FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tanzla
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tanzla » 19 nov 2010, 14:51

Pomenuo je čovjek iznad rukometašice čini mi se, svo poštovanje. I prema bokserima također.

A jesi navalio na Olimpijadu, pa mi je organizovali bolan. :)

Nekom svjetsko u raftingu, nekom Olimpijada. :mrgreen:

Kad smo već sitničavi, sjetite se ŠK Bosna.. :D

Od čega je skraćenica BL? :mrgreen:
Blizu Laktaša.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Medixon
Kontakt:

Post Postao/la Medixon » 19 nov 2010, 14:52

Dule 078 je napisao/la:Nisi dobro upoznat ni sa prošlom sezonom (rukometašice,bokseri),a da ne pričam o Olimijskim medaljama :D
Eto Rukomet i Box ?

Ma uostalim , sta se ja imam svadjat , sve je ovo Bosna i Hercegovin .. PEACE!
A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 nov 2010, 14:55

Dule 078 je napisao/la:Nisi dobro upoznat ni sa prošlom sezonom (rukometašice,bokseri),a da ne pričam o Olimijskim medaljama :D
Pa kad si tako "veseo" hajde da pričamo o i olimpijskim, svjetskim, evropskim, mediteranskim i balkanskim medaljama iz svih sportova - ali otvori TEMU po tom pitanju, pa ću se potruditi da ti napišem sve osvajače medalja.....
Ne zaluđuj se samo rukometašima i Antom Josipovićem...
:D :D :D :D :D
Bosno moja poharana....

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 19 nov 2010, 14:57

Pecani je napisao/la: Mozda u tvojoj glavi, jer se u citavoj RS uci Srpski jezik i pravoslavna vjeornauka, bez obzira sto ima i Muslimana u skolama, oni su prihvatili Srpski jezik da uce.
Vidiš kod nas djeca imaju pravo da biraju. :mrgreen:
Pecani je napisao/la:RS zauzima 49% BiH, i neka je 2% Hercegovine, Bosne ti ostane 49% :roll:
:mrgreen: Aj priznaj koliko imaš godina?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 15:01

Kao malo koji grad te veličine, Banjaluka je imala tu čast i privilegiju da iznjedri osmoricu osvajača zlatnih olimpijskih medalja. Njima u čast, a u slavu banjalučkog sporta, u Sportskoj dvorani «Borik» podignut je slavoluk kao trajna uspomena na te podvige, te kao stalni podstrek mladim sportistima da nastave tamo gdje su stali olimpijski pojedinci iz «grada sporta». Prema podacima kojima raspolaže Centar za sport Banjalučani su do sada osvojili 87 medalja, na olimpijskim igrama, svjetskim, evropskim i balkanskim šampionatima, te na univerzijadama i mediteranskim igrama.
Znači osmorica zlatnih Olimijaca!!!....Imate li vi bar dvojicu-trojicu?

Ovih 80 nećemo računati jer to nam nije interesentno,takvih imate i vi po tim balkanijadama i slično :D :D
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 15:04

Ajde da ostanemo na sportu,barem mi banjalučani. Može?

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 19 nov 2010, 15:27

Dule 078 je napisao/la:
Znači osmorica zlatnih Olimijaca!!!....Imate li vi bar dvojicu-trojicu?

Ovih 80 nećemo računati jer to nam nije interesentno,takvih imate i vi po tim balkanijadama i slično :D :D
Kada su te medalje osvojene? Prosle godine? Prije 5 godina? Prije 10 godina?

Niko ne spori uspjehe ljudi iz Banja Luke, baš je i ova rasprava počela spominjanje dvije legende kluba, koji su mozda i mladji od pola tih ljudi koji su osvojili olimpijske medalje (Arslanagić Abas, Popovic Nebojsa, Karalic Milorad i Selec Dobrivoje, Saračevic Zlatko, Smailagic Irfan, Puc Iztok i Velic Ermin). Sad spominjes 70-te i 80-te godine, a kada je neko spomenu onu dvojicu borčevaca (fudbalera) dobili su podsmjeh:"Živite u 80-tim...".

