FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 01:26

Posjeta će se sigurno popraviti. Ima par "momenata" koji utiču na posjetu.

1. protivnici na Grbavici(znam sve, ne gledaš protivnike, gledaš Želju al hajde to objasni nekakvom kežualcu kojem je mrsko gledati Rudara iz Prijedora) :mrgreen:
U prvom dijelu smo ima "samo dva atraktivna" protivnika. Od ta dva, jedan je Čelik :roll: Drugi protivnik su bile njanje.
U drugom dijelu igramo sa: OlimpiCom :lol: Travnikom, Slobodom, Širokim, Veležom, Slavijom, Zrinjskim i Smorcem. Ima tu "štofa" i osnove za dobru posjetu.

2. vrijeme utakmica. Vidim da neki pišu "trebalo bi igrati tada i tada". Ne može. NS ti nudi dva termina i to je to. Zimsko računanje vremena, hladnije, bla, bla. Termini su u skladu s tim. U drugom dijelu bi trebalo biti bolje i termini atraktivniji(noćni).

3. euforija. Prva četiri kola će biti strašno bitna. Zapravo prva dva. Na Grbavici sa OlimpiCom :lol: i Zvijezdom u Gradačcu. Ako tu uzmemo minimalno 4 boda, eto kežualaca :mrgreen: Da ne pričam šta bi bilo ako uzmemo 10 bodova u prva četiri kola.

4. zaborav i duga pauza. U prvom dijelu sezone je Hapoel bio u friškom sjećanju :mrgreen: Nakon ove naše zimske hibernacije od haman 4 mjeseca mogle bi se desiti dvije dobre stvari.
a) ljudi će se poželjeti Želje i BiH fudbala :mrgreen:
b) zaboraviće na onaj debakl :mrgreen:

5. vrijeme. Kiša, magla, loše vrijeme utiču na slabiju posjetu. Valjda neće biti kiše, snijega i magle u Martu/Aprilu.

A sad šta bi bilo kad bi bilo. Kad Buki ne bi bio debil i neradnik kao što jeste, kada bi malo mrdnuo dupetom i URADIO NEŠTO povodom MARKETINGA posjeta bi se drastično popravila. Buki je bivši igrač Želje ali je glup ko ovca i NE RADI SVOJ POSAO.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 nov 2010, 02:07

http://www.****/artikal/732838/sat-zidni/

Evo da se promovisem malo.. :D

Nego, na stranu... Mislim da je Zeljo ostao nedorecen.. Puno je se vise ocekivalo od aktuelnog prvaka, ali na kraju ipak je ispalo ok, iako ne po zeljama svih nas. Zao mi je sto nismo pobjedili Sarajevo, dok zbog Borca mi i nije toliko krivo.. Nije mi bas velika muka sto ode Sehic (jer ce aBd otici za dobre pare), a adekvatnu zamjenu imamo, nego mi je zao pravo sto ode Kerla (kako neki ovdje pisu u Grcku za 65000, nigdje veze).. Koliko god Mesic, Bogicevic, Vasilic bili dobri, Kerla je za njih Spahic.. Mislim da bi napravili posao decenije kad bi uspjeli Kerlu nagovoriti da ostane jos 2 godine, i onda ga prodati za masne pare na kraju ove sezone nakon sto osvojimo titulu aBd..

Obradovao sam se kad sam vidio da je Borac kiksao, a nadam se da ce se to isto sutra desiti i Sirokom, mada tesko..
Sarajeva se ne bojim, osim ukoliko im Bill Gates licno ne dodje na funkciju predsjednika kluba, sto je tesko ostvarljivo.. :mrgreen:

Nadam se da cemo u drugom dijelu poceti igrati puno bolje (posebno se to odnosi na igru u gostima), a da cemo kuci nastaviti biti ovako uvjerljivi. Potreban nam je napadac, i volio bih da to bude napadac tipa Dzafica iz Celika, a nikako ovog sadasnjeg Lazara (koji je tu samo da se gradi, i uputi loptu ka nekom poluspicu, i sl.

Pare ne bi trebale biti problem, jer ce stici te neke pare, i mislim da bi trebali veci dio toga dati da se otpise dug, a ne na neka super pojacanja (osim ovog klasnog spica)..

Nadam se takodje da iduce godine cemo makar uduplati posjetu, jer sad za sad' je ona sramotna (iako drzimo skoro najbolji prosjek u ligi)..

Sve najbolje zelim svojoj braci manijacima..

FORZA ZELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 nov 2010, 02:38

Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.****/artikal/732838/sat-zidni/

Evo da se promovisem malo.. :D

Nego, na stranu... Mislim da je Zeljo ostao nedorecen.. Puno je se vise ocekivalo od aktuelnog prvaka, ali na kraju ipak je ispalo ok, iako ne po zeljama svih nas. Zao mi je sto nismo pobjedili Sarajevo, dok zbog Borca mi i nije toliko krivo.. Nije mi bas velika muka sto ode Sehic (jer ce aBd otici za dobre pare), a adekvatnu zamjenu imamo, nego mi je zao pravo sto ode Kerla (kako neki ovdje pisu u Grcku za 65000, nigdje veze).. Koliko god Mesic, Bogicevic, Vasilic bili dobri, Kerla je za njih Spahic.. Mislim da bi napravili posao decenije kad bi uspjeli Kerlu nagovoriti da ostane jos 2 godine, i onda ga prodati za masne pare na kraju ove sezone nakon sto osvojimo titulu aBd..

Obradovao sam se kad sam vidio da je Borac kiksao, a nadam se da ce se to isto sutra desiti i Sirokom, mada tesko..
Sarajeva se ne bojim, osim ukoliko im Bill Gates licno ne dodje na funkciju predsjednika kluba, sto je tesko ostvarljivo.. :mrgreen:

Nadam se da cemo u drugom dijelu poceti igrati puno bolje (posebno se to odnosi na igru u gostima), a da cemo kuci nastaviti biti ovako uvjerljivi. Potreban nam je napadac, i volio bih da to bude napadac tipa Dzafica iz Celika, a nikako ovog sadasnjeg Lazara (koji je tu samo da se gradi, i uputi loptu ka nekom poluspicu, i sl.

Pare ne bi trebale biti problem, jer ce stici te neke pare, i mislim da bi trebali veci dio toga dati da se otpise dug, a ne na neka super pojacanja (osim ovog klasnog spica)..

Nadam se takodje da iduce godine cemo makar uduplati posjetu, jer sad za sad' je ona sramotna (iako drzimo skoro najbolji prosjek u ligi)..

Sve najbolje zelim svojoj braci manijacima..

FORZA ZELJO
raja je puno vise ocekivala ruku na srce sa ovom ekipom mozemo bit zadovoljni ako tricu primimo u evropi jos ako ode kerla belaj,hajde vidjet cemo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 03:10

nikad_izvini je napisao/la:Posjeta će se sigurno popraviti. Ima par "momenata" koji utiču na posjetu.

1. protivnici na Grbavici(znam sve, ne gledaš protivnike, gledaš Želju al hajde to objasni nekakvom kežualcu kojem je mrsko gledati Rudara iz Prijedora) :mrgreen:
U prvom dijelu smo ima "samo dva atraktivna" protivnika. Od ta dva, jedan je Čelik :roll: Drugi protivnik su bile njanje.
U drugom dijelu igramo sa: OlimpiCom :lol: Travnikom, Slobodom, Širokim, Veležom, Slavijom, Zrinjskim i Smorcem. Ima tu "štofa" i osnove za dobru posjetu.

2. vrijeme utakmica. Vidim da neki pišu "trebalo bi igrati tada i tada". Ne može. NS ti nudi dva termina i to je to. Zimsko računanje vremena, hladnije, bla, bla. Termini su u skladu s tim. U drugom dijelu bi trebalo biti bolje i termini atraktivniji(noćni).

3. euforija. Prva četiri kola će biti strašno bitna. Zapravo prva dva. Na Grbavici sa OlimpiCom :lol: i Zvijezdom u Gradačcu. Ako tu uzmemo minimalno 4 boda, eto kežualaca :mrgreen: Da ne pričam šta bi bilo ako uzmemo 10 bodova u prva četiri kola.

4. zaborav i duga pauza. U prvom dijelu sezone je Hapoel bio u friškom sjećanju :mrgreen: Nakon ove naše zimske hibernacije od haman 4 mjeseca mogle bi se desiti dvije dobre stvari.
a) ljudi će se poželjeti Želje i BiH fudbala :mrgreen:
b) zaboraviće na onaj debakl :mrgreen:

5. vrijeme. Kiša, magla, loše vrijeme utiču na slabiju posjetu. Valjda neće biti kiše, snijega i magle u Martu/Aprilu.

A sad šta bi bilo kad bi bilo. Kad Buki ne bi bio debil i neradnik kao što jeste, kada bi malo mrdnuo dupetom i URADIO NEŠTO povodom MARKETINGA posjeta bi se drastično popravila. Buki je bivši igrač Želje ali je glup ko ovca i NE RADI SVOJ POSAO.
Na žalost našu, nije samo Buki tu jedini koji ne radi svoj posao :oops: , ima njih više izgleda ali to je sad druga prica.
Ovaj post je precizno objasnio fenomen posjete na Grbavici i sve faktore koji na nju uticu.
Mislim da je i uprava mogla smanjiti cijene sezonskih i polusezonskih karata. Ja sam kupio godišnju i tako da ne razmišljam o kartama uopste - kad je utakmica zna se: pravac Dolina, ali znam dosta raje koja nije kupila sezonske/polusezonske bas zbog cijene.
A i Željo TV je prosle godine odradio odlican marketinski posao i sigurno dao dobar doprinos na posjetu stadiona.
Marketing je cudo, samo treba para i pravih ljudi za tog posla. Tu ne racunam na nas standardne "bolesnike" koji su dolazili kad smo bili bas u teskoj krizi i kad je dolazili cca. 1.000 u prosjeku, ali za ove navijace sto se premisljaju, derbi navijace, skeptike i ostale - njih nesto mora privuci i pogurati u odluci da dođu u Dolinu.
Nekoga privuce samo kad dobri rezultati , stanje na tabeli,borba za titulu...ali mora i marketing biti jaci da bi odziv bio bolji. I ne mislim samo na ovo sezonu konkretno, vec opcenito.

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 21 nov 2010, 04:37

nisam citao nesto puno al zvizdanje sa sjevera je opravdano po meni. zadnja utakmica u ovoj polusezoni i treba se igrat a ne stat. da je rudar malo precizniji mi bi se jedva borili za bod na kraju tekme. niko da se potrudi ni da potrci. sramota za jedan klub ovakav.. dat par golova i primit dva i stat igrat ccc. popovic samo dodaje kad ima prilike za sut, valjda ga hastra da ce fulit al treba samo sutat prizemne gdje god a ne dodavat u prazno. treba on svaki dan trenirat sam suteve na gol. Frajer cim primi loptu samo iz okreta ili da je gurne ili bilo kako da brzo krene s njom prema golu sve bi ostavio iza sebe nego stane pa ceka pa normalno da ce te cuvat tako uvijek.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 nov 2010, 11:14

nikad_izvini je napisao/la:slika

Ne znam zašto, ali sam poprilično siguran da će utakmicu početi Stanić a ne Radovanović :mrgreen: Iako je Stanić grozan kao bek, bolji je u napadu od Mirka. Ne bi to Amar bezveze pominjao kao dilemu. Također mislim da će početi Čolić umjesto Višće. Dabogdo da Svraka zaigra u ovom dijelu. Možda je tako i bolje. Ima i drugi dio :mrgreen:

Očekujem autobus ispred gola. Trebali bi zabiti gol u prvom poluvremenu da se ne sekiramo bezveze :mrgreen:

Next stop: Grbavica, Rudar P. 20.11 u 16.00 h
Pogodio si sve osim Čolića. Bravo majstore! :lol: 8-)

Stana je fakat loš u defanzivi, ali lik dade najbolji gol polusezone. :roll:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 21 nov 2010, 11:15

Dove87 je napisao/la:nisam citao nesto puno al zvizdanje sa sjevera je opravdano po meni. zadnja utakmica u ovoj polusezoni i treba se igrat a ne stat. da je rudar malo precizniji mi bi se jedva borili za bod na kraju tekme. niko da se potrudi ni da potrci. sramota za jedan klub ovakav.. dat par golova i primit dva i stat igrat ccc. popovic samo dodaje kad ima prilike za sut, valjda ga hastra da ce fulit al treba samo sutat prizemne gdje god a ne dodavat u prazno. treba on svaki dan trenirat sam suteve na gol. Frajer cim primi loptu samo iz okreta ili da je gurne ili bilo kako da brzo krene s njom prema golu sve bi ostavio iza sebe nego stane pa ceka pa normalno da ce te cuvat tako uvijek.
1000 puta ispricano......Lazina uloga je da razigrava igrace iz drugog plana i da kupi visoke lopte koje idu u 16 m iz prekida......Amar je na takvoj taktici gradio citavu proslu a i ovu polusezonu......ne moze se nacin igre mijenjati iz utakmice u utakmicu, moras imati neki kostur......samo sada na pauzi se moze napraviti neka promjena u postavci i mislim da ce se to i desiti zbog toga sto u utakmicama kad nije bilo Lazara nije bilo ni govlova, koliko god to "cudno" zvucalo......
sto se tice kompletne polusezone, ja sam zadovoljan......strasno mi fale ona dva prosuta boda protiv kitara i barem jos jedan sa strane, ali sta cemo, nadati se da ce nas sreca koja je falila u Lukavici i Tuzli pogledati na proljece......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 21 nov 2010, 11:27

Neznam šta mi hoćemo 2.na tabeli uz težak raspored koji smo imali,polufinale kupa,imali sigurno najveću posjetu od svih ekipa,potpisali još jedno veliko sponzorstvo (a nevalja Buki),jedino se naši igrači prodaju za kakve takve cifre iz ove lige.Nego tišu i okrnite se malo oko sebe.
TM87

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 nov 2010, 11:34

Solidna polusezona, nema šta.

Ako uzmemo u obzir da smo u Lukavici nesretno izgubili najmanje bod i u derbiju 2, protiv Čelika smo sretno dobili tekmu, onda je to tu negdje, 27, 28, 29, ili 30 bodova.

Na proljeće kada igramo 8 utakmica kod kuće, pod uslovom da sve dobijemo to su 24 boda, plus 9-10 bodova sa strane, to je 33-34 plus sadašnjih 28 je ukupno 61-62 boda, (prošle godine smo na kraju imali 61). 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 21 nov 2010, 11:46

Zna li se išta hoće li dukseva i ostalih stvari dolaziti u udruženje :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 nov 2010, 11:48

Nakon Izraela,ova polusezona je vrh,jedini kiks sto malene nismo klepili,ostalo sve u okvirima ocekivanog.Preko zime se nadam da cemo dobiti napadaca koji daje golove i ljude u marketingu koji rade svoj posao.Drugo mjesto i polufinale kupa.Bolje nije moglo.Stekajte pare za Euro trip.

AMAR AMAR OSIM OSIM
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

plava legija
Kontakt:

Post Postao/la plava legija » 21 nov 2010, 11:53

Rijetko idem na sjever jer su mi i stari i sva raja na Jugu.Al,eto firma mi dala besplatnu godisnju kartu pa ponekad udjem jer je brzi ulaz nego na Jugu.Koliko idem godina na Jug,nisam cuo one gadosti upucene ne samo Lazaru,nego i Amaru.Neznam sta hoce pojedinci,istina mogli smo ih natrpat u drugom poluvremenu sa iole boljim centarforom ali eto nismo,bio je propuh i u nasoj odbrani,Seha nas spasio.Fale Kerla,Bogicevic.Ali,da nam je neko nakon onog potopa od Hapoela rekao da cemo bit drugi na kraju polusezone i polufinale Kupa,svi bi potpisali odmah,iste sekunde.
Iznerviro me neki mladji majmun iza gola kad je skocio i poceo Amaru majku psovati.Niko nije reagovao.Doslo mi da mu skocim nogom u glavu i pobijem se sa njim i dvojicom mu havera,iako se nisam triput pobio za ovih 44 godine.Osim Milana Ribara koji je pokojni,mi nismo niti cemo imati ikada boljeg trenera od Amara.100%.Drugo je Svabo,imao je odlicne igrace,vrhunske.Cast pojedinima ali nas sjever je bas cemer.Svima savjetujem da ako su sami i idu tamo,nek ponesu neki mp3 i slusalice u uho da se manje zivciraju zbog satro navijaca.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 21 nov 2010, 12:02

[youtube][/youtube]
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 nov 2010, 13:10

slika

:lol:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 nov 2010, 13:12

ellaxaz je napisao/la:slika

:lol:
Makni taj smajli neki ce te pogresno shvatiti. 8-)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 nov 2010, 13:18

nime_tm87 je napisao/la: Makni taj smajli neki ce te pogresno shvatiti. 8-)
Nek puknu ******* :lol: 8-)

adoni_tm87
Kontakt:

Post Postao/la adoni_tm87 » 21 nov 2010, 13:45

Zdravo svima zovem se Aldin i novi sam ovdje.Veliki pozzzz svim MANIJACIMA :)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 nov 2010, 13:57

adoni_tm87 je napisao/la:Zdravo svima zovem se Aldin i novi sam ovdje.Veliki pozzzz svim MANIJACIMA :)
Maticni broj ? :mrgreen:
Broj licne ? :mrgreen:

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 nov 2010, 14:01

nime_tm87 je napisao/la:
adoni_tm87 je napisao/la:Zdravo svima zovem se Aldin i novi sam ovdje.Veliki pozzzz svim MANIJACIMA :)
Maticni broj ? :mrgreen:
Broj licne ? :mrgreen:
Ja zelim biti anoniman :lol:
1921-2011

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 14:02

tm-ovac iz mase je napisao/la:potpisali još jedno veliko sponzorstvo (a nevalja Buki)
Potpisali ugovor i Buki je zaslužan, jel :mrgreen: Ne bih rekao. Zaslužan je za nešto drugo. Al nije pozitivno ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []