Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 dec 2019, 10:49

Ma kurcenje tesko je po gradu. Vozis onih 60 na sat i prelaze te likovi u Audijima kojima je to sporo. Zbog istih takvih kada stanes pjesaku na obiljezenom pjesackom on dva puta razmisli ili cak mu je cudno mase rukom prodji ti pa cu ja.
Normalno mene 3 puta u mjesec dana zaustave oni sa dugim cijevima, a kada se prekrsaji desavaju nigdje nikog.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 dec 2019, 11:11

Ovakve nezgode sa smrtnim ishodom jasnije definisati.

Npr. slucaj u Hrvatskoj, neprilagodjena brzina na pjesackom prelazu, na kojem nekoliko sec prije prolaska vozila nije bilo nikoga. Odjednom se pojavilo dijete a vozac nije uspio pravovremeno zakociti. Posljedica smrt malca. Sud izrekao te nedugo zatim potvrdio prvostepenu presudu zatvora od tri godine. Presmijesno.

Sad, masa stvari se uzima u razmatranje, pocev od toga da li je osoba pod uticajem opojnih sredstava. Msm da treba rigoroznije postupati taman da se pjesak baci pod vozilo. Minimalna kazna treba biti nekih 5 godina, a pridrzavajuci se propisa ogranicenja kroz naseljeno mjesto, tesko da se ne moze reagovati na vrijeme.

Svaku brzinu veca od propisane za 10 km/h treba u ovakvim situacijama kaznjavati sa par godina vise, dok na bijeg sa mjesta nesrece gdje ima mrtvih treba prisiti najrigorozniju krivicu.

Voznja u alkoholisanom stanju (HNK), saobracajna nesreca sa materijalnom stetom. Vozac dobio mjesec zabrane te 150 KM kazne + 40 KM sudskih troskova. Alkotest pokazao 1.82.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 22 dec 2019, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 22 dec 2019, 11:26

tuzlak1987 je napisao/la:
22 dec 2019, 10:49
Ma kurcenje tesko je po gradu. Vozis onih 60 na sat i prelaze te likovi u Audijima kojima je to sporo. Zbog istih takvih kada stanes pjesaku na obiljezenom pjesackom on dva puta razmisli ili cak mu je cudno mase rukom prodji ti pa cu ja.
Normalno mene 3 puta u mjesec dana zaustave oni sa dugim cijevima, a kada se prekrsaji desavaju nigdje nikog.
Koji je fazon sa tim patrolama? Mislim da jos nisam dosao u Tuzlu a da ih nisam sreo, a ne vidjam takvu pojavu u drugim gradovima.

Sto se tice tih nesreca, slazem se da kazne trebaju biti vece, daleko vece.. Ali ne treba se ni stalno ici pod pretpostavkom da je vozac kriv. Ne pricam o tom slucaju o kojem vi pricate, jer ne znam o cemu se radi. Ali ima i pjesaka, a narocito biciklista, koji su debili i misle da su bijeli medvjedi pa ili idu bez ikakvog osvjetljenja ili udju metar u traku kao da su u blindiranom autu, a ne na biciklu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 dec 2019, 11:31

Na svim prelazima, pogotov u naseljenom mjestu ne smijes voziti preko 50 km/h, sem ako saobracajnim znakom nije drugacije propisano. Tom brzinom na ispravne kocnice mozes reagovati taman da ti pjesak skoci na haubu.

Druga situacija sa biciklistima, jer kod nas nemas nekih biciklistickih staza kao npr. sto sam vidio u Kielu (cak i mali semafor za ove ucesnike). Najveci problem je zaobilazenje pomenutih biciklista, jer prije svega koristiti svirenu, a onda sacekati da ne bi ugrozio vozilo iz drugog pravca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 22 dec 2019, 11:40

Sve je to teorija, praksa je drugacija. Narocito kod biciklista, jer sam imao X situacija sa njima. Pa i dan danas, skoro svaki dan, vidjam jednog te istog debila koji ide na biciklu bez ikakve signalizacije i uvijek makar metar u traci, iako se treba drzati krajnje desne linije. A ne radi se o gradu, nego o magistralnim putevima koji su uglavnom neosvjetljeni. Covjek je bukvalno putujuci samoubica, jedino je pitanje ko ce se nekada unesreciti. A da ne pricamo o onim koji pijani voze bicikla pa ne mogu drzati pravac. I takav da ti naleti na auto tebe ce opet sud ganjati, bez obzira na to sto si ti uredan, a njemu nadju vise od promila alkohola.

A sto se tice brzine u gradu desava se da se i sa 30-40 km/h udari, narocito u velikim gradovima. Pa u Novom Sadu djedovi i babe iskacu na bulevar (van pjesackog) ko nekada hajduci.. i to iza autobusa, onih drva sto su posadjena, itd. Ne govorim da je to stalno slucaj, jer su u ogromnoj vecini vozaci krivi, nego samo da ne trebaju biti po difoltu krivi.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 22 dec 2019, 11:50

Treba samo pit.

Ekstremni alkoholizam je zlo, ovaj slucaj treba tretirati u rangu teroristickog napada.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 22 dec 2019, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 dec 2019, 11:51

Vozaci se ne pridrzavaju svih propisa. Cim osoba stane na pjesacki (jednom nogom) duzan si je propustiti. Onda pri prelaženju puta pješak je dužan kretati se tim prijelazima, odnosno prolazima, ako oni nisu od njega udaljeni više od 50 - 100 m (zebra). Kod nas cim prodjes istu nekih 10m ide gas.

