FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

xxzulaxx
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la xxzulaxx » 30 dec 2019, 17:22

tuzla1983 je napisao/la:
30 dec 2019, 14:45
Nije loše pojačanje umjesto Saida čak šta više od slobodnih igrača na tržištu nije bilo drugog - odnosno boljeg izbora. Jedino je upitno koliko je fizički spreman.
https://sportsport.ba/fudbal/filip-arez ... ity/346250
Moze biti i te kako pojacanje na sredini terena, tj. Zavrsetak napada. Samo da nema povreda.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 30 dec 2019, 18:24

Dobrodosao.

Ima dosta iskustva u PL, i u najboljim je godinama.
Ima kvalitete ali u nekim klubovima pruzi vise, u nekim manje...
Ako se neke stvari poklope - mogao bi (ako Bog da) biti ozbiljno pojacanje za nas.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 30 dec 2019, 18:50

Dobrodošao Arežina!
Evo nam igrača koji igra CMF i AMF i zna sa loptom a takođe veoma dobar za izvođenje prekida.Sad lagano kod Zahirovića na tretman i nadajmo se da neće biti pehova sa povredama i da smo dobili pravo rješenje u sredini umjesto Husejnovića.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 dec 2019, 19:12

Husejnović je nas pojačao svjim odlaskom.Žali Bože pola sezone sa 10 igrača.
Nije povreda mišića neki bauk.Sad se to "švajsuje" i zarastanje rupture je skraćeno.
Sreća pa je pauzirao i to je najbolji ljek kad napukne mišić.
On je lucidan igrač , zna dati pas u dubinu, nekad stigne i na uzvratni(dupli), Ali ne mora.Rijetki su igrači u PL koji su u stanju uputiti dug i tačan pas.To često bude asistencija za gol direktno ili preko još jednog igrača.
U ovoj ekipi imat će dobru zaleđinu (Sesar,Hadžanović,Stjepanović,Hasanović,Karjašević), tako da se neće morati vraćati duboko u svoju polovinu.
Mislim da je dosta vremena izgubio u Mladosti .Ipak je to klub na livadi.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 30 dec 2019, 19:34

tuzlac je napisao/la:
30 dec 2019, 19:12
Nije povreda mišića neki bauk.Sad se to "švajsuje" i zarastanje rupture je skraćeno.
On je lucidan igrač , zna dati pas u dubinu, nekad stigne i na uzvratni(dupli), Ali ne mora.Rijetki su igrači u PL koji su u stanju uputiti dug i tačan pas.To često bude asistencija za gol direktno ili preko još jednog igrača.
U ovoj ekipi imat će dobru zaleđinu (Sesar,Hadžanović,Stjepanović,Hasanović,Karjašević), tako da se neće morati vraćati duboko u svoju polovinu.
Mladost ga je progurala da napravi dva transfera iako mu je karijera u tom trenutku bila goli Q. Klub koji ipak igra na svojoj livadi za razliku od vas.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 30 dec 2019, 19:37

:Nakon dva fula sa desetkama Stojcev i Said valjda sa Arezinom bude pogodak , iako je i on sklon nekim ispadima.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 30 dec 2019, 19:50

Evo još prinova.
https://sportsport.ba/fudbal/nikola-lek ... t7Q9Hx-Xkg

Da malo pogledamo ovog Lekovića

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 dec 2019, 20:14

Dobro došo u TuzlaCity Nikola Lekoviću.Neka bude sretno i neka te zdravlje posluži.
Drago mi je da je igrač tvog kalibra u mom TuzlaCity.

slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 dec 2019, 21:00, ukupno mijenjano 2 puta.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 30 dec 2019, 20:29

Dobrodošao Lekoviću!
Čuo sam ranije za ovog igrača,poznatiji je i vjerovatno kvalitetniji od Zlatkovića ali malo znam o njegovoj igri i trenutnoj formi.Dobra stvar je da je ljevak .

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 dec 2019, 21:26

Ima li još prinova?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 dec 2019, 21:32

Wolffire je napisao/la:
30 dec 2019, 19:34
tuzlac je napisao/la:
30 dec 2019, 19:12
Mladost ga je progurala da napravi dva transfera iako mu je karijera u tom trenutku bila goli Q. Klub koji ipak igra na svojoj livadi za razliku od vas.
Lako je vama kad je svuda unaokolo sve sama livada .I rijeka Bosna.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 30 dec 2019, 22:59

Nije lose krenulo sa pojacanjima...dva dobra pojacanja. Ide jos jedno zvucno, na njega cemo morati jos sacekati.
Tuzla City / Sloga Simin Han

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 31 dec 2019, 14:34

Nisam aktivan previse u zadnje vrijeme,ali dok sezona pocne bit cu puno aktivniji.Do tada puna podrska ekipi ali i strucnom stabu u odabiru igraca.Sto se tice Arezine,covjek ima slifa i nije los igrac.Minus mu je nedisciplina i bubice u glavi.Sto se tice Husrefa,veliki sam zagovornik istog na klupi naseg kluba,i u slucaju losih rezultata u drugom dijelu sezone mislim da bi mogao biti opcija.Ako Baljic odradi dobro posao,ono sto funkcionise se ne mijenja.

Pozdrav ekipi i samo jako :njanjanja:
Sretni praznici :kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 31 dec 2019, 15:58

Sa ova dva jučerašnja pojačanja spoznali smo da klub na proljeće ima ambicije prema Evropi, što će se potvrditi sa narednim jednim ili dva pojačanja. U Evropu možemo uć kroz prvenstvo ili KUP - iako će biti jaka konkurencija. U prilog nam nikako ne ide taj nacionalni ključ po kojem će Borac i Zrinjski ili eventualno Široki sigurno biti forsirani. Što se tiče uslovno rečeno tog bošnjačkog kolača onda su u prednosti ova dva sarajevska kluba, ali valja se borit.
Realno mi imamo još manji broj igrača sa kojima treba raskinut ugovor.
Što se tiče povrijeđenih Kostića i Mitrovića - koji su duže van stroja treba vidjeti ako ne ide od zimskih priprema definitivno tražiti druge igrače, ovo se isto odnosi i na Morisa za kojeg se nadam da će kao i Kole biti spreman. Mitrović i da je fit je upitno koliko svojom kvalitetom može konkurisati za prvi tim.
Ako gledamo kalendarski 2019. godinu možemo biti zadovoljni jer učinak u drugoj polovini 2018. bio nam je katastrofalan.
Pored prvog tima, treba forsirati i mlađe kategorije kako bi ušle u najveći rang takmičenja.
Jedno od ključnih pitanja koje moramo rješavati je stadion, ili novi ili sanacija Tušnja - zajedno sa gradom ili na drugi način. Treba pohvaliti i teren u Barama na kojem mogu igrati sve ekipe omladinskog pogona i trenirati prvi tim, iako taj vještački teren igrači izbjegavaju-
Sve u svemu za očekivati je u narednoj godini još veći napredak.
Svim simpatizerima, upravi, igračima a posebno forumašima želim sretnu Novu 2'020. godinu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 31 dec 2019, 17:03

Nek nam je sretna i uspijesna 2020-ta...Uz iskrene zelje da naseg Azmira, dragi Allah pozivi jos dugo godina, te da se zajednicki radujemo uspjesima naseg kluba. Da sirimo pozitivnu energiju, a sto manje negative i ruznih komentara..Za ovu sezonu nek bude kup, dosta nam je jedan trofej, necemo sad trazit previse :bih:
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 dec 2019, 18:53

tuzla1983 je napisao/la:
31 dec 2019, 15:58
Sa ova dva jučerašnja pojačanja spoznali smo da klub na proljeće ima ambicije prema Evropi, što će se potvrditi sa narednim jednim ili dva pojačanja. U Evropu možemo uć kroz prvenstvo ili KUP - iako će biti jaka konkurencija. U prilog nam nikako ne ide taj nacionalni ključ po kojem će Borac i Zrinjski ili eventualno Široki sigurno biti forsirani. Što se tiče uslovno rečeno tog bošnjačkog kolača onda su u prednosti ova dva sarajevska kluba, ali valja se borit.
Realno mi imamo još manji broj igrača sa kojima treba raskinut ugovor.
Što se tiče povrijeđenih Kostića i Mitrovića - koji su duže van stroja treba vidjeti ako ne ide od zimskih priprema definitivno tražiti druge igrače, ovo se isto odnosi i na Morisa za kojeg se nadam da će kao i Kole biti spreman. Mitrović i da je fit je upitno koliko svojom kvalitetom može konkurisati za prvi tim.
Ako gledamo kalendarski 2019. godinu možemo biti zadovoljni jer učinak u drugoj polovini 2018. bio nam je katastrofalan.
Pored prvog tima, treba forsirati i mlađe kategorije kako bi ušle u najveći rang takmičenja.
Jedno od ključnih pitanja koje moramo rješavati je stadion, ili novi ili sanacija Tušnja - zajedno sa gradom ili na drugi način. Treba pohvaliti i teren u Barama na kojem mogu igrati sve ekipe omladinskog pogona i trenirati prvi tim, iako taj vještački teren igrači izbjegavaju-
Sve u svemu za očekivati je u narednoj godini još veći napredak.
Svim simpatizerima, upravi, igračima a posebno forumašima želim sretnu Novu 2'020. godinu.
Nadam se da ćemo i u proljeće, a i u narednoj sezoni nastaviti rast.Prostora ima.Naravno ,kao navijač ja gledam više tekuću sezonu.Bez opterećenja sam kad je famozna Evropa u pitanju .Ništa to ne znači.Meni je najvažnije da ne vršimo velike rokade u timu nego samo popunjavanje na pozicijama gdje je očigledno potrebno.Naša ekipa je sa dobrim kontinuitetom,obzirom da smo tek 2 godinu u PL.Diskontinuitet je odlazak trenera Bošnjakovića.Jer ,novi trener ma ko bio, mora upoznati ekipu i obrnuto.Nakon pobjeda protiv Čelika i Širokog i "remija" protiv Gorkog , imam dojam da se trener i igrači razumiju.Proljeće će naravno donijeti pritisak.Ne što mi to hoćemo ,nego, što će jedni klubovi grčevito tražiti bodove spasa a drugi Evropu.Utakmice koje ćemo igrati odmah na startu:Sarajevo,Velež i Željo,imaju naboj i sigurno će biti u centru pažnje.Gledat ćemo ih sa užitkom nadam se.Vjerujem već sad da će oba gostovanja u Sarajevu biti praznici fudbala.Gostovanje Veleža na Tušnju će sigurno biti pred 3000 gledalaca.U Tuzli živi dosta hercegovaca i oni svi navijaju za Velež.Simpatizeri i navijači našeg kluba svakako ne mogu biti ravnodušni za jednu ovakvu utakmicu.
Između ovih utakmica igrat ćemoi 1/4 Kupa .Za sad ne znamo protiv koga i gdje.Priželjkujem lakšeg protivnika samo zbog raskvašenih terena u martu mjesecu. U tom slučaju možemo koristiti naš širok roster i odmarat neke momke.Na žalost zbog 3 žuta na Koševu neće igrati Ubiparip.Ubiparip je upitan za cijelo proljeće , još uvijek.Lijepo je kad čitamo o pojačanjima ali ,nedaj Bože da osvane naslov Ubiparip odlazi.Čovjek na kojeg je naša igra prilagođena .Istrgnuti ga sad iz ove ekipe , značilo bi veliki zijan.
Ramić postaje za mene razočarenje.On je tehnički vrlo upitan.Za divno čudo remplaju ga ljudi ko dijete.A on mašallah onoliki.On treba specijalne treninge.Puno toga mu fali.
Uz želju da naredna godina bude period našeg daljnjeg rasta kao kluba, posebno da pridobijemo još simpatizera i navijača, svima vama ,dragi forumaši Tuzla Citya želim svako dobro i sreću u narednoj godini.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 01 jan 2020, 19:39

Od sutra bi mogli očekivati to novo ili čak dva pojačanja - kako bi se startalo sa pripremama i za nove strance pravovremeno dobila odobrenja za nastup. U svakom slučaju, za očekivati je dalji napredak.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 jan 2020, 13:11

tuzla1983 je napisao/la:
01 jan 2020, 19:39
Od sutra bi mogli očekivati to novo ili čak dva pojačanja - kako bi se startalo sa pripremama i za nove strance pravovremeno dobila odobrenja za nastup. U svakom slučaju, za očekivati je dalji napredak.
Daj malo približi ?Odakle su.Koje pozicije?

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 jan 2020, 17:37

Mi obično za domaće kažemo da nije dobro. Možda nas Muzafer razuvjeri. Sretan dolazak - bolje je domaće mlado nego stranci istrošeni koji u svemu vide samo zaradu.
https://sportsport.ba/fudbal/muzafer-iv ... ity/346517
Zadnja izmjena: tuzla1983, dana/u 02 jan 2020, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 jan 2020, 17:51

Malo mi na ovom snimku podsjeća na Milakovića.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.