FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FCS-FCS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCS-FCS » 19 nov 2010, 11:21

prigoda je napisao/la:
čamac je napisao/la:Da vam i ja koju pametnu kažem dok još ima ove teme :D Kako stvari stoje stečaj je vrlo izvjestan. Nemate puno vremena na raspolaganju i potrebna je hitna reakcija.

Moj stav o Torpedu znate i ne želim nešto da se pretvaram ovdje jer što se mene tiče, a i mnogih starosjedioca ovog grada Torpedo nije trebalo ni uvodit' tako da se neću sekirati ni da se ugasi. Znate vrlo dobro kako je uveden i logično je da ga bolja sudbina od ove nije mogla zadesiti. Ali hajd' šta je tu je kad je već uveden kako je uveden.
Prva stvar, ovi krimosi koji ga uništiše su stara garnitura iz nekih prošlih vremena kad je Torpedu bilo sve med i mlijeko, kad se je samo sve prinosilo, kad se moglo raditi šta se htjelo, kad nikad nije moglo faliti, kad se iz lige nije moglo ispasti tamam i da si najgori itd. i ovi krimosi su samo nastavili da rade kako su naučili. Zaključak dohakalo vam je upravo ono čime ste se ponosili i kofrčili.
E sad šta su moguća rješenja za vas.

Prva opcija
Da otjerate bagru, dovedete nove poštene ljude u klub i skupite ta 4 miliona kako bi se spasili stečaja i vraćanja u drugu kantonalnu ligu (peti rang takmičenja i trenutno u njoj ima 9 klubova, znači tamam fali jedan). Dakle, BP, HZ, pitari, divovi i ostali iskoristite medijsku pažnju koju trenutno imate, zakukajte malo (spas svetinje, ljubav najveća, moj grad moj tim i ostale floskule) i skupite tu lovu. Ima vas valjda 100 milja, nek dadnu svi po 4 banke i eto love. Ima među vama guzonja, lovatora, dijaspore i sl. koji bi dali i više od 4 banke tako da ako ste najveći kao što se predstavljate, ne bi trebalo za vas divove to biti problem. Nek se jedan mjesec studenti i đaci šveraju ili idu u školu pješke. Naravno, sve krimose sudski procesirati, novčano kažnjavati, oduzeti svu krađom stečenu imovinu, neke poslati i u zatvor. Ova opcija bi bila najbolja za vas.

Druga opcija
Ako već ne možete skupiti lovu onda barem otjerati krimose i kazniti ih kako sam već rekao. Dovesti nove ljude, otići u stečaj i krenuti od početka. Da bi ispravili historijsku nepravdu i sva zla koja ste decenijama činili Želji obavezno se javno za to izviniti i vratiti nam sad 6 najboljih igraća po mogućnosti sitih (jer nama ste oteli site '46. koliko se i za onog rata moglo biti sito). Grijehe ćete oprati tako što ćete jedno 7-8 godina igrati po nižim rangovima takmičenja kao što smo i mi (period 46-54) da vidite kako je malo i to. Nakon što se nekad vratite u elitu mi ćemo vas priznati kao normalan klub i poštovati vas, a vi ćete se naučiti da poštujete ako ništa starijeg i naučite da se silom i otimačinom ne može ništa u životu postići i to je to. Ovo bi bila najpoštenija opcija.

Treća opcija
Ako ne možete otjerati krimose pustite ti ih da ugase klub jer ne mogu oni još dugo, a vi se okrenite Olimpicu. Oni će svakako morati još jednom mjenjati ime jer su se zadnji put zaj.eb.ali i neka se klub zove Olympic Sarajevo. Dobit ćete stabilan klub sa vašim Gracićem na čelu, ubrzo i stadion i vašoj sreći nikad kraja. Gracić će dobiti navijače jer bez njih nikad ništa neće napraviti niti ima kome. Grad će opet imati derbi. Znam da bi mnogima ovo palo teško, ali o tome ste trebali na vrijeme razmišljati i slušati svoje roditelje (a ne odricati ih se k'o neki), dede i ostale kad su vam govorili djeco nije to ono što vi mislite da je. Historija je imala ove slučajeve tako da ovo gašenje nije nova stvar kad su u pitanju režimski klubovi iz istočnog bloka (stariji će se sjetiti npr. čehoslovačke Dukle koja je harala, a sad je nema nigdje).

Eto to bilo to ukratko. Da sam bordo prijatelj nebi vam bolje opcije ponudio :D
Možda izgleda da se zezam (obzirom na dosta sarkazma i ironije, ali zaslužili ste to i koliko sam primijetio i ne ljutite se previše), ali ne zezam se fakat. Ne vidim četvrtu opciju za vas.
Baš lijepo što se komšinice brinu za nas. Doduše moraju napisati koji red neistina ali nema veze, lijepo sa njihove strane. Tim više što su to navijači kluba koji su osnovali ljudi koji su iz p.izde materine došli raditi na željeznici i željezničkoj livnici u SA. Kluba koji su komunisti htjeli ugasiti na razne načine, recimo ovako:

"Odmah po oslobodjenju zemlje klubovi obnavljaju aktivnost, formiraju se novi klubovi, Travnik, Celik, Turbina, Sarajevo i mnogi drugi sirom BiH, a neki bivaju ugaseni (Derzelez, Napredak, Zrinjski). Prvi klub osnovan po zavrsetku rata bio je Podgrmec iz Sanskog Mosta. Prva utakmica po oslobodjenju zemlje od fasizma odigrana je u Sarajevu 4. avgusta 1945. izmedju Zeljeznicara i 38. divizije NOV-e, (1:1). Zeljeznicar je bio i prva ekipa iz BiH ali i bivse zajednicke drzave koja je otputovala na turneju u inozemstvo, u Albaniju".
kad procitam sta vaginice kontaju onaj Blekic mi nekako sve DRAZI i DRAZI...al fakat !!!!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 nov 2010, 11:23

Ni spomen'o ga nisam. Nije vrijedan ni toga.
Mi svoj dug poreznoj vraćamo za razlku od vas. Da su ti dugovi porezne jedini pa hajd.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 nov 2010, 11:25

Sve ovo ako Bog da miriše na jedan lijep rasplet za naš klub.Raduje me ova šutnja jer ovo može značiti samo da se nazire neko riješenje.Svi oni koji misle da su se BP tako lako povukli i predali grdno se varaju.Što se tiče dušebriznika,posebno navijača željezničara poručio bih da oni imaju mnogo mnogo svojih problema,da se zapitaju o svom poslijeratnom poslovanju,i realnoj mogućnosti kada rezultata ne bude(koji sve pokrivaju) da na vidjelo izađu mnoge stvari.Samo ću malo da podsjetim na tužbu Osima nakon prvog odlaska,tužbu Hasagića,Starovlaha itd.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 nov 2010, 11:34

Predobar tekst.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 19 nov 2010, 11:40

čamac je napisao/la:Da vam i ja koju pametnu kažem dok još ima ove teme :D Kako stvari stoje stečaj je vrlo izvjestan. Nemate puno vremena na raspolaganju i potrebna je hitna reakcija.

Moj stav o Torpedu znate i ne želim nešto da se pretvaram ovdje jer što se mene tiče, a i mnogih starosjedioca ovog grada Torpedo nije trebalo ni uvodit' tako da se neću sekirati ni da se ugasi. Znate vrlo dobro kako je uveden i logično je da ga bolja sudbina od ove nije mogla zadesiti. Ali hajd' šta je tu je kad je već uveden kako je uveden.
Prva stvar, ovi krimosi koji ga uništiše su stara garnitura iz nekih prošlih vremena kad je Torpedu bilo sve med i mlijeko, kad se je samo sve prinosilo, kad se moglo raditi šta se htjelo, kad nikad nije moglo faliti, kad se iz lige nije moglo ispasti tamam i da si najgori itd. i ovi krimosi su samo nastavili da rade kako su naučili. Zaključak dohakalo vam je upravo ono čime ste se ponosili i kofrčili.
E sad šta su moguća rješenja za vas.

