Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

babino
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la babino » 16 dec 2019, 09:59

cavendish je napisao/la:
16 dec 2019, 09:22
Ovi koji konstantno spominju povratak u evropu izgleda da nemaju pojma o evropskoj košarci. Ovdje vlada neko mišljenje da Musa kad god poželi može potpisati za Fener, Cska, Realu itd. Musa je u najboljem slučaju trenutno Euro cup igrač sviđalo se to nama ili ne.
Zbog toga ne dolazi u obzir skori povratak u evropu nego mu predstoji rad i borba u NBA pa ako bi se nekada i vraćao u evropu da to onda bude Real a ne Cedevita.
bas tako!

pitao sam prije 2 godine sta tadasnji musa ima za nba? po meni, nije imao puno toga za ponuditi. nazalost, izgleda da i ovaj jaci i veci musa nema kuveta za nba trenutno.
isto tako, nisam siguran da on ima sta ponuditi ni za top evropske klubove u euroligi.

neka ga preko bare, neka pojaca rad na maximum, nema veze ako je to i razvojna liga ponovo i nek ceka novu sansu jer mozemo reci da ovu, prvu, nije iskoristio.
naravno da bi bilo bolje da ode u neki manje ambiciozan nba tim i da tu proba bez velikog pritiska. mada, taj pritisak nije opravdanje za ovako lose partije, posebno poslije izjava koje prste samopouzdanjem.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 dec 2019, 11:44

"kad guzobran utihne"

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 16 dec 2019, 11:47

ukratko igrac bijele koze koji zeli igrat na pozicijama dva, tri pa i cetri....mora imati dobar sut...to je osnova bez koje ne mozes uspjeti

na playu se donekle mozes svercat ako imas drugih kvaliteta kao sto su razigravanje ili odbrana....ali nisu svi Rubio,neke poput Calathesa nogiraju

musa je trebao par sezona brusit sut u evropi i usput bildat reputaciju i tijelo....kao sto se dalo pretpostavit,to sto se malo nabildo ne pije vode ako nije u stanju zabit skok sut...pa cak ni otvorene pozicije
trejd je u ovom trenutku najbolja opcija...ali bojim se da je svojim nastupima ugasio takvu mogucnost....nije pokazao nista da bi neko trejdao za njega...ali haj da vjerujemo da postoje neke sanse da zavrsi kao kusur i da se onda resetuje u toj novoj ekipi...ali opet mu je sve dzaba ako nije u stanju zabit sut... a zamo da je on u najbolju ruku streaky suter...
morao je naci formu suta u evropi pa onda pokusat preko bare.

u Netsima vise nema sta trazit niti ce ga cekat

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 dec 2019, 11:54

Atlanta,Charlotte bi bili dobar fit za njeg ali se ne mogu oteti dojmu da je GS idealan.Pa oni su cak i u vrijeme dinastije mnogim kasnim pickovima davali sansu(Looney,Jones,Mccaw...)
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 16 dec 2019, 12:15

Chinaglia je napisao/la:
16 dec 2019, 11:44
"kad guzobran utihne"
ja utihnuo? :D
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 16 dec 2019, 12:16

Chinaglia je napisao/la:
"kad guzobran utihne"
:rol:

Ma musa trenutno nema sta traziti u NBA, a svakim danom sanse sve manje da ce ikada imati sta tu traziti :(
Zadnja izmjena: edin139, dana/u 16 dec 2019, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 16 dec 2019, 12:17

Nerealni ste totalno, zato mi se ne da komentarisati i trositi energiju na vas.
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 dec 2019, 12:18

Realno iritantniji je ovaj edin,jedva ceka da neko nas propadne
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Nered
Kontakt:

Post Postao/la Nered » 16 dec 2019, 12:31

Chinaglia je napisao/la:
"kad guzobran utihne"
Prestao mu je i fanpage voditi po espn standardima :lol:

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 16 dec 2019, 12:34

BosniaBoston je napisao/la:
16 dec 2019, 12:18
Realno iritantniji je ovaj edin,jedva ceka da neko nas propadne
Realno tesko je svariti realnost kakva god da je.

