Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Dylan Dog » 16 nov 2010, 20:24

Italia je napisao/la:kljuc citavog tvog posta jeste 'kako je samo igrao u Caglariu prije par sezona'.. i on je bio clan te repke italijanske u 21 u svedskoj.. sjajan tandem bio sa Giovincom.. ali nista od njega u zadnje vrijeme..
Evo,prva akcija na video,Giovinco za Acquafresku 8-)
[youtube][/youtube]
Tu su bili fenomenalni,ali nista od njih u seniorskom uzrastu,izgleda da onaj peroid kada talenat treba da predje u formiranog igraca bas i nije bio uspjesan za njih :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 nov 2010, 00:42

kada su trebali postati nosioci svojih timova oni su sjedili na klupi.. ali evo i jedan i drugi su sada strateri u svojim klubovima i valjda ce proraditi.. Giovinco igra odlicno u Parmi..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 nov 2010, 17:05

Mlada reprezentacija Italije pobjedila Tursku 2-1, u debiju Ferrare na klupi Azzurina.

Dosta dobra partija,s tim sto je izvrsen veliki broj izmjena pa je sad i nemoguce vidjeti nesto detaljnije, na osnovu cega bi se moglo nesto i konstatovat...uglavnom,solidna partija.

Maccheda 2 gola...pokazao da je vodja ove generacije,dok su ostali mahom nepoznati mladi igraci koji igraju u nekim manjim klubovima...trebace vremena sve to pohvatat :mrgreen:

Drugi gol mi je lud..machedda izasao sam a golman samo stao i gleda haha :roll: :roll: ...

Al eto..debi Ferrare prosao sa minimalnom i zasluzenom pobjedom. 8-)

Veceresa i A-reprezentacija igra prijateljski mec sa Rumunijom u Klagenfurtu,prenos na RAI1 ukoliko ne bude kodirano,u 20:30...

Najavljeni su Balloteli i Diamanti u napadu :roll:

Cuj Diamanti za reprezentaciju da igra,mada je on solidan igrac stvarno al nezz jel bas za reprezentacije i kako s enasao u istoj :roll: al vidjecemo veceras...mozda se dokaze
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 nov 2010, 19:56

slika

valjda nece bit kodirano na Rai-u..da se moze gledat :roll: :evil: :)

Edit: kodirano :evil:

jbem im majku.. :evil:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 17 nov 2010, 21:50

Santon i Rannochia to je dobro ;) sad se ukljucio da vidim kako igraju zanimaju me i jedni i drugi, valja i nama protiv romanie, sarajlija ako si gledo prvo kako je bilo, gili ponisten gol zbog offside u drugom....kako god sramota je od ovakve Romanie gubit gledajuci njihov sastav
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 17 nov 2010, 22:06

italija se i s novim selektorom bruka, doduse sad je ovo neki kombinovani tim, ali opet bruka :twisted:
navijace manjeg milanskog tima mozda interesuje- na pocetku se ozljedio chivu, sta im rafa radi na treninzima nikad saznati necemo

hehe samo sto sam ih naruzio izjednacio Q
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 nov 2010, 23:19

nisam gledao tekmu :(

ali neka ga je Quaglia zabio.. ubjedljivo najbolji talijanski napadac trenutno.. tehnika, sut, brzina.. ma sve..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 17 nov 2010, 23:21

ja bi prije reko da je ono auto gol al et, sto se tice Chivua **** ga :mrgreen: sta cu mu ja
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 nov 2010, 23:35

Nisam ni ja gledao,kodirano na Rai-u,a nisam bas sa limitom da gledam na netu... :roll: a i zaspo sam cak..evo sad usto :mrgreen: :roll:

Uglavnom sto procitah,losa igra...prvi udarac Italijani uputli tek u 45. min....U drugom bolja igra,i izjednacenje u finisu..autogol je zvanicno.Bili su i rasisticki povici na racun Ballotelija sa tribina i to prvo od Rumuna a zatim i talijanskih ultrasa, :roll: a povrijedio se i de rossi i chivu :| :roll:

slika

8-) :mrgreen:

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 nov 2010, 13:47

Dylan Dog je napisao/la:
Cijena za Pastorea se vec popela na 70 milijuna eura
ARGENTINSKI vezni igrač, 21-godišnji Javier Pastore, apsolutni je nogometni svjetski hit, a definitivno je da će jednog dana njegova sadašnja momčad Palermo gadno zaraditi njegovom prodajom.

U petak je talijanska internet-stranica Datasport.it izvijestila da je Chelsea spreman ponuditi koliko je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini tražio, a to je 50 milijuna eura. No, već u nastavku dana se cijena za veznog nogometaša popela za dodatnih 20 milijuna.

Priča ima i nastavak, a navodno je Barcelona spremna čak i na tu cijenu. Voljni su dati 70 milijuna za argentinskog nogometaša, a čak niti to nije kraj u priči o Pastoreu. Iz Milana su izjavili da će se oni boriti s Barcelonom i spomenutim iznosom.

"Želeljeli smo dovesti Pastorea dok je još igrao u argentinskom prvenstvu. No, nismo mogli dovesti baš svakoga", rekao je predsjednik Milana Silvio Berlusconi.

Ipak, doveo ga je Zamparini u Palermo i to prilično jeftino. Dogodilo se to prije godinu dana kada je argentinski Huracan Pastore zamijenio siciljskim klubom.
Naravno,ovo je samo napuhavanje cijene,ali jeftin sigurno nije.
ipak će ići na kraju sezone a ko ima toliko novca pa čak i manje do nekih 50 miliona ostaje da se vidi :| mada je on već sad strašan igrač a može još napredovati to je sigurno.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 nov 2010, 13:54

Mislim da ne postoji klub koji će za njega izdvojiti toliko novca. Ne sporim njegov kvalitet, ali da bi se za jednog igrača platila cifra od 50+ miliona, onda taj igrač pored ogromnog znanja, mora biti i mamac za sponzore. Budimo realni, Pastore to nije(barem ne još). Mislim da će napustiti Palermo na kraju ove sezone, ali ne za veću cifru od 30 miliona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 nov 2010, 14:17

Monolog je napisao/la:Mislim da ne postoji klub koji će za njega izdvojiti toliko novca. Ne sporim njegov kvalitet, ali da bi se za jednog igrača platila cifra od 50+ miliona, onda taj igrač pored ogromnog znanja, mora biti i mamac za sponzore. Budimo realni, Pastore to nije(barem ne još). Mislim da će napustiti Palermo na kraju ove sezone, ali ne za veću cifru od 30 miliona.
i moje je mišljenje da je za njega realno maximum dati Palermu 40-tak miliona i to je granica ka gore ali pošto su sve vrijednosti na tržištu uveliko poremećene onda više ništa ni iznenađuje pa samim tim svaki tranfer rok Ferguson ponavlja na pitanja što ne troši novac od Ronaldove prodaje u Real ''ne želimo bacati novce na nekoga za koga procijenimo da ne vrijedi onoliko koliko od nas traže'', upravo zbog toga jer transfer cijene igrača u prijelaznim rokovima danas nisu adekvatne niti u skladu sa realnim uvjetima ;)
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 nov 2010, 14:28

