FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Kamuflazn
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Kamuflazn » 26 dec 2019, 11:26

Titula je iskorak, pod moranjem. Ostalo me nista ne zanima. Samo balkon u maju!
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 dec 2019, 12:07

Vinko nista nije bolje od husa, al ako on dode to je dokaz da smo bez para za nesto uradit u evropi jer sa ovim igracima ili ovim level igracima sto imamo je nemoguce bit ozbiljan u evropi, a kamoli grupu igrat

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 dec 2019, 12:10

Al smatram sa titulom bi bio zadovoljan i da svake godine titulu pomogucnosti i dk naredni 5 osvoit mislim da bi tek tad mogli izvalit neku lovu i ici striktno na grupu.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 26 dec 2019, 12:13

Napapijri je napisao/la:
26 dec 2019, 10:06
Kodro je svoj karakter pokazao u vrijeme kada je vodio reprezentaciju i na taj nacin dokazao da ne dozvoljava da mu se iko mijesa u posao. Ne znam samo kome je palo na pamet da kontaktira covjeka koji je vec bio miniran od strane tadasnje uprave, a koji je znao i kako je miniran trener umjesto koga bi trebao doci. U nasem fudbalu ne postoji karakternija figura od Mehe Kodre, to odgovorno tvrdim.
Najbolji potez tadašnje uprave je taj, što je Kodru otjerala.On da je ostao, do kraja te sezone 2014/2015, mislim da ni Evropu ne bi izborili.Čovjek se na početku proljetnog dijela sezone totalno pogubio, ispao iz kupa od Borca, u prvenstvu izgubio bruku bodova, koji su nas mogli na kraju koštati titule (0:0 sa Borcem i 1:1 sa Čelikom kuci, poraz od Veleža, 0:0 sa Drinom), a također je počeo cirkusati sa igračima (u jednom periodu, Radovac igrao desno krilo, a Berberović igrao zadnjeg veznog, umjesto Cimirota :facepalm: ).Skoro 5 godina nakon odlaska iz Sarajeva, imao je samo neuspješnu avanturu u švicarskoj drugoj ligi.Između Marinovića i Kodre, uvijek bi izabrao Marinovića.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 dec 2019, 12:23

Sabinho je napisao/la:
26 dec 2019, 10:21
AlfredNobel je napisao/la:
25 dec 2019, 23:48
Benjolos je napisao/la:
25 dec 2019, 23:45
Volio bih prije da bude Vinko nego Custovic, nekako mi je skroz nepoznanica taj Custovic, jedino sto mogu vidjeti u prednosti od Vinka jesto u tome sto je radio u Belgiji, to sto ima iskustva iz bolje lige, al dal to iskustvo moze proci u nasoj ligi to je pitanje veliko a Bgm i rizik, dok Vinko je dosta upoznat sa nasom ligom, samim tim i ovajao je ovu ligu, sigurno pratio je vise Sarajevo nego Custovic (zbog mladih reprezentativaca).

Vidjet cemo uskoro ko ce to biti, pa mozda ne bude neko od njih dvojice, neki treći bude, ko god dodje treba da dobije nasu podrsku.
Napokon neko normalan s normalnim razmišljanjem. :thumbup:

@orangina
Koje su to kontaktirali, Jovića i Vidakovića sigurno nisu, a sumnjam da su se odlučili i na giganta Varešanovića. :D
Vidakovic danas dolazi na godisnji u Sa pa ocekujemo da neki novinarcic to poveze sa FKS. Cisto da se niko ne uzbudjuje. :)
Joj nikad se zna, treba provjeriti hoće li s njim biti Esad Selimović. Ako bude, to onda znači da će mu biti pomoćnik.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 dec 2019, 12:44

Trener jest bitan al nije jedini. Klub je jedan kolektiv gdje je bitna i uprava, igraci, navijaci sve ukupna atmosfera. Tako da najmanje treba pritisak vrsiti na novog trenera,treba pritisak na upravu da dovode prave igrace a ne Guzina, Gavric i slicne.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 dec 2019, 12:55

Nije Vinko loša opcija uopšte. Uzimao titulu, poznaje ligu bolje nego i jedan drugi kandidat s kojim se povezujemo, više bi forsirao i akademce, a mlada repka je znala odigrat neke izuzetno dobre mečeve pod njegovom palicom.