Musa realno nije napravio skoro pa nista u seniorskoj kosarci vrijedno spomena, da li ce bumo vidjeli aBd.
Drag je meni uspjeh nasih ljudi u bilo cemu al treba realno reci sta je uspjeh. U sportu npr. mega uspjeh je ono sto je Tuka uradio, pa Larisa recimo odlicno stoji, dzeko, pjanic itd... juka solidno stajao do povrede, al velicat uspjeh u omladinskim kategorijama ili ovo sa musom trenutno je smijurija.

Cuj kaze vidi dokle je stigao, ok stigao i sta sad jedan od najgorih u nba trenutno i sad trebamo to slaviti ili sta?

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 16 dec 2019, 12:49

Nered je napisao/la:
16 dec 2019, 12:31
Chinaglia je napisao/la:
"kad guzobran utihne"
Prestao mu je i fanpage voditi po espn standardima :lol:
:beba: :beba: :bih:
Zadnja izmjena: guzobran, dana/u 06 avg 2020, 16:22, ukupno mijenjano 3 puta.

Nered
Kontakt:

Post Postao/la Nered » 16 dec 2019, 13:11

Opet Nets win 89 - 109
Samo mi nađi jednu stranicu koja piše tim naopakim redosljedom brojeve poena pobjedničke ekipe

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 dec 2019, 13:45

Njemu bi najbolje bilo u Denver, samo nek trci i nek ga Jokic pronalazi, sad ima dva pleja koji peglaju loptu i kako on onda da se zagrije uopste... :kafa:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 16 dec 2019, 14:41

AirRamiz je napisao/la:
16 dec 2019, 11:47
ukratko igrac bijele koze koji zeli igrat na pozicijama dva, tri pa i cetri....mora imati dobar sut...to je osnova bez koje ne mozes uspjeti
Bas ovo sam sinoc pomislio dok sam malo gledao Orlando i Fourniera, mada ne treba biti pretjerano pametan da se to skonta. Svi znamo da Evan nije nikakva atletska zvijer i da fizicki u svakom smislu zaostaje za crncima, ali covjek hladno zabija 20 poena po mecu. Kad se malo zaviri u statistiku, moze se vidjeti da zabija 3 trojke po mecu i da s distance sutira oko 45%. Musa ako ista planira napraviti u nba, onda mu trojka ne smije ici ispod 35%, a i to je malo.

Btw, skoro sam citao Rudezov intervju u kojem je spominjao upravo Fourniera i tad sam shvatio da sve ovo sto je on postigao nikako nije bez razloga:
Zanimljivo, vi ste u svojoj karijeri igrali s Evanom Fournierom i Luisom Scolom. Kakva su njih dvojica?

- Obojicu krasi gotovo manijakalna radna etika. Evan Fournier je jedan od onih luđaka koji na svaki trening dolazi dva-tri sata ranije, a i najdulje poslije treninga ostaje u dvorani. On bi i tijekom ljeta uzimao minimalni godišnji odmor, već bi se vraćao u Orlando, radio na sebi i svojoj igri. I sve ove situacije iz kojih sada pogađa (koševi iz euro-stepa, floateri, teški šutevi...), on je neumorno radio na tome, pa nije ni čudo da to mirno pogađa.

Damjan Rudež je nastavio...

- Evan Fournier je jak karakter, ljudi nisu ni svjesni koliko je teško u NBA ligi uspjeti kao bijelac na poziciji 'dva'. Mislim kako u NBA ligi nema teže pozicije za 'neamerikanca', Fournier je svake večeri morao braniti najveće košarkaške monstrume na planeti. Sada je skupio iskustva, on je prava klasa.

Bivši hrvatski reprezentativac posebno se sjeća jedne večeri dok je dijelio svlačionicu s Fournierom...

- Igrali smo neku potpuno nebitnu utakmicu, mislim u New Yorku, nikako nismo mogli do playoffa i svi su bili nekako opušteni. Fournier je imao teško napuknuće kosti, doktori su mu rekli da mora pauzirati, komotno je mogao dobiti mjesec dana slobodno, ali on je odlučio igrati tu večer. Cijelog dana smo ga svi gledali, imao je grimasu na licu, to je ona situacija u kojoj i vas boli samo kada gledate koliko njega bole ti problemi.

I kako je sve završilo?

- Dečko je na zagrijavanju šepao, nismo mogli vjerovati da će stvarno zaigrati. I onda je tu utakmicu odigrao na 'milijardu posto', zabio valjda 25 poena, baš onako žestoko proslavio svaki koš. Fournier oduvijek ima borben duh i strašnu želju za dokazivanjem. Te večeri sam shvatio kakav je on ratnik, imao je već veliki ugovor, ali se nije ni mrvicu promijenio, niti odstupio od svog cilja, biti pravi košarkaš. Svaka mu čast.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 dec 2019, 15:31

sut za tri poena ga je izbacio iz rotacije, procenat mu je ispod svakog nivoa, da je sutirao bar 33%, vjerujem da bi jos uvijek igrao, uprkos tome sto mu je procenat suta za dva poena takodjer jako los, tek 31%

luwawu je nocas iskoristio priliku, puno bolje napada i zavrsava na obrucu u odnosu na musu, sto s jedne strane nije iznenadjenje jer je 4 godine stariji od muse, sto znaci da je njegovo tijelo spremnije za nba, a i kao crnac ima bolje fizicke predispozicije, medjutim, pokazao je tu i kvalitet, sto me je iznenadilo, a malo sam mu gledao i statistiku, procenat suta za tri poena u nba mu je fakticki 32%

ovu priliku je prokockao, sad mu sljeduje da se namece na treninzima (ili kroz g league), zatim ce imati ljeto da unaprijedi igru, a zatim predsezonu i sezonu, sve ovo ce mu biti prilike da pokaze da moze zamijeniti templea kao levertovu zamjenu, medjutim, ako to ne ucini, nece imati sta traziti u brooklynu kao ekipi koja ce se boriti za titulu

volio bih da ga posalju u g league, da saznamo u cemu je problem, jel mu sut pokvaren il je to stvar pritiska i vise bih volio da ostane u brooklynu i da se nametne kao levertova zamjena (temple je vise nego solidan, al ima 33 godine i musu tu priliku mora iskoristit), nego da ga trejduju u rupu od ekipe, jer uzalud i minute i sutevi i poeni (kao tele u phoenix-u), ako ekipa gubi iz tekme u tekmu, to je mucno za gledati

naravno, ne bi bilo uzalud za njega, al to ipak govorim iz svoje perspektive hehe

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 dec 2019, 18:30

babino je napisao/la:
16 dec 2019, 09:59
cavendish je napisao/la:
16 dec 2019, 09:22
Ovi koji konstantno spominju povratak u evropu izgleda da nemaju pojma o evropskoj košarci. Ovdje vlada neko mišljenje da Musa kad god poželi može potpisati za Fener, Cska, Realu itd. Musa je u najboljem slučaju trenutno Euro cup igrač sviđalo se to nama ili ne.
Zbog toga ne dolazi u obzir skori povratak u evropu nego mu predstoji rad i borba u NBA pa ako bi se nekada i vraćao u evropu da to onda bude Real a ne Cedevita.
bas tako!

pitao sam prije 2 godine sta tadasnji musa ima za nba? po meni, nije imao puno toga za ponuditi. nazalost, izgleda da i ovaj jaci i veci musa nema kuveta za nba trenutno.
isto tako, nisam siguran da on ima sta ponuditi ni za top evropske klubove u euroligi.

neka ga preko bare, neka pojaca rad na maximum, nema veze ako je to i razvojna liga ponovo i nek ceka novu sansu jer mozemo reci da ovu, prvu, nije iskoristio.
naravno da bi bilo bolje da ode u neki manje ambiciozan nba tim i da tu proba bez velikog pritiska. mada, taj pritisak nije opravdanje za ovako lose partije, posebno poslije izjava koje prste samopouzdanjem.
decko ima jos jednu garantovanu godinu,on ako ne pokaze napredak njemu je noga iz lige.Ko ce mu dati ugovor ?

