Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
18
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
23%
neko drugi
14
8%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 186

al...
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la al... » 29 dec 2019, 22:07

@Format, razumijemo se potpuno, bez daljnjeg. Nije po meni nama ni bila primarna pozicija za upgrade napadač (bitniji su ti B2B veznjak, desetka, još jedan premium centralni odbrambeni, te možda, lijevi bočni), ali stojim iza toga da se ovakvi talenti ne propuštaju.
Iskreno, promakao mi je dio sa otkupnom klauzulom, ali sad ću opet svesti stvari na "Ed bilmez". Da ti imaš iskusnog mačka kao što je nekad bio ultrazajebani David Gill,koji je sve ovo imao u malom prstu i koji se u dušu kontao sa SAF-om, papci poput Mine bi ili imali komplet tarabu za bilo kakvo poslovanje s klubom ili bi njegovo majmunanje bilo svedeno na minimum. Konkretno, u posljednjih par godina SAF-a, ovaj nije smio prismrditi OT-u. Ovako, amatera Eda handri kako stigne. Još smo sad u dobrom stanju, jer je u doba dok je Zlatan bio kod nas (još jedan Raiolin klijent), dotični imao hladno i kancelariju na raspolaganju na OT-u. Realno, klinju smo htjeli, išao Ole tamo da priča s njim i starim, bilo metar kontakata, imajući u vidu da mu je on bio prvi trener - ja kontao završeno. Ali eto, ima tamo neki Michael Zorc da to završi, a Edu ne treba niko. Tako nam i treba.
Ja opet u glavi imam i dugoročnu perspektivu. Pretpostavimo da sve krene kako treba, da krenemo pobjeđivati, da se vratimo u Ligu prvaka, a u Engleskoj postanemo konkurentni za naslov. Dobacićeš donekle s ovim talentima, ali da bi "isplivao" na vrh, u nekom trenutku, moraćeš investirati. Je li to jedan ili dva igrača, teško je reći. E sad, 90% ovih "game changera" su klijenti italijanskog gurbeta ili Jorgea Mendeza. Dakle, moraćemo skontati kako raditi sa ovim "superagentima" i nositi se s njihovim igricama. Sa ovom postavkom u klubu, teško. Previše je to naivno i neozbiljno za ovaj nivo, a pogotovo za nivo na koji se želimo vratiti.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 29 dec 2019, 22:37

IlCapitano je napisao/la:
29 dec 2019, 17:49
Format je napisao/la:
29 dec 2019, 17:36
Pa za nas nije bio 20 a i Ole ga nece radi Grenwooda a i Martial trpa a mali hoce sigurnost da ce igrat ko da je Lewandovski bogati.

Daj 10 aBd
Imao je klauzulu, za svakog je ista cijena.

Čuj neće ga Ole, zato je išao u Austriju lično i onda ga dovodili privatnim avionom u Manchester :urnebes:
A i ti vjerujes svemu sto stampa objavi.

Ne vjerujem uopste u to sa avionom. Ole ga je mozda i zelio ali nema smisla prihvatati takve otkupne klauzule a zoves se Manchester United. To bi bio veliki poraz kluba prije svega.

I na kraju krajeva, ja ga jednostavno ne mogu zamisliti u dinamicnom Unitedu. Taj bi usporio sve sto moze. Nama treba neko tioa Wernera, vjerujem da sam pomalo i dosadan s njim ali to je napadac kakvog United treba traziti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 29 dec 2019, 22:42

@al...

Pazi znamo svi kakav je Ed da ovo nije posao za njega i slicno ,da smo popusili mnoge transfere,propustili mnoge dobre igrace a sa druge strane i doveli neke od najboljih igraca na svijetu na zelju trenera,koji se nisu uklopili na ovaj il onaj nacin a tu su jedini krivci treneri.
Po meni nas najveci problem je preplacivanje igraca tu je on krivac i druga stvar je los skauting posebno los u juznoj americi gdje mozes naci klince kako hoces a mi vec desetljecima to ne radimo. Akademija izbaci igraca a 90% ih zavrsi u nizeligasima ili zavrse u drugim poslovima i to je nas ogromam problem jer hocemo biti "romanticari" s ne znam kako?
Meni se svidja Ideja Olea o fovodjenju domacih igraca,mladih igraca ali pod hitno ukljucit skauting u drugim zemljama jer smo jedni od losijih tom polju pa i Jamesa nam je Giggs predlozio.

Nadsm se u ova dva,tri roka da se ce ocistit sastav i dovest dobri mladi igraci .

Edit: i da @Rooney: ovakav Martial koji hoce da igra a mora vise igrat placen je za to je svemirski brod za Wernera.
Zeljeznicar! 1921 !

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 29 dec 2019, 22:44

Otkupna klauzula je bila 20M. Ocu dodatnih 10M. I Raioli 15M. Plata u Dortmundu prve 2 sezone 6M, od trece 8M+.

Potvrdio je Salzburg za klauzulu.
pocasni precjednik @ FK Formula

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 29 dec 2019, 22:48

Sarrifufna je napisao/la:
29 dec 2019, 22:44
Otkupna klauzula je bila 20M. Ocu dodatnih 10M. I Raioli 15M. Plata u Dortmundu prve 2 sezone 6M, od trece 8M+.

Potvrdio je Salzburg za klauzulu.
Nisu tacne ove brojke. Čitaj šta piše Bild. 20 transfer, 3 Raioli, 6 plata. 59 miliona za 4 godine sve zajedno sa transferom i Raiolinom bonusom.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 29 dec 2019, 22:54

3 miliona godisnje x 5 god.

Nakon trece ce onda uzet od Juventusa 10-15M jednokratno. ;)

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 29 dec 2019, 23:18

Zapravo sam pogriješio. Sad sam pogledao Bild Plus članak. 59 mil sveukupno. 36 mil za ugovor od 4,5 godine. Što znači da je 8 po sezoni plata. 3 Raioli. 20 Salzburgu.

A ti mediji iz kojih citiiraš su već prije 5 dana pisali da ide u Juve, a neki su ga selili i u Utd. Baš su pouzdani. Msm glupo mi je raspravljat da sa nekim ko misli da je Raiola dobio 15 mil od BVBa. Ajde da je City u pitanju, ali BVB se ne razbacuje tek tako iako su u Top 12 najbogatijih timova.

Čuj 15 miliona Raioli. 10 ocu :rol:

Tebi 5, onom tamo 10, milioni za sve. Idemo. :tokralju:

Zekicbusioc
Kontakt:

Post Postao/la Zekicbusioc » 29 dec 2019, 23:32

Manchester United are ready to offer €60million to sign Roma starlet Nicolo Zaniolo - according to reports in Italy

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 29 dec 2019, 23:34

Ok, Antonio Banderas. ;)

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 29 dec 2019, 23:47

Sarrifufna je napisao/la:
29 dec 2019, 23:34
Ok, Antonio Banderas. ;)
Nije po njemu nick.
Desperadosi su BVB ultrasi/navijačka grupa. Jedna od tri skupine. Unity, Jubos i Desperados.
Pozdrav.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 29 dec 2019, 23:55

slika

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 dec 2019, 16:14

Rajola prvi put o Halandu: Razočaran sam kako Mančester prikriva poraz! Igrač nije hteo u Junajted

„Ne znam da li Mančester junajted pričom kako smo tražili da se ubaci otkupna klauzula pokušava da pokrije gubitak, ali smatram čudnim i razočaravajućim ako tome pribegava. Ukoliko želi da krivi druge – u redu. Neka krive mene, ali fudbaler je srećan. Odlučio se za šta se odlučio, poštujući normalan proces“, ističe u prvom obraćanju po završenom poslu Mino Rajola, agent Erlinga Halanda.

„Posle svega, između Eda Vudvorda i mene nije došlo do narušavanja odnosa. Vodili smo normalne pregovore, a igrač je odlučio da izabere drugi put. Mančester je bio klub s kojim je imao najdirektniji kontakt od svih zaintereosvanih. Junajted je najviše razgovarao sa Halandom. Svi su bili u prilici da lično pričaju sa Erlingom, posebno smo hteli da se to desi sa Mančesterom zbog njegovog odnosa sa Solskjerom“, podsetio je Rajola da je Haland bio član Moldea u vreme kad je aktuelni trener Crvenih đavola sedeo na klupi norveškog kluba.

Jedan od pokazatelja da Haland razmišlja korak po korak jeste i sledeća konstatacija njegovog menadžera:
„Očigledno je Haland osetio da u ovom trenutku Old Traford nije pravi izbor za njegovu karijeru. Ništa nije upereno protiv kluba, ni protiv Solskjera. Opredelio se za Borusiju i srećan sam zbog momka, pošto je došao u klubu u koji je želeo, ovom času najbolji za njega. Da je hteo da ide u Mančester bio bih u obavezi da ga i dovedem u Mančester, ali – nije“.

Naravno, da neće reći, ali izbor Erlinga Halanda vezan je i za novac. Od Borusije je dobio najbolje uslove (6.000.000 evra u prve dve sezone, kasnije 8.000.000), njegov otac 10.000.000, a Mino Rajola čak 15.000.000 na ime naknade menadžeru.
„Kad imate samo 19 godina možda ne želite odmah da idete u Premijer ligu. Ponuda Mančester junajteda bila je dobra. Izbor uopšte nema veze sa ekonomskim razlozima. Jednostavno, momak je u ovom periodu karijere izabrao Borusiju“, dodao je Rajola.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 dec 2019, 18:27

Zamisli covjeka negdje na planeti koji vjeruje debelom? Kao da gledas prosjecan SDA kadar u BiH.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 dec 2019, 18:38

Pa šta ako nije htio doći? Borusija je svakako puno bolji izbor za njegov razvoj a dolaskom u Utd bacio bi dosta veći teret na sebe. Ovako ide tamo da razvije svoj talenat, pa tek onda negdje gdje će krunisati svoju karijeru.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 30 dec 2019, 19:52

Za mene ovo znaci samo jednu stvar (jelde nije da nismo znali), a to je da smo hladno izgubili pooling power koji smo nekad imali. Nema one privacnosti vise, nema magije, nema uspjeha. Realno, igraci koji kod nas dodju, dosli su po paycheck i to je to. Trebace nam puno, puno vremena da vratimo “ono nesto”

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 30 dec 2019, 20:20

^^
Ima i to a malo ga je bilo strah i Martiala realno a prije svega ovoga debeli krmak je dosta toga slagao.
Zeljeznicar! 1921 !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 dec 2019, 12:10

Ma nama prije svega treba sredina, veznjak koji će otključati odbrane kad nam protivnik prepusti loptu i posjed, jer je to najveći problem, plus eventualno taj drugi stoper.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 31 dec 2019, 13:27

Pa Ole i hoce vezu da pojaca ocito a vjerivatno mu je prva zelja Madison kao 10 a na zimu ga nece dobit to je sigurno a bolje i cekati ljeto pa dovesti pravog igraca nego zuriti jer vise ne smijemo grijesiti.
Zeljeznicar! 1921 !

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 01 jan 2020, 11:54

Mandzukic ❌
Haaland ❌
Maddison ... blizi Liverpoolu nego nama
Sancho ... blizi Celziju nego nama

Samo udri Ede masinerijo
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 02 jan 2020, 22:10

Dajte nam Jacka Grealisha. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.