FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Poštujem mišljenje svih navijača ali mislim da bi u ovom trenutku bio nepotreban potez naprasno smijeniti Baljića koji se sve bolje i bolje snalazi i zamijeniti ga sa trenerom koji je trenutno u ličnoj emocionalnoj krizi.Nema tu garancije da bi Musemić bio sada pun energije i motivacije da radi za nas i da bi išta bolje radio u ovom trenutku od Baljića iako jeste iskusniji pa i možda kvalitetniji trener.Tu bi se pokazalo i da smo nepouzdani poslodavci a osim toga taj potez bi koštao poprilično para jer se raskida trogodišnji ugovor na štetu kluba.Umjesto zamjene trenera hajmo se mi posvetiti analizi sezone i slabim mjestima u timu.Te velike pare koje bi dali "Balji" za odštetu i novom treneru za veliku platu (jer je Husref poprilično skup) bolje je usmjeriti na nove igrače,konkretno da konačno nabavimo poštenog igrača-plejmejkera koji razigrava na sredini i prema naprijed i ofanzivnog veznjaka(desetku) koji zna napasti i šutnuti loptu na gol. Naravno tu su i druga mjesta u timu koja traže ojačanje i ne treba biti veliki fudbalski strateg pa da se vidi ta činjenica.
Slažem se sa vašom tezom. Hajmo ovih dana biti aktivni sa puno analiza, sinteza i prijedloga a nadam se da će čelnici kluba ponekad pogledati naše prijedloge i želje pa ih i ispuniti. Ne treba nama puno al to malo mora biti kvalitetno. Po meni Husref nikako za sada i mislim da ta priča ne dolazi u obzir dok su tu Murat i Saša.CityCity je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:49Poštujem mišljenje svih navijača ali mislim da bi u ovom trenutku bio nepotreban potez naprasno smijeniti Baljića koji se sve bolje i bolje snalazi i zamijeniti ga sa trenerom koji je trenutno u ličnoj emocionalnoj krizi.Nema tu garancije da bi Musemić bio sada pun energije i motivacije da radi za nas i da bi išta bolje radio u ovom trenutku od Baljića iako jeste iskusniji pa i možda kvalitetniji trener.Tu bi se pokazalo i da smo nepouzdani poslodavci a osim toga taj potez bi koštao poprilično para jer se raskida trogodišnji ugovor na štetu kluba.Umjesto zamjene trenera hajmo se mi posvetiti analizi sezone i slabim mjestima u timu.Te velike pare koje bi dali "Balji" za odštetu i novom treneru za veliku platu (jer je Husref poprilično skup) bolje je usmjeriti na nove igrače,konkretno da konačno nabavimo poštenog igrača-plejmejkera koji razigrava na sredini i prema naprijed i ofanzivnog veznjaka(desetku) koji zna napasti i šutnuti loptu na gol. Naravno tu su i druga mjesta u timu koja traže ojačanje i ne treba biti veliki fudbalski strateg pa da se vidi ta činjenica.
-
- Kontakt:
Generalno polu sezonom ( po mom misljenju) mozemo i trebamo biti zadovoljni. Moglo je bolje, dva boda protiv gorkog, ili bodovi protiv Radnika kuci i sami vrh. Treba ocuvati ovaj kostur ekipe 12/13 igraca i nadograditi ih sa dva tri dobra igraca i mislin da je evropa blizu. Dva boda za prvim mjestom je uspjeh. Imamo teska naredna tri kola, i po meni mali Hodzic iz kone je igrac koji bi mogao dobro doci, em mlad em dobra polusezona iza njega. Trosak je sad trenera mjenjati, a poslednjih par kola pokazuje da igramo bar solidno i jako, moze prolazna ocjena za balju.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Taj Hodzic bi zaista dobro dosao. Al vracanje Nukica na beka i pomjeranje Efeta na lijevog beka kao i stavljanje Hasana na stopera je nesto sto Balji treba skinut kapu.
