Ma znam, u pravu si tu, al je fazon što sad možemo dovest tog Čustovića, koji bi recimo igrao 3-5-2 formaciju. Njemu automatski moraš dovest jednog vrhunskog štopera, jednog vrhunskog desnog wingbacka (šteta što se Hebib povrijedi, on bi tu odgovarao), krila njemu ne trebaju u toj formaciji pa bi Tatar i Milanović letjeli van, itd. E sad, ti njemu možeš reć "e slušaj roki, imaš ekipu kakvu imaš, evo ti jedno strašno krilo jer nam je ispala prilika da ga dovedemo, evo ti TSS iako ti ne treba, a napadača nećeš dobit, napravi drugog špica od tog što imaš". Svaki obrazli trener će otić nakon toga, uprava mu nije ispunila želje, on ne želi da odgovara za rezultat. Barem po pozicijama može tražit. Husref je tražio zadnjeg veznog, nisu mu doveli. Trebao je sam tad reći "nisu mi doveli željeno pojačanje, moram izmišljat poziciju Velkoskom, ne želim da odgovaram za rezultat". Kao i Čala dvije sezone ranije. Al oni se ušute, izmišljaju toplu vodu i evo do čega dovede.Stroj1946 je napisao/la: ↑07 dec 2019, 23:20
Znaš i sam Škoro da nas i Engleze, Talijane ili Švabe ne treba porediti. To je druga dimenzija. Kod nas je druga politika sporta. Nemamo mi toliko jake i profinjene trenere da mogu sami dovoditi. Kod nas se igrači dovode na veze i poznanstva i nemamo skauting. A treneri se mijenjaju kao na traci. A igrači ostaju. Bolje je dovesti 7 igrača koji odgovaraju profilu kluba, došli na zahtjev kluba, a trener nek se uklopi. Fazon je ako on bude doveo 7 igrača, onda imamo problem, tih igrača su došli na insistiranje trenera a ne kluba. Tu je razlika. Ona ako ode, onda i ti igrači neće da igraju kao pod njegovom palicom. Jedno je kad Guardiola dovede igrača, a drugo je recimo Niko Kovač. Kontam ja tebe, al razlika je što neki treneri imaju šlifa i oko za igrače, drugi nemaju. Husref to definitivno nije imo. Dok je recimo Emir prošle godine doveo igrače, al na svoj način. Sigurno Husref nije reko ne za Rahmanovića, Lazića ili sad Oremuša. Sumnjam čisto da je Husref znao za Tatara ili Oremuša dosad.
Daleko smo mi od takvog profesionalizma, al valjda težimo ka tome, da jednog dana budemo klub koji preslikava ono što velikani rade.