FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2019, 21:43

Prosle subote svi su bili dobri, a danas ne valja Veselinovic, ne valja Krpic, ne valja Sinisa, ne valja Pavic, a evo nekoliko sedmica vecina pise popravio se, svaka mu cast i slicno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 07 dec 2019, 21:45

Pavic uredno sve, na nivou vec 6,7 kola.

Dokle god nam je vesleinovic udarno krilo, mi smo u problemu. Ako vec ne znas sutati kao sto ne znas, bar namjestaj. Evo i tu je tanak.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 07 dec 2019, 21:51

Meni iskreno i ne smeta ovaj poraz, mislim da je bolje ovako. Posebno na kraju ove dvije domace utakmice i svi su vidjeli stvarni kapacitet dosta nasih igraca. Da smo dobili i ove dvije, imali bi finu prednost pred nastavak sezone, mozda bi se i zavarali da smo bolji nego sto jesmo.

Bojo razocarenje polusezone definitivno. Veceras jedan od najlosijih, kao i ostatak utakmica koje je igrao. Sve ono dobro na pripremama sto smo vidjeli kod njega nestalo je vec u utakmici s Borcem. Ja sam bio odusevljen njegovim prekidima, ali vec u prvoj utakmici nije mogao centarsut pogoditi. Veceras je to ponovo pokazao. Dobra stvar jeste sto je momak spreman, fin decko, ali ne znam kako i gdje ga uglaviti ako se drasticno ne popravi. Mnogo, mnogo vise sam ocekivao od njega.

Sinisa Stevanovic definitivno najslabija karika u ekipi. Osim borbenost koja cesto i nije korisna za ekipu jer ispada glup i dobija kartone, nema nista sto nama treba. Izvodjenje auta mu dodje kao lansiranje rakete u svemir. Toliko pripreme i namjestanja da se uvijek iznova cudim. Prica se cesto o nekoj njegovoj igri u defanzivi, ali svaki ozbiljan igrac ga je pravio budalom, dok prema naprijed nema nikakav kvalitet. Bolje nekog juniora gurati, dobit ces isto na terenu, a u buducnosti mozda korisnog igraca. Zao mi je Sinise i on je ok momak, ali sigurno najslabiji dio tima.
Njegov kolega na drugoj strani Pavic se dosta popravio, ima i on dosta ispada, ali barem se trudi naprijed, pokusava se ubaciti, centrirati, kombinuje s Veselim. Pa gotovo svaki napad nam je bio preko te strane, na drugoj dok nije usao Subasic apsolutno nista.

Bogicevicu je vakat da ide. Proslo je tvoje vrijeme jos prije pet godina. Opet kod prvog gola mu Fajic pobjeze dok Bogi uziva u pogledu na duel ispred.
Mujezinovic nije igrao skoro nikako i vidjelo se zasto. Puno trci, ali bas rijetko je to u pravom pravcu i s nekim smislom koji ce donjeti nesto ekipi.
Zajmovic i Asim Zec ako nisu mogli da se izbore za mjesto u timu bez postenog krila i trener radije ubacuje juniora nek slobodno potraze neku drugu karijeru.

Pored svega ja sam zadovoljan ovom polusezonom. Odigrali smo neke odlicne utakmice i neke ocajne. Prve pokazuju da ima nekog kvaliteta, a ove druge su fina skola za buducnost. Sigurno da dosta bolje izgledamo sa Stilicem, ali ne mozemo se osloniti na jednog igraca kao birvaktile na Stevanovica ili Zakarica. Ne donose to na kraju nista dobro. Isprobali smo dosta igraca i dosta kombinacija. Imali lose utakmice gdje smo uzimali poneki bod, imali dobre koje smo gubili. Sada i prilikom poraza stvorimo veci broj prilika od protivnika, ranije to nije bio slucaj. Ima nekog smisla u igri, vidi se napredak u odnosu na proslu sezonu i to je bitno.

Cesto se pise joj da ostane ovaj da ostane onaj, ali vidimo da niko nije kvalitet koji se ne moze nadoknaditi, osim Stilica naravno. Krpic i svi ostali ukoliko ima nekakva ponuda trebaju i ici. Poznavajuci nase ljude ukoliko nekom propadne transfer vani postane jos gori. Tako da sretno svima, uzeti para koliko se moze i dovesti zamjenu.

Mislim da su nam golmanske pozicije fino popunjenje. Vidjelo se i veceras da nije mnogo do golmana, jednostavno igramo lose odbranu i primamo puno golova. Nije jednostavno biti golman u takvim situacijama, ispadne da sve sto ti osutaju udje u gol, sto i jeste istina, ali kada ti osutaju to je bas mrtva sansa koja se tesko brani. Evo veceras npr. Fajic na 7m od gola sam kao duh, nema tu pomoci. Onda drugi gol, igrac ostavi loptu a Bojo kao ukopan gleda kako mu igrac prolazi neometan prema golu. Uzasna reakcija, namjestio se i pogodio malu mrezu. Takvi sutevi se bas teko brane. Da je bio Eric ne bi skinuo, kao sto ne bi ni Vedran ono sto je Eric primao. Meni je Eric ispred Vedrana u svakom trenutku.

