Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
novi tanksson, ocekivano
https://sportsport.ba/tag/becir_omeragic
Opa prvi put nesto sportsport o Omeragicu. I ako je samo kopirano ali dobro.
Schubkarre su tacke a ne biciklo moj causevic. Kad vec kopiras barem prevedi tacno.
Schubkarre su tacke a ne biciklo moj causevic. Kad vec kopiras barem prevedi tacno.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Prvi tekst, pa odmah kako Omeragic eto nece da igra za BiH.Maestro je napisao/la: ↑09 dec 2019, 07:55https://sportsport.ba/tag/becir_omeragic
Jedva docekali bijednici
Causevicu, ima li kakav talenat iz domace, menadzerske kuhinje?
Nemoj tako dobar je causevic. Ispunjava sve kako poslodavac kaze. Priprema teren za buduce bh igrace koji ce sutra sjediti na klupama po belgiji, arabiji, turskoj itd.DrFilgud je napisao/la: ↑09 dec 2019, 08:13Prvi tekst, pa odmah kako Omeragic eto nece da igra za BiH.Maestro je napisao/la: ↑09 dec 2019, 07:55https://sportsport.ba/tag/becir_omeragic
Jedva docekali bijednici
Omeragici, Hadzikadunici i ostali ce sutra biti clanovi lige petice. Njima ne treba pomoc menadzers i propali novinara. E da su oni morali proci veliku PLBiH nigdje i nebi bilo.
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 09 dec 2019, 08:27, ukupno mijenjano 1 put.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Polako narode ne mora znaciti da ce od njega biti neki igrac,talenta ima ali imali su ga i mnogi pa su propali
Pa evo juce je igro za Zurich i primili su 5 golova kod kuce od Servetta
U ovome trenutku Hadzikadunic i Ahmedhodzic su prioritet
Pa evo juce je igro za Zurich i primili su 5 golova kod kuce od Servetta
U ovome trenutku Hadzikadunic i Ahmedhodzic su prioritet
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Tacno druze. Ali njemu je 17 godina a igra vec sada u prvom timu. Mi imamo serbecica, mujakica i celikovica. Sva trojca stariji 3 godine a ne igraju standardno. Serbecic igra u bh ligi sada oke ali znamo kakva je to liga. Znaci to nam vec kaze da moramo ici po malog. E sad da mujakic, serbecic i celikovic pale I zare po belgiji, norveskoj i hrvatskoj onda bi priva bila druga.
Eno i hadzikadunic standardan u trecem ruske lige. Mi jednostavno moramo probati privoliti momka. Nema nam druge sve dok nasa liga ne pocne davati igrace koji sutra mogu biti u ligi petice. A to vjerovatno nece dati iduci deset godina. Mozda se pojavi nekad jedan poput dzeke. Ali i to vise ako ga na vrijme izvucu od bh struke.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mozda nece napraviti klarijeru, pa ga ne treba ganjati?
Ma citava halka je uvezana, da se guraju licni interesi na racun reprezentacije.Maestro je napisao/la: ↑09 dec 2019, 08:26Nemoj tako dobar je causevic. Ispunjava sve kako poslodavac kaze. Priprema teren za buduce bh igrace koji ce sutra sjediti na klupama po belgiji, arabiji, turskoj itd.DrFilgud je napisao/la: ↑09 dec 2019, 08:13Prvi tekst, pa odmah kako Omeragic eto nece da igra za BiH.Maestro je napisao/la: ↑09 dec 2019, 07:55https://sportsport.ba/tag/becir_omeragic
Jedva docekali bijednici
Omeragici, Hadzikadunici i ostali ce sutra biti clanovi lige petice. Njima ne treba pomoc menadzers i propali novinara. E da su oni morali proci veliku PLBiH nigdje i nebi bilo.![]()
Njihova logika je - ako dodju 2-3 talentovana igraca iz dijaspore, to je narednih deset godina zauzeto mjesto za domace propalitete.
