http://www.novihorizonti.ba/haram-intim ... Wuq7nqQAHQ
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ja sam više puta po mraku prošo pored njih kod stanice u Tuzli i niko mi nije ništa. Vjerovatno su opasniji da naletiš na neke pojedince, 1 na 1.
Btw. je li zna iko šta se na kraju riješilo oko onog ubistva migranta u Tuzli, il fakat baš nikog ne zanima?
Btw. je li zna iko šta se na kraju riješilo oko onog ubistva migranta u Tuzli, il fakat baš nikog ne zanima?
Let's talk about SIX baby!
Vracamo se u 19. stoljece, doba industrijske revolucije te djeciji rad o preko 12 sati. Naravno ovo je samo dio grozote, obzirom da milioni djece uzrasta do 14 godina rade u nehumanim uvjetima gdje im je uskraceno pravo na skolovanje, zdravstvenu te ostale oblike zastite.Tužbu protiv Tesle, Applea, Alphabeta, Microsofta i Dell Technologiesa podigla je u ime 14 obitelji iz Demokratske Republike Kongo (DRK) pred sudom u Washingtonu američka neprofitna organizacija Međunarodni zagovornici prava. Kompanije su dio sustava prisilnog rada koji je prema tvrdnjama obitelji rezultirao smrću i teškim ozljedama njihove djece, tvrde u organizaciji. To je prvi slučaj da se više kompanija iz tehnološkog sektora suočava sa sudskim postupkom zbog vađenja kobalta, napominje Reuters.
Sudskim dokumentima priložene su fotografije djece deformiranih ruku i nogu. Neka su i osakaćena.
Šestero od 14 djece u tom predmetu stradalo je u urušavanju tunela a ostala su pretrpjela ozljede koje su im promijenile život, uključujući paralizu, ističu Međunarodni zagovornici prava. Zbog ektremnog siromaštva obitelji, djeca – neka u dobi od samo šest godina – bila su prisiljena napustiti školu i raditi na poslovima vađenja kobalta u vlasništvu britanske rudarske tvrtke Glencore.
Glencore se već suočio s optužbama da koristi dječji rad.
Neka su djeca bila plaćena samo 1,50 dolara po danu a radila su šest dana u tjednu, ističu Međunarodni zagovornici prava.
»Ti ljudi moraju birati između smrti od gladi i riskiranja života da bi se prehranili«, upozorava Collingsworth.
Dell je na zahtjev Thomson Reuters Foundationa za komentarom elektronskom poštom odgovorio da »nikada nije svjesno nabavljao sirovine«, proizvedene dječjim radom. Dodali su i da su pokrenuli istragu o tim navodima.
U Tesli, Appleu, Googleu, Microsoftu i Glencoreu nisu odmah odgovorili na zahtjev da komentiraju informaciju o tužbi. Kobalt je važna sirovina za proizvodnju litijskih baterija koje se koriste u proizvodima tehnološke industrije. Više od polovine tog metala vadi se u Kongu.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Gledam na stranici parlamenta koliko su aktivni bili poslanici u periodu 2014-2018 i naidjem na zanimljive odgovore
Evo primjer Damira Arnauta on se ovih dana pojavljuje u medijima, postavio u tom periodu cak 211 pitanja

A sta mislite kolko je nas patriota predsjednik Komšo postavio??

evo i link ko ne vjeruje, ne bih ni ja vjerovo
https://www.parlament.ba/oQuestion/GetO ... m=&DateTo=
Evo primjer Damira Arnauta on se ovih dana pojavljuje u medijima, postavio u tom periodu cak 211 pitanja

evo i link ko ne vjeruje, ne bih ni ja vjerovo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Fantasista
- Kontakt:
Tata obavezno sa nožem po gradu. Ne vjerujem ja nikome, ionako me svaki kozojeb poprijeko gleda.
Dzaba kad ga ne mozes nositi na javna mjesta, a to je bukvalno sve. Ma ispred njega odmah.
Kvaka je jedino sto me nikad murija nije pretresla na nekoj lokaciji mimo stadiona, koncerta. Ako zagusti nosit cu ja njega, 7.62 mm vraca direktno u Banglades.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Znaju i patriJote da je ovdje fajront zato ih boli qrc za narodom u globalu. Malo se trza ovdje raja, dokle će vidjećemo.irfo je napisao/la: ↑17 dec 2019, 15:58Gledam na stranici parlamenta koliko su aktivni bili poslanici u periodu 2014-2018 i naidjem na zanimljive odgovore
![]()
![]()
![]()
evo i link ko ne vjeruje, ne bih ni ja vjerovo![]()
Ode narod vani, nema više ko ni glasati, ovo što ostaje je uhljebljena mašinerija. A i da izađe, izbori su samo reda radi.
Ostalo je još samo da prave reality show u procesu raspodjele novca i tala, a mi il hajmo u Njemačku il hajmo kod Zilhe po obrok.
I tako,
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nista se promijenilo nije od izlaska tog albuma prije 30 godinaOsim13 je napisao/la: ↑17 dec 2019, 16:16Znaju i patriJote da je ovdje fajront zato ih boli qrc za narodom u globalu. Malo se trza ovdje raja, dokle će vidjećemo.irfo je napisao/la: ↑17 dec 2019, 15:58Gledam na stranici parlamenta koliko su aktivni bili poslanici u periodu 2014-2018 i naidjem na zanimljive odgovore
![]()
![]()
![]()
evo i link ko ne vjeruje, ne bih ni ja vjerovo![]()
Ode narod vani, nema više ko ni glasati, ovo što ostaje je uhljebljena mašinerija. A i da izađe, izbori su samo reda radi.
Ostalo je još samo da prave reality show u procesu raspodjele novca i tala, a mi il hajmo u Njemačku il hajmo kod Zilhe po obrok.
I tako,
Hadzije su sebi podijelili rejone,
Dijecu evakuisu avionima
koji je qrc ovom telemahu, evo 2 dana non stop nestaje, podjem ljudima aploadovati fajlove slomi mi se sa 6 mbps na 1.5 upload speed, šta im je koji qrc
- LlullSergio
- Kontakt:
Pa zoveš li ti njih osim sto se žališ po forumu 
https://www.speedtest.net/result/8862971400
Kod mene je ok sve
Zovi ih nek ti restartuju oni router iz centrale, moralo bi bit bolje
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
I imat obraza nakon ovakvih stvari dići ruku i ići im opet u zagrljaj.
Mene jednom neki uhvatili ko legitimisat i peglat, kad ide Mufta, đe si čupavi, ote kolegi ličnu i govori ne dirajte mi čupe to su fina djeca
Nullius in verba
Ja bi na trafike ugradio bokserske rukavice ispunjene metalnom sacmom. I ko kupi tariguz bam u glavu.
Nullius in verba
Kud ne eksplodira taj autobus na relaciji Gusinje - Sarajevo tog kobnog dana po ovu zemlju.