Stoperski par tj. ova dva igraca koja imamo tu i mogu proci, ali da bude jedan od njih na terenu s nekim novim stoperom. Kemo i Sipa su jaki u skok igri, ali na zemlji dosta sporti sto ostavlja previse prostora za utrcavanje igraca. Potrebna su nam tu barem dva igraca, jer na Bogija se vise ne treba racunati. Jedan od novih stopera treba i mora biti jak i na zemlji.

Bekovske pozcije su na pola popunjenosti. Lijeva strana s povratkom Eldara Sehica i moze proci. On i Pavic mogu to pokriti i ne bi bili toliki odron. Sinisa ili Stanic mogu biti zamjena za ne daj Boze, sve preko toga je veliko kockanje s nasim ciljevima.

Vezna linija jedna utakmica prefektna, druga ocajna, mnogo puta smo gledali takve oscilacije. Mada ja ne bih njima pripisivao toliko neke ocajne partije, koliko igracima ispred njih. Potrebna su nam bolja krila, mnogo bolja i opasnija, posebno u situaciji gdje imamo napadaca kojem se mora stvoriti sansa. Desno krilo i nemamo uopste, Ramovic i veceras Mujezinovic i nisu krilni igraci. Sinan se uvijek bori, ne bjezi od duela i zna napraviti probleme na toj poziciji, ali sumnjam da je igrac koji ce donjeti titulu s te pozicije. Meni je on odlicna opcija da bude tu pored Stilica, da ulazi umjesto njega, da igra na nesto losijim terenima. Moze pokrivati i desno krilo i ako se pravilno iskoristi moze biti dobar za nas. Kada imas krila i bekove koji traze loptu, koji se otvaraju i prave prostor onda vezni igraci imaju kome dati loptu.

Sto se tice Krpica volio bih da se proda, da klub uzme neke pare, a i da on zaradi jos malo vani. Borben uvijek, rijesava fino sanse koje mu stvore i to je to. Uvijek ponudi isto, zna svako sta se moze ocekivati od njega i nema mu se sta zamjeriti. Volio bih vidjeti ponovo Voju u nasem dresu, posebno sad sa Stilicem s kojim se poznaje jos iz Poljske. Mislim da i Vojo ne bi imao nista protiv povratka.

Po mom nekom skromnom sudu nama trebaju najmanje 3 igraca za prvih 11. To su stoper, desni bek i desno krilo. Ovo ostalo moze proci.

Nesto duzi post, ali cu malo odmoriti od foruma, vjerovatno cu pomalo pratiti i citati, ali sad slijedi vrijeme insajdera :urnebes:
Cuva Bog Zelju svog!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2019, 21:53

Nije nama najveci problem Veselinovic vec jako losa odbrana. Tu mi imamo najveci problem. Previse puta se mi vracamo, haman svaku. Negdje stane jer ne mozes ti citavu sezonu preokretati svaku utakmicu. Ovako ti se desi i odjednom ne valja nijedan igrac u timu.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 07 dec 2019, 21:55

@honžekonže

+1, sve si rekao.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2019, 21:57

Je li realno da su igraci Sarajeva ovoliko poglupi? Onaj stavio bruku svoju Zvijezda - Sarajevo 1:1. Mogao si makar tabelu neku bez tog rezultata. Onaj nekakve banane stavlja :urnebes:
Joj, provokacija Boze me oprosti i sacuvaj. 8 komada je 8 komada. Imali smo u zadnje 2-3 utakmice vise suteva u okvir nego oni pola polusezone.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 dec 2019, 22:02

Veseli seva sam sebe. Nema on blage veze. Nosi je kuci **** te lopta.

Zaim, Asim, Mesa (lipso poslije 45 min), Pavic, Stevanovic, tockonja Bogicevic i jos 5.
Mars u neki seljacki klub pa tamo pokazuj talent.

Vozdra :salut:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 07 dec 2019, 22:10

Ekipa koja mora zabiti 3 gola da bi pobjedila nije sampionska!!! Dok se ne dovedu 2 kvalitetna stopera i kvalitetni bekovi mi smo tim koji se bori za evropu i jista vise od tog.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 dec 2019, 22:13

A yebaćemo vam svima majku majčinu na proljeće, zapamtite!

Meni je samo jedna stvar neshvatljiva, protiv nas svaki golman postane reinkarnacija Ter Stegena, dok protiv dotičnih im lopte ispadaju, prolaze ispod nogu i slično.

Sve na teži način, ali tako je slađe!

Držite mi se momci, BIT ĆE ŽELJO OPET ŠAMPION!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 07 dec 2019, 22:16

Ja sve pogodim a sad garantujem da uzimamo titulu 2 kola prije kraja. Nebude li tako necu Remzu pipnut do iduce sezone.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 07 dec 2019, 22:25

Mi jesmo u borbi za sami vrh, vjerovatno cemo izboriti evropu al nama realno treba komplet ekipa. Ovo je osrednja ekipa Premijer liga i nista vise. Titula se uzima na utakmicama protiv Mladosti, Veleza, Zvijezde. A nas napadac protiv takvih ekipa ne pridje golu, vec ga pojedu. Isakovic ga pojede, ova seljacina iz veleza isto tako.

Ako se za Sinisu kaze da se samo bori a da pojma nema, to isto vazi Krpica. Borben, srcan al on blage veze. To se vidjelo veceras kad ti treba neko ko ce napraviti preokret nesto konkretno uraditi nema ga nigdje.

Napadas 90 min a napadac ti ne pogleda na gol, ne mozes pobjediti nema sanse.

Bogicevic nema smisla vise da bude u klubu, ono je teror klasicni. Jedini koji se popravio, igra sasvim korektno je Pavic.
Ja sam uvijek bio za mlade igrace, volim da igraju nasi omladinci al mi smo ostavili najgoreg od svih Dacica. Zeric je za njega Ronaldo a tek za Subasica da ne pricam.
Valjda kad nekoga saljes na posudbu znaci da ces dovesti boljeg a to Subasic, Mehic, Dacic nisu.

A necu da vjerujem da su ovu utakmicu namjerno pustili, izmislili bolesti i slicna sranja.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 dec 2019, 22:38

Osmankovic i Pavic su jedini nasi dobri defanzivci,dok krila i nemamo.Ljoze nemoj branit veselog vise,zabije gol u 10 utakmica produktivnost nikakva.Imas osjecaj da namjerno ne zeli da zabije kad igra i suta
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 07 dec 2019, 22:43

I da jos jedna cinjenica dvije utakmice s ovim papkom Dudicem mi osvojimo 1 bod. Nadigraju nas u Mostaru, sad nam iz dvije sanse zabiju dva gola. Bruka ziva..

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 07 dec 2019, 22:48

Ljudi opusteno.... Ako iko zna kako napraviti ekipu za proljece, i kako se vratiti sa -1 i pomesti proljece, onda je to Amar... Danas su mu neki igraci otvorili oci, i znat' ce sta mu je ciniti... I opet, i opet danas smo dobro stajali, ne mogu ih pljuvati, nisu imali Messia naseg, i tako da sacekajmo proljece pa cemo vidjeti sta i kako....
Amarovo proljece
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 dec 2019, 22:49

BosniaBoston je napisao/la:
07 dec 2019, 22:38
Osmankovic i Pavic su jedini nasi dobri defanzivci,dok krila i nemamo.Ljoze nemoj branit veselog vise,zabije gol u 10 utakmica produktivnost nikakva.Imas osjecaj da namjerno ne zeli da zabije kad igra i suta
Ne branim ja Veselinovica vec kaze da mislim da on trenutno nije najveci problem u timu i njegova igra. Nije najslabija karika to hocu reci.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 07 dec 2019, 22:53

Mi 8 godina pricamo istu pricu, svake godine cekaj pocetak sezone, pa cekaj proljece i na kraju kar.inu teska.

Dovesti jos 4 Stilica inace od nas nema nista, budimo realno takva je situacija.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 07 dec 2019, 22:54

Ne može i ne smije jedna utakmica biti granica između zadovoljstva i nezadovoljstva čitavom polusezonom i ne mogu igrači u 2 sata se od igračina pretvoriti u levate.Ovaj poraz baca mrlju na odličnu polusezonu ali ipak je to samo mrlja.
Od 19 kola samo u 2 kola smo djelovali inferiorno, protiv Veleža i Borca u gostima.
Ova ekipa nema ni luzerski mentalitet,previše preokreta smo napravili i vraćali se da bi se to moglo reći, u pitanju je samo tanka odbrana. Mislim da bi samo jedna štoperčina imala efekat na našu igru kao Van Dijk na Liverpool.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 07 dec 2019, 22:58

Ovako se pisalo i prije sezone,pa šta bi.
Ja i dalje ne vidim,ko je to bolji a troduplo su više uložili od nas(tuđeg novca)
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 07 dec 2019, 23:00

Stoper, desno krilo i spic. Vidjet ces rokenrola.

Hajmo malo matematike. Bolje 4 stilica i 7 husića nego stilic i 10 nekih ‘nako igraca. Idemo brko posamaraj ovaj prelazni rok kako samo ti to znas.

Ermine spremi se ljubi te brat, fakat je vakat.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 07 dec 2019, 23:01

Bezideja je napisao/la:
07 dec 2019, 22:53
Mi 8 godina pricamo istu pricu, svake godine cekaj pocetak sezone, pa cekaj proljece i na kraju kar.inu teska.

Dovesti jos 4 Stilica inace od nas nema nista, budimo realno takva je situacija.
A u ostalim klubovima sve Štilić do Štilića?
UBIPITAR je napisao/la:
07 dec 2019, 22:58
Ovako se pisalo i prije sezone,pa šta bi.
Ja i dalje ne vidim,ko je to bolji a troduplo su više uložili od nas(tuđeg novca)
Niko! Ekipa smo koja je ubjedljivo najviše pokazala u ovoj polusezoni! :salut:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 19 gostiju.