Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Monolog » 14 nov 2010, 17:44

Bio sam na putu od petka, tek sam prije nepun sat došao kući, tako da nisam mogao odgledati utakmicu. Nadam se da je neko gledao, pa da može reći kakvi smo bili(ne mislim na puku statistiku, jer je do nje lako doći). Nego, dijelim mišljenje od @OTNYS-a kada su naše gostujuće utakmice u pitanju. Da li je to do grča ili do onog "lako ćemo" nakon što demoliramo jednog protivnika na St. James Parku(Aston Villa pa Sunderland). Nema veze, glavu gore, puno je još utakmice ostalo, tako da...Naravno, ne mislim da ćemo konkurisati za evropska takmičenja, ali imamo sastav koji može završiti u prvih 10, pa da sljedeće godine napadamo mjesta koja vode u Evropa Ligu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 nov 2010, 15:20

Carroll je dobio poziv za okupljanje reprezentacije Engleske, no po svemu sudeći neće nastupiti zbog povrede koju je zaradio u nedjelju. Danas je u javnost procurila vijest da ga je Capello htio staviti kao startera u prijateljskom meču protiv Francuske, no na Andy-jevu veliku žalost, to se neće desiti. Danas ide na još jedan pregled, ali... :( Biće upitan i za meč protiv Boltona.

Kazenga LuaLua koji je na posudbi u Bringhtonu se povrijedio, te ga neće biti na zelenim terenima do nove godine(možda i više). U meču protiv Hatlerpool Uniteda, iznešen je sa terena u 85. minuti, a pretrpio je lom fibule. :(

Cheick Tiote neće igrati protiv Boltona, a sada je pozvan na okupljanje reprezentacije Obale Slonovače. Igraće protiv Chelsea sljedeće sedmice, no na ovom ekstra teškom gostovanju na Reebok stadionu neće. Vjerovatno će Alan Smith igrati od samog početka(ukoliko se i njemu ne desi neka nezgoda).

Dakle, kada te povrede pokose, onda te baš pokose; Ameobi je također pod upitnikom za sljedeći meč, ako njih dvojica ne budu spremni, onda će protiv Boltona istrčati Lovenkrads i Ranger.

Dakako ne može se računati ni na Bartona koji je zbog udaranja **** zaradio kaznu od 3 meča(jednu utakmicu je već odgledao sa tribina).

Biće ovo teška sedmica za Svrake, nadam se da ćemo pokazati svoje pravo lice; ipak se utakmica igra u gostima. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 nov 2010, 12:54

Eh, radosna vijest za navijače Newcastlea, a i samog Carrolla - Oporavio se od ozljede i večeras će, vjerovatno, biti starter protiv Francuza. Iako je bilo na "povuci-potegni", ipak se oporavio te će debitovati za reprezentaciju svoje zemlje(iskren da budem, svojim partijama je to i zaslužio, a trenutno je u najboljoj formi od svih engleskih napadača).

Jučer je Edmundsson bio u sastavu Škotske protiv Farskih Otoka(bilo je 3:0 u korist Škota), Tamas Kadar je debitant kada je reprezentacija Mađarske u pitanju, a Cheick Tiote će igrati za Obalu Slonovače u meču protiv Poljaka. Što se tiče igrača koji će igrati za svoje mlade reprezentacije to su: Krul(Holandija), Paul Dummet(Vels), Braden Inman(Škotska), Jak Alwnick(engleska do 18 godina) i Steven Logan (engleska do 17 godina).

Prije par dana je izašao interview sa Tioteom u kome je govorio o svom siromaštvu(uostalom, većina Afrikanaca je siromašna), te kako sada zna cijeniti ono što ima i što je stekao mukotrpnim radom. Ono što je kupilo sve prilikom davanja izjave je to što je rekao da svake sedmice šalje novac svojoj braći i sestrama, te da će to činiti dokle god je živ. ;) Bravo Tiote. Bravo.

