kakav god da je naš je!
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Cuj onoga,sj Irci nam se smiju sto nam je Bajevic kandidat za selektora .Pa sj.Irci ti ne zele dobro jbt
Njima najvise odgovara da nam na klupu dodje neki poluamater sto se tice menadzerskog posla tipa Nalica,Barbareza,Spahica i slicnih .
Elem sad ni Bajevic ne valja jer je star i sto je u penziji koju godinu,a do prije 15 dana mnogi su ovdje zazivali Ciru iako isti hoda okolo po bosanskim i hrvatskim gradovima i u koji god udje govori da mu je to mozda posljednji put da se tu seta

Elem sad ni Bajevic ne valja jer je star i sto je u penziji koju godinu,a do prije 15 dana mnogi su ovdje zazivali Ciru iako isti hoda okolo po bosanskim i hrvatskim gradovima i u koji god udje govori da mu je to mozda posljednji put da se tu seta

Pa i tvoj favorit Magath je isto penzioner, iako prilicno krace nego Bajevic, ali i dalje u penziji. Za Bajevica se bar zna da mu ne treba vremena da se prilagodi BiH i upoznaje igrace. Svjestan je citave situacije i u sta dolazi, na njemu je da to za par mjeseci promijeni, barem sto je do njega. Ko je ocekivao bogatiji spisak kandidata grdno se prevario. Govorio sam ja da ce se to otprilike svesti na ona ista imena koja se stalno vrte oko te pozicije.Tristan10 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 12:44Glavni argument zasto se nije odma prihvatila ostavka Prosineckog, jeste sto bi u zimskom periodu navodno trebalo da bude vise mogucnosti da privucemo pravu osobu za tu poziciju. Mislim penzior je i tad mogao da pristupi poziciji isto kao sada, ako nam je on najbolja opcija.
Ne bih rekao da je Magath penzioner. Covjek je radio u sezoni 2016-2017. Onda bi po toj logici i Amar Osim bio u penziji kad je bio kandidat, sto se ne moze reci. Magath i sada ima ponude klubova iz Bundeslige, redovno ucestvuje na njihovoj televiziji. Tako da se ne moze to reci. Moze se reci da ne poznaje jezik, kulturu, bla bla bla, ali da je penzioner ko Bajevic, koji je bukvalno penzioner, to se ne moze reci.mire96 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 14:55Pa i tvoj favorit Magath je isto penzioner, iako prilicno krace nego Bajevic, ali i dalje u penziji. Za Bajevica se bar zna da mu ne treba vremena da se prilagodi BiH i upoznaje igrace. Svjestan je citave situacije i u sta dolazi, na njemu je da to za par mjeseci promijeni, barem sto je do njega. Ko je ocekivao bogatiji spisak kandidata grdno se prevario. Govorio sam ja da ce se to otprilike svesti na ona ista imena koja se stalno vrte oko te pozicije.Tristan10 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 12:44Glavni argument zasto se nije odma prihvatila ostavka Prosineckog, jeste sto bi u zimskom periodu navodno trebalo da bude vise mogucnosti da privucemo pravu osobu za tu poziciju. Mislim penzior je i tad mogao da pristupi poziciji isto kao sada, ako nam je on najbolja opcija.
No da se vratim na problematiku:
Selektor podnosi ostavku, gdje su ostale 4 utakmice kvalifikacija, i prakticno imas dosta slabe sanse za direktni plasman. To bi bilo 4 utakmice novom selektoru da uigra ekipu, skonta na koga moze da racuna itd. Tebi je alternativa Bajevic koji je spreman da preuzme tu funkciju odma u to momentu, jer svakako nista ne radi. Koji ga onda qurac odma ne nominiras za selektora nego cekas do kraja godine? Pa da su ga barem imenovali 2 utakmice prije baraza, a koristi se glavni argument da hoce da cekaju, jer ce biti boljih alternativa krajem godine.
Da ne pricam o tome da bi trebao biti neki standard da se ima pres konferencija saopsti se, da mediji mogu postaviti pitanja. Transparentno.
