Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

slusalica
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la slusalica » 09 dec 2019, 09:54

Maestro je napisao/la:
09 dec 2019, 09:50
slusalica je napisao/la:
09 dec 2019, 09:40
Bolje je dotaci dno evropskog fudbala, nego sa par dijasporasa (denny-jem,dany-jem,elly-jem,belly-jem,sany -jem,sony-jem i slicnim s kojima barem ja ne mogu ostvariti emotivnu, patriotsku vezu) imati solidnu ,a u rangu bugarske ,reprezentaciju , pa u konacnici imati laznu sliku stanja fudbala u zemlji.

Kada dotaknemo dno , onda bi se i mogli sjetiti da sistemskim, temeljitim pristupom,ulaganjem u infrastrukturu i skolovanjem kadra, se pocnemo i dizati.

:bih:

Na kraju krajeva, mnogo mi je bitnije da danas - sutra imam sta pogledati od svoje Slobode u svojoj Tuzli, nego neki poluuspjesi reprezentacije.
Stavi slusalice i prati dalje svoju tuzlu koga briga? Repku ti je na SP odvela upravo ta dijaspora. Pozdrav.

PS. Dno ste vec dotakli davno. Dalje ne moze.
PLBiH = 0 CL, 0 EL ucesca.
aufwiedersehen :bih:
tz tz tz tz tz tz

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2019, 09:56

Sheyi je napisao/la:
09 dec 2019, 07:07
Murat the Jaha ga beli kontaktirao :lolno:
Ali i oni su prepoznali budućnost u njemu i polako vrše pritisak. Ostaje nam nada da su mu roditelji usadili ogromnu ljubav prema Bosni koja bi na vagi između ozbiljnosti, discipline, profesionalnog odnosa, većeg respekta u svijetu, redovnog učešća na velikim takmičenjima i s druge strane bosanskog javašluga i šege, kafana, kolača i baklava prevagnulo ipak na ovu drugu stranu.
Omeragic will für die Schweiz spielen

Das Supertalent hätte sich wohl gar noch früher durchgesetzt. Doch Omeragic bricht sich im Oktober 2018 das Wadenbein, fällt monatelang aus. Nun hat er Innenverteidiger Umaru Bangura (32), immerhin Captain von Sierra Leone, auf die Bank verdrängt. Die starken Leistungen des 17-Jährigen bleiben auch im Ausland nicht unbemerkt. So hat unlängst der bosnische Verband bei den Omeragics angeklopft. Man wollte Becir für die A-Nationalmannschaft aufbieten. Dabei hat der Youngster zwar bosnische Wurzeln, aber keinen bosnischen Pass.
https://www.blick.ch/sport/fussball/sup ... 54267.html
Ulazi na insta i zrakni ima li lancic sa ljiljanom ili drzi li tespih u autu, ako ima nas je. :pray:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 09 dec 2019, 09:57

znal' mali bosanski ?
tz tz tz tz tz tz

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 dec 2019, 09:57

Nije loš Omeragić. Ima dobre fizičke predispozicije za mladog igrača, a to je postao temelj modernog fudbala.
Voli pass igru, istina, zna pogriješiti ali još je mlad.
Neću da prejudiciram ali mislim da ce napraviti solidnu karijeru. Ne znam za lige petice ali bolji klub od Zuricha sigurno.

Yanichar
Kontakt:

Post Postao/la Yanichar » 09 dec 2019, 09:57

Maestro bezveze se dotices domace lige u ovom slucaju. Momak nece da igra sa nas, ne osjeca potrebu, ljubav, palce klince...zasto su tu domaci igraci krivi?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 dec 2019, 10:00

Yanichar je napisao/la:
09 dec 2019, 09:57
Maestro bezveze se dotices domace lige u ovom slucaju. Momak nece da igra sa nas, ne osjeca potrebu, ljubav, palce klince...zasto su tu domaci igraci krivi?
Ovako je Kolasinac govorio. I Begovic pa znamo gdje igraju. Blick je u rangu Avaza. Lazu cesto.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 dec 2019, 10:00

Sabinho je napisao/la:
09 dec 2019, 09:56
Sheyi je napisao/la:
09 dec 2019, 07:07
Murat the Jaha ga beli kontaktirao :lolno:
Ali i oni su prepoznali budućnost u njemu i polako vrše pritisak. Ostaje nam nada da su mu roditelji usadili ogromnu ljubav prema Bosni koja bi na vagi između ozbiljnosti, discipline, profesionalnog odnosa, većeg respekta u svijetu, redovnog učešća na velikim takmičenjima i s druge strane bosanskog javašluga i šege, kafana, kolača i baklava prevagnulo ipak na ovu drugu stranu.
Omeragic will für die Schweiz spielen

