Lahko je reći, ali niko ništa ne radi.HSKZM je napisao/la:Ligu treba smanjit na 12!almin9 je napisao/la:Opet će nam u ligu ući seljački klubovi tipa GOŠK-a iz Gabele i Kozare iz Gradiške![]()
Premijer Liga BiH 2010/11
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer Liga BiH 2010/11
Dario ~8~ Puric: "Hvala Robijasi, hvala Zenico ...idemo dalje...KUP JE NAS !"
ajde sta ti znas o kozari?! bio sam tamo dvaputa (2002/2003 i kup 2003/2004) i jedino sto mogu reci za taj gradic i klub da su skroz korektni i uopste nisu seljaci...almin9 je napisao/la:Opet će nam u ligu ući seljački klubovi tipa GOŠK-a iz Gabele i Kozare iz Gradiške![]()
veci su seljaci ovi travnicani za mene...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
I da smanjite ligu opet će direktno ulaziti timovi iz liga RS-a i Federacije. I na to se neće moći uticati. Pa će možda ući i tim iz grada sa 2-3 000 stanovnika. U BiH velike gradove možemo nabrojati na prste. I svi oni imaju premjerligaše. Imamo još par iole pristojnih mjesta i sve ostalo su sela. A što se tiče seljačkih klubova i mjesta po čem su to ( bez namjere da nekoga vrijeđam ) Travnik,Široki,Banovići,Gradačac bolji od Zvornika,Gradiške isl mjesta. I zar fudbal ne bi trebalo širiti? Pa da i mala mjesta postanu fudbalski centri. A ne svesti ga ligu 5 ili 6 gradova?!almin9 je napisao/la:Opet će nam u ligu ući seljački klubovi tipa GOŠK-a iz Gabele i Kozare iz Gradiške![]()
Najseljačkije ekipe su: Travnik, Jedinstvo, Orašje...
Te ekipe kada ispadaju iz lige nemaju poraza kod kuće. Sve ti je jasno.
Te ekipe kada ispadaju iz lige nemaju poraza kod kuće. Sve ti je jasno.
da ne pisem n svaku temu klubova...
svima koji slave, BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN!
svima koji slave, BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
A vi Čelikovci bi baš htjeli da skrate ligu?almin9 je napisao/la:Lahko je reći, ali niko ništa ne radi.HSKZM je napisao/la:Ligu treba smanjit na 12!almin9 je napisao/la:Opet će nam u ligu ući seljački klubovi tipa GOŠK-a iz Gabele i Kozare iz Gradiške![]()
Da vidimo. Po tradiciji Željo, Sarajevo, Velež, Čelik, Borac i Sloboda. Po trenutnoj uspješnosti Široki i Zrinjski(i zbog derbija sa Veležom). To je osam klubova i trebaju još dva da ulaze i ispadaju iz lige. Znači, liga od 10 klubova, što se kvaliteta i zanimljivosti tiče. Možda i tri da ispadaju, da se osigura ovih 8 najboljih. Još Zvijezda iz Gradačca ima fin stadiončić, imaju dosta navijača i solidno su jaki svake sezone. Zaboravih i bogati Olimpic, koji bi dobro bilo imati u ligi, ako će uvijek biti bogat i podizati kvalitet lige. Znači, 10 kvalitetnih klubova i 2-3 za ispadanje. Kad bi nekako izronila još 3 dobra kluba negdje, nekim ulaganjima, ne bi trebalo ni skraćivati ligu. Bihać je poveći grad, možda Jedinstvo. 14 klubova je previše za neki dvokružni sistem, a ne sviđa mi se ni onaj od 12, kad bi se recimo vječiti derbi igrao 4 puta godišnje, ne računajući kup. Potencijalnih 6 vječitih derbija. I bilo kakvih drugih susreta dva ista protivnika. Previše.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
-
ultra_slavija
- Kontakt:
Ligu treba smanjit na 12![/quote]
Lahko je reći, ali niko ništa ne radi.[/quote]
A vi Čelikovci bi baš htjeli da skrate ligu?
