Salatare. Evo, sad naletih i na ovo:
Znaš i sam da je Chelsea pokošen povredama u zadnjoj liniji(Cole, Terry, Alex), pa mi i ne djeluje tako nerealno dolazak Subotića(možda čak i u zimskom prelaznom roku). No, isto tako ne bih volio da se to desi baš zbog Borussie koja se konačno može boriti za osvajanje Salatare. Evo, sad naletih i na ovo:
, pa se nekako lakše diše. I ja se nadam da se neće desiti ista stvar kao prije desetak godina kada su dovodili pojačanja, a ostajali bez trofeja, te si tako iskopali duboku rupu. No, kako su krenuli sa scoutingom i kako to sve izgleda, sumnjam da će se ova Borussia naći u tako lošoj situaciji.Ipak, Čelsi neće moći da dovede Subotića u januarskom prelaznom roku, naglasio je Stiv Keli, menadžer srpskog fudbalera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- anton 1983
- Kontakt:
Neće, jer je watzkea i zorca strah uložiti kunu!Monolog je napisao/la: sumnjam da će se ova Borussia naći u tako lošoj situaciji.
@Amerosm
Slazem se s tobom u potpunosti sto kazes gdje nazalost BvB pripada u tu takozvanu B kategoriju to je nazalost realnost nasa i moramo to prihvatiti... Ali ja se iskreno nadam da ce uprava da uspije zadrzati sve te pomenute igrace i naravno druge jer sta mi imamo od tog ako cemo mi za velike klubove stvarati igrace, ok imamo novac i sta jos ? Gdje su onda trofeji nema ih naravno... Jer jednog Barriosa eto prodat za nekih 15 mio do 20 ok super transfer doso za 5 dao metar golova jos zaradili 15 ali gdje iskopat drugog Barriosa ne takvog nema jer svaki igrac je zaseban za sebe ne kazem da je taj Barrios ne zamjenjiv niko nije ne zamjenjiv ljudi zamjenise Ballacka, Ronaldinha, itd ... ali dali ce se taj neki novi X igrac uklopiti kod nas cisto sumnjam isto tako vazi i za Subotica sve isto ok 20 miliona dobit al hajde ti iskopaj nekog ko ce se uklopit u taj koncept i slusat upute kloppa ... Ne mislim da je to pogresna politika prodavat za velike pare igrace i onda dovoditi zamjene neke i cekat opet koju godinu da se te zamjene uklope u koncept naseg kloppa. Ja to nikad ne bih dozvolio nema sanse jer Dortmund je VELIKI KLUB koji trenutno spada nazalost u tu B kategoriju evropskih sila... Ali ako se bude tako poslovalo da se dovode talenti za male pare a prodaju za velike mi cemo ostat vjecno ta B kategorija a to nije ono sto mi zelimo svi... Valjda treba bit cilj VELIKI ISKORAK u A elitu mjeriti se ravnopravno sa najvecima... Naravno treba za to jos mnogo vremena i strpljenja ali za to je potrebno da se najbolji igraci ne prodaju vec da se zadrze i da sa parama od euro takmicenja se dovede barem svake sezone po jedan malo kvalitetniji igrac i s takvom politikom bi mogli mnogo tog postic... Uzet cu jedan primjer evo Arsenal stalno su morali prodavat svoje najbolje igrace pocev od Viere, Henry-a , pa do sada Tourea i Adebayora i naravno rezultati se vide svaka sezona 0 TROFEJA ... I sad je to i Wenger skontao i neda Cesca i zeli stat tome u kraj... E ne bih voljeo da napravimo tu gresku istu da nam idu najbolji igraci jer ostat cemo onda vjecno B kategorija... Ova nasa trenutna ekipa barem prvih 11 je toliko vezana za ovaj klub ove navijace i trenera da ce im i tesko bit otic uopste jer svi oni nose BvB u srcu naravno kad dodje CITY i ponudi 5 mio po sezoni bit ce tu iskusenja al nadam se da ce onda uprava da stupi na snagu i ponudi tim nasim igracima veci ugovor kako bi ga zadrzao jer samo tako mozemo izrast u tu A kategoriju i bit ravnopravan protivnik Bayernu u bundesligi al za sve to treba vremena samo najvaznije je najbolje igrace drzat dugo vezane za klub i ne dat im da idu ...
Slazem se s tobom u potpunosti sto kazes gdje nazalost BvB pripada u tu takozvanu B kategoriju to je nazalost realnost nasa i moramo to prihvatiti... Ali ja se iskreno nadam da ce uprava da uspije zadrzati sve te pomenute igrace i naravno druge jer sta mi imamo od tog ako cemo mi za velike klubove stvarati igrace, ok imamo novac i sta jos ? Gdje su onda trofeji nema ih naravno... Jer jednog Barriosa eto prodat za nekih 15 mio do 20 ok super transfer doso za 5 dao metar golova jos zaradili 15 ali gdje iskopat drugog Barriosa ne takvog nema jer svaki igrac je zaseban za sebe ne kazem da je taj Barrios ne zamjenjiv niko nije ne zamjenjiv ljudi zamjenise Ballacka, Ronaldinha, itd ... ali dali ce se taj neki novi X igrac uklopiti kod nas cisto sumnjam isto tako vazi i za Subotica sve isto ok 20 miliona dobit al hajde ti iskopaj nekog ko ce se uklopit u taj koncept i slusat upute kloppa ... Ne mislim da je to pogresna politika prodavat za velike pare igrace i onda dovoditi zamjene neke i cekat opet koju godinu da se te zamjene uklope u koncept naseg kloppa. Ja to nikad ne bih dozvolio nema sanse jer Dortmund je VELIKI KLUB koji trenutno spada nazalost u tu B kategoriju evropskih sila... Ali ako se bude tako poslovalo da se dovode talenti za male pare a prodaju za velike mi cemo ostat vjecno ta B kategorija a to nije ono sto mi zelimo svi... Valjda treba bit cilj VELIKI ISKORAK u A elitu mjeriti se ravnopravno sa najvecima... Naravno treba za to jos mnogo vremena i strpljenja ali za to je potrebno da se najbolji igraci ne prodaju vec da se zadrze i da sa parama od euro takmicenja se dovede barem svake sezone po jedan malo kvalitetniji igrac i s takvom politikom bi mogli mnogo tog postic... Uzet cu jedan primjer evo Arsenal stalno su morali prodavat svoje najbolje igrace pocev od Viere, Henry-a , pa do sada Tourea i Adebayora i naravno rezultati se vide svaka sezona 0 TROFEJA ... I sad je to i Wenger skontao i neda Cesca i zeli stat tome u kraj... E ne bih voljeo da napravimo tu gresku istu da nam idu najbolji igraci jer ostat cemo onda vjecno B kategorija... Ova nasa trenutna ekipa barem prvih 11 je toliko vezana za ovaj klub ove navijace i trenera da ce im i tesko bit otic uopste jer svi oni nose BvB u srcu naravno kad dodje CITY i ponudi 5 mio po sezoni bit ce tu iskusenja al nadam se da ce onda uprava da stupi na snagu i ponudi tim nasim igracima veci ugovor kako bi ga zadrzao jer samo tako mozemo izrast u tu A kategoriju i bit ravnopravan protivnik Bayernu u bundesligi al za sve to treba vremena samo najvaznije je najbolje igrace drzat dugo vezane za klub i ne dat im da idu ...
BvB Echte Liebe !!!
Ja licno ne vjerujem da ce neko otici na zimu,jedino u slucaju da dodje bas neka odlicna financijska ponuda...na ljeto ce sigurno biti promjena ako zavrsimo medju 3 tj. ako se plasiramo u ligu prvaka. Ali u tom slucaju mozda ce otici 2 ili 3 igraca maksimalno ali ce biti i dovedeni novi jer liga prvaka automatski znac financijsku stabilnost tako da nema potrebe za prodajom citave ekipe. A poznato je da je Borussia klub kojem su veoma vazni rezultati tako se sigurno nece ici samo na financijksu profit na ustrb rezultata. Ipak,rano je po meni pricati o tome,kako i @amerosm napisa,mnogo ce ovisiti krajnji rezultat kluba u bundesligi.
@ Damir BVB
evo procitao sam tvoj post i ima dosta toga oko cega se slazem, ali takodjer ima par stavki oko kojih se ne bih slozio. Na kraju mi je upalo za oko kada si rekao da budete ravnopravan protivnik Bayernu. Pa zar Vas ta politika nije dovela do propasti pocetkom ovog stoljeca. Mislim da klubovi u Bundesligi prave gresku sto se zele mjeriti s Bayernom i kad tad nahebu. Ne kazem ja sada da je Bayern ne dodirljiv, ali Bayernu mozes parirati jedno dvije do tri sezone, i onda te nema, a tesko da ce iko uspjeti Bayernu parirati na period od deset godina, jer i historija BL je pokazala da je to ne moguce. Takodjer si rekao da ukoliko dodje ponuda kluba X, da uprava reaguje i ponudi igracu Y novi ugovor. Eh to je onaj domino efekat o kojem sam ja pisao u prethodnom postu. Dakle ako igrac Y dobije 3 miliona eura godisnje, tada dodje igrac Z i trazi istu sumu, i fakticki opet se vratis na period kada Vam je prijetio stecaj, ali sam siguran da toga nece biti dok je Watzke tu, i pored Hoffmanna najbolji covjek sto se financija tice u BL.
Naravno s tbom bih se slozio, da treba pokusati zadrzati igrace, ali ne po svaku cijenu. Takodjer se slazem s tobom po pitanju, ukoliko klubovi iz BL zele napredovati u A kategoriju moraju pokusati zadrzati igrace, ali na zdravim financijskim temeljima. Igraci se mogu zamijeniti i mogu se naci koji ce se uklopiti u sistem, ukoliko imas odlican skauting. Evo npr. mi smo izgubili Olica i svi su poceli kukati, ali smo na toj poziciji nasli jednog Eliu koji je po meni mnogo kvalitetniji igrac od Olica itd itd.
evo procitao sam tvoj post i ima dosta toga oko cega se slazem, ali takodjer ima par stavki oko kojih se ne bih slozio. Na kraju mi je upalo za oko kada si rekao da budete ravnopravan protivnik Bayernu. Pa zar Vas ta politika nije dovela do propasti pocetkom ovog stoljeca. Mislim da klubovi u Bundesligi prave gresku sto se zele mjeriti s Bayernom i kad tad nahebu. Ne kazem ja sada da je Bayern ne dodirljiv, ali Bayernu mozes parirati jedno dvije do tri sezone, i onda te nema, a tesko da ce iko uspjeti Bayernu parirati na period od deset godina, jer i historija BL je pokazala da je to ne moguce. Takodjer si rekao da ukoliko dodje ponuda kluba X, da uprava reaguje i ponudi igracu Y novi ugovor. Eh to je onaj domino efekat o kojem sam ja pisao u prethodnom postu. Dakle ako igrac Y dobije 3 miliona eura godisnje, tada dodje igrac Z i trazi istu sumu, i fakticki opet se vratis na period kada Vam je prijetio stecaj, ali sam siguran da toga nece biti dok je Watzke tu, i pored Hoffmanna najbolji covjek sto se financija tice u BL.
Naravno s tbom bih se slozio, da treba pokusati zadrzati igrace, ali ne po svaku cijenu. Takodjer se slazem s tobom po pitanju, ukoliko klubovi iz BL zele napredovati u A kategoriju moraju pokusati zadrzati igrace, ali na zdravim financijskim temeljima. Igraci se mogu zamijeniti i mogu se naci koji ce se uklopiti u sistem, ukoliko imas odlican skauting. Evo npr. mi smo izgubili Olica i svi su poceli kukati, ali smo na toj poziciji nasli jednog Eliu koji je po meni mnogo kvalitetniji igrac od Olica itd itd.
U zimskom prelaznom roku niko neće napustiti BVB od bitnih igrača, osim (možda) dvojice koji nikako ne igraju, a imaju velike plateKaj se tiće zime, ja sam svoje reko i tako će i biti!
BVB nije bezdušan klub da otjera ovog čovjeka, radi te vrste boljitka na koji ciljaš.Kad smo kod Kehla, kolko god on bio drag navijačima on mora otići iz BvB-a radi boljitka kluba...
Neka oni ovako nastave, ja k'o pišća.Neće, jer je watzkea i zorca strah uložiti kunu!
Da vas pitam, a to sam upratio, a tiče se vas forumaša. Zašto svi pišete kasno, oko 00:00 plus/minus sat vremena ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Po meni ima dosta razloga, a kao prvo naveo bih obaveze koje imaju forumasi pored ovog foruma, pa mozda neko od forumasa tu noc izadje s djevojkom, mozda ljudi pisu tajno u ova doba iz razloga sto imaju zabranu od djevojke da pisu o voljenom klubu.GunnerS je napisao/la:Da vas pitam, a to sam upratio, a tiče se vas forumaša. Zašto svi pišete kasno, oko 00:00 plus/minus sat vremena ?!
- anton 1983
- Kontakt:
@ Hare_BvB
Što se tiće Kehla.