Vjerovatno zato sto su se nadali da ce Prosinecki, ako ne uspije izboriti plasman, barem uhvatiti neki kontinuitet dobre igre. Da ce uspjeti da konsoliduje ekipu i dovede je u stanje u kom ce baraz docekati sa pozitivnim energijom.Tristan10 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 15:09Ne bih rekao da je Magath penzioner. Covjek je radio u sezoni 2016-2017. Onda bi po toj logici i Amar Osim bio u penziji kad je bio kandidat, sto se ne moze reci. Magath i sada ima ponude klubova iz Bundeslige, redovno ucestvuje na njihovoj televiziji. Tako da se ne moze to reci. Moze se reci da ne poznaje jezik, kulturu, bla bla bla, ali da je penzioner ko Bajevic, koji je bukvalno penzioner, to se ne moze reci.mire96 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 14:55Pa i tvoj favorit Magath je isto penzioner, iako prilicno krace nego Bajevic, ali i dalje u penziji. Za Bajevica se bar zna da mu ne treba vremena da se prilagodi BiH i upoznaje igrace. Svjestan je citave situacije i u sta dolazi, na njemu je da to za par mjeseci promijeni, barem sto je do njega. Ko je ocekivao bogatiji spisak kandidata grdno se prevario. Govorio sam ja da ce se to otprilike svesti na ona ista imena koja se stalno vrte oko te pozicije.Tristan10 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 12:44Glavni argument zasto se nije odma prihvatila ostavka Prosineckog, jeste sto bi u zimskom periodu navodno trebalo da bude vise mogucnosti da privucemo pravu osobu za tu poziciju. Mislim penzior je i tad mogao da pristupi poziciji isto kao sada, ako nam je on najbolja opcija.
Selektor podnosi ostavku, gdje su ostale 4 utakmice kvalifikacija, i prakticno imas dosta slabe sanse za direktni plasman. To bi bilo 4 utakmice novom selektoru da uigra ekipu, skonta na koga moze da racuna itd. Tebi je alternativa Bajevic koji je spreman da preuzme tu funkciju odma u to momentu, jer svakako nista ne radi. Koji ga onda qurac odma ne nominiras za selektora nego cekas do kraja godine? Pa da su ga barem imenovali 2 utakmice prije baraza.
Cisto sumnjam i da bi Bajevic prihvatio mjesto selektora pred kraj propalih kvalifikacija. Moje misljenje je da bi to vise stetilo, nego pomoglo novom selektoru.
Ovako dolazi na dvije utakmice, biti ili ne biti, prava sok terapija. Po meni treba izbjeci i eventualnu prijateljsku utakmicu prije baraza (ako ima termin uopste).
Kakav kontinuitet kad je svima jasno bilo da brod tone? Jos "kapetan ladje" sam to kaze, i hoce da napusti. Ne znam da je bilo kojem treneru bolje igrati manje test utakmica prije braza. Tesko mi to zamisliti.DrFilgud je napisao/la: ↑06 dec 2019, 15:20Vjerovatno zato sto su se nadali da ce Prosinecki, ako ne uspije izboriti plasman, barem uhvatiti neki kontinuitet dobre igre. Da ce uspjeti da konsoliduje ekipu i dovede je u stanje u kom ce baraz docekati sa pozitivnim energijom.Tristan10 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 15:09Ne bih rekao da je Magath penzioner. Covjek je radio u sezoni 2016-2017. Onda bi po toj logici i Amar Osim bio u penziji kad je bio kandidat, sto se ne moze reci. Magath i sada ima ponude klubova iz Bundeslige, redovno ucestvuje na njihovoj televiziji. Tako da se ne moze to reci. Moze se reci da ne poznaje jezik, kulturu, bla bla bla, ali da je penzioner ko Bajevic, koji je bukvalno penzioner, to se ne moze reci.mire96 je napisao/la: ↑06 dec 2019, 14:55
Pa i tvoj favorit Magath je isto penzioner, iako prilicno krace nego Bajevic, ali i dalje u penziji. Za Bajevica se bar zna da mu ne treba vremena da se prilagodi BiH i upoznaje igrace. Svjestan je citave situacije i u sta dolazi, na njemu je da to za par mjeseci promijeni, barem sto je do njega. Ko je ocekivao bogatiji spisak kandidata grdno se prevario. Govorio sam ja da ce se to otprilike svesti na ona ista imena koja se stalno vrte oko te pozicije.
