Ako neko daje podrsku svom klubu to smo onda mi. Uporedi stanje u klubu, pizdarije svake sezone i podrsku, pa mi smo u samom vrhu ne samo u BiH, nego u jugoslaviji.Slobodas je napisao/la: ↑18 dec 2019, 09:38Pa kod nas je pozitivna priča kada ti igrači nisu u štrajku i kada ne gladuju.![]()
Grado je ok momak ali nije za Slobode bar ne u ovom teškom stanju u kojem se nalazimo. Pa lik do sad nema nikakvog iskustva u samostalnom vođenju nekog kluba. Ali razumijem i to da niko drugi nije bio u opticaju. Mislim da je i Grado svjestan svega i da je on tu poturio svoja leđa i opet se žrtvovao za klub ( problem je što je sad ogroman pritisak i mislim da ovo neće na dobro izaći ).
Žalosno je ovo sve što se dešava i svaki dan je sve stresniji pratiti dešavanja u klubu. Dosta ljudi se isključi ( jednostavno prestane pratiti sve jer im je više dosadilo stalno ista priča ista razočaranja i borba za opstanak i neku ideju ), a dosta ljudi i popljuje sve negativne poteze , malo ko daje podršku a i kako da daš kad su te svaki put do sad razočarali i izvarali .
Celik ljudi godinama bojkotovali, ove godine par kola pozitivna prica i velika posjeta i cim su krenula kola nizbrdo opet im stadion prazan. Velez prije ispadanja uzasna posjeta, prosle sezone pozitivna prica i napad na PL i odmah porasla posjeta, odlicno su sad uredjeni pa opet posjeta slabija od nas.
A kod nas ode ulagac, dodje covjek kojeg cijeli grad mrzi, Mujkanovic, svi najbolji igraci nas napustili i mi preko 2200 ljudi na kraju u prosjeku. Prosle sezone onakve pizdarije, u po niceg opet novi predsjednik, besparica, pa preko 2500 ljudi u prosjeku.
Ove sezone ulazis bez dinara jer je prethodna uprava skoro sve potrosila, jedva licencu dobili, igraci strajkuju i cijela drzava nas ismijava, koliko vec bez pobjede (9 ili 11 kola?), opet nova Uprava dosla i otpustila par igraca, nekoliko tuzbi doslo koje su odmah morali isplatiti, i mi imamo preko 3100. PREKO 3100 LJUDIII.
Kakvu vise podrsku i kome? Cemu? Valjda je vrijeme nekim drugim sredstvima se boriti i pokusati doci do cilja. Mozda je nekome rjesenje da grad jos vise daje para, ne Slobodi i rezultatima, nego za buduce tuzbe i borbu za opstanak, ali meni je pun qurac toga. Da dajes nase milione nekim klosarcinama koji sebe nazivaju igraci, ili nekim opovima koji sebe nazivaju predsjednici klubova, a da se mi nerviramo hocemo li opet ispasti i radujemo se sto smo osigurali opstanak 1 kolo prije kraja i rahat ulazimo u zadnje kolo. To je ta ideja, zbog toga je ta podrska i povjerenje svakoj narednoj Upravi?
Samo prazne tribine i pritisak na gradsku vlast da odstupe od kluba i dadnu ga u ruke nekome ko ima pare. Pa makar svi na Istoku bili svaku utakmicu i sa parolama protiv gradske Uprave i bacanja nasih para na kvaziigrace i borbu za opstanak. Nema drugog nacina.