Da vidimo. Po tradiciji Željo, Sarajevo, Velež, Čelik, Borac i Sloboda. Po trenutnoj uspješnosti Široki i Zrinjski(i zbog derbija sa Veležom). To je osam klubova i trebaju još dva da ulaze i ispadaju iz lige. Znači, liga od 10 klubova, što se kvaliteta i zanimljivosti tiče. Možda i tri da ispadaju, da se osigura ovih 8 najboljih. Još Zvijezda iz Gradačca ima fin stadiončić, imaju dosta navijača i solidno su jaki svake sezone. Zaboravih i bogati Olimpic, koji bi dobro bilo imati u ligi, ako će uvijek biti bogat i podizati kvalitet lige. Znači, 10 kvalitetnih klubova i 2-3 za ispadanje. Kad bi nekako izronila još 3 dobra kluba negdje, nekim ulaganjima, ne bi trebalo ni skraćivati ligu. Bihać je poveći grad, možda Jedinstvo. 14 klubova je previše za neki dvokružni sistem, a ne sviđa mi se ni onaj od 12, kad bi se recimo vječiti derbi igrao 4 puta godišnje, ne računajući kup. Potencijalnih 6 vječitih derbija. I bilo kakvih drugih susreta dva ista protivnika. Previše.[/quote]
Pa kad vec spominjes te sve klubove koji bi trebali msm da tu treba i smjestiti Slaviju , ne samo zato sto sam ja navijac neke Slavije iz Lukavice vec klub koji je standardan u PL i koji se nekoliko puta borio za titulu i pored ove ekipe je opet u vrhu tabele ....i ako se ikada bude smanjivala liga klubovi ce se birati po rangu iz prethodne sezone, a ne kako vi kazete
Lahko je reći, ali niko ništa ne radi.[/quote]
A vi Čelikovci bi baš htjeli da skrate ligu?
Da vidimo. Po tradiciji Željo, Sarajevo, Velež, Čelik, Borac i Sloboda. Po trenutnoj uspješnosti Široki i Zrinjski(i zbog derbija sa Veležom). To je osam klubova i trebaju još dva da ulaze i ispadaju iz lige. Znači, liga od 10 klubova, što se kvaliteta i zanimljivosti tiče. Možda i tri da ispadaju, da se osigura ovih 8 najboljih. Još Zvijezda iz Gradačca ima fin stadiončić, imaju dosta navijača i solidno su jaki svake sezone. Zaboravih i bogati Olimpic, koji bi dobro bilo imati u ligi, ako će uvijek biti bogat i podizati kvalitet lige. Znači, 10 kvalitetnih klubova i 2-3 za ispadanje. Kad bi nekako izronila još 3 dobra kluba negdje, nekim ulaganjima, ne bi trebalo ni skraćivati ligu. Bihać je poveći grad, možda Jedinstvo. 14 klubova je previše za neki dvokružni sistem, a ne sviđa mi se ni onaj od 12, kad bi se recimo vječiti derbi igrao 4 puta godišnje, ne računajući kup. Potencijalnih 6 vječitih derbija. I bilo kakvih drugih susreta dva ista protivnika. Previše.[/quote]
Pa kad vec spominjes te sve klubove koji bi trebali msm da tu treba i smjestiti Slaviju , ne samo zato sto sam ja navijac neke Slavije iz Lukavice vec klub koji je standardan u PL i koji se nekoliko puta borio za titulu i pored ove ekipe je opet u vrhu tabele ....i ako se ikada bude smanjivala liga klubovi ce se birati po rangu iz prethodne sezone, a ne kako vi kazete
& НЕ $ &, $ $ " СЕ ЗА & !!! ? 2001
http://i.imgur.com/MFxVM.jpg
http://i.imgur.com/MFxVM.jpg
Niste mi pali napamet. Jednom ste se borili za titulu i imate osvojen kup. Ne znam. Široki ima više navijača, tako da sam o tome sve rekao. A još i to što ima, ne navija samo za Slaviju. Čak su i primarno fanovi Zvezde, koliko se da skontati. Stari ste, ali ne ludo uspješni. Opet, solidna tradicija u odnosu na neke koje sam pobrojao. Ove sezone vam izgleda fali para. Imate prijatelja Čeku u savezu, što sigurno ne odmaže. Slabi ste trenutno. Da imate malo više navijača, bili bi tu sa Zvijezdom ili Jedinstvom, za kojeg ne znam kakva je trenutno navijačka situacija. Grad je poveći, pa sam ih spomenuo, a igrali su dugo i ovu našu prvu ligu. Slavija mi dođe k'o Leotar ili nešto iznad Modriče, koja je bila uspješnija poslije rata. Kakogod, otprilike sam nabrajao broj respektabilnih, prema kojima bi se skrojila liga, pa nek ispada i Željo, ako bude najgori.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Ako se ikad bude skracivala liga sigurno je da tradicija nece biti mijerilo lige, nego plasman iz prethodne. To je jedino pravedno i pravilno.
Eki toSrdjanBL je napisao/la:Ako se ikad bude skracivala liga sigurno je da tradicija nece biti mijerilo lige, nego plasman iz prethodne. To je jedino pravedno i pravilno.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
10 timova. 4 puta svako sa svakim. 36 kola. Mjera! Zadnji ispada direktno, predzadnji igra dvomeč sa drugim iz druge lige.
Druga liga identična prvoj. Ukoliko iz političkih razloga ne može tako nego samo dvije entitetske onda neka po dvije prvoplasirane igraju mini turnir. Pobjednik turnira ulazi direktno, a finalist ide igrati onaj, gore već spomenuti, dvomeč.
Smatram da više od 10 timova ne bismo trebali imati. Što je manje timova u ligi manje su šanse za igranje 3 za 3 što je, po meni, glavni razlog negledljivosti lige (nedostatak kvaliteta bi se već nekako "progutao", ali kada ti unaprijed znaš da će, čisto primjera radi, Čelik dobiti Leotara kući, a Leotar Čelika u Trebinju, ne ide ti se ni gledati u startu).
Druga liga identična prvoj. Ukoliko iz političkih razloga ne može tako nego samo dvije entitetske onda neka po dvije prvoplasirane igraju mini turnir. Pobjednik turnira ulazi direktno, a finalist ide igrati onaj, gore već spomenuti, dvomeč.
Smatram da više od 10 timova ne bismo trebali imati. Što je manje timova u ligi manje su šanse za igranje 3 za 3 što je, po meni, glavni razlog negledljivosti lige (nedostatak kvaliteta bi se već nekako "progutao", ali kada ti unaprijed znaš da će, čisto primjera radi, Čelik dobiti Leotara kući, a Leotar Čelika u Trebinju, ne ide ti se ni gledati u startu).
- husein veličanstveni
- Kontakt:
Ali tada će pojedine ekipe igrati 6 za 6
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"
Možda, ali bi broj tih timova bio daleko manji, jer u situaciji kada se: Željo, Široki, Borac, Zrinjski, Sarajevo i Olimpic [ukoliko uzmemo da je to tih 5-6 timova koji bi da izbore nešto i kojima sam opstanak u ligi ne predstavlja uspjeh] bore za Europu, a 2 od preostala 4 mjesta vode u niži rang, ostaju ti zapravo samo 2 tima (Leotar i Travnikhusein veličanstveni je napisao/la:Ali tada će pojedine ekipe igrati 6 za 6
evo jedne zanimljive tabele, koja prikazuje ukupan broj odigranih prvenstvenih utakmica izmedju velike sestorke (Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda, Celik, Velez i Borac) po ligama (prva, druga, treca, republicka itd...)

Uploaded with ImageShack.us

Cuj velika sestorka,a timovi poput slobode,celika i veleza ne znaju kako izgleda u zajednickoj drzavi osvojiti pehar!tm84 je napisao/la:evo jedne zanimljive tabele, koja prikazuje ukupan broj odigranih prvenstvenih utakmica izmedju velike sestorke (Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda, Celik, Velez i Borac) po ligama (prva, druga, treca, republicka itd...)
Velika petorka
HSK ZRINJSKI
NK ZELJEZNICSR
NK SIROKI
FK SARAJEVO
FK BORAC banja luka
HSKZM je napisao/la:Cuj velika sestorka,a timovi poput slobode,celika i veleza ne znaju kako izgleda u zajednickoj drzavi osvojiti pehar!tm84 je napisao/la:evo jedne zanimljive tabele, koja prikazuje ukupan broj odigranih prvenstvenih utakmica izmedju velike sestorke (Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda, Celik, Velez i Borac) po ligama (prva, druga, treca, republicka itd...)
Uploaded with ImageShack.us![]()
Velika petorka
HSK ZRINJSKI
NK ZELJEZNICSR
NK SIROKI
FK SARAJEVO
FK BORAC banja luka
A da možda neće biti u velikoj šestorki Široki i Zrinjski, klubovi koji su više bili ugašeni nego što su u pogonu...
Daj molim te ne zasmijavaj me.
Velika šestorka je bila, bit će i ostat će:
-FK Željezničar
-FK Sarajevo
-FK Sloboda
-NK Čelik
-FK Velež
-FK Borac
Rezimskim klubovima poput Širokog i Zrinjskog nema mjesta tu, no offence.
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
Po čemu je to Borac dio velike petorke? Po tome što mora biti makar jedan srpski tim? Ukoliko ćemo već ganjati poslijeratne rezultate onda imaš Željezničar i trojku-koja-slijedi, a to su Sarajevo, Široki i Zrinjski. That's all, folks.
Rece "palestinac" rezimskim klubovima poput Zrinjskog i Sirokog i gle cuda prezivi!
Velez: obnovile ga komunisticke*rezimske) vlasti 45 godine ,dodjelili im stadion HSK Zrinjskog!stare izumrile komunjare!
Celik osnovan od komunistickih(rezimske) vlasti 45
Sarajevo osnovano 1946 od strane najvecih rezimskih vlasti,otimali igrace zeljeznicaru i sl.
Jedini klubovi koji nisu rezimski od tih tvojih 6 velicanstvenih su Sloboda i Zeljeznicar!
Zrinjski 1905!
Velez: obnovile ga komunisticke*rezimske) vlasti 45 godine ,dodjelili im stadion HSK Zrinjskog!stare izumrile komunjare!
Celik osnovan od komunistickih(rezimske) vlasti 45
Sarajevo osnovano 1946 od strane najvecih rezimskih vlasti,otimali igrace zeljeznicaru i sl.
Jedini klubovi koji nisu rezimski od tih tvojih 6 velicanstvenih su Sloboda i Zeljeznicar!
Zrinjski 1905!
Teško je u našoj ligi odrediti neke velikane. Možda neka velika četvorka - Željo, Sarajevo, Zrinjski i Široki. To je po europskim uspjehima, titulama, osvojenim kupovima i konstantnosti u vrhu. Naravno, Željo se nekako ističe među njima najviše, kao najuspješniji u svemu. Od navijačke baze, titula, europskih uspjeha... 
Siroki i Zrinjski mogu biti veliki ali samo ako nastave u ovako slijedecih 20 godina. Neide to preko noci.
A za ovog klinca koji je rekao da Velez nije vidio trofeja u exYU

A za ovog klinca koji je rekao da Velez nije vidio trofeja u exYU

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.