Hocu da kazem da se od njega pravi Ramos ovdje ,isto tako se ovdje pravilo od Jakupovica suarez
Pa eno ga sad u domzalama
Pozvat ga da upise nastup da se osiguramo. Ako propadne nikom nista. Kako su Spanci sa Krkicem i El Haddadiem uradili a toliko kvalitetnih igraca imaju na izbor.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Naravno da su uvezani moj Doktore. Pa pogledaj prije izbora Prosineckog za selektora koju su hajku bili digli. A da bi nakon najgori kvalifikacija od postojanja repke se ucutili i nijedne kritike uputili selektoru, savezu i igracima. To dovoljno govori koji je to uvezan klan oko repke. Pa za nase novinare, i nas savez su africke zemlje demokratija.DrFilgud je napisao/la: ↑09 dec 2019, 08:40Ma citava halka je uvezana, da se guraju licni interesi na racun reprezentacije.Maestro je napisao/la: ↑09 dec 2019, 08:26Nemoj tako dobar je causevic. Ispunjava sve kako poslodavac kaze. Priprema teren za buduce bh igrace koji ce sutra sjediti na klupama po belgiji, arabiji, turskoj itd.
Omeragici, Hadzikadunici i ostali ce sutra biti clanovi lige petice. Njima ne treba pomoc menadzers i propali novinara. E da su oni morali proci veliku PLBiH nigdje i nebi bilo.![]()
Njihova logika je - ako dodju 2-3 talentovana igraca iz dijaspore, to je narednih deset godina zauzeto mjesto za domace propalitete.![]()
Tuta Petrov
Tuta Petrov
To je ono sto ja govorim. Osiguraj sebi omeragica, hadzikadunica, ahmedhodzica i muhamedbegovica.
Onda na to dodaj ovu trojcu iz u-21 i gledas koji ce biti kaliber za a repku i na njima gradis buducnost stoperskog para.
Pa ja bi najsretniji bio da nasi domaci naprave karijeru u ligi petica tako da nema potrebe zvati dijasporu. Ali realnost je da domaca liga nije nista dala do sada. I to dok se ne promjeni moramo ici moliti dijasporu.
Pricam o ovim vecim talentima ne onaj sund sto igra po 6, 7. ligi svedske njemacke itd.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mali nece da igra za BiH i sad SS kriv? Da su redovno pisali clanke o njemu kao on bi se odlucio da igra za BiH. Ako mu je Svica u srcu ispred BiH onda mu sretno i bericetno u nastavku karijere tu se nema vise sta traziti.
Citam jutros svicarske medije, a i opcenito se osjeti neki naboj u citavoj zemlji zbog panike da mli ne zaigra za BiH. Cak sam cuo da vojska prijeti da ce izaci na ulice i izvrsiti drzavni udar ako BiH preotme Becira. Kazu tri trudnice abortirale od soka, dvi u Bernu, jedna u Luganu, a parlament Svice sazvao hitnu sjednicu...
Kazu da se slicna panika desila prije par godina u Svedskoj kad je zla i podla BiH htjela da preotme novog Ibrahimovica ali hrabri svedi na kraju pobjedise bosanske avete i novi Ibra im postade najbitniji clan reprezentacije...or not.
Citam jutros svicarske medije, a i opcenito se osjeti neki naboj u citavoj zemlji zbog panike da mli ne zaigra za BiH. Cak sam cuo da vojska prijeti da ce izaci na ulice i izvrsiti drzavni udar ako BiH preotme Becira. Kazu tri trudnice abortirale od soka, dvi u Bernu, jedna u Luganu, a parlament Svice sazvao hitnu sjednicu...
Kazu da se slicna panika desila prije par godina u Svedskoj kad je zla i podla BiH htjela da preotme novog Ibrahimovica ali hrabri svedi na kraju pobjedise bosanske avete i novi Ibra im postade najbitniji clan reprezentacije...or not.
Ovom portalu je bitno hoce li se Fanimo prodati za 40.000 km, i da li je haubica Irfan Hadzic usao za Akhisar Belediyespor. Uz to ide redovno prepucavanje preko instagram, ko ima bolju koku.
Dobicemo sankcije ko Iran zbog BeciraYanichar je napisao/la: ↑09 dec 2019, 09:22Mali nece da igra za BiH i sad SS kriv? Da su redovno pisali clanke o njemu kao on bi se odlucio da igra za BiH. Ako mu je Svica u srcu ispred BiH onda mu sretno i bericetno u nastavku karijere tu se nema vise sta traziti.
Kuku kuku, pa gdje ces to? Gdje ces osigurati igrace? Sta ako nista od njih ne bude, a mi ovamo imamo u mahali mega talenata, ali eto samo zato sto ne igraju za reprezentaciju ne mogu da naprave iskorak. Da ih je kako upariti sa Pjanicem, vidio bih ti tika-taku. I tako jacamo ligu i domaci fudbal, a menadzerima kinta. Tako su zamislili, ali ne ide pa ne ide. Biti ce mo nazalost u rangu Estonije, Litvanije ako nista ne uradimo.Maestro je napisao/la: ↑09 dec 2019, 09:08To je ono sto ja govorim. Osiguraj sebi omeragica, hadzikadunica, ahmedhodzica i muhamedbegovica.
Onda na to dodaj ovu trojcu iz u-21 i gledas koji ce biti kaliber za a repku i na njima gradis buducnost stoperskog para.
Pa ja bi najsretniji bio da nasi domaci naprave karijeru u ligi petica tako da nema potrebe zvati dijasporu. Ali realnost je da domaca liga nije nista dala do sada. I to dok se ne promjeni moramo ici moliti dijasporu.
Pricam o ovim vecim talentima ne onaj sund sto igra po 6, 7. ligi svedske njemacke itd.
Za mnoge iz dijaspore ste pisali da ce "sutra" u ligu 5...godine prodjose a ono ništa...Djumic..Arslanagić..Hajrovic i bla bla...da ne nabrajam.
Sta je ovima garancija?
Kamo srece da doguraju do tamo, budu standardni i odluce se za bh reprezentaciju, ako Bog da.
Uvijek su drugi krivi...nikad doticni igraci koji UGLAVNOM kalkulisu i nesto cekaju.
Sta je ovima garancija?
Kamo srece da doguraju do tamo, budu standardni i odluce se za bh reprezentaciju, ako Bog da.
Uvijek su drugi krivi...nikad doticni igraci koji UGLAVNOM kalkulisu i nesto cekaju.
Bolje je dotaci dno evropskog fudbala, nego sa par dijasporasa (denny-jem,dany-jem,elly-jem,belly-jem,sany -jem,sony-jem i slicnim s kojima barem ja ne mogu ostvariti emotivnu, patriotsku vezu) imati solidnu ,a u rangu bugarske ,reprezentaciju , pa u konacnici imati laznu sliku stanja fudbala u zemlji.
Kada dotaknemo dno , onda bi se i mogli sjetiti da sistemskim, temeljitim pristupom,ulaganjem u infrastrukturu i skolovanjem kadra, se pocnemo i dizati.

Na kraju krajeva, mnogo mi je bitnije da danas - sutra imam sta pogledati od svoje Slobode u svojoj Tuzli, nego neki poluuspjesi reprezentacije.
Kada dotaknemo dno , onda bi se i mogli sjetiti da sistemskim, temeljitim pristupom,ulaganjem u infrastrukturu i skolovanjem kadra, se pocnemo i dizati.
Na kraju krajeva, mnogo mi je bitnije da danas - sutra imam sta pogledati od svoje Slobode u svojoj Tuzli, nego neki poluuspjesi reprezentacije.
Zadnja izmjena: slusalica, dana/u 09 dec 2019, 09:50, ukupno mijenjano 2 puta.
tz tz tz tz tz tz
Inace imamo 20 igraca koji su izasli iz nase lige i mogu birati klub u ligi petice tako da mozemo komotno sacekati hocel ovi navedeni nekad zaigrati u ligi petice pa onda krenuti po iste. Jel tako?hurem je napisao/la: ↑09 dec 2019, 09:36Za mnoge iz dijaspore ste pisali da ce "sutra" u ligu 5...godine prodjose a ono ništa...Djumic..Arslanagić..Hajrovic i bla bla...da ne nabrajam.
Sta je ovima garancija?
Mi moramo po sve jednog ici sve dok nasa liga ne pocne proizvoditi igrace.
Razlika izmedju tvoji navedeni i omeragica, hadzikadunica je da jedan igra vec u dobroj ligi a drugi sa 17 igra standardno profesionalni fudbal.
A uz to nadi stoperi izuzev ermina svi igraj u losijim klubovima.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Stavi slusalice i prati dalje svoju tuzlu koga briga? Repku ti je na SP odvela upravo ta dijaspora. Pozdrav.slusalica je napisao/la: ↑09 dec 2019, 09:40Bolje je dotaci dno evropskog fudbala, nego sa par dijasporasa (denny-jem,dany-jem,elly-jem,belly-jem,sany -jem,sony-jem i slicnim s kojima barem ja ne mogu ostvariti emotivnu, patriotsku vezu) imati solidnu ,a u rangu bugarske ,reprezentaciju , pa u konacnici imati laznu sliku stanja fudbala u zemlji.
PS. Dno ste vec dotakli davno. Dalje ne moze.
PLBiH = 0 CL, 0 EL ucesca.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: General505, Muumii i 16 gostiju.