The Ring (sve o boksu)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: The Ring (sve o boksu)
Jedva čekam da mu bomber opali nekoliko direkta i patosira ga, kakav dosadnjaković i kako loša borba. Ko ovo dura u smislu "taktika jarane" nema pojma jer ovo taktike niti ičeg bokserskog nije vidjelo.
Jos se oporavljam od ona dva debila s Arene
AJ boksao tacno kako sam i ocekivao, mnogo je bilo na kocki sinoc. Onoliko koliko treba za pobjedu, nikakve razmjene i samo se kreci. Meni takticki savrseno odradio.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Maestralna taktika Joshue, to je pravi sampion, uvidio je sve greske iz prvog meca, veceras radio suprotno, i potpuno zasluzeno se vratio na tron, gdje i pripada.
Show me your donuts 0 0
nemam ni ja ali ovo je bilo sve drugo samo ne ono što hoćeš da vidiš kad upališ boks meč. ja ne znam može li gore!
ni ovog ni wildera ni furyja neće prihvatitDonnie Darko je napisao/la: ↑07 dec 2019, 23:11ide qurac<3 LiMes <3 je napisao/la: ↑07 dec 2019, 23:07Taktički ga dobio, Ruiz se sjebao sa ovom kilažom. Ide treći meč, tu će biti već druga priča
ko da ce smjet joshua opet, ide sad lagano neka lagana borba da napuca samopouzdanje

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
ako nisi gledao predborbu s rusom fulio si puno

"ruski vitez"

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ruski vitez je Povjetkinov nadimak, ne vidim šta je u tome problem?
Što se tiče Joshue, ako hoće da taktizira trebao je da odabere neko drugo zanimanje. Niko ne kaže da on treba da se upušta u razmjene sa Ruizom, jer tu nema šansi, ali koliko znam boks je kontaktni sport. Ne pamtim kad sam vidio neaktivnijeg izazivača, niko ne kaže da je Joshua trebao da se potuče sa Ruizom, ali nije baš trebao ni da bježi i izbjegava borbu.
Što se tiče Joshue, ako hoće da taktizira trebao je da odabere neko drugo zanimanje. Niko ne kaže da on treba da se upušta u razmjene sa Ruizom, jer tu nema šansi, ali koliko znam boks je kontaktni sport. Ne pamtim kad sam vidio neaktivnijeg izazivača, niko ne kaže da je Joshua trebao da se potuče sa Ruizom, ali nije baš trebao ni da bježi i izbjegava borbu.
To je problem kad imaš staklenu bradicu, džaba dobra tehnička potkovanost, snaga udarca. Nevjerovatno je kako ga je lahko uzdrmati.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
ako nisi gledao arenin prenos tog fajta nećeš ni skontatiFuerza je napisao/la: ↑08 dec 2019, 10:26Ruski vitez je Povjetkinov nadimak, ne vidim šta je u tome problem?

a s jednim se slažem što su rekli da je fajt bio u americi, nema teorije da bi ga dobio, izazivač mora duplo bolji biti ako hoće uzeti titulu šampionu...i to je i pošteno po meni....
Znaci u istoj recenici se pise da nije smio dozvoliti tucu s Ruizom i onda se cudite kako je "izbjegavao borbu" ? To bas i nema smisla.
Razumijem, nije bio atraktivan. Ali na ovom nivou, nakon poraza od istog tog Ruiza, nije ni smio biti.

Razumijem, nije bio atraktivan. Ali na ovom nivou, nakon poraza od istog tog Ruiza, nije ni smio biti.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Ali boks nije samo lrv i nokauti. Boks je sport ko i svaki drugi. Joshua nije htio riskirat i uzeo je Ruiza rutinski kako je trebao i prvi put. Frajer se udebljao još 10kg, pa ko će ga srušit, plus je jben boksač, tu nema rasprave.
Fury je i dalje klasa za sve što se boksa tiče.
Wilder je sramota za boks ko spoet. Frajer nema trunke tehnike i elegancije nego samo ima jaku ruku i to je to. Puno lošiji boksači ga ubijaju na bodove dok ne dođe taj udarac i mokaut.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Pod borbom ne mislim samo na tuču, nego na malo aktivniji pristup bez bježanja po ringu. Naravno, Joshua pobjedio pošteno, nije moglo da ode na drugu stranu po svemu prikazanom.
Joshuin problem je što se boji primiti udarac i to je očigledno i ne znam kako sa takvim pristupom i takvom bradom može da se bori sa Wilderom.
Joshuin problem je što se boji primiti udarac i to je očigledno i ne znam kako sa takvim pristupom i takvom bradom može da se bori sa Wilderom.
Sto da ne? Wilder je ocajan takticar, sve sto ima je top kojim ako pogodi AJa onda se ima cemu nadati. Skolski boks je apsolutno na strani AJa.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
ma jasno je meni to, ali ja kad upalim boks oću marisanu, sve ostalo je manje interesantno. ko ih je.be, nek se mlate do krvi, za te pare bi i ja! a ono “boks je plemenita vještina“ je zadnja marketing izmišljotina u koju vjeruju još samo djeca koja vjeruju i u djeda mrazaLillard je napisao/la: ↑08 dec 2019, 10:45Ali boks nije samo lrv i nokauti. Boks je sport ko i svaki drugi. Joshua nije htio riskirat i uzeo je Ruiza rutinski kako je trebao i prvi put. Frajer se udebljao još 10kg, pa ko će ga srušit, plus je jben boksač, tu nema rasprave.
Fury je i dalje klasa za sve što se boksa tiče.
Wilder je sramota za boks ko spoet. Frajer nema trunke tehnike i elegancije nego samo ima jaku ruku i to je to. Puno lošiji boksači ga ubijaju na bodove dok ne dođe taj udarac i mokaut.
Stoji da je AJ tehnički bolji, ali kod njega vidim problem što je i on sam uvidio da ima slabu bradu. To se vidjelo i sinoć kad primi neki ozbiljniji udarac odmah plazi jezik, gestikulira... što je znak da je primio udarac i da mu nije svejedno. Očigledan strah. Kad bih pravio paralelu sa Wilderovom borbom protiv Fjurija,Fjurijeva prednost u odnosu na AJa je što Fjuri ima bolju bradu od AJa bolje eskivaže i opet ga je Wilder bacio u nokdaun, što znači da bi to lakše išlo sa Joshuom, dok prednost Joshue u odnosu na Fjurija je što Joshua ima KO power za razliku od Kralja Cigana i može dobro uzdrmati Wildera.
Kad bi došlo do meča mislim da bi bilo dosadno 5-6 rundi, nešto kao Wilder-Ortiz, dok ga Bronze Bomber ne nađe i nokautira. Mada, godine praćenja sporta su me naučile da ne glumim Nostradamusa, tako da...
Wilder nema potrebe za taktikom, samo treba da ga dohvati u 12 rundi...
AJ se boji jer ga redovno nokautiraju sparing partneri i zna da je tanak u defensu, zato se ta borba nikad neće ni desit....niti s Furyjem, sad će birat neke tuta protivnike...
Bez uvrede ali koga boli k... šta ti hoćeš gledatijestamaji je napisao/la: ↑08 dec 2019, 11:45ma jasno je meni to, ali ja kad upalim boks oću marisanu, sve ostalo je manje interesantno. ko ih je.be, nek se mlate do krvi, za te pare bi i ja! a ono “boks je plemenita vještina“ je zadnja marketing izmišljotina u koju vjeruju još samo djeca koja vjeruju i u djeda mraza

To za "boks je plemenita vještina" se slažem da je čista glupost jer tu nema ništa plemenito. Ali isto tako tvrdim da je boks sport i znanost u jednom, dakle isto kao i šah, samo što umjesto figura imaš šake i noge, tj. razne vrste udaraca i kretnji/eskivaža.
Tko želi gledati makljažu nek gleda muay thai ili MMA u kojem ne nastupaju borci sa izraženijim grapplingom.
Ne lupaj, Wilder je taj ko izbjegava tu borbu, a za medije priča drugu priču.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.