50 je max propisana brzina a kroz ovakve situacije ides rezim stani/kreni do momenta kada vidis cistinu.

Kae vozio 40 km/h, udario covjeka i nije kriv, jer misli ono, pridrzavao se propisa. Zaustavni put je jasno testiran za razlicita vozila, uvjete, kocnice i gume.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 22 dec 2019, 12:21, ukupno mijenjano 3 puta.

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 22 dec 2019, 11:52

koliko badr harija na ssba reko bi neko da je kickbox relevantan sport i da on nije retardiran

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 dec 2019, 12:04

Pa i sa 50 možeš ubit nekog, sve i da si vozio u ograničenju
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 dec 2019, 12:10

Wes je napisao/la:
22 dec 2019, 11:52
koliko badr harija na ssba reko bi neko da je kickbox relevantan sport i da on nije retardiran
Da nije musliman ne bi znali da postoji realno
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 22 dec 2019, 12:12

rio_Ferdy88 je napisao/la:
22 dec 2019, 12:04
Pa i sa 50 možeš ubit nekog, sve i da si vozio u ograničenju
Ma to je najvise do pada i u koji dio auta se udari.. Brzina nije presudni faktor.

Apropo te price, mene je jednom udarilo auto na biciklu, kada sam imao 9-10 godina. Prelazio sam put na biciklu, tacno na krivini. Covjek vozio normalno, ali sam mu bukvalno izletio pred auto i nije mogao odreagovati, kao sto niko ne bi mogao odreagovati bez obzira sto je vozio po ogranicenju. Mene odma odvezli u bolnicu, a policiju nismo ni zvali da covjeku bezveze pravimo problem... Ali u sustini sreca pa nije vozio brzo, jer sam mogao zavrsiti i gore nego sa par savova i poderanim nogama i rukama.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 dec 2019, 12:17

Kod mene poznanika policija u Tuzli pijanog uhvatila da vozi 100 na sat. Dao im 15 maraka.

Ne znam baš kakvo je stanje sada dole, a prije kad sam stanovao dole, puno puta sam vidio da vozila prolaze preko 100 na sat kroz crveno (naveče).

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 dec 2019, 12:19

E da mi je upoznati tog policajca da mu čestitam
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 dec 2019, 12:27

ASD je napisao/la:
22 dec 2019, 12:17
Kod mene poznanika policija u Tuzli pijanog uhvatila da vozi 100 na sat. Dao im 15 maraka.

Ne znam baš kakvo je stanje sada dole, a prije kad sam stanovao dole, puno puta sam vidio da vozila prolaze preko 100 na sat kroz crveno (naveče).
Meni najbolji jaran inspektor.
Kolegu jednom htjeli pisat za parking, al eto neće da im uzme paket piva.
Ovaj 'spektor živi prekoputa firme. Ja ih pošaljem njemu na parking i kažem koje auto. On izađe iz zgrade i sjedne na haubu. Kae propali u zemlju. :lol: :lol: :lol:

Bio je i Seid Markica. Sve uzimo po 2-3 marke, kolu, snikers :lol:
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 dec 2019, 12:29

Joshua zavodio suprugu zvijezde Cityja: Nesretnog Mahreza atraktivna Rita vara na sve strane

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 dec 2019, 12:31

ASD je napisao/la:
22 dec 2019, 12:29
Joshua zavodio suprugu zvijezde Cityja: Nesretnog Mahreza atraktivna Rita vara na sve strane
Znaš sta je Riti međ sisama?
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 dec 2019, 12:35

Tek sad vidim ovaj članak, pa šta je ovo. :urnebes:
Prvo je Candive nazvala Mahrezovu suprugu debelom, na što joj je odgovorila da je ona iz Los Angelesa te da joj je koža zategnuta jer vježba, kao i to da nema umjetne grudi. [/quote

]https://sportsport.ba/magazin/zbog-boks ... sim/342571

Ova Rita i sa Wilderom i sa Joshuom. Objedinila titule.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 dec 2019, 12:38

Crnac, arap i njihove bičarke. Nova pjesma bad copya.
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 dec 2019, 12:38

Heller je napisao/la:
22 dec 2019, 12:27
ASD je napisao/la:
22 dec 2019, 12:17

Meni najbolji jaran inspektor.
Kolegu jednom htjeli pisat za parking, al eto neće da im uzme paket piva.
Ovaj 'spektor živi prekoputa firme. Ja ih pošaljem njemu na parking i kažem koje auto. On izađe iz zgrade i sjedne na haubu. Kae propali u zemlju. :lol: :lol: :lol:

Bio je i Seid Markica. Sve uzimo po 2-3 marke, kolu, snikers :lol:
Loša vam je policija, ali eto kod nas je najgora u Svijetu.
Kažu, jedini grad u državi gdje te policija dočeka i na ulazu i na izlazu iz grada. :urnebes:
A što je najgore, u gradu se nema gdje brzo voziti.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 dec 2019, 12:41

Opet Bošnjaci biraju predsjednika Hrvatima
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.