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 dec 2019, 20:34

edin139 je napisao/la:
15 dec 2019, 09:12
paulus je napisao/la:
15 dec 2019, 05:39
E zalosti posčoje svog busanja u prsa ko amater je izgledo , ponavljam sto su mnogi rekli a to je da je on trebo odigrat makar dvije sezone u dobroj ligi u Evropi jebla ga Cedevita
Tu je zbog šake dolara u tom trenutku u konačnici izgubio desetine miliona.
Mogao je birati u koji klub da ide on izabrao u klub koji je poznat kako upropastiti talenat.
Da se razvijao u bilo kojem normalnom klubu sada bi bila druga priča.
Nažalost Musa dobio priliku i sad nije sbbkbb nego jasno ko dan u ovom trenutku ne pripada NBA.

Ogromno je pitanje da li će dobiti drugu šansu a pogotovo da li će i tada biti na potrebnom nivou ....
On je trebo Obradovicu ba kaljenje ne **** Zdovcu , najveca greska je to , nema utakmica na stvarno visokom nivou pred punim doranama , plus to bi ga Obradovic naucio sutu , ulazu kretnji bez lopte gdje je uzasan
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 dec 2019, 20:38

On treba il azad u Evropu sa dogovorom sa netsima u neki dobar klub il u New Yoek Knickse il neki tim koji tenka , gdje ce se osloboditi i gdje mu se nece jaja skupiti svaki put kad primi loptu , i ono pucanje sa 3 metra od linije , decko nisi Lilard
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 17 dec 2019, 12:20

Samo polako momak ima još ugovor biće prilike za njega opet , nazad u Evropu to nek mu bude zadnja opcija .
Ja od njega tek sljedeću sesonu očekujem vise .

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 dec 2019, 13:20

Na moju veliku žalost, naš Musa stagnira već 4 sezonu.
Kao 16-godišnjak je bio, po talentu, na istom nivou kao Dončić. To dokazao maestralnim igrama za U-16, kada mu je i veliki Sabonis odao priznanje.
Nakon toga same pogrešne odluke u karijeri, na žalost. Očito i pogrešan menadžer.
Prvo Cedevita i ziheraška uloga Zdovca kao njegovog trenera, koji očito nije prepoznao sav genijalni potencijal Muse ne davši mu odvezane ruke.
Kod Vujoševića u reprezentaciji se vidjelo što znači trener, koji zna prepoznati vanserijski talent. Podsjetimo Dule je i Bogdanoviću dao potpunu slobodu u igri. Obradović sa istim igračem to nastavio i sad je Bogdan to što jeste.
Musa umjesto da si u Ugovoru obezbjedi stalno mjesto u petorci, on se očito zadovoljio mrvicama.
Nakon stagnacije u Zagrebu, slijedi i sad već druga sezona u Americi, "silovanje" draftom, nepotreban prerani odlazak u NBA, još jedan pogrešan korak u karijeri.
Šteta, velika šteta. Onako dominantan biti u svojoj generaciji, a ne realizirati se za sad među seniorima, hmmmm, ne znam, žao mi je.
Mlad, ima još vremena, ali bojim se, da je tu američka priča završena.
Čini mi se, kako je bolje za njega, da si pronađe ekipu u Europi u kojoj će igrati. Sad kako jeste, on praktično u najvažnijem dijelu svoje karijere sjedi na klupi. Šteta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.