BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

B0SANAC
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la B0SANAC » 20 nov 2010, 18:19

[youtube][/youtube]
:mrgreen: :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 nov 2010, 18:23

Jbt, pa ovo je u top promašajima svih vremena. Opet vas nisam gledao(jbg), ali sam imao predosjećaj da će ova utakmica biti 1/2(još jednom hvala Mujdži što mi je nabacio koju marku na kladionici), tako da...Inače, ovo je 7. pobjeda Dortmunda na strani(nadam se da se nisam preračun'o). Stvarno je lijepo biti navijač Milionera; želim vam svu sreću u nastavku sezone, jer protiv Bayerna je sreća najpotrebnija.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 nov 2010, 20:28

14 bodova od bayerna, hmmmmm.....BVB hara bundesligom

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 20 nov 2010, 21:21

ronaldo99 je napisao/la:14 bodova od bayerna, hmmmmm.....BVB hara bundesligom
Neka Bayerna nema među prvih pet, to je važno, neka malo da prostora i ostalim klubovima ;)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 20 nov 2010, 21:23

Cestitke na pobjedi danas ali i za promasaj stoljeca :D :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 21 nov 2010, 02:39

promasaj :o :o :o :o :o :o :o :o :o
ser del barça es el millor que hi ha !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 nov 2010, 15:39

Interesantno da je dosadašnji "najveći promašaj" u Bundesligi također djelo igrača Borussije.
Frank Mill pred praznim golom Bayerna pogađa samo stativu. :D

[youtube][/youtube]

Ne vidjeh lijepo ko je branio, po frizuri bi se reklo da je Ž.M. Pfaff.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 nov 2010, 16:26

geronimo je napisao/la:Interesantno da je dosadašnji "najveći promašaj" u Bundesligi također djelo igrača Borussije.

[youtube][/youtube]

Joj lafa, štima se pola sata i na kraju ništa. :lol: Ali najjača mu je reakcija na kraju. :? :lol:

Zasad sve rekorde rušimo :arrow: i slavne i neslavne. :lol:

Ukleti Olympiastadion. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2010, 17:38

Hare_BvB je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Interesantno da je dosadašnji "najveći promašaj" u Bundesligi također djelo igrača Borussije.

[youtube][/youtube]

Joj lafa, štima se pola sata i na kraju ništa. :lol: Ali najjača mu je reakcija na kraju. :? :lol:

Zasad sve rekorde rušimo :arrow: i slavne i neslavne. :lol:

Ukleti Olympiastadion. :twisted:
Na ovom klipu se vidi ono o cemu sam pricao, o prijateljskim odnosima navijaca HSV-a i BVB-a. Prije par godina, a sigurno Vas je vecina zaboravila i zemljak Sushija (Takahara) je imao promasaj stoljeca u dresu HSV-a na utakmici protiv Bielefeld-a, a nikako ne mogu da nadjem taj video klip.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2010, 12:01

BvB je i ovo uspio dobiti :neee: Bem ti prečku da ti bem! u 3 minute oni okrenu rezultat i opet im se sve pokolopi. Ovo je već za popizdit. Zadnji puta kad je neko tak razaro po kvartu, to je bio Wolfsburg pod Magathom, ali čak se niti njima nije tak sve poklapalo...Realno bi bilo da su odigrali X ali pošto BvB danas igra "neralno", ova pobjeda me ništa ne čudi. Velikim koracima Bvb grabi prema naslovu. Kolko će još bodova hapiti prije zimske stanke pitaj Boga. Bayern u ovom trenutku više sigurno nije glavni konkurent za naslov nego to mora biti LUZERkusen koji prvu tekmu poslije zimske stanke igra protiv BvB-a...

Auf gehts BvB! :(
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 nov 2010, 12:51

anton 1983 je napisao/la:BvB je i ovo uspio dobiti :neee: Bem ti prečku da ti bem! u 3 minute oni okrenu rezultat i opet im se sve pokolopi. Ovo je već za popizdit. Zadnji puta kad je neko tak razaro po kvartu, to je bio Wolfsburg pod Magathom, ali čak se niti njima nije tak sve poklapalo...Realno bi bilo da su odigrali X ali pošto BvB danas igra "neralno", ova pobjeda me ništa ne čudi. Velikim koracima Bvb grabi prema naslovu. Kolko će još bodova hapiti prije zimske stanke pitaj Boga. Bayern u ovom trenutku više sigurno nije glavni konkurent za naslov nego to mora biti LUZERkusen koji prvu tekmu poslije zimske stanke igra protiv BvB-a...

Auf gehts BvB! :(

Sta se to poklapa??? Mainz dobio Gladbach u gostima i ostao na 7 bodova razlike.To sto Bayern igra losu polusezonu,ne znaci da se Borusiju poklapaju rezultatu...s druge strane da nije bilo historijskog promasaja Kube ta precka ne bi bila vazna...I slazem se za Leverkusen,apsolutno glavni kandidat uz BVB za prve 3 pozicije...poslije njih Bayern

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2010, 13:47

adnan24 je napisao/la: Sta se to poklapa??? Mainz dobio Gladbach u gostima i ostao na 7 bodova razlike.To sto Bayern igra losu polusezonu,ne znaci da se Borusiju poklapaju rezultatu...s druge strane da nije bilo historijskog promasaja Kube ta precka ne bi bila vazna...I slazem se za Leverkusen,apsolutno glavni kandidat uz BVB za prve 3 pozicije...poslije njih Bayern
Pa jel je Freiburg u 90-oj minuti stepo prečku? Dal BvB igra predobru sezonu, onak kak to niko nije očekivao? Kad igraš ovak dobro sa ovakvim kadrom onda je neminovno da iza tebe stoji prevelika doza sreće htio to neko priznati ili ne ;) BvB je sigurno zasluženo prvi, tu se nema kaj reč. Samo kad vidim kolko bodova imaju onda normalno da me to frustrira kad znam da oni za to nit nemaju prvih 11, nit kadar, niti u TEORIJI ekipu za ovakav pothvat. Teorija ipak nije praxa pa zato BvB i je prvi na tablici sa ovakvim skorom. Bayern igra ispod svojih mogučnosti, dok Kusen recimo igra realnu sezonu, ali zato je BvB debelo iznad svojih mogučnosti i oćekivanja. Gle Bayern jer recimo prošlu sezonu u LP odigrao iznad svojih mogučnosti, potrefilo mu se puno stvari i imali su sreće te su na taj način došli do finala, no to prije sezone niko nije oćekivao...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 nov 2010, 14:36

anton 1983 je napisao/la:
Pa jel je Freiburg u 90-oj minuti stepo prečku? Dal BvB igra predobru sezonu, onak kak to niko nije očekivao? Kad igraš ovak dobro sa ovakvim kadrom onda je neminovno da iza tebe stoji prevelika doza sreće htio to neko priznati ili ne ;) BvB je sigurno zasluženo prvi, tu se nema kaj reč. Samo kad vidim kolko bodova imaju onda normalno da me to frustrira kad znam da oni za to nit nemaju prvih 11, nit kadar, niti u TEORIJI ekipu za ovakav pothvat. Teorija ipak nije praxa pa zato BvB i je prvi na tablici sa ovakvim skorom. Bayern igra ispod svojih mogučnosti, dok Kusen recimo igra realnu sezonu, ali zato je BvB debelo iznad svojih mogučnosti i oćekivanja. Gle Bayern jer recimo prošlu sezonu u LP odigrao iznad svojih mogučnosti, potrefilo mu se puno stvari i imali su sreće te su na taj način došli do finala, no to prije sezone niko nije oćekivao...

A jel prije te precke Kuba promasio prazan gol??? To nije sreca za Freiburg ili se to ne broji??? To sto nije niko ocekivao nema veze sa srecom...sve i jedan bod koji smo osvojili je zasluzen samom igrom na terenu.Sto se tice ekipe mozes ti misliti da je dobra ili losa ali opet se sve svodi na igru koja je ove sezone odlicna. Slazem se ipak da je ovaj broj bodova malo nevjerovatan i sigurno da se ovim tempom ne moze nastaviti jer bi u suprotnom osvojili "100" bodova ali isto tako sa ovom bodovnom zalihom mozemo sebi dozvoliti i poneki kiks do kraja sezone. Ja i dalje ne smatram da smo mi prvi favoriti za titulu i kriza ce sigurno doci u nekom trenutku ali trenutno nema razloga da se osporava ovaj "uspjeh"...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2010, 14:41

adnan24 je napisao/la:
A jel prije te precke Kuba promasio prazan gol??? To nije sreca za Freiburg ili se to ne broji??? To sto nije niko ocekivao nema veze sa srecom
Pa to ti i kažem, Bvb ne plača za svoje greške ;) I to je sreća. Mislim ja ne znam kako ti interpretiraš sreću, ali u mojim očima to je tako. bvB se podosta Ghnoji i bez tih Ghnojeva nebi stajali ovako visoko...
adnan24 je napisao/la: Ja i dalje ne smatram da smo mi prvi favoriti za titulu i kriza ce sigurno doci u nekom trenutku ali trenutno nema razloga da se osporava ovaj "uspjeh"...
Ja isto tako smatram da je bvb prvi kandididat za naslov, ali uz to ja želim dodati zašto je to tako...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 nov 2010, 14:48

anton 1983 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
A jel prije te precke Kuba promasio prazan gol??? To nije sreca za Freiburg ili se to ne broji??? To sto nije niko ocekivao nema veze sa srecom
Pa to ti i kažem, Bvb ne plača za svoje greške ;) I to je sreća. Mislim ja ne znam kako ti interpretiraš sreću, ali u mojim očima to je tako. bvB se podosta Ghnoji i bez tih Ghnojeva nebi stajali ovako visoko...
adnan24 je napisao/la: Ja i dalje ne smatram da smo mi prvi favoriti za titulu i kriza ce sigurno doci u nekom trenutku ali trenutno nema razloga da se osporava ovaj "uspjeh"...
Ja isto tako smatram da je bvb prvi kandididat za naslov, ali uz to ja želim dodati zašto je to tako...
E jbg. sad ovo postaje filozofiranje...po meni promasaj Kube i precka freiburga ponistavaju jedna drugu tako da niko nije profitirao...da je freiburg pogodio u toj devedestoj to bi vec bila sreca za freiburg poslije kubinog promasaja...i niko ne moze osporiti da bvb igra najbolji fudbal u ligi ove godine...ja cu samo reci da je bvb protiv leverkusena ostecena za cist gol kod 0-1 za Bayer da bi na kraju zavrsilo 0-2 ali suvisno je posmatrati meceve na taj nacin..

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2010, 14:55

Hare_BvB je napisao/la:Prvo me nazoveš licemjerom,pa ti ja citiram svoj post od prije par mjeseci u kojem sam izričito protiv odlaska Kringea. Onda me nazoveš lažovom. :shock: Kringe je odličan igrač, ali njegovo neslaganje sa Kloppom ga je mnogo koštalo. Ja sam i dalje za njegov ostanak, i nadam se da je moguće pomirenje sa Kloppom. Šteta bi bila da definitivno propadne onakav igrač , jer svoje kvalitete je dokazao mnogo puta u dresu BVB-a.
Pardon, ali ja nisam znao da je to tvoj post od prije par mjeseci, **** ipak nisam bio tu ;) I još nekaj moram reč, Kringe je sve samo nije ODLIČAN igrač i znam da se slažeš samnom u vezi toga :mrgreen: I još uvijek ja stojim iza toga da vama treba ŠPEK DMC pa taman morali prodati Kehla...

Kad sam napisao da je problem apsolviran u vezi DMC-ova, mislio sam na ovoj temi. Vratiš se par strana unazad i pročitaš. Kehl je među najboljim veznjacima u ligi, samo su ga povrede uništile. No to ne mora značiti da on ni naredne sezone neće odigrati cijelu sezonu. Ne možemo biti sigurni da će se on ponovo povrijediti, pa da ga otjeramo ko štene iz kluba radi ussranih 3-4 miliona njegove godišnje plate, ako i toliko ima.
Kako nemožeš biti siguran. Možeš itekako bit siguran jer on je takav igrač kod kojeg su povrede normalna stvar. To je nešto što se "zna", ali se pokušava zataškati. Pa pogledaj zadnje 3 godine i ako na konto toga ti nemreš donjeti zaključak, tvoj problem. Da se radi o klubu tipa Bayern kojem stvarno 3-4 milje nisu ništa onda bi to bilo okej, ali se radio o BvB-u i to im je najskuplje plaćeni igrač od kojege nemaju nikakve koristi ;)
Mora ostati, jer ako bude zdrav, njegovo neupitno znanje i iskustvo su dovoljni da vodi BVB u LP naredne sezone(pod uslovom da istu izborimo).
Ja neam ništa protiv toga, ako si dovedete DMC-a koji ima zavidne kvalitete i koji bi odmah bio kandidat za prvih 11. Neko ko bi čak bio ispred izvanrednog Bendera, ove sezone. Znači neki DMC koji bi košto, recimo od 5-10 milja. Ovisi o rezultatima BvB-a u ovoj sezoni...
Meni dosta, plus dobar back-up, npr. Bradley iz G'ladbacha.
E viš to je taj igrač koji košta 5-10 milja, makar je bliže petici, no on i nije zadnji vezni, nešto više tipa Sahin...
Zar trenutna situacija ne ide putevima sportskih uspjeha? :!: :?: :?
Po tebi, izgleda da nije, jer da bi imao uspjeh moraš possrati minimalno 50-ak milki za dovođenje igrača. :roll:
Zašto mi stavljaš riječi u usta. Ja ako sam spominjo cifre, onda sam reko da ako zemete prvenstvo ili uđete u LP, da bi trebali potrošiti 20-25 milja na 3 igrača da bi i u praxi ljudi mogli oćekivati ponavljanje slične sezone, znači da bi dva puta zaredom imali prave argumente u kadru da ulovite LP ;)
Koliko je nebitan taj dug za Bayern, govori i činjenica da su za prošlu sezonu uprihodovali rekordnu sumu od oko 350 miliona, a nijednog yebenog centa nisu izdvojili za dovođenje igrača. :?
To nije uprihodovo klub. Klub je uprihodovo oko 270 milja ;) Al treba vidjeti najnovije podatke di ćemo najvjerojatnije zbog ulaska u finale Lp, probiti granicu od 300 milja ;)
Eh pošto si toliko protiv Zorca i Watzkea, daj nam ti prijedlog koga bi volio vidjeti na njihovim pozicijima, kao muddonje spremne za veliki europski iskorak. :roll:

I ja bih volio da možemo dovoditi igrače po ćeifu, ali bato, ne ide to tako. Tu su ti potrebni benjaminsi, koje tim iz Dortmunda trenutno nema. :!:
Nisam ja protiv njih, nego oni se moraju moći prilagoditi novoj situaciji. Kad bvb ostvari uspjeh onda treba uložiti kunu više da bi se taj uspjeh ponovio, a ja nisam ziher da su oni spremni na takav podhvat.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 nov 2010, 21:06

Oplakah, kako ga samo skida. :D :D

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 22 nov 2010, 22:10

odavno se nisam vise nasmijao :lol: :lol: :lol: :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 nov 2010, 00:36

amerosm je napisao/la:Oplakah, kako ga samo skida. :D :D

[youtube][/youtube]
Dobarrrrr! :lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 nov 2010, 02:43

Joj moj lijepe boze sto ovaj anto kenja pa sa haretom zakuhat i adnanom e jbg drug to su ovdje glavni na ovom furomu i to sto ti pises ta filozofija se nikad nece desit u dortmundu dok su ovi ljudi na celu kluba i hvala bogu pa je tako i tako razmisljaju a ne ko ti ... Hare care upravu si za Bradleya super igrac za klupe i meni bi se jako svidio taj transfer a pogotovo bih me se svidjeo povratak REUSA naseg auuu kako bi nam on godio super igrac za krila uvijek bi mogao konkurisat za prvih 11 i mislim da ce se oko tog REUSA i podrudit Zorc ... Sto se tice te politike i toga BvB nece i ne smije praviti lude transfere ako izborimo LP e onda je moguce da ce se potrosit nekih 10 mio mozda jos koji vise i primarni cilj je zadrzati ove momke u klubu i dovest mozda jos jednog kvalitetnog za prvi sastav i jos nesto sirine za klupu i to je to nema tu puno price... Sto se Kringea tice stvarno mi je zao sto je momak propao steta bgm dobra radilica je bio ali eto jbg takva sudbina i takav igrac koji je bljesnuo samo 2 sezone kako treba kako god njega se treba rjesit nisu bas bili uvijek fer prema njemu iz uprave al jbg takav je to posao prima 2 miliona oni mu to daju tako da kad pogledas i mogu radit sta hoce s njeg... A sto se tice Kehla moj anto veze ti nemas jarane moj covjek je i kada ne igra glavni igrac dortmunda jer je uvijek tu na treningu u svlacionici daje savjete komanduje im i opominje jako jako bitan igrac zapravo najbitni nije dzaba kapiten.. Dakle bitan je i na terenu i van terena... I sto je najvaznije odbio je ugovor bayerna i to 2 puta u karijeri i odlucio se za BvB i zato smo mu mi navijaci odani i zahvalni a Kehl kad je spreman najbolji je RAZBIJAC u ligi bez ikakve price ... Pravi je lider i super igrac i on ce tu ostat jos svidilo se tebi ili ne ... Hajnala se treba rjesit to mi je jako zao jer super igrac ali eto ne uklapa se kod nas i njeg tusnut treba, zatim Kringea takodje nazalost je opao totalno a i kloppo ne gotiivi njegov karakter i ponasanje a njegov stil igre bi se mozda i mogao uklopit jer je slican KG trci radi trci radi ali eto , sto se tice dedea po meni bi bilo pametno produzit s njim ugovor al dat mu malo manje kesa jer dede je ipak legenda bvba... sto se tice transfera spominju se urby emanuelson iz ajaxa onda Jelle Vossen napadac Karim Bellarabi momak o kojem smo ja i hare vec pisali i mali rumun torje eh sad od ovog svega sta ce bit ne znam iskreno sumnjam da ce neko od njih prec nama... Ali sigurno ce bit promjena u zimu to je 100% ... Pomenuti hajnal, Kringe ce sigurno ic iz kluba i sigurno ce bit i jos neko iznenadjenje tako da ce i Zorc morat reagovat i nac neke zamjene dakle treba ocekivat neke transfere ali u manjim iznosima u zimu... Sledeci mec protiv Gladbacha bit ce to po mom misljenju pobjeda barem ja to ocekujem... ne pocjenjujem Gladbach koji moze itekako iznenadit ali ona njihova odbrana protiv onog naseg napada nema sta trazit kec ko kuca ... I onda slijedi euroliga protiv cernobilaca i tu ocekujem pobjedu i nadam se da ce nam se rezultat psg sevilla poklopit... Ovaj tempo i ovu igru bi mogli iznjet nekako do kraja polusezone mislim da cemo to uspjet jos i raspored nam je poprilicno dobar ... al me strah zimske pauze jer tad ce bit pritisak medija samoo na nama i ne znam kako ce nasi malci na to reagovat ali eto isto tako se nadam da ce ih klopp fino izolovat od medija i spustit na zemlju jer vrlo lahko se dobije cak i previse samopouzdanja nakon ovakvih rezultata pa se protivnici pocjene ali sredit ce to sve klopp abd... U svakom slucaju na dobrom smo putu al u svakom smislu ...

Ale ale ale ooooo BvB 09 !
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.