FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: F.C. Bayern
ma nema se sta prigovorit sudijama, penal je bio cist, gol nam jeste ponisten na pocetku ali bayern u nastavku nije šanse kako treba stvorio, jednostavno trenutno bayern djeluje kao prosjecna ekipa....van gaalu stvar izmice kontroli, zanimljivo mi je da ponovo u jednoj utakmici gdje bi se trebalo ici na pobjedu u zadnjih petnaestak minuta nema prave ofanzive...van gaal u tom zadnjem dijelu utakmice drzi se taktike iste, stalna dodavanja, nekakva strpljiva igra koja ne donosi nista...ovako je bilo u hamburgu, veca je ofanziva bila u gladbachu al zato sto smo tamo gubili....ovo je danas bilo jako, jako razocaravajuce
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- roy_makaay
- Kontakt:
I sve dok Van Buyten igra prvu postavu Bayern neće igrat bez primljenog gola.Drugo poluvrijeme jako blijedo,sudija nas zakinuo za čist gol odmah na startu,al šta je tu je.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
Ja bih već u januarskom prijelaznom roku tražio alternative u odbrambenim linijama koja je veoma loša,znam da se dovodimo u kontekst sa nekoliko branića kao što su Heitinga,Bosingwa,Criscito...roy_makaay je napisao/la:I sve dok Van Buyten igra prvu postavu Bayern neće igrat bez primljenog gola.Drugo poluvrijeme jako blijedo,sudija nas zakinuo za čist gol odmah na startu,al šta je tu je.
Ja bih najviše volio vidjeti Bosingwu i Criscita,šta vi mislite o ovome ?
Jbga, ja sam vidio šansu Gomeza u zadnjim minutama. Pošto on nije bogzna kakav skok-igrač, šansa je jeftino propuštena.
Veliku ofanzivu ne možete očekivati kad je kompletan napad (Ola, Klose, Robben) van stroja. Bilal se tek vratio, od Kroosa svakako nema ništa (mekušac), jedino Basti da nešto uradi. Nije glupa ona Scholijeva kritika upućena Lahmu, i on mora dosta više pokazati u napadu.
Lijeva (odbrambena) strana je šuplja k'o sir. Pranja nije loš igrač ali je previše ofanzivno nastrojen.
Neki veliki juriš se nije mogao očekivati i iz tog razloga što smo igrali protiv ekipe koja pripada samom vrhu Bundeslige.
Veliku ofanzivu ne možete očekivati kad je kompletan napad (Ola, Klose, Robben) van stroja. Bilal se tek vratio, od Kroosa svakako nema ništa (mekušac), jedino Basti da nešto uradi. Nije glupa ona Scholijeva kritika upućena Lahmu, i on mora dosta više pokazati u napadu.
Lijeva (odbrambena) strana je šuplja k'o sir. Pranja nije loš igrač ali je previše ofanzivno nastrojen.
Neki veliki juriš se nije mogao očekivati i iz tog razloga što smo igrali protiv ekipe koja pripada samom vrhu Bundeslige.
Vom Jäger zum Gejagten
Dajte ba ljudi nemoze se uvjek odbrana kriviti za lose rezultate,pa i druge ekipe nekad prime gol il dva zbog necije greske ali te iste ekipe znaju to i popraviti a kod nas je ista igra od prve do zadnje minute,drugo poluvrijeme umjesto da se krene svim silama po drugi go mi igramo kako smo i poceli,i nakvom igrom normalno da i protivnici dodju do sansi jer samo muljamo loptu po sredini a da se izvrsi presing i napadne ni protivnici nebi imali kad napadati nego se braniti,svaka cast Gaalu veliki je trener ali je poceo da sere i vidi se da nezna sta da radi,ko laik ceka da se svi igraci vrate da bi nastavio s svojom taktikom koju bez tih igraca nemoze ostvariti....bolje da smislja neku novu taktiku koja je ostvarljiva s igracima na koje trenutno racunamo nego da ceka igrace da se oporave....
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Da,da i ja se sjeti one šanse Gomeza,bio je dobar centaršut,šteta što nije ušlageronimo je napisao/la:Jbga, ja sam vidio šansu Gomeza u zadnjim minutama. Pošto on nije bogzna kakav skok-igrač, šansa je jeftino propuštena.
Ove godine baš i nemamo sreće sa povrijedama,mnogo nam fali igrača baš kao što si i ti rekao,bez njih ni nema prave ofanzive.Kroosa ja nikad nisam volio i on je za mene ispodprosječni igrač,Schweinsteiger je odličan kao i uvijek,odlična mu je bila ona asistencija za Gomeza.Bekovi su nam bili totalno loši tu mislim na Pranjića,dok Lahm kao što si ti rekao,mora se dokazivati više u napadu.Muller je izvan forme odavno,ne znam razlog....
kod van gaala ove sezone nikad nema juriša...ja sam danas vidio jedan nemoćan konfuzan bayern i takav cesto vidim u gostujucim utakmicama sto godinama nisam tako vidio.....mora se pritisnut u zadnjim minutama, a igraci igraju ko da je razlika u odnosu na dortmund nekih 4-5 bodova i ko da smo skroz na pocetku sezone...u ekipi vlada velika konfuzija....nema nista od toga ako se jedna utakmica dobije a u narednoj se sve upropastigeronimo je napisao/la:Jbga, ja sam vidio šansu Gomeza u zadnjim minutama. Pošto on nije bogzna kakav skok-igrač, šansa je jeftino propuštena.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nit sam trener nit koji djavo,ali staviti Kroosa I Mullera po strani i ocekivati da njih dvoica isto rade kao i Ribery i Robben je smjesno,mjenjaj formaciju,igraj vise kroz sredinu gdje imas Kroosa i Swajnija pa i Tymu...koji mogu kroz sredinu proturiti neku loptu Gomezu,ubaci Mullera s Gomezom u napad...nek radi sta bilo,pokusat bar jer i slijep covjek vidi da ovako nemoze bez pravih igraca nasih..geronimo je napisao/la:De mi reci kakvu bi ti taktiku postavio? I koju postavu?
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
BAYERN MUNCHEN
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Meni samo nije jasno kako to da Altintop nema mjesta u ekipi?! Ok, ne mora biti starter, ali pokošeni ste brojnim povredama i lošim rezultatima, i opet nema mjesta za Turčina koji je X puta kvalitetno odigrao i sam odlučio neke utakmice(što golovima, što asistencijama). Jel' to on u nekoj svađi sa Van Gaalom ili je nešto drugo u pitanju?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Nema juriša, jer nema igrača za tako nešto. Ili su povrijeđeni ili nisu u formi. Jeste da se to sve otegnulo, i to sa povredama i čekanjem da se ključni igrači vrate u formu, ali situacija je takva kakva je. Bayern je samo na momente ove sezone pružio dopadljive partije, sve ostalo je prosjek, čak i za Bundesligaške okvire.effe_sa je napisao/la:kod van gaala ove sezone nikad nema juriša...ja sam danas vidio jedan nemoćan konfuzan bayern i takav cesto vidim u gostujucim utakmicama sto godinama nisam tako vidio.....mora se pritisnut u zadnjim minutama, a igraci igraju ko da je razlika u odnosu na dortmund nekih 4-5 bodova i ko da smo skroz na pocetku sezone...u ekipi vlada velika konfuzija....nema nista od toga ako se jedna utakmica dobije a u narednoj se sve upropastigeronimo je napisao/la:Jbga, ja sam vidio šansu Gomeza u zadnjim minutama. Pošto on nije bogzna kakav skok-igrač, šansa je jeftino propuštena.
Nešto slično se dešavalo i lani, pa je vaskrsnuće uslijedilo u pravom momentu (pobjedom protiv Juventusa).
Ja i ti se slažemo da ekipu i formaciju treba prilagođavati prema postojećem kadru. Gaal gura (tvdoglavo) svoj sistem igre i onda kada nema raspoloživih snaga na terenu. Bez dva krilna igrača (ponajbolja na svijetu) on ne može forsirati ovaj sistem sa samo jednim napadačem.
Ali, koga sad da pridruži raspoloženom Gomezu? Muller nije ni sjena onog iz prošle sezone, neki rezervisti su iskoristili svoje šanse pa se ustalili u ekipi (Tymo, Pranja, Ottl), neki nisu ispunili očekivanja (Kroos, Altintop).
Pa mi praktično igramo (kada smo u fazi napada ili držanja lopte na sredini terena) bez lijevog beka. Tolika promaha na toj strani da to nije moguće. Čudim se da pojedine ekipe (one malo bolje) ne stvaraju više šansi u kakvom je stanju naša odbrana.
Sad bi secer rek'o **** odbranu kad nam je glavni dio tima napad.
A pošto tog napada nema ni na vidiku, greške koje se dešavaju u odbrani su sve više očigledne, pa nerijetko budu i kardinalne. Kao one skorašnje od Butta ili ovaj friški lapsus od Danijela.
Svi ti nedostaci su manje uočljivi protiv talašika-ekipa (mada i to postaje rijetkost) a čim se suočiš sa malo ozbiljnijom ekipom (BvB, Bayer) nastaju problemi. I to veliki.
Vom Jäger zum Gejagten
Hamit je igr'o ove sezone dovoljno utakmica, nije u nekoj formi, usudio bih se reći da nije iskoristio izostanak Robbena (kojeg je vanserijski mijenjao u prošloj sezoni). Poznato je da on može igrati na više pozicija (nekad je za Turke igrao i beka) ali trenutno je jedan veliki flop, tako da ga je Gaal izostavio na današnjoj utakmici.Monolog je napisao/la:Meni samo nije jasno kako to da Altintop nema mjesta u ekipi?! Ok, ne mora biti starter, ali pokošeni ste brojnim povredama i lošim rezultatima, i opet nema mjesta za Turčina koji je X puta kvalitetno odigrao i sam odlučio neke utakmice(što golovima, što asistencijama). Jel' to on u nekoj svađi sa Van Gaalom ili je nešto drugo u pitanju?
Da li na to sve utiče i mnogobrojne špekulacije oko njegove (skorašnje) prodaje, ne bih znao reći.
Vom Jäger zum Gejagten
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Mislim da je današnja tekma potvrdila novog prvaka Njemačke.Neko će reći da brzam sa zaključkom, ali naša igra u gostima je toliko neubjedljiva da je nemoguće istopiti prednost od 14 bodova.Ne treba zaboraviti da BVB ne posustaje ni korak i da ova ekipa neće pasti jer im je kadar kvalitetan.Nisu zalutali na prvo mjesto.Naša igra prosječna bez nekog prevelikog žara.Nadam se da ćemo se uspjeti dokopati mjesta koje vodi u Lp.Da li će upravi ova situacija biti dovoljan alarm da na zimu dovede pojačanja koja su propustili dovesti ljetos teško je reći, ali neophodnost da se pojačamo je evidentna. Sve vrijedno spomena je novi gol Gomeza i povratak Brena koji je solidno odradio svoj posao.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Volim Bayern ali po dosad prikazanoj igri nisu uopšte zaslužili titulu i ako BVB ne uzme titulu bice mi zao...
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Nameće se pitanje:DA li je moguće da BVB ne uzme titulu?Saurman je napisao/la:Volim Bayern ali po dosad prikazanoj igri nisu uopšte zaslužili titulu i ako BVB ne uzme titulu bice mi zao...
Po svemu prikazanom takva čuda se ipak ne dešavaju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ja uvijek navijam protiv vas,ali ovo je previše velikan evropskog fudbala u ovakvoj poziciji 
A 2. mjesto maximum BVB je prejaka igraju odlično,odlični igrači,a i nisu dugo osvojili
A 2. mjesto maximum BVB je prejaka igraju odlično,odlični igrači,a i nisu dugo osvojili
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Daboda zavrsili opet na mjestu koje ne vodi u ligu prvaka,pa tamo ih opet neko kao Zenit otrese da bi dosli pameti i skontali da je bolje svake god uloziti po 20mil u tim ako je potrebno a ne svake druge il trece odma po 60-70mil....bem ti upravu
BAYERN MUNCHEN
BAYERN MUNCHEN
Nameće se pitanje:DA li je moguće da BVB ne uzme titulu?
Po svemu prikazanom takva čuda se ipak ne dešavaju.[/quote]
U Bundesligi je sve moguce no mislim da BVB tesko moze ispustiti ovu prednost..ruku na srce prošlu sezonu smo uzeli titulu i kup te došli do fina CL na krilima Robbena i njegovim fantastičnim golovima..ovaj prvi dio sezone ga nema a Ribery jos neoporavljen i daleko od prave forme ne čini prevagu na terenu..i opet moram reći da plaćamo greške nesposobne uprave mUlija&RumGiga...nista bez dobre finansijske inekcije u tim...
Po svemu prikazanom takva čuda se ipak ne dešavaju.[/quote]
U Bundesligi je sve moguce no mislim da BVB tesko moze ispustiti ovu prednost..ruku na srce prošlu sezonu smo uzeli titulu i kup te došli do fina CL na krilima Robbena i njegovim fantastičnim golovima..ovaj prvi dio sezone ga nema a Ribery jos neoporavljen i daleko od prave forme ne čini prevagu na terenu..i opet moram reći da plaćamo greške nesposobne uprave mUlija&RumGiga...nista bez dobre finansijske inekcije u tim...
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ljudi teško shvataju da ako u Bundesligi se jednu godinu ne pojačaš nema te nigdje.U Bundesligi je konkurencija najžešća jer nema unaprijed otpisanih klubova.Po Primeri Rael i Barsa urniraju što ipak nije slučaj i u Ligi prvaka.Jer Barsa nije mogla dobiti Kopenhagena ili Rubina u gostima, a večeras je dala 8 komada Almeriji..Bayern se opekao par puta i nikako da u upravi shvate poentu.KAd god nismo dovodili pojačanja nismo ni trofeje osvajali.Zna se dobro šta bi sa Klinsmanovim eksperimentom o ne dovođenju pojačanja .Svako kolo čovjek očekuje da će Bayern proraditi, ali to se ne dešava.Prednost je toliko velika da bi Bayern morao porušiti sve zakone i tradicije da osvoji titulu.U Dortmundu moraju zaboraviti igrati fudbal da bi se nešto tako dogodilo.Situacija nije bajna, ali je sve nadoknadivo.Da li će Uli ponovo pojesti **** zbog škrtarenja znaće se vrlo brzo.Trenutno je u dreku do guše.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 21 nov 2010, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
Daće otkaz Galu.Mada je i zaslužio zbog izjave da mu ne treba odbrambeni igrač da ima Bojtena 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.