After retiring, Marinović graduated in the Managerial Academy in Belgrade and became the manager of his previous club FK Kozara Gradiška, with whom he succeeded the promotion to the Premier League of Bosnia and Herzegovina after winning the 2010–11 First League of the Republika Srpska season.
After leaving Kozara, he was for a short period the manager of Serbian First League club FK Kolubara in 2012, but a year later became an assistant coach at FK Borac Banja Luka.[3] Afterwards, he was the head coach of Borac from 2014 to 2015.
After a fairly good season as manager of Borac, Marinović became the new manager of HŠK Zrinjski Mostar.[4] In his second season with Zrinjski, Marinović won the league title one round before the end of the season[5] and after the finish of the season he was named Bosnian coach of the year.[6]
In December 2016, during the leagues's winter break, Marinovic left Zrinjski.[7] At the time Zrinjski were first on the league table.
In March 2017, Marinović was named the new head coach of the Bosnia and Herzegovina U21 national football team.[8] After the ending of the 2019 UEFA Euro U21 qualification in 2018, Marinović made one of the best results in the qualification finishing third in the group. Four points less than second placed Portugal and six less than first placed Romania.[9]
On 26 December 2018, he signed a new contract which is due to last until October 2022.[10]
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ThrillerHz
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
1946~
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Mene iskreno nije kupio sa dvije solidne sezone. To je premalo za neki sud.Pantelija je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:11Brate, nemas para, ok, al ne dovodis trenera o kome citava Bosna zna da uzima lovu za poziv u repki, koji nema rukopis na terenu, koji igra defanzivni fudbal itd.Rule_hz je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:07Pa nemamo buraz para za iskorak i pojacanja. Ne znam sto se raja nada nekom spetaklu treneru i igracima. Kad mi para nemamo da dovedemo dobrom treneru igrace. Jedino ovako ovi domaci mogu i hoce prihvatit roster i to je to. Svaki dobar trener hoce svoje lhude u strucni stab i hoce POJACANJA a mi nismo u stqnju to ispuniti. Niti cemo bit jos 50 godina mozda i tad
Ako lazes da si otkaz dao husrfu jer zelis NAPREDAK onda me boli racku Imas li pare il nemas. Stvori, glumis da znas, pa dovede faking marinovica... Husrefe vrati se sve ti je oprosteno
Od realnih imena koja su se spominjala: Čustović, Jović, Nalić, Marinović.. meni bi se Vinko našao na zadnjem mjestu, ne bi imao ništa protiv Čustovića i on je moj "favorit" dok je na drugom mjestu Nalić.
Mene samo zanima mišljenje Denchija, valjda me neće počet ubjeđivat da je Marinović stranac i da je međunarodno iskustvo stekao vodeći Kozaru.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Sad lazu da je otkaz kako bi napredovali? Dobro je, Pantelija, napredujes (osim u slucaju ako ne kasne dnevnice iz kluba). Jos samo da Nobela okrenemo na pravi put, ali imat ce vremena u ovih mjesec dana dok bude oplakivao "modernog strucnjaka" Custovica.Pantelija je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:11Brate, nemas para, ok, al ne dovodis trenera o kome citava Bosna zna da uzima lovu za poziv u repki, koji nema rukopis na terenu, koji igra defanzivni fudbal itd.Rule_hz je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:07Pa nemamo buraz para za iskorak i pojacanja. Ne znam sto se raja nada nekom spetaklu treneru i igracima. Kad mi para nemamo da dovedemo dobrom treneru igrace. Jedino ovako ovi domaci mogu i hoce prihvatit roster i to je to. Svaki dobar trener hoce svoje lhude u strucni stab i hoce POJACANJA a mi nismo u stqnju to ispuniti. Niti cemo bit jos 50 godina mozda i tad
Ako lazes da si otkaz dao husrfu jer zelis NAPREDAK onda me boli racku Imas li pare il nemas. Stvori, glumis da znas, pa dovede faking marinovica... Husrefe vrati se sve ti je oprosteno
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma imas ti za sve infoSarajlijaaa46 je napisao/la: ↑25 dec 2019, 20:50Loze nas novinari..Nemojte nasjesti na ove jadne fore..Čusta je novi trener imam veoma veoma pouzdan info

Jesul poslali jedno 30 miliona za stadion da se pravi?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Nije Marinović neka krađa al daleko od toga da je loš trener. Po meni ništa bolji od Musemića, tako da mi je čudan izbor.
Ostao mi je u sjećanju po tvrdoj igri, 1:0 i čuvanju rezultata... ako se ne varam to je ono što se nama nije sviđalo kod Husrefa prošle godine?!
Čudan, čudan izbor....
Nadam se da nije pogrešan!
Ostao mi je u sjećanju po tvrdoj igri, 1:0 i čuvanju rezultata... ako se ne varam to je ono što se nama nije sviđalo kod Husrefa prošle godine?!
Čudan, čudan izbor....
Nadam se da nije pogrešan!
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO
Informacija iz prve ruke, lijepo bio sa dijetom koji je pozvan u reprezentaciju ali za minutazu mu unaprijed pare trazili, skoro da ima cjenovnik za minute. To nije samo slucaj sa vinkom nego u svim omladinskim selekcijama BiH, a sve pare ne idu njemu nego se skupi druzina iz saveza i pomocnici, pa dijele do 10k. To traje vec dugo i toga ima i u A selekciji samo na ljepsi nacin, javna tajna.Sabinho je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:14Cim je Husref dobio otkaz znao sam da ce se ovo dogoditi, a moglo se to lako i predvidjeti.Pantelija je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:11Brate, nemas para, ok, al ne dovodis trenera o kome citava Bosna zna da uzima lovu za poziv u repki, koji nema rukopis na terenu, koji igra defanzivni fudbal itd.Rule_hz je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:07Pa nemamo buraz para za iskorak i pojacanja. Ne znam sto se raja nada nekom spetaklu treneru i igracima. Kad mi para nemamo da dovedemo dobrom treneru igrace. Jedino ovako ovi domaci mogu i hoce prihvatit roster i to je to. Svaki dobar trener hoce svoje lhude u strucni stab i hoce POJACANJA a mi nismo u stqnju to ispuniti. Niti cemo bit jos 50 godina mozda i tad
Protiv Vinka nemam nista, bujrum. Te price oko uzimanja love i slicno po hiljaditi put kazem nemojte uzimati kao relevantne. Svaki igrac i otac svakog igraca cim ne igra u prvih 11 idu sa tom pricom.
NEMA NAZAD
Vinko je dr za Husrefa a to uzimanje para , mislim vi bi svetcu nasli mahalsku
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Ovo je meni sve presipanje iz šupljeg u prazno. Potrošili smo Husrefa, sad ćemo trošit ovog pa sledećeg i tako u nedogled. Upravi savjetujem da se nauči postavljati za svoje stavove. Ne možeš preko ljeta reći vjerujemo Husrefu a prije zime mu već dati otkaz.
Ako je Vinko, uvijek smo ga prizeljkivali kad smo rebali dobiti novog trenera.
Sada nam je zinula guzica za nekim imenima, a mozda sa Vinkom bude puno bolje.
Opusteno, samo podrska pa cemo gledati rezultate.
Podrska za novog trenera, ma ko on bio.
Nasa mlada repka odavno nije izgledala bolje, tako da svakako da nije korak nazad, kako bi neki i zeljeli da to bude.
Opet mi glupo sto su ovde neki govorili za Custu da nema iskustva u nasoj ligi, i sad ti isti kad se pojavila info za Vinka kazu da nije nesta bez obzira sto ima titulu
Fkt smo cudni
Sada nam je zinula guzica za nekim imenima, a mozda sa Vinkom bude puno bolje.
Opusteno, samo podrska pa cemo gledati rezultate.
Podrska za novog trenera, ma ko on bio.
Nasa mlada repka odavno nije izgledala bolje, tako da svakako da nije korak nazad, kako bi neki i zeljeli da to bude.
Opet mi glupo sto su ovde neki govorili za Custu da nema iskustva u nasoj ligi, i sad ti isti kad se pojavila info za Vinka kazu da nije nesta bez obzira sto ima titulu

Fkt smo cudni

Nije mene niko okrenuo.
Ja volim Sarajevo, ne Husrefa ni Sabrinu ni jahica. Za klub je najbolje bilo da ide Husref, to sam po drzao. Posto su sportske odluke kluba bile dobre imaju pravo zavrsiti sezonu. Ako uzmu titulu, neka ostanu, ako ne, noga.
Međutim, ne pisite gluposti u vidu napretka i dovede marinovica. Nema smisla. Nikakvog. To vrati se Husrefe sve ti je oprosteno je floskula naravno. Ali kazem da nije onda posteno pisati da ide zbog napretka kluba.
Prospekt je dobar bio Ćustović. Mlad, skolovanog, posten, ima zelju za rad, ima vise formacija, napadacki fudbal kakav Sarajevo igra od postanka.
Ti uzmes trenera koji je sve suprotno. I to pravda napretkom. Kojim ba napretkom. Daj Boze da se u jedem za jezik, daj Boze.
Ja volim Sarajevo, ne Husrefa ni Sabrinu ni jahica. Za klub je najbolje bilo da ide Husref, to sam po drzao. Posto su sportske odluke kluba bile dobre imaju pravo zavrsiti sezonu. Ako uzmu titulu, neka ostanu, ako ne, noga.
Međutim, ne pisite gluposti u vidu napretka i dovede marinovica. Nema smisla. Nikakvog. To vrati se Husrefe sve ti je oprosteno je floskula naravno. Ali kazem da nije onda posteno pisati da ide zbog napretka kluba.
Prospekt je dobar bio Ćustović. Mlad, skolovanog, posten, ima zelju za rad, ima vise formacija, napadacki fudbal kakav Sarajevo igra od postanka.
Ti uzmes trenera koji je sve suprotno. I to pravda napretkom. Kojim ba napretkom. Daj Boze da se u jedem za jezik, daj Boze.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Takav je sistem u ''reprezentaciji'' i to sa vinkom nema vezeholyman je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:21
Informacija iz prve ruke, lijepo bio sa dijetom koji je pozvan u reprezentaciju ali za minutazu mu unaprijed pare trazili, skoro da ima cjenovnik za minute. To nije samo slucaj sa vinkom nego u svim omladinskim selekcijama BiH, a sve pare ne idu njemu nego se skupi druzina iz saveza i pomocnici, pa dijele do 10k. To traje vec dugo i toga ima i u A selekciji samo na ljepsi nacin, javna tajna.
usref je to radio u FKS
- ThrillerHz
- Kontakt:
Nije se rodio ko je nama ugodio. Po meni je custovic flop, za razliku od njeg Vinko ima rezultate i karijeru iza sebe.
1946~
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Hajmo skupit kakvih para i nekog tušnut u repku, možda se predomisli ako skupimo finu cifru?
Imam nekog sira, žrtvovao bi se sa istim kod Slinana i vjerujem da bi dva-tri članka do sutra izbacio za tog koga bi "pogurali".
Imam nekog sira, žrtvovao bi se sa istim kod Slinana i vjerujem da bi dva-tri članka do sutra izbacio za tog koga bi "pogurali".
FK Sarajevo
Buraz moras shvatiti, da mi nismo vise fudbalski klub. Nije niko u drzavi ozbiljan kad je sport u pitanju. Ovo je sve na skrge jedva. Postqli smo sportiski BH Telechom. Jedina amo drzava na dunjaluku koja nena stadion 4te katergorije i opcenito stadion. Da se vratim na klub sve dok nam bude nakav politicki projrkat uzmao ifrace mi se nemamo cemu nadati. Da sovedes skolovanog trenera tipa Custovic,Kodro ili neki mladji skolovani strani trener treba ti lova zq to. Mi dok se budemo tjesili onim da smo najaci u drzavi a u ekipi nam sisici gavrrici milanovici guzine i slicni od nas hajra i napretka nece biti. Sve dok ne dodje sportista u klub akademiju i vlasnik koji je gladan uspjeha sa klubom na euro sceni. Mi se nemamo drugacije nadati. Marinovic je najbolja opcija od svih treneraa u ovoj drzavi i bivsih.sto se husrefa tice. Tu je tacka stavljena. Sam je sebe otjerao sa svojim karakterom i terpamentom . Ne mozes zadrzat slogu ako athetovicu majku **** i tataru boga. Djaba tj sve titule i ostalo kad nisi skolovan naravno i u skladu sa godinama. Sta ce dzenis cosic pokazat igracima. I milion je tu faktora buraz svugdje u svijetu je lakse trenera otpustit nego 20 igraca koji su njim nezadovoljni.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Pa i Vinko je igrao i za Zvezdu i u Belgiji, uprava zadovoljila i husrefovce i custovce ha ya
1946~
Prospekt u FKS ne moze i nikada nece moci. Dokazan trener da, prospekt u Mladost DK i dokazi da mozes preci iz statusa prospekta u trenera kadar za FKS.Pantelija je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:23Nije mene niko okrenuo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Davno sam govorio, najzadovoljniji bih bio da sedovedu super kvalitetni treneri u Akademiji, prije nego u prvom timu.
To je buducnost.
Vinko ima podrsku, ako je on... Ma bilo ko da dodje.
To je buducnost.
Vinko ima podrsku, ako je on... Ma bilo ko da dodje.
Custovic ima 41 godinu, staziranje u Belgiji i radu dva prvoligasa u Belgiji sa zapazenom rolom.ThrillerHz je napisao/la: ↑25 dec 2019, 21:24Nije se rodio ko je nama ugodio. Po meni je custovic flop, za razliku od njeg Vinko ima rezultate i karijeru iza sebe.
Nase ulehe trenerski za 3 zivota nece doci do Belgije sem turisticki
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
- HzHercegovac
- Kontakt:
Mašala iskoraka , daj bože da ovo bude na hajr svima nama. Ja sam lično malo pesimističan. Sretno i hajirli nam bilo Vinko.
Ako ne bude titule zna se ko će zaplatiti
Ako ne bude titule zna se ko će zaplatiti

♥1946♥
18.05.2019 prva dupla kruna
01.06.2020 7-ma najslađa titula
18.05.2019 prva dupla kruna
01.06.2020 7-ma najslađa titula
Sta kazu pusikurci imamp para nemore ih krava pojes hahahaha
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, misstianopenaldo, mosarajvosa83, rimljanin90, SamoDaKazeem i 64 gosta.