Budimo pošteni..

I da, oni su Banjalučani, nekada Jugosloveni, danas Bosanci i Hercegovci.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 15:30

Neki avlami je pisao humorističke postove o superiornosti sarajevskog sporta u odnosu na banjalučki,pa sam mu ja objasnio malo ...

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 19 nov 2010, 15:30

Regionalna liga vidim da se na nekim portalima to pitanje postavlja! Ja mislim da o tom ne treba ni pričati, od toga nema ništa nego treba razvijati sopstvene klubove u postojećim uslovima što je više moguće. Regionalna liga postavlja pitanja izlaska u Evropu, kako će ako se ujedini 6 država u ligu koje ukupno imaju 24 mjesta u Evropi kako će se iz regionalne ići, znači li to da se odričemo 15-20 mjesta u Evropi, nije to košarka da se može igrati naknadno domaća liga. Kako će se iz BiH odrediti ko će ići u tu ligu kad imamo YU u malom i 10 pretendenata po raznimosnovama neko po starim a neko po novim rezultatima, suđenje, bezbjednost, otpor Zvezde i Hrvatskih klubova koji to smatraju poraz države...

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 19 nov 2010, 15:42

tanzla je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:
Dva kluba koja čak imaju i poneku titulu prvaka iz te lige, dok je tvoj Borac tavorio u drugoj ligi većinom.

Ili ti navijaš za veliku četvorku?
Imamo i mi Kup te države, za razliku od vas.
Titula > kup. :mrgreen:
Nemoj molim te da ova tema ode u nabrajanje uspjeha Želje i Borca.
Vi ste dobri tek jednu sezonu, a mi imamo i trofeja, i evropskih uspjeha , mada bi ja volio da nastavite ovako, liga je puno zanimljivija.

p.s. fino ga zavuče Senad Lupić, priznajem.
naravno da fino,a jos ljepše slobodan karalić piksiju uhvati živu s 11 metara...
Zadnja izmjena: blrs, dana/u 19 nov 2010, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
NAŠ KLUB,NAŠ GRAD,SAMO NAMA PRIPADA,SAMO BORAC U EVROPI,NEKA SRPSKOM ODZVANJA

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 19 nov 2010, 15:43

Dejan, BL je napisao/la:Regionalna liga vidim da se na nekim portalima to pitanje postavlja! Ja mislim da o tom ne treba ni pričati, od toga nema ništa nego treba razvijati sopstvene klubove u postojećim uslovima što je više moguće. Regionalna liga postavlja pitanja izlaska u Evropu, kako će ako se ujedini 6 država u ligu koje ukupno imaju 24 mjesta u Evropi kako će se iz regionalne ići, znači li to da se odričemo 15-20 mjesta u Evropi, nije to košarka da se može igrati naknadno domaća liga. Kako će se iz BiH odrediti ko će ići u tu ligu kad imamo YU u malom i 10 pretendenata po raznimosnovama neko po starim a neko po novim rezultatima, suđenje, bezbjednost, otpor Zvezde i Hrvatskih klubova koji to smatraju poraz države...
A kako oni iz baltickih zemalja rade ?

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 15:45

Da...a nije tačno ni ovo da je njihova titula u SFRJ veći uspjeh od našeg Kupa,jer u prvenstvu je tamo učestvovalo 18 ekipa a u Kupu 2500! :D
Pa vi skontajte šta je veći uspjeh i zašto svi Kup zovu "najmasovnije takmičenje" :D

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 nov 2010, 15:58

Dule 078 je napisao/la:Samo se vi uljuljkavajte,nama to odgovara.... :D :D

Zbog nenormalno velikih sredstava koje Uefa daje klubovima,najvaznije je ko ce bas tu,u fudbalu, prvi napraviti iskorak,jer je onda sledeca decenija,najmanje,njegova! U ostalim sportovima to i nije tako izrazeno.

Mi se sad u fudbalu trkamo na duge staze,ali na jednom dijelu te staze ima auto ili motocikl,i onaj ko prije dodje do njega ce sa lakocom dominirati kasnije jer nastavlja u njemu a ovaj koji zaostane nastavlja pjeske! Taj auto je grupna faza (LS ili LE),recimo Partizan ce dobiti 7,1 miliona evra za ovu sezonu iako nece ni boda osvojiti :!: :!: . Pustite masti na volju i zamisljajte koliko ce sledecih godina ovde dominirati taj klub koji prvi stigne do tog "auta",i kako bi se sa lakocom poigravao sledecih godina sa konkurencijom....Ovom podrskom nase privrede i Vlade,ja sam skoro siguran da ce to biti moj Borac,a vi cete nastaviti lagano pjeske :D :D

Borac ce za BiH postati ono sto je Serif za Moldaviju,Bate za Bjelorusiju,Rozenborg za Norvesku,Dinamo za Hrvatsku,tj samo ce se postavljati pitanje da li cemo na kraju imati 15 ili 20 bodova vise...
Da bi Borac postao Šerif, BATE ili Rosenborg prvo bi trebao nešto i osvojiti, a da to nije kup na gol u gostima. ;)

A ti se možeš uzdati koliko god želiš u istog onog koji vas je mlatio po tribinama, vaš problem, ali kad jednog dana uvidiš u koga si se uzdao, možda te i stid bude. Ali samo možda. Ja ti mogu obećati da će Željo u narednih 5 godina osvojiti više i uspjeti više nego tvoj Borac. Prva grupna faza bilo kojeg ozbiljnijeg takmičenja će se igrati na Grbavici, živi bili pa vidjeli. ;)

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 16:01

Prijavio sam ti post zato što opet okrećeš na politiku

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 19 nov 2010, 16:10

Dule 078 je pokrenuo jako dobru raspravu.

bey obyira na uvlacenje politike u ova prepucavanja na relaciji banjaluka / sarajevo ( koja se nazlost u ovoj apsurdnoj zemlji lako uvuku i u raspravu o rucku ) , mislim da vec sad izrazeni sportski rivalitet banjaluke i sarajeva je u stvari pozitivna stvar za oba grada u sportskom smislu. I mislim da taj rivalitet treba njegovati ali na zdravim osnovama, jer konkurencija uvijek radja novi kvalitet.

Nesto kao hladnoratovska trka u naoruzavanju :) tad je u stvAri doslo do procvata vojno/tehnickih koja su se kasnije odrazila na sve sfere zivota, a hladni rat je zavrsen dok su tekovine ostale

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 nov 2010, 16:13

U ligi se odvajaju Željezničar, Široki i Borac, i očekujem da ta tri kluba obilježe naredni period u našem fudbalu. Meni ne smeta. NIsam ni reagovao zbog dobrih rezultata Borca već zbog izjave da je Banja Luka "prekucala" Sarajevo u sportskom smislu, a koja se temelji na ni manje ni više nego jesenjoj tituli?!

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 16:14

Prijavio sam ti još jedan post.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 nov 2010, 16:17

Pa prijavljuj, jbt, šta ti ja mogu što ti smeta istina. Svi znamo ko je gurao Slaviju u borbi protiv Sarajeva, pa se odustalo. Jbg, shvatili ljudi da nije isto Banja Luka i pregrađe Sarajeva. I treba tako. Ali hvaliti se tim ljudima i njihovom podrškom, a potom "tužakati učiteljici" kada se iznesu neke činjenice koje ne pašu nije odlika dobrih sagovornika.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 19 nov 2010, 16:20

Ovo će biti pobrisano (bar se nadam),tako da je čisto gubljenje vremena da ti odgovaram.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.