Prva opcija
Da otjerate bagru, dovedete nove poštene ljude u klub i skupite ta 4 miliona kako bi se spasili stečaja i vraćanja u drugu kantonalnu ligu (peti rang takmičenja i trenutno u njoj ima 9 klubova, znači tamam fali jedan). Dakle, BP, HZ, pitari, divovi i ostali iskoristite medijsku pažnju koju trenutno imate, zakukajte malo (spas svetinje, ljubav najveća, moj grad moj tim i ostale floskule) i skupite tu lovu. Ima vas valjda 100 milja, nek dadnu svi po 4 banke i eto love. Ima među vama guzonja, lovatora, dijaspore i sl. koji bi dali i više od 4 banke tako da ako ste najveći kao što se predstavljate, ne bi trebalo za vas divove to biti problem. Nek se jedan mjesec studenti i đaci šveraju ili idu u školu pješke. Naravno, sve krimose sudski procesirati, novčano kažnjavati, oduzeti svu krađom stečenu imovinu, neke poslati i u zatvor. Ova opcija bi bila najbolja za vas.

Druga opcija
Ako već ne možete skupiti lovu onda barem otjerati krimose i kazniti ih kako sam već rekao. Dovesti nove ljude, otići u stečaj i krenuti od početka. Da bi ispravili historijsku nepravdu i sva zla koja ste decenijama činili Želji obavezno se javno za to izviniti i vratiti nam sad 6 najboljih igraća po mogućnosti sitih (jer nama ste oteli site '46. koliko se i za onog rata moglo biti sito). Grijehe ćete oprati tako što ćete jedno 7-8 godina igrati po nižim rangovima takmičenja kao što smo i mi (period 46-54) da vidite kako je malo i to. Nakon što se nekad vratite u elitu mi ćemo vas priznati kao normalan klub i poštovati vas, a vi ćete se naučiti da poštujete ako ništa starijeg i naučite da se silom i otimačinom ne može ništa u životu postići i to je to. Ovo bi bila najpoštenija opcija.

Treća opcija
Ako ne možete otjerati krimose pustite ti ih da ugase klub jer ne mogu oni još dugo, a vi se okrenite Olimpicu. Oni će svakako morati još jednom mjenjati ime jer su se zadnji put zaj.eb.ali i neka se klub zove Olympic Sarajevo. Dobit ćete stabilan klub sa vašim Gracićem na čelu, ubrzo i stadion i vašoj sreći nikad kraja. Gracić će dobiti navijače jer bez njih nikad ništa neće napraviti niti ima kome. Grad će opet imati derbi. Znam da bi mnogima ovo palo teško, ali o tome ste trebali na vrijeme razmišljati i slušati svoje roditelje (a ne odricati ih se k'o neki), dede i ostale kad su vam govorili djeco nije to ono što vi mislite da je. Historija je imala ove slučajeve tako da ovo gašenje nije nova stvar kad su u pitanju režimski klubovi iz istočnog bloka (stariji će se sjetiti npr. čehoslovačke Dukle koja je harala, a sad je nema nigdje).

Eto to bilo to ukratko. Da sam bordo prijatelj nebi vam bolje opcije ponudio :D
Možda izgleda da se zezam (obzirom na dosta sarkazma i ironije, ali zaslužili ste to i koliko sam primijetio i ne ljutite se previše), ali ne zezam se fakat. Ne vidim četvrtu opciju za vas.
isto ovo ja nudim tvom nazovi klubu(samo osim olimpica zamisli sašk ili igman).

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 nov 2010, 11:44

Ne može drug, nismo mi isti kao vi niti smo ikad bili. Dva potpuno različita svijeta. Mi se nismo kur.č.ili i otimali.
Toliko od mene na ovoj temi i onako sam prilično vremena izgubio. Na kraju samo kratka poruka, vratite se korijenima i nestaće svi vaši problemi.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 19 nov 2010, 12:21

čamac je napisao/la:Ne može drug, nismo mi isti kao vi niti smo ikad bili. Dva potpuno različita svijeta. Mi se nismo kur.č.ili i otimali.
Toliko od mene na ovoj temi i onako sam prilično vremena izgubio. Na kraju samo kratka poruka, vratite se korijenima i nestaće svi vaši problemi.
sto ovo poznato zvuci "vratite se korijenima"
ovo nam je preporucivano i u aprilu 92
Niko nije ni otimo ni k.rcio a vi svoje komplexe samo tako mozete lijeciti. Dugogodisnje optuzivanje svakog i svega samo da bi vi fol bili nesto ...a ustvari ste NISTA i NIKO. Mali provincijski tim iz zeljeznicke radionice koji je ovaj nas jadni fudbal jos vise SRAMOTIO u jadnim pokusajima da napravi nestio u evropi.
Vjerovao ili ne (a malo se raspitaj) ceka vas potpuno identican rasplet kao u FCS ,samo polako dok se GLAVA namiri a pored njega imate tuzbe i Starovlaha i jos nekoliko bivsih prvotimaca

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 19 nov 2010, 12:31

FCS-FCS je napisao/la:
čamac je napisao/la:Ne može drug, nismo mi isti kao vi niti smo ikad bili. Dva potpuno različita svijeta. Mi se nismo kur.č.ili i otimali.
Niko nije ni otimo ni k.rcio a vi svoje komplexe samo tako mozete lijeciti. Dugogodisnje optuzivanje svakog i svega samo da bi vi fol bili nesto ...a ustvari ste NISTA i NIKO. Mali provincijski tim iz zeljeznicke radionice koji je ovaj nas jadni fudbal jos vise SRAMOTIO u jadnim pokusajima da napravi nestio u evropi.
Vjerovao ili ne (a malo se raspitaj) ceka vas potpuno identican rasplet kao u FCS ,samo polako dok se GLAVA namiri a pored njega imate tuzbe i Starovlaha i jos nekoliko bivsih prvotimaca
pa tar fakat još neko prati ovg .... čamca ne kvarite mi dan ionako je mutan kiša pada, usput postavili ljudi i četvrtu opciju samo neče da je gleda-ju!
Sarajevo ljubavi moja!

reebok23
Kontakt:

Post Postao/la reebok23 » 19 nov 2010, 12:41

kako nezvanicno sanzanje sportsport.ba blekic povukao ostavku na tahtjev navijaca i simpatizera f.k. sarajevo :D

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 19 nov 2010, 12:42

Znaju oni dobro za 4 opciju ali nece da kazu jasno i glasno , ono sto citav grad zna. U g***ima smo do guse i ceka nas isto . Nego , nisam sekunde odobravo onu Blekicevu izjavu..."cigani su to.." i bas mi je bilo gadno da neko iz nasih redova trzne tako nesto protiv kospa. Ali kako vrijeme prolazi , hem sto ga pocinjem malo gotiviti zbog damu da konama kaze istinu, plus kad vidim scenario koji bi nam oni napisali , fakat nije Blex puno pogrijesio :evil:

reebok23
Kontakt:

Post Postao/la reebok23 » 19 nov 2010, 12:45

povratk otpisanog sve je izvjesniji

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 19 nov 2010, 12:52

ovaj camac je pravo TELE.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 19 nov 2010, 12:59

FCS-FCS je napisao/la:Znaju oni dobro za 4 opciju ali nece da kazu jasno i glasno , ono sto citav grad zna. U g***ima smo do guse i ceka nas isto . Nego , nisam sekunde odobravo onu Blekicevu izjavu..."cigani su to.." i bas mi je bilo gadno da neko iz nasih redova trzne tako nesto protiv kospa. Ali kako vrijeme prolazi , hem sto ga pocinjem malo gotiviti zbog damu da konama kaze istinu, plus kad vidim scenario koji bi nam oni napisali , fakat nije Blex puno pogrijesio :evil:
potpis!
Sarajevo ljubavi moja!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 19 nov 2010, 13:12

PISACU VELIKI SLOVIMA DA SVI VIDE....HAJDE DA SE LJUDI NESTO DOGOVORIMO KO BOGA VAS MOLIM....DA VISE NIKAD NE ODGOVARATE MALENIMA NA NASOJ STRANICI,KAD NEKOGA IGNORISES CIJELI ZIVOT SKONTACE KOLIKO SU NEZANIMLJIVI I NEBITNI....NEK PISU PO 100 POSTOVA DNEVNO STA NAS BRIGA...PISIMO MI O NASOJ LJUBAVI, KO IMA NEKE NOVE INFOR. NEKA KAZE, A NE DA SE UBJEDJUMO SA NJIMA....NADAM SE DA USVAJATE MOJ PRIJEDLOG....POZZZZZZZZZZZZZZ