Da.Apsolutno sam istog mišljenja,(samo mi neugodno ovo persiranjetuzla1983 je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:57Slažem se sa vašom tezom. Hajmo ovih dana biti aktivni sa puno analiza, sinteza i prijedloga a nadam se da će čelnici kluba ponekad pogledati naše prijedloge i želje pa ih i ispuniti. Ne treba nama puno al to malo mora biti kvalitetno. Po meni Husref nikako za sada i mislim da ta priča ne dolazi u obzir dok su tu Murat i Saša.CityCity je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:49Poštujem mišljenje svih navijača ali mislim da bi u ovom trenutku bio nepotreban potez naprasno smijeniti Baljića koji se sve bolje i bolje snalazi i zamijeniti ga sa trenerom koji je trenutno u ličnoj emocionalnoj krizi.Nema tu garancije da bi Musemić bio sada pun energije i motivacije da radi za nas i da bi išta bolje radio u ovom trenutku od Baljića iako jeste iskusniji pa i možda kvalitetniji trener.Tu bi se pokazalo i da smo nepouzdani poslodavci a osim toga taj potez bi koštao poprilično para jer se raskida trogodišnji ugovor na štetu kluba.Umjesto zamjene trenera hajmo se mi posvetiti analizi sezone i slabim mjestima u timu.Te velike pare koje bi dali "Balji" za odštetu i novom treneru za veliku platu (jer je Husref poprilično skup) bolje je usmjeriti na nove igrače,konkretno da konačno nabavimo poštenog igrača-plejmejkera koji razigrava na sredini i prema naprijed i ofanzivnog veznjaka(desetku) koji zna napasti i šutnuti loptu na gol. Naravno tu su i druga mjesta u timu koja traže ojačanje i ne treba biti veliki fudbalski strateg pa da se vidi ta činjenica.

Inače,pripremam se da dam malo širu ličnu analizu ove polusezone sa pojedinačnim učinkom svih igrača i trenera.Čekao sam kraj polusezone,da se sve slegne koji dan pa da onda kažem svoje mišljenje,a treba da ugrabim i nešto više slobodnog vremena.
Ovo je bila jedna od glavnih tema razgovora sa navijačima-prijateljima na utakmici sa Širokim u subotu.Uspješno krpljenje pozicija u problematičnoj situaciji.
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Mozemo se sloziti da u ovom momentu nebi bilo dobro promjeniti trenera jer se tu i tamo izvukao u omjeru pobjeda i poraza ali smo i dosta tekmi igrali kuci.U sustini stoji to da bi se morala placati osteta treneru za raskid ugovora,husrefovo emocionalno stanje i slicno.Ja licno ovih nekoliko tekmi a posebno u tekmama nakon njegovog dolaska nisam zadovoljan jer sam ocekivao mnogo vise.Sto se tice njega i Husrefa,smijesno je i porediti ta dva covjeka sto se tice trenerskog posla.Baljic ce mozda nekad biti najbolji trener svijeta,ali je u usporedbi sa Husrefom obicni balavac ako ih sad uporedujemo.
U sustini mi nije bitno hoce li na klupi biti Baljic,Husref,Bosnjakovic il neko deseti.Bitno mi je da ekipa ima kontinuitet dobrih igara i borimo se za gornji dio tabele a onda ce nekada i evropa da se ubode.Valjda ja ne budem u pravu i Baljic me demantuje pa na proljece razvalimo sa njim na kormilu kluba.Sto se kaze da ne trazim post od prije pola godine da ga moram kopirat i jos reci "jesam vam rekao da ce nas kostati"
U sustini mi nije bitno hoce li na klupi biti Baljic,Husref,Bosnjakovic il neko deseti.Bitno mi je da ekipa ima kontinuitet dobrih igara i borimo se za gornji dio tabele a onda ce nekada i evropa da se ubode.Valjda ja ne budem u pravu i Baljic me demantuje pa na proljece razvalimo sa njim na kormilu kluba.Sto se kaze da ne trazim post od prije pola godine da ga moram kopirat i jos reci "jesam vam rekao da ce nas kostati"

Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Protekla polusezona je bila uspješna,nešto iznad očekivanja.Na kraju zaostajemo samo dva boda za vodećim i da je bilo malo više sreće ili boljeg suđenja u nekim utakmicama sad bi bili u egalu sa Sarajevom.Ali ne treba biti nikako nezadovoljan jer i ovaj rezultat je sasvim dobra osnova za proljetni dio sezone.Prvi dio polusezone je bio posebno dobar –čak smo u nekim momentima bili i na prvom mjestu dok se u drugom dijelu malo posustalo ponešto zbog umora igrača a djelimično i zbog promjene trenera.Ipak finiš sezone je bio ponovo na nivou i vratili smo se na pravi kolosijek.Jedini veći kiksevi bile su obje utakmice s Radnikom gdje smo ubjedljivo oba puta poraženi sa 0:3 (treba naglasiti da je u porazu u u Tuzli značajan negativan faktor bilo loše suđenje Peljte).
Kad je riječ o suđenju u globalu možemo reći da je bilo osrednje ali može dobiti prolaznu ocjenu.Sudija koji nas je dva puta drastično oštetio i zbog kojeg smo vjerovatno ostali na kraju bez prvog mjesta je Mulahasanović iz Sarajeva koji nam je uzeo čist penal protiv Zrinjskog i moguću pobjedu ,a protiv Borca nas je potpuno masakrirao.
Ako je moguće u budućnosti bi trebalo tražiti izuzeće ovog sudije jer očito da tip nema dobre namjere kad je u pitanju Tuzla City.Od većih grešaka na našu štetu tu je i nepostojeći penal u utakmici protiv Željezničara gdje smo takođe zakinuti za dva boda protiv direktnog konkurenta (umjesto 2:1 na kraju smo imali 2:2).Treba reći realno i da je u utakmici sa Zvijezdom golman Muminović izbjegao vjerovatno crveni karton i da smo npr u utakmici sa Mladost DK imali "soft" penal koji se svira otprilike 50:50.
Kad je riječ o igračkom kadru treba reči da su pojačanja koja su došla ljetos samo donekle opravdala očekivanja. Po meni tu se ne može baš biti sasvim zadovoljan jer se više očekivalo a glavni teret utakmica su ipak podnijeli igrači iz prošle sezone.Poseban problem je bio neigranje Morrisa jer smo faktički skoro čitavu polusezonu igrali bez pravog stoperskog para i morali improvizovati.
Kad je riječ o suđenju u globalu možemo reći da je bilo osrednje ali može dobiti prolaznu ocjenu.Sudija koji nas je dva puta drastično oštetio i zbog kojeg smo vjerovatno ostali na kraju bez prvog mjesta je Mulahasanović iz Sarajeva koji nam je uzeo čist penal protiv Zrinjskog i moguću pobjedu ,a protiv Borca nas je potpuno masakrirao.
Ako je moguće u budućnosti bi trebalo tražiti izuzeće ovog sudije jer očito da tip nema dobre namjere kad je u pitanju Tuzla City.Od većih grešaka na našu štetu tu je i nepostojeći penal u utakmici protiv Željezničara gdje smo takođe zakinuti za dva boda protiv direktnog konkurenta (umjesto 2:1 na kraju smo imali 2:2).Treba reći realno i da je u utakmici sa Zvijezdom golman Muminović izbjegao vjerovatno crveni karton i da smo npr u utakmici sa Mladost DK imali "soft" penal koji se svira otprilike 50:50.
Kad je riječ o igračkom kadru treba reči da su pojačanja koja su došla ljetos samo donekle opravdala očekivanja. Po meni tu se ne može baš biti sasvim zadovoljan jer se više očekivalo a glavni teret utakmica su ipak podnijeli igrači iz prošle sezone.Poseban problem je bio neigranje Morrisa jer smo faktički skoro čitavu polusezonu igrali bez pravog stoperskog para i morali improvizovati.
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 09 dec 2019, 22:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Golmani : I Muminović i Fejzić su bili dobri i branili su kvalitetno.
Odbrana : Efendić-opravdao očekivanja (kapitenski),
Kojić-najbolji u odbrani (odigrao sve utakmice) i stub odbrane-svaka čast
Zlatković-solidan i pouzdan ali nije briljirao
Terzić-bio uglavnom dobar ,igrao često van osnovne pozicije ali eto otišao je
Musić-veoma slab to što je igrao, a Kovčić i Hasanbegović nisu dobili neku minutažu.
Šarčević-nije mnogo igrao,ipak u većini utakmica slab a probudio se u utakmici sa
Slobodom,sve skupa nedovoljno dobro.
Morris-ono malo što je igrao nije bilo loše ali igrač sklon povredama.
Vezni red : Husejnović-imao par dobrih utakmica(bljeskova) poput utakmica sa Širokim i Sarajevom
ali sve u svemu nedovoljno dobar i nije opravdao renome.U početku je mogao igrati 50-
60 minuta po utakmici a kako je sezona odmicala bio je sve slabiji a na kraju ga je povreda
i potpuno izbacila iz stroja
Stjepanović-opravdao očekivanja -dobar.Igrač zadatka.
Sesar- Gigant.Iako po vokaciji defanzivac pokazao se kao najveći znalac u veznom redu.
Burić,Karjašević,Mešinović malo igrali,u budućnosti dati više šanse Karjaševiću.
Hasanović –veoma zahvalan igrač,jako dobar i pouzdan,iznenađujuće dobar na stoperu.
Zitouni-nije se pokazao i zasluženo otpušten,Mitrović-povreda
Hadžanović-Bošnjaković ga nije stavljao u prvi tim a kod Baljića pokazao koliko je dobar u
defanzivi
Crnkić –jedan od najboljih,ubojit i prodoran
Nukić-prvi dio polusezone se nije baš snašao,kasnije je to bilo znatno bolje a na beku
odlično.
Napad : Ubiparip-šta reći,ubica,12 golova,jedan od nosilaca tima
Ramić –promjenljiv,bilo je i dobrih igara ali i loših partija
Beganović-nije igrao puno kod Bošnjakovića a kod Baljića dosta dobar.
Ako gledamo učinak trenera može se reći da je Bošnjaković radio dobar posao sve do samovoljnog odlaska.Imao je te neke neodmjerene izjave ali rezultati su ga definisali .Na kraju pokazao se nepouzdanim i nedosljednim pa ne treba puno žaliti za njegovim odlaskom.
Baljić je preuzeo prilično istrošenu ekipu u padu forme od Bošnjakovića.Nakon par slabijih rezultata uspio je da stabilizuje situaciju i pokaže sa par ideja da ipak zna posao.
Musić-veoma slab to što je igrao, a Kovčić i Hasanbegović nisu dobili neku minutažu.
Šarčević-nije mnogo igrao,ipak u većini utakmica slab a probudio se u utakmici sa
Vezni red : Husejnović-imao par dobrih utakmica(bljeskova) poput utakmica sa Širokim i Sarajevom
ali sve u svemu nedovoljno dobar i nije opravdao renome.U početku je mogao igrati 50-
60 minuta po utakmici a kako je sezona odmicala bio je sve slabiji a na kraju ga je povreda
Sesar- Gigant.Iako po vokaciji defanzivac pokazao se kao najveći znalac u veznom redu.
Burić,Karjašević,Mešinović malo igrali,u budućnosti dati više šanse Karjaševiću.
Hasanović –veoma zahvalan igrač,jako dobar i pouzdan,iznenađujuće dobar na stoperu.
Hadžanović-Bošnjaković ga nije stavljao u prvi tim a kod Baljića pokazao koliko je dobar u
defanzivi
Nukić-prvi dio polusezone se nije baš snašao,kasnije je to bilo znatno bolje a na beku
odlično.
Ako gledamo učinak trenera može se reći da je Bošnjaković radio dobar posao sve do samovoljnog odlaska.Imao je te neke neodmjerene izjave ali rezultati su ga definisali .Na kraju pokazao se nepouzdanim i nedosljednim pa ne treba puno žaliti za njegovim odlaskom.
Baljić je preuzeo prilično istrošenu ekipu u padu forme od Bošnjakovića.Nakon par slabijih rezultata uspio je da stabilizuje situaciju i pokaže sa par ideja da ipak zna posao.
Za proljetni dio sezone po mogućnosti nabaviti četiri igrača : bek (umjesto Terzića),stoper (riješiti se Morrisa),srednji vezni koji zna sa loptom-plejmejker koji će igrati uz Sesara (npr otpisati Mitrovića ili otkačiti nekog drugog) i ofanzivni vezni-desetka (umjesto Zitounija).Ako ovo napravimo možemo se na proljeće nadati nastavku uspješne sezone.
Dobra i berićetna godina 2019.
Sezona 2018/19.Završna tabela.
10. Tuzla City 33.. 9.. 9.. 15.. 32 : 44.. 36
Sezona 2019/20 ,Tabela nakon jesenjeg dijela.
4. FK TUZLA CITY 19.. 10.. 4.. 5.. 25 : 22.. 34
Sezona 2018/19.Završna tabela.