Za mene je Čustović prvi pick, a ako to ne bude on, volio bih da bude Marinović. Samo da ne vrate Jovića i slične ublehaše.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 26 dec 2019, 13:04

Sabinho je napisao/la:
26 dec 2019, 11:18
Zukanovic je napisao/la:
26 dec 2019, 11:08
slika

Dreamteam :clap: mozda moze Musemic sada biti u21trener ( znam da ne moze sto RS bira) ima dosta iz SAD igraca. :kafa:
Je li bilo puno bolje kad su bili Jesic i Bulic, pa si im bio hodajuci pusiqrac? :hmmmmm:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

:rol:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 26 dec 2019, 13:20

Marinović uskoro potpisuje ugovor sa FK Sarajevo, NSBiH kreće u potragu za novim selektorom

Vinko Marinović bi uskoro i zvanično trebao postati šef stručnog štaba FK Sarajevo. Potpisivanje ugovora očekuje se do kraja ove sedmice.

To ujedno znači, kako saznajemo, da više neće obavljati funkciju selektora bh. mlade reprezentacije.

Razlog je jednostavan, na trenera s dvije funkcije ne bi ni pristali u bordo klubu, ali ni u Nogometnom savezu BiH.

Što se tiče samog Marinovića, računica je jasna. Dobit će priliku voditi ekipu aktuelnog prvaka BiH i odličnu poziciju za odbranu titule s obzirom da je Sarajevo trenutno na prvom mjestu premijerligaške tabele. Također, na raspolaganju će imati i izdašan budžet za pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Kao selektor U-21 reprezentacije imao je primanja od oko 5.000 KM, u Sarajevu će na njegov račun mjesečno stizati znatno više sredstava.

Ostaje tek da ovaj cijenjeni stručnjak, koji je već bio državni šampion sa Zrinjskim, stavi vlastiti autogram na ugovor sa klubom iz Titove 38b te zvanično bude predstavljen kao novi šef struke na Koševu.

Tog trenutka će početi i potraga za novim selektorom mlade reprezentacije, a NSBiH nema namjeru praviti bilo kakve probleme Marinoviću prilikom raskida ugiovora.

Izvor: Sc sport
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 26 dec 2019, 13:30

24 dec 2019, 23:19
Kakav Vinko :rol:
Čusta stiže, sabura..

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 26 dec 2019, 13:31

Eno zeljo traži mahira karića
ISTINA ZA VEDRANA!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 26 dec 2019, 13:33

zagorski je napisao/la:
26 dec 2019, 13:30
24 dec 2019, 23:19
Kakav Vinko :rol:
Čusta stiže, sabura..
Razmatraju Custovica kao eventualnog pomocnika u strucnom stabu Dzenana Uscuplica.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 dec 2019, 13:35

Vinko sretno. Dati podrsku covjeku. Po meni ne savrseno, ali dosta dobro rjsenje. U svakom slucaju, nakon onog raspada od igre i atmosfere u prvom dijelu sezone, ovo moze biti samo bolje.
Za nase prilike, dokazan trener. E sad, kljucno ce biti koliko ce imati para na raspolaganju da se ekipa pojaca.
Licno sam zelio trenera koji "ne voli klub vise od zivota" i koji "ne poznaje ovu "ligu", jer sam misljenja da vec jednom moramo poceti razmisljati u drugom pravcu, ali od imena koja su se pominjala a koja su iz naseg "bazena", on je najbolja opcija.
Nikolic, Kruno i slicni, su nerealne opcije u ovom trenutku. Niti klub ima pare za takve trenere, niti oni imaju ambiciju doci ovdje.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 26 dec 2019, 13:35

Napapirji hoćeš li kupiti kapu napapirji vunenu?
ISTINA ZA VEDRANA!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 26 dec 2019, 13:39

Vise bih volio Čustu samo iz razloga da vidim kako bi nam lezao jednom taj mladji moderniji trener, ali ni protiv Vinka nemam ništa.

Imam osjecaj da je bas odličan psiholog, ima titulu i ima finih rezultata sa mladom repkom, ima dobar rad i odos prije svega sa mladim igracima. Gospodin je covjek i kao takav definitivno se uklapa u nas klub, a nadam se da ce imati i rezultate.

Lud je ko god je mislio da ce nam stici imena poput Marka Nikolica ili Matjaza Keka i slicno, nismo mi jos taj level sto ne znaci da necemo nikada biti.
Uz par pojacanja mislim da bi mogli biti fina ekipica, u Evropi svejedno i da imas na svakoj poziciji igraca tipa Leon Benko, naletis na ekipe poput Celtica i zavrsis karijeru odmah u prvom pretkolu. Da se mi potrudimo za dominaciju u ligi a takvim putem ce doci i iskorak u Evropi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 dec 2019, 14:10

Evander je napisao/la:
26 dec 2019, 13:35
Vinko sretno. Dati podrsku covjeku. Po meni ne savrseno, ali dosta dobro rjsenje. U svakom slucaju, nakon onog raspada od igre i atmosfere u prvom dijelu sezone, ovo moze biti samo bolje.
Za nase prilike, dokazan trener. E sad, kljucno ce biti koliko ce imati para na raspolaganju da se ekipa pojaca.
Licno sam zelio trenera koji "ne voli klub vise od zivota" i koji "ne poznaje ovu "ligu", jer sam misljenja da vec jednom moramo poceti razmisljati u drugom pravcu, ali od imena koja su se pominjala a koja su iz naseg "bazena", on je najbolja opcija.
Nikolic, Kruno i slicni, su nerealne opcije u ovom trenutku. Niti klub ima pare za takve trenere, niti oni imaju ambiciju doci ovdje.
Isto razmišljamo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 dec 2019, 14:56

Vinko Jadrijević Uskok.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 dec 2019, 15:06

Veceras ocekujem vijest, obrt Vinko ne dolazi ceka se Čusta. Ne mogu da vjerujem da 25 "dana pregovori traju oko novog trenera.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 26 dec 2019, 15:22

Marinović dvije i po godine na Koševu

Fudbalski klub Sarajevo danas je dobilo trenera za naredne dve i po godine, a mlada selekcija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora.

Novi kormilar tima sa Koševa je Vinko Marinović, do juče selector mlade bh selekcije. Pregovori Marinovića i Sarajeva trajali su dosta dugo. Sve je praktično bilo završeno još pre nekoliko dana, a juče su se dve strane sastale u Sarajevu i parafirale ono što su u pregovorima dogovorile.

-Drago mi je da sam došao na Koševo. Znam šta se od mene očekuje i ne bojim se izazova. Jesmo, pričali smo dosta dugo i na kraju našli zajednički jezik, rekao nam je Marinović.

Sarajevo je inače dugo želelo da vidi Marinovića na svojoj klupi. Pregovarali su već jednom pre dve i po godine, a do dogovora nije došlo jer je Marinović tek praktično bio postavljen za selektora mlade reprezentacije. O tome on nije želeo da priča, a o novom angažmanu nam je još rekao:

- Milsim da to sve što se mene tiče ide nekim normalnim putem. Borac, Zrinjski, mlada selekcija, Sarajevo. Žao mi je što moram napustiti mesto selektora u-21 selekcije Bosne i Hercegovine, ali znam da se tako dva važna posla ne mogu obavljati istovremeno. Imao sma i ponudu da radim kao pomoćnik Duška Bajevića, ali sam se zahvalio na tome. Da sam i to prihvatio opet bih napustio poziciju kormilara mlade selekcije. Sada se okrećem apsolutno izazovima na klupi tima sa Koševa. Verujem da mogu zajedno sa saradnicima na Koševu sačuvati titulu šampiona. Neće biti ni malo lako. Tu su Željezničar, Borac, pojačani Zrinjski. Ono što mi je kako važno je da znam odlično igrače Sarajeva, da mi neće trebati vremena da ih upoznajem, a odlično znam i ligu, rekao nam je Vinko Marinović.

Nakon parafiranja ugovora sa timom Sarajeva Vinko Marinović je otišao i u Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i čelnike krovne bh kuće fudbala upoznao sa odlukom da odlazi u Sarajevo i da se povlači sa mjesta selektora.

sport dc

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 dec 2019, 15:28

Sto nasi iz kluba ne objavljuju ??

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Google Adsense [Bot], Hordas1990, Kaunas, Konzerva, MaroonBjelave, Pitar6785, Posejdon, UltraNorth, VolimBiH96 i 64 gosta.