Ima i takvihPrincipatus je napisao/la:Ima jos jedna druga grupa ljudi.Valencia je napisao/la: Karijeristi i materijalisti bi prodali dusu za uspjesnu karijeru i vecu lovu. Takvih ljudi je prepuna ova planeta, oni su apsolutna vecina.
Oni koji ne uspjevaju mnogo u karijeri, pa taj neuspjeh zovu moralom, kao oni su suvise posteni da bi uspjeli nesto. Zovu se moralisti.
Nietzsche je jednom lijepo objasnio kakva je sorta ljudi, ti koji se zovu moralistima, na jednom jednostavnom primjeru.
Vuk i ovca.
Vuk uvjek dodje i sebi uhvati ovcu, jer je jaci. Ovce nisu sposobne da se brane, jer su slabije. Iz te iste slabosti, one konstruisu pricu o tome kako je vuk zao i nemoralan, i da su one, dakle ovce, njemu bar na toj poziciji superiorne. Na moralu. No vuk sebi misli: Nema veze, dok su ovce i dalje ovako ukusne.

Lijepo je to Nice rek'o... Samo je stvar u tome sto Nice nije bio vuk, naprotiv, bio je ovca (ako se izuzme skrnavljenje njegovog lika i djela od III Rajha).
Soko
Ti pises o politici, a politika nema apsolutno nikakve veze sa moralom i ljudskim vrijednostima. Politika je najvece oportunisticko leglo. Politicare svakako ne treba uzimati kao paradigmu morala, ponosa, postenja,... Naprotiv.
NoName
Profesionalizam? Da li je za tebe profesionalizam ako ti direktor rekne da mu operes auto, a ti radis kao komercijalista? Za mene nije. Za mene je profesionalizam da maksimalno pozrtvovano (korektno, precizno, kvalitetno, brzo,...) obavljam poslove koji su u opisu moga radnog mjesta i NISTA izvan toga. Sve dodatno je stvar moje dobre volje, a ako bi uradio pod pritiskom mimo svoje volje, onda bi bio nesto sasvim drugo... Da ne govorim sta