Selektor podnosi ostavku, gdje su ostale 4 utakmice kvalifikacija, i prakticno imas dosta slabe sanse za direktni plasman. To bi bilo 4 utakmice novom selektoru da uigra ekipu, skonta na koga moze da racuna itd. Tebi je alternativa Bajevic koji je spreman da preuzme tu funkciju odma u to momentu, jer svakako nista ne radi. Koji ga onda qurac odma ne nominiras za selektora nego cekas do kraja godine? Pa da su ga barem imenovali 2 utakmice prije baraza.
Cisto sumnjam i da bi Bajevic prihvatio mjesto selektora pred kraj propalih kvalifikacija. Moje misljenje je da bi to vise stetilo, nego pomoglo novom selektoru.
Ovako dolazi na dvije utakmice, biti ili ne biti, prava sok terapija.
To je moja pretpostavka, s obzirom da u savezu sjede ljudi koji idu linijom manjeg otpora, talova, polurjesenja...
Sto se tice pristupa barazu , siguran sam da ima dosta trenera koji bi u ovakvoj situaciji izabrali idu direktno u baraz, bez bilo kakvih test utakmica i uigravanja.
Misimovic 

Jeste dosadni sa tim iskustvom,za taj pos'o il se rodiš ili ne rodiš... Ili imaš smisla za taj posao i pameti u glavi ili nemaš... Ako si dobar fudbaler a razmišljaš ko Sušić,Baždarević,Hadžibegić,vodiš francuske drugoligaše,turske prvoligaše koji se bore za opstanak i to ti je... Ako si Shevchenko,lijepo ti savez da šansu i ti je prihvatiš i odvedeš Ukrajinu bez ikakvog ranijeg iskustva na prvenstvo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
A ko bi bio taj nas "Shevcenko"?rishovski je napisao/la: ↑06 dec 2019, 20:51Jeste dosadni sa tim iskustvom,za taj pos'o il se rodiš ili ne rodiš... Ili imaš smisla za taj posao i pameti u glavi ili nemaš... Ako si dobar fudbaler a razmišljaš ko Sušić,Baždarević,Hadžibegić,vodiš francuske drugoligaše,turske prvoligaše koji se bore za opstanak i to ti je... Ako si Shevchenko,lijepo ti savez da šansu i ti je prihvatiš i odvedeš Ukrajinu bez ikakvog ranijeg iskustva na prvenstvo...
-
- Kontakt:
Zvanično
Dušan Bajević je novi selektor BiH
U četvrtak će biti utvrđeno !!
Pa od svih nabrojanih ja bi prvo probao sa Barbarezom,kad su mogli Sušić,Baždarević,Prosinečki,zašto ne i on,ni ova trojica nisu se pokazali ni u jednom klubu kao neki treneri,pa su sjeli na klupu reprezentacije... Samo što je Sušić imao sreću jer da je savez imao mozga ko što nije,pa da ga najuri odmah poslije baraža s Portugalom,ostao bi ono isto što je i nakon odlaska iz reprezentacije,trener kojeg svi šutnu čim vide s kim posla imaju... A onu njegovu grupu za Brazil bi prošao i Amar Osim i Musemić,s onakvim igračima,a i to su nas vile pronosale u Slovačkoj.. ... kod ove gore trojke je stvar inteligencije,koju očito nemaju... Gluplje selektore teško možemo naći... Nemam ništa protiv ni da Bajević preuzme iako u godinama,mozda mu dati kao asistenta nekog od bivših igrača za početak...DrFilgud je napisao/la: ↑06 dec 2019, 21:01A ko bi bio taj nas "Shevcenko"?rishovski je napisao/la: ↑06 dec 2019, 20:51Jeste dosadni sa tim iskustvom,za taj pos'o il se rodiš ili ne rodiš... Ili imaš smisla za taj posao i pameti u glavi ili nemaš... Ako si dobar fudbaler a razmišljaš ko Sušić,Baždarević,Hadžibegić,vodiš francuske drugoligaše,turske prvoligaše koji se bore za opstanak i to ti je... Ako si Shevchenko,lijepo ti savez da šansu i ti je prihvatiš i odvedeš Ukrajinu bez ikakvog ranijeg iskustva na prvenstvo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Petak posle dzumeizet fazlinovic je napisao/la: ↑06 dec 2019, 21:06Zvanično

Tempo, 1976: Još samo mjesec dana i vojnik Dušan Bajević će skinuti uniformu, i već sada Bajevića pitaju gdje će, šta će, nakon vojske, prenosi “Yugopapir“…
“Pravac u Mostar”, odgovara on svima, lakonski.
Dabome, to se već zna da će u Mostar.
Ali ljude interesuje nešto drugo: gdje će Dušan Bajević da nastavi fudbalsku karijeru?
U Mostaru, ili drugdje, to jest inostranstvu, jer se, takođe, zna da ga i u Beogradu, gdje služi vojsku salijeću menadžeri svojim ponudama.
“Idem pravo u Velež”, ponovo jasno kaže Dušan Bajević.
“Idem pravo u Velež”, i – ni riječ više!
Šetamo Beogradom, on priča:
“Nekoliko puta sam mogao da pređem ovdje da igram fudbal. Volim ovaj grad, a sad, otkad sam u vojsci, zavolio sam ga još jače, još mi je bliži. Ali, ja nikada ne bih mogao bez Mostara. Samo je to razlog što svojevremeno nisam prešao u Beograd… Taj Mostar je za mene fatalan, on je ljubav bez koje ne mogu.”
Evo slozicu se sa svim sto si rekao, osim onim najvaznijim. To je Barbarez.rishovski je napisao/la: ↑06 dec 2019, 21:13Pa od svih nabrojanih ja bi prvo probao sa Barbarezom,kad su mogli Sušić,Baždarević,Prosinečki,zašto ne i on,ni ova trojica nisu se pokazali ni u jednom klubu kao neki treneri,pa su sjeli na klupu reprezentacije... Samo što je Sušić imao sreću jer da je savez imao mozga ko što nije,pa da ga najuri odmah poslije baraža s Portugalom,ostao bi ono isto što je i nakon odlaska iz reprezentacije,trener kojeg svi šutnu čim vide s kim posla imaju... A onu njegovu grupu za Brazil bi prošao i Amar Osim i Musemić,s onakvim igračima,a i to su nas vile pronosale u Slovačkoj.. ... kod ove gore trojke je stvar inteligencije,koju očito nemaju... Gluplje selektore teško možemo naći... Nemam ništa protiv ni da Bajević preuzme iako u godinama,mozda mu dati kao asistenta nekog od bivših igrača za početak...
Za razliku od Barbareza, Shevchenko je bio 3 godine asistent u reprezentaciji, pa je onda preuzeo.
Ovaj nas ne pokazuje ama bas nikakav interes za fudbal, osim sto u kriticnim situacijama raju lozi tvitanjem sa egzoticnih destinacija.
U ovom trenutku, nas "Shevchenko" bi mogao biti Rahimic, eventualno Bajramovic ili Baljic. Nazalost, nijedan od njih ne djeluje kao materijal za selektora, iako sam ja u vise navrata pisao da u zadnje cetiri tekme kvalifikacija Prosineckog treba da zamijeni Rahimic. Da se vidi moze li sta uraditi.
Mislim da je to gotova stvar za Bajevića,dat ce mu ugovor da nas vodi u baražu! Moramo da shvatimo da ima i nacionalni ključ ko od nas i da sve funkcionira tako barem kod nas. Obzirom da nikada niko nije bio selektor nacionalnog tima iz reda naroda kojem i sam Bajević pripada! Po meni jedno od najboljih riješenja 

"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff
Johan Cruyff