10. Tuzla City 33.. 9.. 9.. 15.. 32 : 44.. 36
Sezona 2019/20 ,Tabela nakon jesenjeg dijela.
4. FK TUZLA CITY 19.. 10.. 4.. 5.. 25 : 22.. 34
Nije neka lafina al ja i ti se gotovo u cijelost slažemo oko individualnog učinka igrača - tako da nema smisla isto pisati to su naše analize koje smo tokom sezone iznosili.CityCity je napisao/la: ↑09 dec 2019, 21:57Golmani : I Muminović i Fejzić su bili dobri i branili su kvalitetno.
defanzivi
odlično.
Ja bih ovdje još dodao da i Muratović ima također svoje zasluge za ovaj uspjeh, pa zašto ne reći i Vugdalić kao i ostali članovi stručnog štaba Adanalić, Taran, Deda onaj kondicioni itd.
Pojačanja da iako ih tokom zime nema previše. Moja prva želja je Hodžić iz Gorkog.
Pozdravljam ovog forumaša koji poodavno nije ništa pisao nadam se da je dopunio baterije i da će biti ugodno čitati njegove zimske analize, prijedlog i sinteze.
Veliko hvala tuzla1983.Neka nam je sretno akoBogda i naredne godine i narednih godina.Lijepo je pripadati našem klubu.Neka Bog čuva Tuzla City.
Mi bi trebali kupiti ovog starijeg Bekića (Almira) .On je vrlodobar po lijevoj strani.ugovor mu je do kraja sezone 2019/20.tuzla1983 je napisao/la: ↑10 dec 2019, 15:22Nije neka lafina al ja i ti se gotovo u cijelost slažemo oko individualnog učinka igrača - tako da nema smisla isto pisati to su naše analize koje smo tokom sezone iznosili.CityCity je napisao/la: ↑09 dec 2019, 21:57Golmani : I Muminović i Fejzić su bili dobri i branili su kvalitetno.
defanzivi
odlično.
Ja bih ovdje još dodao da i Muratović ima također svoje zasluge za ovaj uspjeh, pa zašto ne reći i Vugdalić kao i ostali članovi stručnog štaba Adanalić, Taran, Deda onaj kondicioni itd.
Pojačanja da iako ih tokom zime nema previše. Moja prva želja je Hodžić iz Gorkog.
Baljić je neupitan.Proširio je broj igrača koji graju u prvom timu ,to nije više samo 11 momaka.Mi ne smijemo stvarati pritisak vezano za visok plasman.Neka iz utakmice u utakmicu igraju bolje i bolje i neka se publika okreće TuzlaCityu.To će biti sasvim dovoljno u narednom periodu.Ne zaboravite na Kovčića ,našeg dragulja.Dao mu Bog zdravlja ,kakvu će on karijeru da napravi..tuzla1983 je napisao/la: ↑03 dec 2019, 19:23Koliko sam sinoć shvatio Baljića ide se u zimskom prelaznom da dovođenje 4-5 kvalitetnih pojačanja. Jedno od njih je Ibričić. Pretpostaviti je da će i ostala pojačanja biti neka zvučna imena i od koristi. U tom kontekstu treba gledati i raskide ugovora kojih će biti još bar sa 5-6 igrača. Što se tiče dovođenja Husrefa za šefa struke svakako da bi to bilo pojačanje, al ako će stalno kmečat za Sarajevom i nije neophodno. Možda će Balja nakon zimskih priprema koje će lično odraditi a uz to je već upoznao PL - biti od koristi.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 dec 2019, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.
Almir Bekic nije los ali mislim da Azmir njega nece iz razloga sto je prije par godina cim je dobio signal pobjegao iz Gorkog u Sarajevo - mimo volje tadasnjeg predsjednika.
On je korektno odigrao proljleće u sezoni 2014/15.Pošto je Ivetić dominirao na beku a doveden je Govedarica ,Bekić je smatrao da je zgodan treutak da bježi u Sarajevo.On je porodičan čovjek i 30 mu je godina.Sumnjam da će i zimus ostati u Gorkom.Zlatković ima problem sa lijevom nogom i on može biti na raspolaganju.Bekić je po meni ipak kvalitetniji.
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Lendic ? 

Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa ako Vojo ode,mora neko

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.