FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 08 dec 2019, 20:43

robertkosar je napisao/la:
08 dec 2019, 20:25
bordobijeli je napisao/la:
08 dec 2019, 20:21
Nesto nemam uopšte osjecaj kako cemo izgledati na proljeće, nepoznanica smo skroz.
Od trenera pa kakav ce igracki kadar biti pa do atmosfere u i oko kluba. ABd bit ce zlatno proljeće a do tad cekamo, samo se nadam da uprava svjesna situacije.
To je najbolja situcija. Ne znas nista i na kraju te iznenade sa ugodnim i lijepim vjestima a kad mislis da znas i da se necemu nadas onda se razocaras. Ovako je bolje :wave:
Mislim da bi Marko Nikolić bio najbolje rješenje za trenera.Pratim ga godinama, ovdje bi dobre stvari napravio.Što se tiče sastava za proljece, najvažnije je sačuvati (bar do ljeta) glavne igrace i kostur tima, a dovesti kapitalce na pozicijama zadnjeg veznog i desnog beka. Ostalih 9: Kovačević, Lazić, Šerbečić, Pidro, Stanojević, Rahmanović, Oremuš, Tatar i Ahmetović.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 08 dec 2019, 20:45

Dragan jovic

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 21:02

Historicar je napisao/la:
08 dec 2019, 20:43
robertkosar je napisao/la:
08 dec 2019, 20:25
Nesto nemam uopšte osjecaj kako cemo izgledati na proljeće, nepoznanica smo skroz.
Od trenera pa kakav ce igracki kadar biti pa do atmosfere u i oko kluba. ABd bit ce zlatno proljeće a do tad cekamo, samo se nadam da uprava svjesna situacije.
To je najbolja situcija. Ne znas nista i na kraju te iznenade sa ugodnim i lijepim vjestima a kad mislis da znas i da se necemu nadas onda se razocaras. Ovako je bolje :wave:
Mislim da bi Marko Nikolić bio najbolje rješenje za trenera.Pratim ga godinama, ovdje bi dobre stvari napravio.Što se tiče sastava za proljece, najvažnije je sačuvati (bar do ljeta) glavne igrace i kostur tima, a dovesti kapitalce na pozicijama zadnjeg veznog i desnog beka. Ostalih 9: Kovačević, Lazić, Šerbečić, Pidro, Stanojević, Rahmanović, Oremuš, Tatar i Ahmetović.
Preskup je on za nas, iz Partizana je otišao u Videoton ako se ne varam, i tamo osvajao trofeje. Čisto sumnjam da ga mi možemo plaćat. Naravno da ništa nije skupo ako ćeš ostvarit uspjeh, ali...

@kraljlavova oj mr. Golubovci, on ako dođe objesit ću se o bilbord na Ciglanama. :facepalm:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 dec 2019, 21:02

Ovaj prelazni rok dati zabranu Hadziji, da dovodi igrace iz Mladosti, Zvijezde i slicnih klubova. Evo i kod kona Bojo nikakav doprinos nedaje kao ni kod nas Milanovic i Guzina.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 dec 2019, 21:15

Imat ces osjecaj do kraja mjeseca, bojim se da ces se razocarati. Pripremi se dobro !! :salut:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 21:22

ElCartel11 je napisao/la:
08 dec 2019, 21:02
Ovaj prelazni rok dati zabranu Hadziji, da dovodi igrace iz Mladosti, Zvijezde i slicnih klubova. Evo i kod kona Bojo nikakav doprinos nedaje kao ni kod nas Milanovic i Guzina.
Nikad nam nije uspjelo s igračima iz manjih ekipa. Tamo prave razliku, dođu kod nas i izgube se. Jedino je uspjela ona klapa iz Slobode (Merso, Sarić, Ivetić), al ne smatram to slabijom ekipom, te godine su bili višestruko jači od nas i baš su napravili razliku, vidjelo se (Sarić manje-više). A vidi ostale: Purić, Rustemović, Okić, Hebibović, Almir Bekić, Milanović, Guzina, Lelić, Hodžić, Oštraković, Šišić, Kuzmanović... ne znam jesam li koga zaboravio.
Od svih navedenih, jedini je Hebibović pokazao da je kvalitet za nas, a i to dosta upitno, al eto. Više jest nego što nije. Zato sam skeptičan zbog dozivanja Fanima, Brandaa i sličnih.

Jedino rješenje je dovodit mlade talente iz BH klubova. Nikad ne znaš gdje možeš dovest novog Cimirota, Kovačevića (Adnana), Suljića itd. Da imamo razvijenu skauting mrežu po nižim ligama, mogli bismo bit na velikom dobitku. Kakvih sam igrača vidio na lokalnom šehidskom turniru (u Župči), dobar broj njih danas igra solidno u Premijer ligi, u finim klubovima. Na takve manifestacije poslat nekog skauta, jer tu igraju sve mladi momci, dođe Velež na turnir al pošalje kadete, bukvalno. A razlika je kad dovedeš momka od 17 godina i brusiš ga kod sebe, i kad ga dovedeš sa 24 godine kad si mu već vrhunac karijere, kad zna da nije u godinama u kojim može neki značaniji uspjeh ostvarit.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 dec 2019, 21:25

kraljlavova je napisao/la:
08 dec 2019, 20:45
Dragan jovic
On je odmah nakon onog horora u Podgorici, trebao zapaliti trenersku diplomu.Nadam se da ga, ni kao gledaoca ,nikad necu vidjeti na Koševu.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 08 dec 2019, 21:27

Sa budzetom 10 mil realno pojacanja nam ne bi trebala biti belaj.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 dec 2019, 21:33

Mislim da bi se nikolic najvise mortemu svidio ipak je imao te rasisticke ispade :-)
You are someone else I am still right here

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 dec 2019, 21:37

Jovic igra Ligu sampiona ( CAF) i ima tamo bas finu platu koju nikad nece dobiti u BiH.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 dec 2019, 21:41

skoroalen je napisao/la:
08 dec 2019, 21:22
Nikad nam nije uspjelo s igračima iz manjih ekipa. Tamo prave razliku, dođu kod nas i izgube se. Jedino je uspjela ona klapa iz Slobode (Merso, Sarić, Ivetić), al ne smatram to slabijom ekipom, te godine su bili višestruko jači od nas i baš su napravili razliku, vidjelo se (Sarić manje-više). A vidi ostale: Purić, Rustemović, Okić, Hebibović, Almir Bekić, Milanović, Guzina, Lelić, Hodžić, Oštraković, Šišić, Kuzmanović... ne znam jesam li koga zaboravio.
Od svih navedenih, jedini je Hebibović pokazao da je kvalitet za nas, a i to dosta upitno, al eto. Više jest nego što nije. Zato sam skeptičan zbog dozivanja Fanima, Brandaa i sličnih.

Jedino rješenje je dovodit mlade talente iz BH klubova. Nikad ne znaš gdje možeš dovest novog Cimirota, Kovačevića (Adnana), Suljića itd. Da imamo razvijenu skauting mrežu po nižim ligama, mogli bismo bit na velikom dobitku. Kakvih sam igrača vidio na lokalnom šehidskom turniru (u Župči), dobar broj njih danas igra solidno u Premijer ligi, u finim klubovima. Na takve manifestacije poslat nekog skauta, jer tu igraju sve mladi momci, dođe Velež na turnir al pošalje kadete, bukvalno. A razlika je kad dovedeš momka od 17 godina i brusiš ga kod sebe, i kad ga dovedeš sa 24 godine kad si mu već vrhunac karijere, kad zna da nije u godinama u kojim može neki značaniji uspjeh ostvarit.
Sto se tice Fanima ko ce ga znati, prosao valjda West Ham skolu, bio clan U18 Engleske repke, nije taraba sigurno.
Mene vise strah ovih nasih domacih igraca iz tih klubova, mentalitet i sve to, jer to nije naviklo ni na profesionalizam ni igranje pod pritiskom.

Fanimo i tako ne razumije sta mu se dobaciva sa tribine :rol:
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 08 dec 2019, 21:42, ukupno mijenjano 2 puta.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 08 dec 2019, 21:41

Sad ce i bale slobodan biti

Btw hoce li neko odgovoriti do kada traje posudba besimu i ima li sansi za njegov otkup, to bi bilo najvece pojacanje.
NEMA NAZAD

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 dec 2019, 21:43

holyman je napisao/la:
08 dec 2019, 21:41
Sad ce i bale slobodan biti
Imamo bala dosta.

Besimu posudba istice krajem ove sezone, imamo pravo na otkup, ali kao sto pretpostavljas mi to necemo uraditi.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 21:46

Hoće ko kupit Bale, 4 marke po komadu?

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 dec 2019, 21:48

skoroalen je napisao/la:
08 dec 2019, 21:46
Sto bi kupovao kod tebe, kad vidis da imaju negdje slobodne :rol:
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 21:51

08 dec 2019, 21:48
skoroalen je napisao/la:
08 dec 2019, 21:46
Sto bi kupovao kod tebe, kad vidis da imaju negdje slobodne :rol:
Ma to je kislo ba, truhlo, zato i jest džaba. Kod mene su "garažirane". :lol:

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 08 dec 2019, 21:54

Uz 4 miliona mislim da ce pojacanja bit top.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 dec 2019, 21:54

VLADA129 je napisao/la:
08 dec 2019, 21:54
Uz 4 miliona mislim da ce pojacanja bit top.
Koja 4 miliona?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 08 dec 2019, 22:19

skoroalen je napisao/la:
08 dec 2019, 21:22
08 dec 2019, 21:02

Pa prije rata se to radilo masovno. Šampionsla generacija je bila sastavljena od igrača iz pogona i igrača koji su došli iz manjih sredina. Đurković došo iz Glasinca, Jozić i Jakovljević iz Igmana, Vukičević iz Bosne Visoko, Musemić iz Radnika, Teskerdžić iz Sarajevske Iskre itd., a ti klubovi su tada bili iz Republičke ili zonske lige. To je ko danas Druga liga Centar ili Kantonalna.... Sigurno ima mladih igrača u Federalnoj, ali niko to ne prati više. Prije je to moglo jer nisu bila očekivanja velika, pa se imalo sabura sa tim igračima, danas je bitan instant uspjeh, titula i nema se vremena da čekaš. Zato je recimo Zvezda dovodila gotove igrale ili talente iz svog pogona, jer nisu mogli čekati da se razviju ti igrači iz malih sredina, a bilo ih je milion i to odličnih igrača.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 08 dec 2019, 22:23

4 miliona feninga

VVVBK

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, benko21, bosnas_, insimadop, juka55, jurisicduska, OzmoodPinglewood, rimljanin90 i 55 gostiju.