FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
DESTRUKTIVAC JE NEOPHODAN !!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Sve u svemu, zadovoljavajuća polusezona za nas, igrom i bodovno prije svega. Kada se vratite malo u prošlost tj. nekih pet mjeseci unazad, vidjet ćete kako nas niko nije shvatao ozbiljno, kao Sarajevo i Zrinjski su klasa iznad, nema šanse da se iko uključi u borbu sa njima, a Željo eto ako izbori Europu pored Čelika, Širokog, Veleža, Radnika, biće dobro.
Kada tako gledaš, ne možeš da ne budeš zadovoljan. Mi smo pokazali da smo ofanzivno daleko najkvalitetnija i najkompaktnija ekipa u ligi ove jeseni, utakmice protiv Veleža, Širokog i Borca na Grbavici, gdje lopta neće u gol, se prosto dešavaju i to je tako, pogotovo je realno da se dešavaju na ovom levelu fudbala, koji je budimo pošteni smiješan u odnosu na vrhunski level fudbala u svijetu. Problem je u defanzivi, problem je što protiv Širokog i Veleža primiš dva iznimno glupa gola zbog grešaka naših defanzivaca, kojih da nije bilo mi bi iz te dvije utakmice izvukli četiri boda i sada bi se druga priča pričala.
Isto vrijedi i za remije na gostovanjima Širokom i Tuzli, džaba ti što dadneš pet golova u te dvije tekme, imaš osjećaj da si trebao pobijediti, i jesi trebao pobijediti, ali nekada jednostavno ne možeš kada imaš prelošu odbranu koja je uvijek u stanju primiti poneki glupi gol.
Najlošije utakmice polusezone su gostovanje Borcu, Zrinjskom i Veležu, gdje smo odnijeli jedan bod, a nismo zaslužili ni taj jedan (što nam se možda vratilo jučer), mimo tih utakmica mi nismo nadigrani ni na jednoj drugoj, što je opet veliki uspjeh u odnosu na prošlu sezonu i sa time se svi apsolutno moramo složiti.
Što se tiče igračkog kadra, ja ofanzivu ne bih dirao, spreman Zec, Štila i Ramović su sila za ovu ligu, jučer bez njih trojice smo uputili preko 20 udaraca na gol Veleža ali nismo uspjeli dati gol, sa njima bi sigurno dali 2-3 gola i to je taj suhi kvalitet koji donose Štila i Zec prije svega. Imamo Krpića koji će odraditi svoj dio posla, imamo neke klupa igrače u vidu Džene, Zeca mlađeg, Muleta i ostalih.
Centralni vezni, također mislim da nije toliko neophodno ništa mijenjati, možda da se doda još jedan destruktivac ako izleti neka prilika.
Najveći prioritet je odbrana, da je kompletnu promijeniš ne bi pogriješio, tako da je tu svako pojačanje dobro došlo.
Kada tako gledaš, ne možeš da ne budeš zadovoljan. Mi smo pokazali da smo ofanzivno daleko najkvalitetnija i najkompaktnija ekipa u ligi ove jeseni, utakmice protiv Veleža, Širokog i Borca na Grbavici, gdje lopta neće u gol, se prosto dešavaju i to je tako, pogotovo je realno da se dešavaju na ovom levelu fudbala, koji je budimo pošteni smiješan u odnosu na vrhunski level fudbala u svijetu. Problem je u defanzivi, problem je što protiv Širokog i Veleža primiš dva iznimno glupa gola zbog grešaka naših defanzivaca, kojih da nije bilo mi bi iz te dvije utakmice izvukli četiri boda i sada bi se druga priča pričala.
