Počni vrbovati potentne i mlade adult glumice željne proboja iz Njemačke i Poljske.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Uvijek možeš titlovati Mlade Periguzanke i Hans by Karaula Productions.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- ASD
- Kontakt:
Young pflegerin discovers Africa in Germany.
- ASD
- Kontakt:
Svaki put kada ispod ove teme vidim "zadnji post postao ASD" obradujem se da nas je konacno napustio.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Fantasista
- Kontakt:
Provociraš bezze
Imamo mi nekih nesuglasica od ranije.
Jesi li to i ti ETS pohađao ?
Jesi li to i ti ETS pohađao ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Fantasista
- Kontakt:
Znam da imate.
Jesam, nažalost.
Jesam, nažalost.
Kae završio jesam, pohađao

Nullius in verba
Yebo vas grob pa i na forumu se druzim s vama. Sto vise bjezim sve me vise proganja svega mi.

@helco - javi mi ako budes onoj nesretnici brak razjebo.

Fantasista koje si godište
@VolimTZ
Ma jok, nemam ni kontakta nit koristim pentagrame. Neku noć sam se napio i prilazio svim ženama u jednoj kafani
@VolimTZ
Ma jok, nemam ni kontakta nit koristim pentagrame. Neku noć sam se napio i prilazio svim ženama u jednoj kafani

Nullius in verba
- Fantasista
- Kontakt:
89-o sam ja
- Centre forward
- Kontakt:
Tenis

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Staro kljuse.

Da je bogodom tenis, nemam kontakta s njima pa me boli ****. Vamo me svi znaju.

Nullius in verba
"Na interviju za posao u Nemačkoj gospođa sa kojom sam razgovarao me pita šta još znam da radim pored svoje struke. Reko gospođo ja sam Damir Kikic, bosanac, školovan 90-ih! Dakle počev od građevine, krečenje farbanje, gips, keramika , preko varenja, brušenja, zatim voćarstvo i pečenje rakije sam doktorirao, pravim domaće kobasice ko besan, programiranje CNC, šetam pse, pelcujem ih šišam, čuvam decu, nameštam zglobove, vadim metak iz ranjenog čoveka reanimiram ga i bandažiram ranu do prve pomoći, negujem cveće, drveće, travu i ostatak flore, kuvam, pečem sve što je na ražnju, roštilju, kotliću, pod sačem, pucam iz svih vatrenih oružja, kaskader, plivam, ronim, otpušavam sudopere, cepam višnje, vozim, glumim,lažem umesto vas, glumim roditelja na roditeljskom, torte, kolači, dečiji rođendani, LEPTEJEBO GOSPOĐO JOŠ SAMO NE RADIM IZLIVANJE NOKTIJU ALI UPISAĆU KURS U JANUARU **** MU MATER."

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa normalno da ima logike. Svaki jezik ima i prefikse i sufikse svih vrsta rijeci, tako i kod glagola.
Kao sto i kod nas imas mnogo glagola, koji imaju drugacije znacenje sa prefiskom, tako imaju i oni. Normalno da za nas ima manje logike, jer je to druga grana porijekla jezika, i drugacija pravila. Medjutim, prefiksi na glagolima su super stvar, pogotovo kad se radi o stranom jeziku, automatski imas od jednog infinitiva 4-5 glagola koje mozes koristit.
npr. sagen- versagen, zusagen, absagen, untersagen, besagen itd itd.
Kod nas prefiksi u vecini slucajeva mijenjaju glagolski nacin odnosno modificiraju glagol, a kod njih imas dosta vise glagola gdje se prefiksom dobija totalno drugo znacenje.
To je isto kao sto bi se Svabo ibretio da mu neko kaze "Eh, pa nije vala, da nije cudno, sto nisi znao da ga danas nikako nema.", a kod nas je svakako dupla negacija skoro u svakoj drugoj recenici.
- ASD
- Kontakt:
Da, koliko je dobra stvar, toliko i nije jer ima dosta glagola sa istim infinitivom ali da nemaju ni slicno znacenje.AshburtonG je napisao/la: ↑17 dec 2019, 21:18Pa normalno da ima logike. Svaki jezik ima i prefikse i sufikse svih vrsta rijeci, tako i kod glagola.
Kao sto i kod nas imas mnogo glagola, koji imaju drugacije znacenje sa prefiskom, tako imaju i oni. Normalno da za nas ima manje logike, jer je to druga grana porijekla jezika, i drugacija pravila. Medjutim, prefiksi na glagolima su super stvar, pogotovo kad se radi o stranom jeziku, automatski imas od jednog infinitiva 4-5 glagola koje mozes koristit.
Kod nas prefiksi u vecini slucajeva mijenjaju glagolski nacin odnosno modificiraju glagol, a kod njih imas dosta vise glagola gdje se prefiksom dobija totalno drugo znacenje.
To je isto kao sto bi se Svabo ibretio da mu neko kaze "Eh, pa nije vala, da nije cudno, sto nisi znao da ga danas nikako nema.", a kod nas je svakako dupla negacija skoro u svakoj drugoj recenici.
Ko je recimo pokusao uciti ruski bi znao o cemu pricam gdje imas rijeci koje su slicne nasima, a da imaju drugo znacenje i dovode do zabune.
Ja recimo volim historiju jezika, a Varg je profesor njemačkog i to jako dobar, Meni bi bilo jako zanimljivo čitati o tom nastajanju riječi ali evo Varg kaže da se iza toga ne krije nikakva zanimljiva priča.
Što se tiče ovih negacija. I to zna zabuniti ove naše kad uče. Recimo, kad se upotrebljava "nie", često naši griješe pa uz to stave nicht jer u našem jeziku u nekim situacijama se to prevodi sa nisam nikad pa naši tu ubace i nicht i nie.
U francuskom jeziku je obrnuto, kod njih se koriste dvije riječi za negaciju.
Je ne sais pas.
Je ne suis jamais alle a Paris.
Mi dođemo kao neka sredina između ta dva jezika po tom pitanju.
- Fantasista
- Kontakt:
Njemački jezik glup i retardiran do boga. Čitav život učio engleski i doktorir'o ga a nikad mi nije zatrebao. Onda krenem to smeće učit, glava me bolila svaki dan.
Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Jabroni, muhamedhulk i 7 gostiju.