Sky Sport je danas objavio kako će Newcastle pokušati spriječiti Capella da stavi Carrolla u prvi sastav, ali pitanje je koliko je ta informacija tačna(iako je činjenica da u meču protiv Boltona skoro sigurno neće biti Ameobija, pa bi se pogoršanje povrede Carrolla baš odrazilo na napadački dio Svraka). Također, jučer je i Carroll po ko zna koji put pričao o svom idolu, najboljem igraču kojeg je gledao - Alanu Sheareru, te koliko mu znači njegova podrška i koliko je u suštini naučio od njega.

I, još jedna tužna vijest, no navikli smo na njih. Ryan Taylor će morati ići na operaciju ligamenata zgloba, nakon što je povredu zaradio na treningu u duelu sa Campbellom. Povreda je ozbiljnija, pa Hughton na njega neće moći računati 4 sljedeća mjeseca.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 nov 2010, 19:44

Leon Best definitivno ostaje u Newcastleu. Mlađahni igrač misli kako je vrijeme da ostane u Newcastleu i izbori se za status prvotimca, a ne da ide na kojekakve posudbe. Mora se priznati da je ovo lijepo čuti, prije svega kada se uzmu u obzir njegove godine. No, konkurencija je prejaka: Carroll, Ameobi, Lovenkrads, Ranger, svi oni imaju prednost u odnosu na Leona.

Odbrambeni igrač Tamas Kadar sinoć je debitovao za reprezentaciju Mađarske u meču protiv Litvanije koji se igrao u Šeherfehervaru. Ušao je u igru na početku drugog poluvremena, a utakmica je završena pobjedom domaćina od 2:0.

Također, sinoć je i Tiote igrao za reprezentaciju Obale Bjelokosti u porazu od Poljske. Tiote je dobio žuti karton na utakmici, a izašao je pred sam kraj meča.

Bradden Inman je upisao debi za Škotsku U-21 selekciju u meču protiv Sjeverne Irske U-21. Na terenu je proveo prvih 45. minuta. S druge strane, u reprezentaciji Sjeverne Irske igrala su 2 juniora Newcastle-a, te su odigrali cijelu utakmicu. Radi se o Shane Fergusonu i Patricku McLaughlinu. Posebno se istakao ovaj prvi kome predviđaju i promociju u seniorski tim.

Paul Dunmet je igrao za U-21 reprezentaciju Walesa u pobjedi nad Austrijom, a Jak Alnwick odlično branio za U-18 reprezentaciju Engleske.

Dakako, ne može se ne spomenuti debi Andy Carrolla za reprezentaciju Engleske. Naime, devetka Svraka je na terenu provela 70-ak minuta i bio je jedan od zapaženijih igrača na terenu. Bilo je tu nekoliko dobijenih zračnih duela te nekoliko pokušaja glavom, a i Steven Gerrard i sada pamti onu asistenciju Andy-ja na samom startu utakmice. Svi su puni hvale za njegov debi, a kako stvari stoje, ubrzo će se broj nastupa za nacionalni tim povećati.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 18 nov 2010, 19:47

Drago mi je što je Carroll debitovao. Mislim da će sa Rooneyem ili Defouom činiti odličan tandem u napadu. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 nov 2010, 19:50

OTNYS_YNWA je napisao/la:Drago mi je što je Carroll debitovao. Mislim da će sa Rooneyem ili Defouom činiti odličan tandem u napadu. ;)
Ne znam šta da ti kažem. Ako zadrži ovu formu, onda će sigurno biti u prvoj postavi, to je više nego sigurno, a na ruku mu idu povrede konkurenata(Defoe, Rooney, Agbonlahor), tako da...Ovo je ono što mu je bilo potrebno, ipak je ovo veliki podstrek za mladog igrača, a ovo mu može i hoće popraviti samopouzdanje(kojeg svakako ima na pretek). Naravno, ponovo je devetka iz Newcastlea dobila čast da nosi dres sa brojem 9 u reprezentaciji Engleske.

