Sto jest, jest. Al samo se sjeti nasih prijasnjih uprava, nisu bili sposobni ispunjavati te sitne zadacice, gledali kako da prevare, ukradu, sebe ugrade, zato se ova uprava generalno cini ok, nije sad da su ove prijasnje postavile neku visoku ljestvicu s ocekivanjima,ovi imaju svoje mane, al klub je poprilicno stabilan otkad su oni tu i nije primjetno da kradu, uostalom izgleda i da je Nam s njima zadovoljan. Ma da opet kazem, niko od nas im ne moze suditi, za to je striktno zaduzen Nam i vjerovatno od njeg dobijaju upute. Sto se trenera tice, tu se nema sta raspravljati, ne bitno bio to Husref ili ne, to je najstresnija i najneizvjesnija pozicija. Tu nema nit emocija, nit empatije, nit prethodnih uspjeha, jednostavno je tako. Jos posebno danasnji treneri, moraju biti psiholozi, pedagozi, ocevi, majke, sve igracima.Sabinho je napisao/la: ↑06 dec 2019, 02:41Naravno da je lanac i tu se slazem. Medjutim uvijek u lancu odredjeni segmenti trpe puno veci teret. Nam je tu babuka i njemu se jedinom nema sta zamjeriti. Ja ti garantujem da bi ja i ti mogli biti u Upravi kao Sabrina i Jahic. Dakle, oni nisu duzni da pronalaze sredstva, dobijaju ih od vlasnika na racun. Njihovo je da to racionalno rasporede. Zaposleni su i ljudi koji se brinu za odnose sa javnoscu, organizaciji utakmica itd itd. Garantujem ti da Sabrina nije pametnija ni od mene ni od tebe i da bi i mi mogli raditi ono sto ona radi. Medjutim, sigurno ne bi mogli raditi Hadzicev posao i to prilicno zadovoljavajuce (Tatar, Kapic, Serbecic, Lazic, Oremus) ili osvojiti duplu i biti sad prvi kao Husref. Husref je covjek o kojem zajedno sa igracima sve na kraju ovisi, svaki dan je u tome i svaka odluka, rijec, izmjena je pod lupom. To je teret trenera. Zato on zajedno sa igracima i onim ko daje pare i jeste najzasluzniji za sve.ThrillerHz je napisao/la: ↑06 dec 2019, 02:30Kad kazes da su svi jednako zasluzni, gledaj na to kao lanac. Da npr Nam/Tan nisu dali pare, da li bi klub vise uopste funkcionisao?Sabinho je napisao/la: ↑06 dec 2019, 02:22
Slazem se za prethodni post, ali ne moze se nikako tvrditi da su Sabrina ili neko iz Uprave jednako zasluzni za titulu kao trener ma bio to moj babo, Cala, Repuh ili Husref. Jednostavno ne moze. Da nije tako, ne bi u zadnjih 15 godina imao slucajnost da smo mijenjali 30-ak trenera, a da su samo dvojica od tih 30-ak osvojila trofeje, Husref i Dzeno.
Da Uprava nije osigurala najbolje uslove i uradila svoj dio zadatka, da li bi sportski segment funkcionisao?
Da Husref i Emir nisu dobili sredstva i uslove od uprave, da li bi mogli sprovest svoje ideje i djela?
Da igraci nisu ispostovali trenerove odluke, da li bi to funkcionisalo?
Izuzmi jednu stavku iz tog lanca, raspad sistema bi bio, tako da svaka ta stavka ima svoju tezinu i jednako je zasluzna za uspjeh kluba. Husref bez dobrih igraca i dobre uprave iza sebe, ne bi osvojio nista... razmisli o tome
P.s. Ovo gore je ukratko opisano, dublja je veza izmedju tih stavki u lancu i koliko zapravo ovise jedna od druge
Da bi radio u Upravi, mozes biti prosjecan i samo slijediti pravila na papiru. Da bi bio trener, moras iz minute u minuti biti tu i razmisljati sta dalje.
Tako da sve je to nekako prirodno u ovom sportu i naravno da trener prvi strada, jedina greska ovde je sto je odluka naglo donesena i to je jedina mrlja. Medjutim ide pauza, treba razmisljat pozitivno, imaju sad skoro 3 mjeseca da dovedu pojacanja kako na terenu tako i u strucnom stabu.