Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Tristan10
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Tristan10 » 12 dec 2019, 22:47

Harise je napisao/la:
12 dec 2019, 22:03
Takumi Minamino 68% prema transfermarktu ide u Liverpoolu, a Koreanac Hwang Hee Chan kod Wolverhampton. To bi znacilo da ce najvjerovatnje Prevljak dobiti priliku. Malmö danas pobijedio protiv Kopenhagen za 0-1 i osvijli su prvo mijesto, sto znaci da ce Adi Nalic i Anel Ahmedhodzic igrati u sestnesto finale. Pricao sam neki dan za Zlatan Nalicem i rekao mi je, da su samo Anela pozvali zbog kvote koji moraju ispuniti najmanji 6 igrace iz u21. Prica mi Mirsad Ahmedhodzic (otac od Anel) da zeli Dennis Hadzikadunic i Anel Ahmedhodzic i dalje igrati za BiH i da postoje prve kontakti za savezom mada da nisu to velki. Stavno sam e-mailove slao prema savezu da bude njima jasno da ce svaki talenat iz dijaspore izgubjeti i da baci oko na Armin Djerlek. Sandzaklija koji igra u Sivaspor. Trenuto prvi u turskoj ligi!
Odlicno :clap:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 12 dec 2019, 22:53

Aferim za sve to sto si uradio!

Moze li Djerlek igrati za nas, ima li nekog od predaka da je iz BiH? Cisto sumnjam da on moze igrati za nas.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 12 dec 2019, 23:13

Moj bivsi trener je sandzaklija iz Novog Pazara i kaze mi da je njegov rodzak. Bio sam u Sandzak i ja mogu kazati da oni vise voli BiH nego mi. Bilo kuda ides vidis zastave od Armije BiH i ljiljani! Djerlek igra za sad u najboljem klubu u turskoj i dobiva minutazu. Nekad pred kraj i nekad jedno polovrijeme. Za sad je odbio prvi poziv od Srbije u21. Jer su mu turci prepurucili da ce ga vise cijeniti u BiH kao musliman nego u Srbiji. Za Omeragica zelim licno popricati jer sam iz ciriha i od mog komšije najbolji prijatelj i ja ga isto licno poznajem Vasilije Janjicic igra sanim u Cirihu. Tako da zelim istinu saznati koje upravu. Na jednu ruku sam cuo da je odbio BiH zbog svicarsku i na drugu sam cuo da nije uopste imo kontakt.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 13 dec 2019, 02:53

Harise legendo! Bravo! :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 13 dec 2019, 06:25

Shogun je napisao/la:
12 dec 2019, 03:07
GOAT je napisao/la:
12 dec 2019, 02:44
Lukic Jovo iz Krupe najbolji mladi napadac kojeg imamo.Momku treba dati sansu odmah,nema se sta cekat.
Ma ja, kad nije htio Luka Jovic, more Jovo Lukic :mrgreen:
Ma bice i ovaj dobar,nadam se da ce uskoro preci u neki veliki klub.
23

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 13 dec 2019, 07:01

Harise je napisao/la:
12 dec 2019, 22:03
Takumi Minamino 68% prema transfermarktu ide u Liverpoolu, a Koreanac Hwang Hee Chan kod Wolverhampton. To bi znacilo da ce najvjerovatnje Prevljak dobiti priliku. Malmö danas pobijedio protiv Kopenhagen za 0-1 i osvijli su prvo mijesto, sto znaci da ce Adi Nalic i Anel Ahmedhodzic igrati u sestnesto finale. Pricao sam neki dan za Zlatan Nalicem i rekao mi je, da su samo Anela pozvali zbog kvote koji moraju ispuniti najmanji 6 igrace iz u21. Prica mi Mirsad Ahmedhodzic (otac od Anel) da zeli Dennis Hadzikadunic i Anel Ahmedhodzic i dalje igrati za BiH i da postoje prve kontakti za savezom mada da nisu to velki. Stavno sam e-mailove slao prema savezu da bude njima jasno da ce svaki talenat iz dijaspore izgubjeti i da baci oko na Armin Djerlek. Sandzaklija koji igra u Sivaspor. Trenuto prvi u turskoj ligi!
Pa nije bas da Djerlek igra. Upisao 50 minuta ukupno, a odigrano 14 utakmica u ligi.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 13 dec 2019, 07:17