Sta vam je o kakvim ciframa pricate i 30-40 miliona mislim suludo je govoriti i ocekivati da ekipa tipa Palermo trazi za igraca preko 30 miliona i da neko da te pare,...do 20 je realnost i to je mozda puno,sve preko je smjesna prica da je neznam kakav igrac
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 nov 2010, 14:31

miky_hz je napisao/la:Sta vam je o kakvim ciframa pricate i 30-40 miliona mislim suludo je govoriti i ocekivati da ekipa tipa Palermo trazi za igraca preko 30 miliona i da neko da te pare,...do 20 je realnost i to je mozda puno,sve preko je suludo davati i ocekivati da ce neko dati
ne brini se ti ima još hamala poput City-a, Chelsea a bgm i Reala dali bi milijardu kad bi znali da će osvojiti titulu, a istina je da on vrijedi 20 tak miliona već sad a definitivno ako se razvije kako treba onda će i cijena porasti ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 nov 2010, 14:33

brazzo je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Mislim da ne postoji klub koji će za njega izdvojiti toliko novca. Ne sporim njegov kvalitet, ali da bi se za jednog igrača platila cifra od 50+ miliona, onda taj igrač pored ogromnog znanja, mora biti i mamac za sponzore. Budimo realni, Pastore to nije(barem ne još). Mislim da će napustiti Palermo na kraju ove sezone, ali ne za veću cifru od 30 miliona.
i moje je mišljenje da je za njega realno maximum dati Palermu 40-tak miliona i to je granica ka gore ali pošto su sve vrijednosti na tržištu uveliko poremećene onda više ništa ni iznenađuje pa samim tim svaki tranfer rok Ferguson ponavlja na pitanja što ne troši novac od Ronaldove prodaje u Real ''ne želimo bacati novce na nekoga za koga procijenimo da ne vrijedi onoliko koliko od nas traže'', upravo zbog toga jer transfer cijene igrača u prijelaznim rokovima danas nisu adekvatne niti u skladu sa realnim uvjetima ;)
ma puno je za njega dati i 40 miliona ,pa i da postane veliki igrač on neće biti igrač tipa Ronalda,Mesia ,Kake koji se otplate prodajom dresova ,a on meni nešto i ne odskače puno od ostali igrača a i nije isto igrati u Palermu gdje glavni igrač i u Barsi ,Mančesteru i Realu gdje bi bio samo jedan od mnogih ,ma ista priča ko i za Džeka klub traži 50 miliona a niko to ne da ,a njihova realna cijena bi se trebala kretati između 25-30 milion po meni ,50 miliona je puno stvarno pa on još ništa spektakularno nije pokazao u Palermu a već se traži 50 milion za njega ,drugo su Kaka i Ronaldo oni kad su plaćani toliko koliko su plaćani iza sebe su imali nekoliko sjanih sezona u najvećim kluboviam osvojene LP ,bili proglašeni najboljim igračima ,a dok ovaj nema ništa od toga
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 nov 2010, 15:26

Ako Milner vrijedi 30mil, ovaj vrijedi 90, realno
nema potpisa

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 nov 2010, 15:46

Admir_Sa je napisao/la:Ako Milner vrijedi 30mil, ovaj vrijedi 90, realno
Tako je :!:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 nov 2010, 16:39

u engleskoj ligi ,pogotovo ako si igrac man.city, ako donosis vodu u kanisterima igracima,cijena na trzistu ti je negdje oko 4 miliona :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 nov 2010, 01:06

JuveSissoko je napisao/la:u engleskoj ligi ,pogotovo ako si igrac man.city, ako donosis vodu u kanisterima igracima,cijena na trzistu ti je negdje oko 4 miliona :mrgreen:
I ovo je istina mada Milner meni ne bi donosio ni vodu,ali to je druga stvar :lol:
A Pastore je igračina veliki potencijal ne bi bilo dobro za njega da ode jer sve jače ekipe su dobro popunjene za njega je bitno da igra 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 19 nov 2010, 19:54

Ovo kolo je veoma važno za nastavak prvenstva, pogotovo ekipama Intera i Juventusa. Inter gostuje u Veroni kod Chieva dok Juve gostuje u Genoi kod istoimenog domaćina. Ako ove ekipe ne pobjede a Milan u svojoj utakmici pobjedi Viole napraviti će veliki korak prema prvoj tituli nakon 7 godina
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.