Ja nisam niti oćekivao drugačiji odgovor od navijača BvB-a. Ja ću tebe pitat dal navijaš za Bvb ili za Kehla, jel ti je bitniji BvB ili Kehl? Kad si sam odgovoriš na ovo pitanje možda će ti biti jasTnije zašto ja to kažem. Da objasnim; BvB na raspolaganju ima 3-4 igrača za poziciju "zadnjih veznih". To su Sahin, Bender, Kehl + Kringe (Feulnera nisam naveo jer on je fakat totalno nebitan
), koji je allrounder i na kojeg se neračuna. Kehl i Kringe su ikone kluba kao što i sam znaš, ali da ja tebe pitam da li imaš što protiv odlaska Kringea iz BvB-a, ti bi rekao da nemaš, jer na njega više ne računaš i smatraš Kehla boljim igračem. Na taj način postaješ "licemjer". No sad, taj dio je nevažan. Važno je da BvB-u trebaju minimalno 3 igrača na koja se mogu osloniti za tu poziciju. Kehl je još uz to kapetan i morao bi igrati u prvih 11, najplaćeniji je igrač kluba. Problem je u tome što je on jako podložan ozlijedama, te se na njega nikada ozbiljno ne može računati i zbog toga BvB trpi jer si "ne može priuštiti" da dovede još jednog igrača za tu poziciju baš zbog njega. U trenutku kada BvB bude "svakodnevno" igrao u Europi, BvB mora imati dosta široki kadar za to i za BUNDESLIGU. Kada to sve zbrojiš ispada da BvB ulazi u sezonu sa 2 igrača za dvije pozicije , te jednim Kehlom koji je visoki rizik i to si BvB, bar po meni nebi smio dopustiti. U ovom trenutku ako se Bender ozlijedi, na klupi Klopp ima samo škart zamjene....Ja zato kažem da Kehl mora proč i da se mora dovesti zadnji vezni koji će itekako konkurirati za prvih 11. Ma dobro ak ti baš oćeš neka Kehl ostane, ali igrač istih kvaliteta, ako ne i boljih koji se neozljeđuje "MORA" doći u BvB.
PS: Ako je tvoje rješenje koristiti Hummelsa za zadnjeg veznog po potrebi i ubacivati Santanu na štopera, moram ti reči da tako razmišlja navijač , malog kluba!
Pa BvB je utoliko sanirao dugove, da ćete ili već jeste natrag otkupili "svoj" stadion!!!
Zorc i Watzke su jako dobro odradili ovaj period. Napravili su plan kako izvuči BvB iz bankrota i u tome uspjeli. No sada dolazi vrijeme kada treba uložiti "kunu više", a njih dva se toliko boje da to neće učiniti. Oni su po meni bili jako dobri za tu fazu, no sada dolazi nova faza, pogotovo ako BvB ulovi mjesto za LP, a definitivno ako BvB uzme titulu prvaka. Ako se to dogodi i vi nastavite sa politikom "nemamo za kruf i mleko", onda bilo vam sretno, ali to nije način kako treba voditi klub u tom slučaju!
Što se tiće Kehla.
Ja nisam niti oćekivao drugačiji odgovor od navijača BvB-a. Ja ću tebe pitat dal navijaš za Bvb ili za Kehla, jel ti je bitniji BvB ili Kehl? Kad si sam odgovoriš na ovo pitanje možda će ti biti jasTnije zašto ja to kažem. Da objasnim; BvB na raspolaganju ima 3-4 igrača za poziciju "zadnjih veznih". To su Sahin, Bender, Kehl + Kringe (Feulnera nisam naveo jer on je fakat totalno nebitan
PS: Ako je tvoje rješenje koristiti Hummelsa za zadnjeg veznog po potrebi i ubacivati Santanu na štopera, moram ti reči da tako razmišlja navijač , malog kluba!
Ko grca u dugovima?Neka oni ovako nastave, ja k'o pišća.Čuj strah uložiti lovu, a oni i sad grcaju u dugovima.
Ti bi novi harakiri u Dortmundu.
Zašto narušavati sistem koji polučuje dobre rezultate?
Možda radi nekog ekspresnog dizanja u europsku nogometnu elitu?
U BVB-u se radi sistematski i neće biti novih ludorija ala Mayer i Niebaum.
Zorc i Watzke su jako dobro odradili ovaj period. Napravili su plan kako izvuči BvB iz bankrota i u tome uspjeli. No sada dolazi vrijeme kada treba uložiti "kunu više", a njih dva se toliko boje da to neće učiniti. Oni su po meni bili jako dobri za tu fazu, no sada dolazi nova faza, pogotovo ako BvB ulovi mjesto za LP, a definitivno ako BvB uzme titulu prvaka. Ako se to dogodi i vi nastavite sa politikom "nemamo za kruf i mleko", onda bilo vam sretno, ali to nije način kako treba voditi klub u tom slučaju!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.