Das Supertalent hätte sich wohl gar noch früher durchgesetzt. Doch Omeragic bricht sich im Oktober 2018 das Wadenbein, fällt monatelang aus. Nun hat er Innenverteidiger Umaru Bangura (32), immerhin Captain von Sierra Leone, auf die Bank verdrängt. Die starken Leistungen des 17-Jährigen bleiben auch im Ausland nicht unbemerkt. So hat unlängst der bosnische Verband bei den Omeragics angeklopft. Man wollte Becir für die A-Nationalmannschaft aufbieten. Dabei hat der Youngster zwar bosnische Wurzeln, aber keinen bosnischen Pass.
https://www.blick.ch/sport/fussball/sup ... 54267.html
Ulazi na insta i zrakni ima li lancic sa ljiljanom ili drzi li tespih u autu, ako ima nas je. :pray:
Otac mu bio na koncertu Adnana Zenunovića koji je organizovala Valentino televizija. Sigurni smo, naš je.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 dec 2019, 10:02

slusalica je napisao/la:
09 dec 2019, 09:54
Maestro je napisao/la:
slusalica je napisao/la:
Bolje je dotaci dno evropskog fudbala, nego sa par dijasporasa (denny-jem,dany-jem,elly-jem,belly-jem,sany -jem,sony-jem i slicnim s kojima barem ja ne mogu ostvariti emotivnu, patriotsku vezu) imati solidnu ,a u rangu bugarske ,reprezentaciju , pa u konacnici imati laznu sliku stanja fudbala u zemlji.

Kada dotaknemo dno , onda bi se i mogli sjetiti da sistemskim, temeljitim pristupom,ulaganjem u infrastrukturu i skolovanjem kadra, se pocnemo i dizati.

Na kraju krajeva, mnogo mi je bitnije da danas - sutra imam sta pogledati od svoje Slobode u svojoj Tuzli, nego neki poluuspjesi reprezentacije.
Stavi slusalice i prati dalje svoju tuzlu koga briga? Repku ti je na SP odvela upravo ta dijaspora. Pozdrav.

aufwiedersehen :bih:
CL, EL 0!!!!!! :bih:
Istina boli...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 09 dec 2019, 10:05

boli, đe ne boli ?! Upravo potvrđuje moj prvi post.
Nemam ja ,rođak ništa protiv dijaspore, naprotiv. Moji ljudi, ali dugoročno gledano mi moramo fokus na interne probleme baciti a ne zavaravati se prividom uvozeći kvalitet
tz tz tz tz tz tz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 dec 2019, 10:07

Maestro je napisao/la:
slusalica je napisao/la:

On moze da se identifikuje sa Saidom "Guzom" Huseinovicem koji je sve samo nije sportas. Dosao u Werder, svojim nezalaganjem i zivotom van terena, napravio ruzan primjer BiH fudbala. Isto tako ko Berberovic ranije, vise puta izasao po nasim nocnim klubovima u Dizeldorfu, nego sto je zaigrao utakmica u Njemackoj. Ali ipak emocije su jace prema takvim mozgovima. :clap:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 dec 2019, 10:09

slusalica je napisao/la:
09 dec 2019, 10:05
boli, đe ne boli ?! Upravo potvrđuje moj prvi post.
Nemam ja ,rođak ništa protiv dijaspore, naprotiv. Moji ljudi, ali dugoročno gledano mi moramo fokus na interne probleme baciti a ne zavaravati se prividom uvozeći kvalitet
Nemam ni ja nista protiv domaceg. Treba nam jedno i drugo. Moramo popraviti domacu ligu kao i scouting iz vana. Da dolazi samo kvalitet kako iz BiH tako iz vana. A ne igrace iz federalne lige il neke svedske sedme lige.

