Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Tristan10
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Tristan10 » 12 dec 2019, 11:08

Salih1984 je napisao/la:
12 dec 2019, 11:03
Tristan10 je napisao/la:
12 dec 2019, 11:01
Nadam se da ovo odgadjanje znaci da se trazi neka druga alternativa na selektorskoj poziciji, jer ako se vec ide na to da Bajevic bude selektor mogli su ga prije nekoliko mjeseci izabrati.
Nisu ga mogli prije izabrati,zato sto je zutom ugovor isticao nakon lihtenstajna
Pa da mu ne moraju platit odstetu ostao je do kraja kvalifikacija
To mi zvuci cudno, jer imas selektora koji na jednu stranu nije biljezio rezultate, sam hoce da ide, i ljude koji su ga izabrali koji isto tako vide da ne ide. Malo mi cudno da se nije mogao naci zajednicki jezik, i samo rijesiti da ne ide na niciju stetu. No, nije to sad toliko bitno. Eto, ako je Bajevic vec rijesenje, mogli su ga automatski izabrati poslije formalnog isteka ugovora. Nije bas da je imao neki angazman u tom momentu.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 12 dec 2019, 11:12

Nesto se ovdje opet kuha. Bajevic slobodan moze odmah preuzeti da ima vremena upoznati se sa situacijom oni ce cekati februar jer sa tim ce ustediti 2 plate njegove.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 dec 2019, 11:14

nebeskasila je napisao/la:
12 dec 2019, 11:12
Nesto se ovdje opet kuha. Bajevic slobodan moze odmah preuzeti da ima vremena upoznati se sa situacijom oni ce cekati februar jer sa tim ce ustediti 2 plate njegove.
On je dugogodisnji clan saveza,upoznat je on s situacijom
Nije nemoguce, da hoce da ustede plate pa ce imenovanje biti tek u februaru :kafa:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 dec 2019, 11:16

To i ja pokusavam da objasnim. Imas selektora koga se hoces da rijesis, i samo cekas formalno da mu istekne ugovor. U tom period imas nekoliko mjeseci. Njihovo ime je Bajevic, cekas da istekne ugovor Prosineckom, i samo formalno Bajevica predstavis 06 Nov. Fakticki prije vise od mjesec dana smo trebali da imamo novog selektora.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 dec 2019, 11:59

Bajević, Hadžiabdić i Krstajić glavni kandidati

Predsjednika bijeljinskog Radnika podržavaju predstavnici FSRS

Kako saznaje “Dnevni avaz”, predsjednik Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine i bivši selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić bit će ozbiljan protukandidat legendarnom Dušanu Bajeviću, koji je favorit fudbalske javnosti za novog selektora “Zmajeva”.

Navodno, već na današnjoj sjednici dio članova bh. fudbalske vlade iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji su, inače, podijeljeni za i protiv predsjednika FSRS Mileta Kovačevića, mogli bi predložiti upravo Krstajića za selektora reprezentacije BiH.

Međutim, danas bi ozbiljan kandidat mogao postati i Džemal Hadžiabdić.

Poznati mostarski igrač i trener trenutno je bez angažmana nakon što je više od dvije decenije uspješno radio u azijskom fudbalu.

Na stolu bi se moglo naći i ime sada već bivšeg trenera FK Sarajevo Husrefa Musemića, kao i Mostarca Blaža Sliškovića, koji uživa simpatije nogometne baze s desne obale Neretve, bez obzira na to što trenutno ima klupski angažman u Hong Kongu.

U “čekaonici” su, također, Meho Kodro i Miroslav Ćiro Blažević. Nije isključeno da članovi fudbalske vlade „iz rukava” izvuku i neko novo ime.

Mandat na dvije utakmice

Novi selektor najvjerovatnije će dobiti mandat na samo dvije utakmice predstojećeg plej-ofa Lige nacija, odnosno baraža za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

”Zmajevi” će u polufinalu baraža igrati protiv Sjeverne Irske. U slučaju da preskoče ovu prepreku, u finalu baraža bi igrali s boljim iz duela Republika Irska - Slovačka. Ovi mečevi na rasporedu su u martu iduće godine.

U slučaju plasmana na EP, saradnja bi se produžila i na završnicu Eura, ali i na predstojeće takmičenje u Ligi nacija (grupa A), te kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 dec 2019, 12:00

Najbolje da ga dan pred baraž imenuju i dadnu mu dnevnicu za tu jednu utakmicu.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 12 dec 2019, 12:28

Tristan10 je napisao/la:
12 dec 2019, 11:16
To i ja pokusavam da objasnim. Imas selektora koga se hoces da rijesis, i samo cekas formalno da mu istekne ugovor. U tom period imas nekoliko mjeseci. Njihovo ime je Bajevic, cekas da istekne ugovor Prosineckom, i samo formalno Bajevica predstavis 06 Nov. Fakticki prije vise od mjesec dana smo trebali da imamo novog selektora.
Pa nagrada je 9 miliona eura. Ako nas covjek odvede treba mu dati duple plate samo da idemo ali neka neka oni stede na treneru. Da mi je znati stede li na sebi

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 dec 2019, 12:31

Ko god da bude izabran, ako nas odvede na EP treba mu platiti telefonske racune, pocevsi od nove godine. Ako koristi "ultru", neka sacuva racune iz trafike.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 dec 2019, 12:33

12 dec 2019, 12:28
Tristan10 je napisao/la:
12 dec 2019, 11:16
Pa nagrada je 9 miliona eura. Ako nas covjek odvede treba mu dati duple plate samo da idemo ali neka neka oni stede na treneru. Da mi je znati stede li na sebi
Ma ovo sto neko pise da se jos nije izabrao jer zele da ustede par mjeseci plate je smijesno. Imaju oni dobar budzet. Prije da su jednostavno nesposobni pa se sve radi ad hoc.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2019, 12:45

Hadzi....what? Otkud on kao kandidat za selektora :rol:

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 dec 2019, 12:48

Zukanovic je napisao/la:
12 dec 2019, 11:59
Bajević, Hadžiabdić i Krstajić glavni kandidati

Predsjednika bijeljinskog Radnika podržavaju predstavnici FSRS

Kako saznaje “Dnevni avaz”, predsjednik Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine i bivši selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić bit će ozbiljan protukandidat legendarnom Dušanu Bajeviću, koji je favorit fudbalske javnosti za novog selektora “Zmajeva”.

Navodno, već na današnjoj sjednici dio članova bh. fudbalske vlade iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji su, inače, podijeljeni za i protiv predsjednika FSRS Mileta Kovačevića, mogli bi predložiti upravo Krstajića za selektora reprezentacije BiH.

Međutim, danas bi ozbiljan kandidat mogao postati i Džemal Hadžiabdić.

Poznati mostarski igrač i trener trenutno je bez angažmana nakon što je više od dvije decenije uspješno radio u azijskom fudbalu.

Na stolu bi se moglo naći i ime sada već bivšeg trenera FK Sarajevo Husrefa Musemića, kao i Mostarca Blaža Sliškovića, koji uživa simpatije nogometne baze s desne obale Neretve, bez obzira na to što trenutno ima klupski angažman u Hong Kongu.

U “čekaonici” su, također, Meho Kodro i Miroslav Ćiro Blažević. Nije isključeno da članovi fudbalske vlade „iz rukava” izvuku i neko novo ime.

Mandat na dvije utakmice

Novi selektor najvjerovatnije će dobiti mandat na samo dvije utakmice predstojećeg plej-ofa Lige nacija, odnosno baraža za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

”Zmajevi” će u polufinalu baraža igrati protiv Sjeverne Irske. U slučaju da preskoče ovu prepreku, u finalu baraža bi igrali s boljim iz duela Republika Irska - Slovačka. Ovi mečevi na rasporedu su u martu iduće godine.

U slučaju plasmana na EP, saradnja bi se produžila i na završnicu Eura, ali i na predstojeće takmičenje u Ligi nacija (grupa A), te kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022.
I onda neko kaze da Bajevic nije najbolji kandidat,gledaj ovih ostalih :rol:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 dec 2019, 12:50

Goalgetter je napisao/la:
12 dec 2019, 12:45
On je uvijek kandidat, tako mora biti :urnebes:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 dec 2019, 12:56

Sheyi je napisao/la:
12 dec 2019, 12:50
Goalgetter je napisao/la:
12 dec 2019, 12:45
On je uvijek kandidat, tako mora biti :urnebes:
Mora biti Bosnjak medju kandidatima :bih:

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 12 dec 2019, 13:53

Hadziabdic, Musemic, Krstajic :rol: :rol: :rol: San marino je u najavi odavno, na evropsko necemo dzabe se nadate. Treba ipak biti realan i hladne glave reci da previse stvari ne štima da bi se otislo na evropsko. Samo me zanima koji motiv sada Bajevic od jednom ima da sa 71 godinu vodi BH? Dali je Bajevic tu da smiri situaciju za savez , koji je pod kritikom koji je davno trebo bit raspusten? Bajevic je veliko ime, Savez misli snjim opet kupit navijace na vrijeme za mir u kuci ? Ili Bajevic ima zivotnu zelju pred kraj karijere da odvede svoju BH na neko veliko takmicenje ? Ili ipak jos jednom pokupit fine pare za kraj, nikad lakse zaradjene?? Bajevic je daleko najvece ime od svih nabrojanih i najbolji kandidat, ali me zanima njegov Motiv, nesta se krije iza šume . Ja sam ga prije neki mjesec gledo za Velez tamo kako daje intervju, pa covjek jedva prica i krece se :hmmmmm: Dali covjek uopste ima snage jos za trenersku poziciju? Pitanja je puno.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 dec 2019, 14:00

@Zukanovicu, ko nam ovo napada stranicu reprezentacije na TM?
Vec par puta u zadnjih mjesec dana, pojavljuju se neki lijevi igraci.

https://www.transfermarkt.de/bosnien-he ... erein/3446

PS: evo popravljeno

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 dec 2019, 14:55

bhfanatic14 je napisao/la:
12 dec 2019, 13:53
Hadziabdic, Musemic, Krstajic :rol: :rol: :rol: San marino je u najavi odavno, na evropsko necemo dzabe se nadate. Treba ipak biti realan i hladne glave reci da previse stvari ne štima da bi se otislo na evropsko. Samo me zanima koji motiv sada Bajevic od jednom ima da sa 71 godinu vodi BH? Dali je Bajevic tu da smiri situaciju za savez , koji je pod kritikom koji je davno trebo bit raspusten? Bajevic je veliko ime, Savez misli snjim opet kupit navijace na vrijeme za mir u kuci ? Ili Bajevic ima zivotnu zelju pred kraj karijere da odvede svoju BH na neko veliko takmicenje ? Ili ipak jos jednom pokupit fine pare za kraj, nikad lakse zaradjene?? Bajevic je daleko najvece ime od svih nabrojanih i najbolji kandidat, ali me zanima njegov Motiv, nesta se krije iza šume . Ja sam ga prije neki mjesec gledo za Velez tamo kako daje intervju, pa covjek jedva prica i krece se :hmmmmm: Dali covjek uopste ima snage jos za trenersku poziciju? Pitanja je puno.
Lova jarane
Za 2 pobjede moze zaraditi masne pare,lova mu je svakako glavni motiv
Od svih kandidata Dusko je ubjedljivo najbolja opcija

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 12 dec 2019, 15:14

Kad vrate Robija :rol:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 dec 2019, 15:37

Imal dima
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 dec 2019, 15:39

Nije isključeno da članovi fudbalske vlade „iz rukava” izvuku i neko novo ime.

Znači da taj izvor nema veze sa životom, nalupo imena za koja već svi znaju, izmislio još neka nova i neprevaziđena za kraj "eto mogo bi bit i joker iznenađenja".
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

TedBundy
Kontakt:

Post Postao/la TedBundy » 12 dec 2019, 15:44

Osim13 je napisao/la:
12 dec 2019, 15:39
Nije isključeno da članovi fudbalske vlade „iz rukava” izvuku i neko novo ime.

Znači da taj izvor nema veze sa životom, nalupo imena za koja već svi znaju, izmislio još neka nova i neprevaziđena za kraj "eto mogo bi bit i joker iznenađenja".
Pa pokrio sve uglove, da na kraju može reći "'esam vam rek'o". :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.