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 19 nov 2010, 13:12

sekac je napisao/la:
FCS-FCS je napisao/la:
pa tar fakat još neko prati ovg .... čamca ne kvarite mi dan ionako je mutan kiša pada, usput postavili ljudi i četvrtu opciju samo neče da je gleda-ju!
Pa za raliku od vas mi smo jedini klub iz BiH koji je igrao polufinale kupa uefa toliko o sramocenju a vi ujek ste ispadali u prvim kolima pa vas najveci uspjeh je pretkolo tako da se tu nema sta pricati za vas smo uvjek bili institucija :P
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 19 nov 2010, 13:12

Samo ovako da napisem na ovaj glupi post od komsije! Njihov tim je duzan isto kao i nas,situacija u timu im je uzasna ,a odrzavaju se samo zbog brke i pitanje je vremena kad ce da pukne jer je i njemu puna kapa,a to cete da vidite uskoro kad pocnu da kukaju,pa im onda opsjedajte temu jer se zivit od njih ne moze,zato bi volio da se Blekic vrati da mogu onda jos 523 stranice da ispisu!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 19 nov 2010, 13:26

ado-hz je napisao/la:PISACU VELIKI SLOVIMA DA SVI VIDE....HAJDE DA SE LJUDI NESTO DOGOVORIMO KO BOGA VAS MOLIM....DA VISE NIKAD NE ODGOVARATE MALENIMA NA NASOJ STRANICI,KAD NEKOGA IGNORISES CIJELI ZIVOT SKONTACE KOLIKO SU NEZANIMLJIVI I NEBITNI....NEK PISU PO 100 POSTOVA DNEVNO STA NAS BRIGA...PISIMO MI O NASOJ LJUBAVI, KO IMA NEKE NOVE INFOR. NEKA KAZE, A NE DA SE UBJEDJUMO SA NJIMA....NADAM SE DA USVAJATE MOJ PRIJEDLOG....POZZZZZZZZZZZZZZ
Ja to odavno radim ali ubacuju se pod drugim nikom kao naši navijači i tu je problem koja su to .....
Sarajevo ljubavi moja!

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 19 nov 2010, 13:33

ado-hz je napisao/la:PISACU VELIKI SLOVIMA DA SVI VIDE....HAJDE DA SE LJUDI NESTO DOGOVORIMO KO BOGA VAS MOLIM....DA VISE NIKAD NE ODGOVARATE MALENIMA NA NASOJ STRANICI,KAD NEKOGA IGNORISES CIJELI ZIVOT SKONTACE KOLIKO SU NEZANIMLJIVI I NEBITNI....NEK PISU PO 100 POSTOVA DNEVNO STA NAS BRIGA...PISIMO MI O NASOJ LJUBAVI, KO IMA NEKE NOVE INFOR. NEKA KAZE, A NE DA SE UBJEDJUMO SA NJIMA....NADAM SE DA USVAJATE MOJ PRIJEDLOG....POZZZZZZZZZZZZZZ
slažem se upravo to,samo ignoriši ma koliko te vrijeđa ili minimizuje jer rasprave nikad ne izađu načisto a sjebu atmosferu i temu.

SVI NAVIJAČI FKS IGNORIŠITE BILO KAKVE NEGATIVNE POSTOVE.

coberx
Kontakt:

Post Postao/la coberx » 19 nov 2010, 13:34

kako su se upalile vagine, cak nam i savjete daju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: oni kriziraju po 7 godina sto je nemoguce da se nama desi iz dva razloga sto smo bordo i sto smo DIVOVI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

camac imal jos koji savjet, primjedba, sugestija...neznam sto neposaljes platiniju jedan email, da te razumije, pozali mu se ko coek coeku, sto si ba ogorcen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: idi luci vunu negdje drugo ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”