Tuta Petrov

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 09 dec 2019, 10:11

Tristan10 je napisao/la:
09 dec 2019, 10:07
Maestro je napisao/la:
slusalica je napisao/la:

On moze da se identifikuje sa Saidom "Guzom" Huseinovicem koji je sve samo nije sportas. Dosao u Werder, svojim nezalaganjem i zivotom van terena, napravio ruzan primjer BiH fudbala. Isto tako ko Berberovic ranije, vise puta izasao po nasim nocnim klubovima u Dizeldorfu, nego sto je zaigrao utakmica u Njemackoj. Ali ipak emocije su jace prema takvim mozgovima. :clap:
besmislen ti svaki prilazak tastaturi
tz tz tz tz tz tz

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 09 dec 2019, 10:13

Maestro je napisao/la:
09 dec 2019, 10:00
Yanichar je napisao/la:
09 dec 2019, 09:57
Ovako je Kolasinac govorio. I Begovic pa znamo gdje igraju. Blick je u rangu Avaza. Lazu cesto.
A šta,oni izvještavaju i ispred nominalnog švicarskog kao i njemačkog i kanadskog saveza ? :crazy:
tz tz tz tz tz tz

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 dec 2019, 10:18

Mali nista nije reako. ovo samo prica mu agent. isto kod da Husaric prica malo gura svoga igraca nista vise.ako on hoce igrati za BiH onda ce igrati. a ne kako ovaj kaze " mi smo odbili"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 dec 2019, 10:21

slusalica je napisao/la:

Ako ti je do Slobode stalo vise nego do reprezentacije, eto ti je. Gledaj svoju Slobodu svake sedmice, samo nemoj da nama gurate klupske propalitete. Sto se tice dna, vi ste ga vec dotakli i to ne moze nista promijeniti, pogotovo ne guranje reprezentacije na dno.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 dec 2019, 10:22

Maestro je napisao/la:
09 dec 2019, 09:48
hurem je napisao/la:
09 dec 2019, 09:36
Za mnoge iz dijaspore ste pisali da ce "sutra" u ligu 5...godine prodjose a ono ništa...Djumic..Arslanagić..Hajrovic i bla bla...da ne nabrajam.
Sta je ovima garancija?
Kamo srece da doguraju do tamo, budu standardni i odluce se za bh reprezentaciju, ako Bog da.
Uvijek su drugi krivi...nikad doticni igraci koji UGLAVNOM kalkulisu i nesto cekaju.
Inace imamo 20 igraca koji su izasli iz nase lige i mogu birati klub u ligi petice tako da mozemo komotno sacekati hocel ovi navedeni nekad zaigrati u ligi petice pa onda krenuti po iste. Jel tako?
Mi moramo po sve jednog ici sve dok nasa liga ne pocne proizvoditi igrace.

Razlika izmedju tvoji navedeni i omeragica, hadzikadunica je da jedan igra vec u dobroj ligi a drugi sa 17 igra standardno profesionalni fudbal.
A uz to nadi stoperi izuzev ermina svi igraj u losijim klubovima.
Nisi skontao poentu.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 dec 2019, 10:23

Zukanovic je napisao/la:
09 dec 2019, 10:18
Mali nista nije reako. ovo samo prica mu agent. isto kod da Husaric prica malo gura svoga igraca nista vise.ako on hoce igrati za BiH onda ce igrati. a ne kako ovaj kaze " mi smo odbili"
Naravno da nije odbio, nego novinarski bijednici jedva docekali da se zavrse pricu s Omeragicem. Vec ovdje pisu da je to gotova stvar i da ga treba zaboraviti. :puke:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 dec 2019, 10:29

Zukanovic je napisao/la:
09 dec 2019, 10:18
Ne znam kakvi su zakoni tamo, ali mislim da mali još ne može ni davati intervjue.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 dec 2019, 10:31

Maestro je napisao/la:
09 dec 2019, 07:55
https://sportsport.ba/tag/becir_omeragic

Opa prvi put nesto sportsport o Omeragicu. I ako je samo kopirano ali dobro.

Schubkarre su tacke a ne biciklo moj causevic. Kad vec kopiras barem prevedi tacno.
Zna bauštelac šta su Schubkarre.
To i Schaufel bitnije nego haben i sein. :lol:

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 09 dec 2019, 10:57

Kada su hrvati salijetali rakitica tad je selektor bio bilic i covjek je licno otisao u svicarsku razgovarat sa njim i njegovim roditeljima,tako rade ozbiljni ljudi i ozbiljni savezi...a kod nas sjedu u kancelariji u savezu posalju poruku i pitaju bil igrao za bosnu :crazy: Ako bi se htjelo pridobit bilo kojeg igraca iz dijaspore treba angazovati npr spahica i misimovica jer ih raja voli i da oni licno odu do tih igrace i pokazu da ih se zeli u nasoj reprezentaciji

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 48 gostiju.