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 18 nov 2010, 20:56

Monolog je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Drago mi je što je Carroll debitovao. Mislim da će sa Rooneyem ili Defouom činiti odličan tandem u napadu. ;)
Ne znam šta da ti kažem. Ako zadrži ovu formu, onda će sigurno biti u prvoj postavi, to je više nego sigurno, a na ruku mu idu povrede konkurenata(Defoe, Rooney, Agbonlahor), tako da...Ovo je ono što mu je bilo potrebno, ipak je ovo veliki podstrek za mladog igrača, a ovo mu može i hoće popraviti samopouzdanje(kojeg svakako ima na pretek). Naravno, ponovo je devetka iz Newcastlea dobila čast da nosi dres sa brojem 9 u reprezentaciji Engleske.
Da Shearerov nasljednik, dosta stvari iz te dvije karijere se podudara... :)

Inače oporavio se Gosling koji bi za koji tjedan mogao biti na klupi, osim njega u konkurenciji za momčad su Xisco (od kojeg očekujem da će do kraja sezone igrati zajedno u napadu sa Carrollom) i Best.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 19 nov 2010, 22:08

Shta ce tema o ovim ovdje bgt...Ako smo toliko racionalni i objektivni odgovorite mi pitanje zasto postoji tema o Newcastleu a ne dopustate temu o Totenhamu ? :roll:

btw.da ne bude offtopic u full-u Onaj Caroll bi mogao vrlo lako otici u neki veci klub od svraka za svoju visinu za razliku od Croucha ima jako dobru tehniku i dosta je brzi... :?
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 nov 2010, 22:13

Šta će tema o Arsenalu, bgt? Šta će tema o ijednom klubu u Evropi?

Prvo, ja nisam otvorio ovu temu, jer sam i sam napisao na stotine postova o Newcastle-u na temi "Engleska Premier Liga". Drugo, tema postoji jer se na njoj vodi zdrava diskusija, osim @Pajinih uleta koji bi i šinu pokvario. Treće, tema o Tottenhamu je postojala, ali je na 2-3 stranice iste bilo 30-ak spam postova, a to ti mogu potvrditi navijači tvog tima, poput @Gunnersa. Četvrto, šta ti imaš protiv ove teme?

Carroll ne ide nigdje, prije mjesec dana je produžio ugovor, tako da...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 19 nov 2010, 22:16

Ja bih ovu temu otvorio samo zbog jednog jedinog, najboljeg strijelca Engleske premier lige ikada. 8-)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 19 nov 2010, 22:24

Monolog je napisao/la:Šta će tema o Arsenalu, bgt? Šta će tema o ijednom klubu u Evropi?

Prvo, ja nisam otvorio ovu temu, jer sam i sam napisao na stotine postova o Newcastle-u na temi "Engleska Premier Liga". Drugo, tema postoji jer se na njoj vodi zdrava diskusija, osim @Pajinih uleta koji bi i šinu pokvario. Treće, tema o Tottenhamu je postojala, ali je na 2-3 stranice iste bilo 30-ak spam postova, a to ti mogu potvrditi navijači tvog tima, poput @Gunnersa. Četvrto, šta ti imaš protiv ove teme?

Carroll ne ide nigdje, prije mjesec dana je produžio ugovor, tako da...
1.-Nije niko rekao da si ti otvorio temu...
2.-Zdrava diskusija se moze voditi o bilo kojem klubu koji ima 2-3 covjeka koja ce pisati na istoj...
3.-Sada bi vjerovatno imala dosta vishe postova zbog trenutne forme kluba i euforije oko Bale-a
4.-Nemam nishta svrake su mi jako simpaticna ekipica najvishe zbog sheareera(tako nekako se pishe=) i zato jer su uvijek imali najvishe engleza u svom sastavu...
Cuj sta ce tema o Arsenalu, sto ne bi bila ako se uzme da je Arsenal poslije MUFC-a I LFC-a najtrofejniji klub u Engleskoj,ima najvjerniju publiku(podrazumijeva se prodaja godisnjih karata,prosjek gledalaca na utakmicama koji cini mi se prelazi 95-6 % itd...
Naravno da je potrebna tema o svakom vecem klubu ali timovi poput Wolfsburga,Hoffenhaima i sl. su dobili "postojanje" ili zbog reprezantativaca BiH ili zbog simpatiziranja od strane pojedinog "uglednog"forumasa... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 19 nov 2010, 22:27

Ja ne znam ni jednog forumaša koji navija za Tottenham a koji se dokazao na Engleskoj premier ligi da je aktivan, da može održavati jednu temu kako to radi Monolog. Evo prelistaj stranice, ama baš ni jednu informaciju ne propušta. ;)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 19 nov 2010, 22:34

OTNYS_YNWA je napisao/la:Ja ne znam ni jednog forumaša koji navija za Tottenham a koji se dokazao na Engleskoj premier ligi da je aktivan, da može održavati jednu temu kako to radi Monolog. Evo prelistaj stranice, ama baš ni jednu informaciju ne propušta. ;)
O tome ja i pricham nikada ne bi bilo teme o Svrakama da nema @Monolog-a... ;) ali Tottenhem je veci klub koji ne treba jednog lika koji ce da prica i da jedino (skoro) on ucestvuje u razvijanju teme i slicno...
Sigurno bi na temi o Pijetlovima bilo vishe raje i mogla bi se voditi kvalitetna diskusija...ali opet sa neke strane razumijem Monologa pojavit ce selikovi poput @Paje i slicnih koji ce na svaki moguci nacin pokusati spamati temu i napraviti je nepregledivom kao sto se trenutno radi sa teme o Arsenalu...
Iako sam vatreni "navijac" Topnika mislim da b jedino rjesenje moglo biti zakljucavanje teme do tamo nekad sutra poslije utakmice dok se malo ne smire strasti...

P.S.da ne bude da ja ovdje neki red uvodim a i sam ovdje OFFTOPICARIM ,ovdje iskljucivo pishem jer znam da ce ovdje mod procitati jer je tema kulturna,normalna i vodi se mirna diskusija...dok bi na nekim odma njih 50 citiralo i nastao bi opsti haos... ;)
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 19 nov 2010, 22:58

Bit će zanimljivo vidjet koji će sastav Hughton sutra izvesti, ja očekujem ovako nešto

Krul
Simpson-Willie-Colo-Enrique
Routledge-Smith-Nolan-Jonas
McLoven-Carroll

Hughton već nekih mjesec dana rasteže odabir svog asistenta, ako ne pobjedi u ovoj utakmici valjda će onda shvatiti da nije dovoljno spreman sam voditi klub u Premiershipu te da mu je potrebna pomoč oko taktiziranja, odabira momčadi itd...
@Monolog, zanima me koji sastav očekuješ? ;)
Zadnja izmjena: Per Ciljan Skjelbred, dana/u 19 nov 2010, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 nov 2010, 23:08

Da, i mene zanima kako ne bi ništa od asistenta. Iskreno se nadam da će isti biti imenovan već početkom sljedeće sedmice; Hughton mi je jako drag, ali mora biti neko ko se baš razumije u materiju.

Što se tiče sastava, pa recimo da ja to gledam ovako:

Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Jose - Routledge, Smith, Nolan, Jonas - Ranger - Carroll

Mada, imam osjećaj da će Guthrie igrati desno, a da će gore biti Ameobi(trenir'o je danas) uz Carrolla, ili će Hughton odigrati sa samo jednim isturenim napadačem, a da Nolan bude polušpic(u tom slučaju će biti i Guthrie i Routledge u postavi). Ukoliko Shola ne bude spreman, ja navijam za Rangera, trebaće još jedan razbijač(Loven je sa formom na "vi").

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 19 nov 2010, 23:13

Monolog je napisao/la:Da, i mene zanima kako ne bi ništa od asistenta. Iskreno se nadam da će isti biti imenovan već početkom sljedeće sedmice; Hughton mi je jako drag, ali mora biti neko ko se baš razumije u materiju.

Što se tiče sastava, pa recimo da ja to gledam ovako:

Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Jose - Routledge, Smith, Nolan, Jonas - Ranger - Carroll

Mada, imam osjećaj da će Guthrie igrati desno, a da će gore biti Ameobi(trenir'o je danas) uz Carrolla, ili će Hughton odigrati sa samo jednim isturenim napadačem, a da Nolan bude polušpic(u tom slučaju će biti i Guthrie i Routledge u postavi). Ukoliko Shola ne bude spreman, ja navijam za Rangera, trebaće još jedan razbijač(Loven je sa formom na "vi").
Moguče, nažalost od svih Hughtonovih pokusa jedino je uspio onaj sa stavljanjem Bartona na desno krilo i postavljanje formacije 442 koju je napravio pod pritiskom lošijih rezultata, pa se eto na našu sreću iskazala uspješnom tri utakmice.
Loven bi se, kao što si i sam napisao, zbog loše forme mogao premjestiti na klupu. Očekujem da bi i Xisco mogao dobiti priliku. Ne bi me iznendailo da se na kraju sezone sami sebi budemo čudili koliko smo puno čekali Xisca, jer meni ne djeluje loš.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 nov 2010, 23:21

Znam da si ljubitelj Xisca. Iskreno, ne znam šta da ti kažem o njemu. Da zaslužuje šansu - zaslužuje. Ali je činjenica da su male šanse da će je dobiti. Hughton bi prije Besta isprobao negoli njega, u to se smijem kladiti. Ameobi je po meni napadač broj 2(što po zaslugama, to zbog efikasnosti, jer je stvarno nevjerovatan njegov postotak pogodaka). Eh, Xiscu bih ja davao šansu s klupe; daleko od toga da bih ga stavio u prvih 11, ali s klupe malo po malo i to je to. Ako se pokaže super, ako se ne pokaže, barem ga posuditi negdje da igra, jer nema smisla tako uništavati čovjeka. Koliko će nas sutra koštati Bartonova glupost. No, dobro je pa se izvinio, te da je sam shvatio svoju pogrešku. Kao da je i sam sazrio. :o

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 19 nov 2010, 23:29

Eh,posto je Carol debitovao za englesku reprezentaciju,vidim da su se i mom jaranu Monologu zelje povecale :lol: :lol: :lol: Tesko Carol moze do najboljih 11 u repki,bez obzira sto su mnogi drugi ozlijedjeni. Evo,Rooney se sutra vraca i na osnovu svega sto je uradio u ovoj pauzi,vidi se da je rascistio neke musice u glavi i da je spreman za igru. On ce sigurno biti prvi napadac engleske sada a i za sljedecih 4-5 godina bez obzira u kakvoj je formi.

Takodjer,u zadnje vrijeme Crouch igra odlicno za repku. Nakon ove prijateljske utakmice s Francuskom,mislim da je i Capelu jasno ko mora biti uz Rooneya u napadu. Peter je kao i Niko Kranjcar...u klubu bas i ne briljira,al za repku razvaljuje.

Carol jest dobar igrac,veliki potencijal,al jos je on daleko od najboljih 11 u repci.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 nov 2010, 23:34

@Majestic,

Na Don Fabia se vrši pritisak da podmladi ekipu. Eh, kada već imaš nekog klasnog napadača(koji je u dobroj formi), onda je logično da ćeš prvo njega gurnuti u vatru. Ne mislim ja da će on Rooneyu uzeti mjesto, to je nerealno i očekivati, ali sigurno da njih dvojica mogu igrati zajedno. Crouch zabija za Englesku, to je činjenica, ali ako igra manje u Tottenhamu(a igra), onda će manje igrati i za repku. Jer, znaš i sam da Capello nije Loew, te da neće zvati igrača zato što ima samo nacionalni naboj(Beckhama ne brojim, javnost nikada neće stati iza Croucha koliko staje iza Becksa). No, Capello će sigurno davati šansu limitiranim krilnim igračima, te igru bazirati na krilima, tako da će vjerovatno igrati sa samo jednim isturenim igračem, a to će biti Rooney. Mora se priznati da dugo Engleska nije imala ovako potentan napad(Rooney, Carroll, Crouch, Defoe, Agbonlahor).

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 19 nov 2010, 23:41

Nema veze sta je napad strasan,al englesku "hebe" vezni red. Jednostavno,tolike klase su u veznom redu,Gerard,Lamprad,Barry,Milner....al taj je vezni red SPOR. Previse komplikuju i to je to. Zbog ovoga,engleska nikad nece osvojiti svjetsko ili englesko prvenstvno. Danas se igra brz nogomet,englezi to nemogu igrati s ovim sadasnjim sastavom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 6 gostiju.