Isto vrijedi i za remije na gostovanjima Širokom i Tuzli, džaba ti što dadneš pet golova u te dvije tekme, imaš osjećaj da si trebao pobijediti, i jesi trebao pobijediti, ali nekada jednostavno ne možeš kada imaš prelošu odbranu koja je uvijek u stanju primiti poneki glupi gol.
Najlošije utakmice polusezone su gostovanje Borcu, Zrinjskom i Veležu, gdje smo odnijeli jedan bod, a nismo zaslužili ni taj jedan (što nam se možda vratilo jučer), mimo tih utakmica mi nismo nadigrani ni na jednoj drugoj, što je opet veliki uspjeh u odnosu na prošlu sezonu i sa time se svi apsolutno moramo složiti.
Što se tiče igračkog kadra, ja ofanzivu ne bih dirao, spreman Zec, Štila i Ramović su sila za ovu ligu, jučer bez njih trojice smo uputili preko 20 udaraca na gol Veleža ali nismo uspjeli dati gol, sa njima bi sigurno dali 2-3 gola i to je taj suhi kvalitet koji donose Štila i Zec prije svega. Imamo Krpića koji će odraditi svoj dio posla, imamo neke klupa igrače u vidu Džene, Zeca mlađeg, Muleta i ostalih.
Centralni vezni, također mislim da nije toliko neophodno ništa mijenjati, možda da se doda još jedan destruktivac ako izleti neka prilika.
Najveći prioritet je odbrana, da je kompletnu promijeniš ne bi pogriješio, tako da je tu svako pojačanje dobro došlo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Dobro je ovo.Imamo sefa kojem je poslije nekoliko utakmica ukljucujuci i sinocnju sve jasno.Igra kao i tim se polako poslozavaju u odnosno na prethodnu sezonu i naravno da su isplivale slabosti kod nekoliko igraca kao i njih nekoliko koji nemaju kvalitet za nas.Ovo je proces i moramo biti strpljivi.Bitno da Amar ima viziju ovog tima i gradi tim a pojedinci sami otpadaju.Nadopunjavat ce sef tim vremenom novim igracima.S obzirom na finansije kluba i hronicni nedostatak novca treba ocekivati prodaju par igraca u zimu i ljeto te raskide sa nekoliko igraca da bi se oslobodio budzet. Bit ce ovo dobro.
Bit ce Zeljo sampion
Bit ce Zeljo sampion
Je li se moze otvoriti neka tema vezana za dolazak/odlazak igraca pa da pisemo tu samo o toj temi? Lakse da pohvatamo mahalske i zvanicne informacije u vezi s tim 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- plavousrcu
- Kontakt:
Kad se sve sabere i oduzme nije lose a moglo je i trebalo bolje. Ako hoces titulu tvoj teren mora biti neosvojiva tvrdjava a da bi bio moras imati beton odbranu. Mi golove mjesecima primamo iz prve polusanse protivnika. Sta nam treba? U idealnim uslovima dva beka, dva stopera, zadnji vezni pitbul i zdrav Ermin. U uslovima koji nisu idealni dva stopera i jedan bek. Sa Sipom i Kemom se titule ne osvajaju, kao ni sa Sinisom i Pavicem. Da smo imali 20 posto kvalitetnije igrace na ovim pozicijama imali bismo 6 bodova vise od pratioca. Zima je, igraca nema kvalitetnih a slobodnih, novaca za obestecenja i kad smo imali nismo placali.
Sigurno je i Amar vidio da je potrebno pojacati odbranu, ali treba i naci igraca koji ce ti na neki nacin garantovati kvalitet, da ne bude jos jedan Bakrac, pa ga opet goni nakon 6 mjeseci.
Zimske pripreme i imamo najboljeg stopera u ligi.
Dino, klošarčiću mali.

Dino, klošarčiću mali.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Stoji Amar na samom ulazu u tunel i svakom igracu Veleža pruža ruku i čestita, samo Hasanović proleti pored i leđa mu okrenu, mali kompleksaš
MIHAJLOVIĆ !
Kad krene transfer ludilo svakako, slazem se. Irfo, metni tamo u tefter pored Binga

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
4:30
Pogledajte samo reakciju Bogičevića kod gola seljadurije

4/4 kiksa kad je on igrao ove sezone ! lik je rak rana ovog kluba, to sam nagovještavao i prije utakmice

E baš su mi se u ćejf popišali ovi naši. Prvo nedopustivo je za ekipu koja ima šampionske ambicije ovoliko kući bodove da prosipa. Mislim vjerovatno nije toliko bitan podatak ali eto čisto da spomenem da smo prošle i ove sezone sveukupno odigrali 27 domaćih utakmica i pobjedili u samo 13 utakmica! Znam znam, prošle sezone su bili neki "nenormalni uslovi" pa se dešavalo to što se dešavalo zato sam i rekao da vjerovatno nije bitan podatak ali eto meni je ovo strašno kad pročitam. Pitari igraju loše, ali osnovni razlog što su oni jesenji prvaci, a mi nismo, je zato što su oni pobjedili sve domaće utakmice osim derbija.
Odbrana bože sačuvaj! Nama su rezervni štoperi Bogi i Dado, šta očekivati. Da, Bogi i Dado. A ni prvi izbori na štoperskim i bekovskim pozicijama nisu neka posebna sreća, sve zavisi na koju nogu ustanu.
Još samo da dodam krila mrtva. Šestorica igrača igrali krilo ove sezone i skupa dali 6 golova. Dobro Mustafa je malo igrao, ali isti taj Mustafa je odigrao 24 utakmice u dresu Želje i dao 0 golova otkad je došao. Ramović i Veselinović koje sada smatramo startnim krilima su skupa dali 1 go! Tačnije Veseli ga je dao.
Baš sam frustriran u picku materinu zbog sinoc, ali polusezona je dobra. Prošli dalje u kupu, borimo se za titulu, dobili pitare 2 put i to dobro ih iskarindžali!
Vjerujem u ovaj prelazni rok, Amar će sigurno dovesti kvalitetna pojačanja. Sad je bitno prvo vidjeti šta sa ovima kojima ističe ugovor, a to su:
- Kjosevski
- Kršić
- Osmanković
- Sipović
- Bogičević (ističe mu sad na zimu)
- Pavić
- Stanić
- Sadiković
- Ramović
- Dacić
- Veselinović
- Asim Zec
- Krpić
- Zajmović
Odbrana bože sačuvaj! Nama su rezervni štoperi Bogi i Dado, šta očekivati. Da, Bogi i Dado. A ni prvi izbori na štoperskim i bekovskim pozicijama nisu neka posebna sreća, sve zavisi na koju nogu ustanu.
Još samo da dodam krila mrtva. Šestorica igrača igrali krilo ove sezone i skupa dali 6 golova. Dobro Mustafa je malo igrao, ali isti taj Mustafa je odigrao 24 utakmice u dresu Želje i dao 0 golova otkad je došao. Ramović i Veselinović koje sada smatramo startnim krilima su skupa dali 1 go! Tačnije Veseli ga je dao.
Baš sam frustriran u picku materinu zbog sinoc, ali polusezona je dobra. Prošli dalje u kupu, borimo se za titulu, dobili pitare 2 put i to dobro ih iskarindžali!
Vjerujem u ovaj prelazni rok, Amar će sigurno dovesti kvalitetna pojačanja. Sad je bitno prvo vidjeti šta sa ovima kojima ističe ugovor, a to su:
- Kjosevski
- Kršić
- Osmanković
- Sipović
- Bogičević (ističe mu sad na zimu)
- Pavić
- Stanić
- Sadiković
- Ramović
- Dacić
- Veselinović
- Asim Zec
- Krpić
- Zajmović
Taman kontam gdje je braco, reko mora da je prepio sinoc
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- Fareus1921
- Kontakt:
U ovom trenutku je bolje imati bolju odbranu ko Pitari nego sjajan napad
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
Sta kaze Polar, koliko su trcali juce?
- lijevapolutka
- Kontakt:
Imamo bolju gol razliku od Borca, a tek na kraju 22 kola se gleda međusobni duel. Tako da smo 2.
moSa ljoŽe
Gdje je i šta radi Đermanović?
Joj diple na lobotomiji, raspadamo se, idu najbolji igrači, pola ekipe odlazi.
Sjeme vam yebem, pogotovo pudlicama!
Joj diple na lobotomiji, raspadamo se, idu najbolji igrači, pola ekipe odlazi.

Sjeme vam yebem, pogotovo pudlicama!
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.