GOAT je napisao/la:
12 dec 2019, 02:44
Lukic Jovo iz Krupe najbolji mladi napadac kojeg imamo.Momku treba dati sansu odmah,nema se sta cekat.
Lukic po godistu ima pravo igrat za mladu reprezentaciju i nek se prvo tu pokaze..osim Demirovica u mladoj reprezentaciji nemamo napadaca koji je standardan

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 dec 2019, 09:05

Jel to neka zayebancija sa ovim Lukicem? :?
Trebala bi biti jer decko ima 21 i igra u drugoj bh ligi , ali sve je moguce na forumu.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 13 dec 2019, 09:19

Harise je napisao/la:
12 dec 2019, 23:13
Moj bivsi trener je sandzaklija iz Novog Pazara i kaze mi da je njegov rodzak. Bio sam u Sandzak i ja mogu kazati da oni vise voli BiH nego mi. Bilo kuda ides vidis zastave od Armije BiH i ljiljani! Djerlek igra za sad u najboljem klubu u turskoj i dobiva minutazu. Nekad pred kraj i nekad jedno polovrijeme. Za sad je odbio prvi poziv od Srbije u21. Jer su mu turci prepurucili da ce ga vise cijeniti u BiH kao musliman nego u Srbiji. Za Omeragica zelim licno popricati jer sam iz ciriha i od mog komšije najbolji prijatelj i ja ga isto licno poznajem Vasilije Janjicic igra sanim u Cirihu. Tako da zelim istinu saznati koje upravu. Na jednu ruku sam cuo da je odbio BiH zbog svicarsku i na drugu sam cuo da nije uopste imo kontakt.
Kakav užas jbte

Drži se ti inostranstva Harise , mojne se lingafo , mojne oko repke ,kako Boga znaš.
Nek je Musliman i naš je ,jeleee?
A što mali Bosne svojim očima nije vidio, hebo to. :kafa:
tz tz tz tz tz tz

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 dec 2019, 09:54

slusalica je napisao/la:
13 dec 2019, 09:19
Harise je napisao/la:
12 dec 2019, 23:13
Kakav užas jbte

Drži se ti inostranstva Harise , mojne se lingafo , mojne oko repke ,kako Boga znaš.
Nek je Musliman i naš je ,jeleee?
A što mali Bosne svojim očima nije vidio, hebo to. :kafa:
Cuj drzi se inostranstva. Pa pusti covjeka da radi kako hoce. Demokratija je. Dobro shvatam da toga u BiH nema. Ali barem si cuo valjda za to. :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 dec 2019, 09:58

Mlad je, 2000. godište. Nije da je neperspektivan.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 dec 2019, 10:00

Maestro je napisao/la:
13 dec 2019, 09:54
Cuj drzi se inostranstva. Pa pusti covjeka da radi kako hoce. Demokratija je. Dobro shvatam da toga u BiH nema. Ali barem si cuo valjda za to. :bih:
:D ma culi su, ali jos nisu ukabulili.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 13 dec 2019, 13:03

Maestro je napisao/la:

Nema demokratije za gluposti.
Vaditi Bosnjake iz naftalina i dovoditi u vezu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine mi je ogavno koliko i razmišljanje ima li Katić filing za BiH.
Ako dijete BosnU nije svojim očima vidio ,a siguran sam da je to slučaj , čemu to onda ?
Isključivo bošnjačka reprezentacija , nije moja reprezentacija iako i sam i sam Musliman.

Najgore od svega što ga priziva neki fini dijasporaš iz Švice koji tanko govori naš jezik uopšte.
:kafa:
tz tz tz tz tz tz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 dec 2019, 13:06

slusalica je napisao/la:
13 dec 2019, 13:03
Maestro je napisao/la:

Nema demokratije za gluposti.
Vaditi Bosnjake iz naftalina i dovoditi u vezu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine mi je ogavno koliko i razmišljanje ima li Katić filing za BiH.
Ako dijete BosnU nije svojim očima vidio ,a siguran sam da je to slučaj , čemu to onda ?
Isključivo bošnjačka reprezentacija , nije moja reprezentacija iako i sam i sam Musliman.

Najgore od svega što ga priziva neki fini dijasporaš iz Švice koji tanko govori naš jezik uopšte.
:kafa:
Barem je vise uradio za BiH reprezentaciju od tebe. I ne, ne zvucis pametan sa :kafa: figurom. Covjek misli cim to stavi, da je neki filozof.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 dec 2019, 13:12

Kakav glupan je ovaj Slusalica nesto u rangu Epidaurusa i Virtu4la.

Momak je iz Pazara i sigurno vise voli BiH nego Srbiju i tamo se deklarise kao Bosnjak.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 13 dec 2019, 13:13

@Tristan10
"Barem je vise uradio za BiH reprezentaciju od tebe" ?
:mrgreen:
Pobjedniče :salut:
tz tz tz tz tz tz

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 dec 2019, 13:24

Nisu reprezentacije daleko od klubova. To je sve postao jedan veliki biznis.
Ja sam za sistem koji će se graditi od malih nogu ali da bi se bilo konkurentno mora se dobacivati na to igrače iz inistranstva pa čak i one koji nemaju veze sa BiH.
Tržište je takvo.
Kamo sreće da imamo kakvih Brazilaca, Argentinaca, crnaca koje možemo naturalizovati.
Za sada možemo samo ove Pakistance što se nalaze u našoj zemlji naturalizovati da igraju za kriket reprezentaciju.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 dec 2019, 13:39

@Harise, ne obazirise na ove sto potkopavaju dijasporu, ne bi li progurali propalitete iz BHPL.
Kod nas sve sto valja nailazi na veliki otpor. Samo guraj ;)
Bez dijaspore nema reprezentacije, domaca liga je propast.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 13 dec 2019, 15:16

Djerlek je bio veliki talenat ...najveci u generaciji u Srbiji hli se nije pokaaza u prelasku iz juniorkog u seniorski tim,mada je još mlad ...2000 god.

Sto se tice Sandzaka vecina sw izjasnjava kao Bosnjaci i igrali bi za BIh kao dtima sasd mekoliko njih sa sandzackim korenima koji trenutno igraju za A tim

Problem je sto smo mi totalno zaboravljeni od Sarajeva..
u svim oblastima zivota a ne samo oko sporta a ima potencijala...ne trazimo mi novac od vas ali ovamo dodje neko svake prestupne godine...a pogledajte kako deluju politicari,sportske organizacije,razna udruzenja Hrvatske ,Srbije po BIH
Cak u zadnje vreme i Kosovo se više trudi oko Bosnjaka iz ovih krajeva...Muric i Muriqi su Bosnjaci

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 dec 2019, 15:32

Problem sa Sandzaklijama je sto im je, da bi zaigrali za nas, neko (ili oni sami) morao biti rodjen u BiH. Neko od roditelja, nana ili deda.
Tacnije, Sandzaklija prema bh reprezentaciji podlijeze istim kriterijima kao Japanac, Brazilac...
S obzirom da migracija dominantno ide iz Sandzaka prema BiH, logicno je da ima vrlo malo Sandzaklija kojima je neko od navedenih (roditelja, nana ili deda) rodjen u BiH.
Zato se do sada nije desilo da neki rodjeni Sandzaklija zaigra za BiH, a da bi hjeli igrati nema nikakve sumnje.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, GG3, LeCoq, Proximic, riki46, tuzlanskinacin i 69 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []