FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 09 dec 2019, 21:28

Neofirno su ga skinuli ko i Ulija. Što dalje od terena i telefonske govornice, i youtubea.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 10 dec 2019, 10:44

Lewandowski nije zabio otkako je objavio onaj debilni twit :D

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 dec 2019, 13:17

Nakon kraće stanke opet ste se vratili na sljedovanje od 2 komada, stare navike ne daju se tek tako. Da sam na Flickovom mjestu sutra bih sa Totaćem odmarao ključne igrače Lewata, Kimmicha, Comana i Gnabryja (zadnja dva ponajviše zbog ozljeda) i igrao sa drugim ešalonom - Ulreich, Boa tenk, Mai, Kvizanac, Kutinjavi, Perišik, Mlinar …
Prvi sastav bih čuvao za đubretare u subotu, istina da su oni limitirani ali i vrlo prgavi, a često je prgavost bila penicilin za bahatost.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 10 dec 2019, 13:37

Lijepo zvuči u teoriji ali nema šanse da Lewa odmara kad je na rubu rekorda.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 dec 2019, 22:55

Šišmiši nam učinili uslugu daj Ten Haga odmah iz Nove. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 dec 2019, 22:56

Izgubi Ten Hag dvije zaredom možda će ranije put Minkena :kafa: :mrgreen:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 dec 2019, 23:20

sta mu minken uradi.. :mrgreen: eto njega na zimu :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 11 dec 2019, 12:44

effe_sa je napisao/la:
08 dec 2019, 22:33
Pa htio sam samo da zamisliš da Thiago, Coman i ostali pruže one svoje najbolje partije. Da odigraju na onom nivou kako smo već vidjeli da mogu. Eto uzeh onako ovu dvojicu kao primjer. I naravno da Lewandowski i Gnabry odigraju kako većinu sezone igraju. Da budu efikasni. Onda svakako mislim da se i u Ligi prvaka može daleko. A sada kako sam ja tebe shvatio, tvoje i moje mišljenje se ipak razlikuju u pogledu na sami kvalitet igrača u kadru. Ti koliko vidim puno više dovodiš u pitanje sami kvalitet igrača, dok ja vidim više problem u nekim drugim stvarima. Naravno ima tih par stvari na koje i potpuno isto gledamo. Mislim vidjelo se šta ekipa može prije ove dvije utakmice. Na dobrom je to sve putu bilo od utakmice s BVB-om pa da dalje. Pristup, rastrčanost, presing, sve je štimalo. Došlo se već i do sjajne kombinatorike u igri. Sve je dobilo određene konture. To je samo pokazatelj da ekipi ne treba puno da bude na pravom putu. I s takvim utakmicama kao protiv BVB-a, Fortune i sl. naše su mogućnosti velike, dok s ovakvim utakmicama kao protiv Leverkusena i Gladbacha možemo samo nagradu za umjetnički dojam dobiti, a lako ćemo ispasti protiv ekipa kao što su Liverpool , Real i sl. Razlika bi samo bila u odnosu na prošlu sezonu, što bi sada protiv Liverpoola redali šanse, a oni bi nas trpali. :)
Ali svakako da za ovaj prvi scenario ima nade (ove utakmice BVB i dalje, da se opet vrati ta lakoća iz tih utakmica)....Što da ne?
A isto tako Bayern je i kada su mu se manje šanse davale i sa slabijim (individualno) postavama, kadrovima dolazio dalje od četvrfinala, za koje ti smatraš da je maksimum ove sezone.
Sad shvaćam potpuno. Za tako nešto bi se po mojem mišljenju moralo poklopiti dosta stvari pa da se nedostatak kvalitete i nositelja igre ne primjeti. Za lakoću postizanja pogodaka osim hladnokrvnosti, igrač mora imati i karakter pobjednika da iz ničega zabije gol ponekad ili iz teške situacije a da ne govorimo o zicerima koje je npr. Lewandowski imao prošlih sezona u ligi prvaka a koje je dosta promašivao. Znači bitna je i ta ličnost koju igrači moraju imati. Ono što su imali Ribery, Robben, Schweinsteiger, Martinez, Gustavo, Manđukić, Lahm itd.

Znači svi znamo da nas je sudac pokrao protiv Reala dvije godine zaredom i da je Real ušao u finale lige prvaka na veliku krađu ali opet taj Real je osvajao te naslove ne toliko igrom koliko je u svojim redovima imao lidere kao što su Ramos, Ronaldo, Modrić pa kad tome dodaš još nepokolebljive karaktere kao što su Navas, Carvajal, Casemiro itd. dobiješ onu ekipu o čemu govorim -> nositelje igre plus strašna kvaliteta.

U ovoj momčadi trenutno mi fali takvih igrača. Možemo ovdje sad nabrojiti svakako Neuera i Kimmicha koji pokazuju te sposobnosti, da su upravo oni ti nositelji igre ali kad pogledaš dalje u ekipu tu vidim jedino još ovog igrača kojeg si spomenuo koji ima kvalitetu i karakter za najveće domete ali koji se još svakako mora dokazati u tom pogledu:
effe_sa je napisao/la:
08 dec 2019, 22:33
A što se tiče igrača s tim posebnim mentalitetom, koji je potreban, ja tu vidim Hernandeza kao jako dobro pojačanje. On je jedan od onih koji grize. Mislim da će on još pokazati svoj pravi kvalitet, bilo je tu dobrih naznaka i njegova povreda kao i Sueleova su jako bolne. A znam ja da ti nešto nisi oduševljen Hernandezom i nadam se za dobrobit sviju da ćeš tu na kraju biti u krivu... :D
Slažemo se ovdje potpuno. Caka je u tome da ja nisam oduševljen Hernandezom na stoperu te smatram da je bolji kao lijevi bek. Barem ono što sam gledao. I rekao sam da mi je stoga nelogična njegova kupovina kad je on meni definitivno lijevi bek a ne stoper a sve to s obzirom da imamo Alabu već na lijevom beku. Nema smisla.

On kao igrač ima upravo taj karakter o kojem govorimo: agresivan, brz, tehnički potkovan, prgav, odlučan. Tu se slažemo. Ali, i da sam u krivu što se tiče njegove pozicije, drage volje ću priznati da sam pogriješio i krivo procijenio.

Uglavnom vidim da nam jednostavno fali dosta toga da bi ove sezone mogli nešto ozbiljnije u ligi prvaka napraviti. Mnoge stvari se moraju drastično popraviti na ljeto jer inače ćemo i dalje biti dobra ekipa ali nedovoljna dobra za naslov lige prvaka. Ne kažem ja da uz pravu ekipu sigurno osvajamo naslov lige prvaka, ne može to niti jedna trenutno TOP momčad reći za sebe jer je konkurencija jaka ali smatram da nam sa puno boljom ekipom od ove isto tako drastično rastu šanse da možemo osvojiti naslov.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 11 dec 2019, 19:09

Po Olma odmah u januaru krenuti kakav igrač, a Kurtinja nazad u bracu poslat

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 dec 2019, 19:57

Hansi Flick je prvi trener koji je skupio muda i zdravog Lewandowskog ostavio na klupi jedne utakmice u Ligi prvaka.
Mislim da će Gnabry opet da kara Tottenham ali ovaj put sa pozicije CF.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 dec 2019, 20:03

Nakon što sam vidio postavu Tottenhama razočarao sam se. Englezi u svom stilu. Izbjegavaju naprezanje u svim nepotrebnim utakmicama ionako imaju previše utakmica u jednoj godini.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 dec 2019, 20:59

coelho41 je napisao/la:
11 dec 2019, 19:57
Hansi Flick je prvi trener koji je skupio muda i zdravog Lewandowskog ostavio na klupi jedne utakmice u Ligi prvaka.
Uvijek nešto pozitivno od strane HD Flicka :mrgreen:

Hajd da gledamo ovu zayebanciju
Vom Jäger zum Gejagten

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 dec 2019, 21:04

geronimo je napisao/la:
11 dec 2019, 20:59
coelho41 je napisao/la:
11 dec 2019, 19:57
Uvijek nešto pozitivno od strane HD Flicka :mrgreen:

Hajd da gledamo ovu zayebanciju
Dobra relaksirajuća tekma. Coutinho vs Moura možda dvije najveće prevare što nam je Brazil iznjedrio. Nije mi samo jasno što naši igrači ovoliko grle Mourinha u tunelu :think:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 dec 2019, 21:10

Lijep čiko :mrgreen:
Zapazio sam i ja nešto i sve kontam ko se odakle zna i otad presta razmišljati :lolno:
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 dec 2019, 21:21

Koj qrac ovaj bolid igra u Bayernu? Otjeraj smece sto dalje od prvog tima :puke:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 dec 2019, 21:21

Allahu dragi ovog Boatenga pa stvarno ne znam vise sta cu
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 dec 2019, 21:22

treba pokrenut online peticiju bayernovih navijača da prodamo boatenga, masne pare bi uzeo u americi sa svojim stilom odijevanja i pojavom, još bi mogao igrati beka ili možda još nešto ofanzivnije u MLS-u

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 dec 2019, 21:24

Nije se valjda opet povrijedio :crazy:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 11 dec 2019, 21:25

Ajatolah :urnebes:

Coman šta ovo bi :thumbdown: :evil:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 dec 2019, 21:25

Prodaji dok je vrijeme, dok se može uzet para.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []