Druze prosla s 100% policom me izasla 660. Kakva ti je to racunica? I 66 kilovata motor.StrikeWarzone je napisao/la: ↑03 jan 2020, 23:10Oko 600 KM. I valjda 77kw a ne 66.
https://bihamk.ba/bs/usluge/registracija
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Registracija ide po kilovatima,ja imam pezoa 66 kw 520 km registracija.
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Pa ne možeš registrovat auto za 350 KM al nikako.Belmin6 je napisao/la: ↑03 jan 2020, 23:30Druze prosla s 100% policom me izasla 660. Kakva ti je to racunica? I 66 kilovata motor.StrikeWarzone je napisao/la: ↑03 jan 2020, 23:10Oko 600 KM. I valjda 77kw a ne 66.
https://bihamk.ba/bs/usluge/registracija
Evo bihamk kalkulator pa izračunaj.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Ne mogu za 350, ali nije ni 600 sigurno.
U mene otac svoju 307 s policom od 50% registruje za 470 maraka. 2.0 hdi 66 kw.
U mene otac svoju 307 s policom od 50% registruje za 470 maraka. 2.0 hdi 66 kw.
Petica od starog prva registracija 650 KM bila, 1.9 TDI 77kw
Stos u popustu je na osnovnu premiju osiguranja. Puni iznos police je npr. 480 KM, dok je na 50 % bonusa placas 240 KM. I onda racunas - putarina 75, tehnicki 70 KM (ovdje imas razlike zavisno od osiguranja), pa okolis 17 (i tu imas kriterije), porez na imovinu 50, taksa 10, stiker 5, BiHAMK 8 te jos neka pizdarija oko cvaje.
Uz neke dodatke otprilike oko 500 KM. Npr. za dvicu (1985), 51 kw, 1.6 benzin sa 50 % bonusa dodje 460.
Putarina za vozila preko 2000 kubika je 140 KM (primjer 2.2). Registracija je jeftinija za automobile u klasi sa manje kw.
Uz neke dodatke otprilike oko 500 KM. Npr. za dvicu (1985), 51 kw, 1.6 benzin sa 50 % bonusa dodje 460.
Putarina za vozila preko 2000 kubika je 140 KM (primjer 2.2). Registracija je jeftinija za automobile u klasi sa manje kw.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
77kw petica s 50% popusta. Cijena izmedju 480 i 520KM
Zivinice, to je cijena provjerena po svim osiguranjima.
Znaci to je max cijena za tvog s obzirom da je ktb 66kw.
Sad ne znam kako je u tvom mjestu...
Mia San Mia
- IlCapitano
- Kontakt:
Auto (golf 4) mi gubi snagu/vuču kad vozim brže. Primjetio sam na auto putu preko 120 odmah gubi. Mogu nastaviti voziti 120, ali ne ubrzava preko toga i kad spustim na recimo 60 i opet pritisnem gas jako jako sporo ubrzava, kao da pokušavam voziti 60 u petoj brzini, baš se osjeti da slabo vuče. Moram stati i ugasiti auto pa opet kad upalim ide normalno do 120 i tako u krug. Je li imao neko nešto slično?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- IlCapitano
- Kontakt:
Haha, ma možda bi nekako i mogao mada je na autoputu teško 
Prije je bilo na 160 pa onda 140, sad 120. Znači smanjila se ta neka granica pa se bojim da nije šta sa motorom problem.

Prije je bilo na 160 pa onda 140, sad 120. Znači smanjila se ta neka granica pa se bojim da nije šta sa motorom problem.
Malo sad googlam i ima još slučajeva sa smanjivanjem snage, uglavnom kažu da je turbina problem, treba je očistiti/promijeniti. Zna li neko koje su cijene i gdje je najbolje?
- muha milanez
- Kontakt:
Isti problem kod jarana na četvorki, EGR začepljen bio. Čišćenjem čađi se riješio problem, bar u njegovom slučaju. Radi se o 1.9tdi sa 66kw.IlCapitano je napisao/la: ↑04 jan 2020, 16:55Auto (golf 4) mi gubi snagu/vuču kad vozim brže. Primjetio sam na auto putu preko 120 odmah gubi. Mogu nastaviti voziti 120, ali ne ubrzava preko toga i kad spustim na recimo 60 i opet pritisnem gas jako jako sporo ubrzava, kao da pokušavam voziti 60 u petoj brzini, baš se osjeti da slabo vuče. Moram stati i ugasiti auto pa opet kad upalim ide normalno do 120 i tako u krug. Je li imao neko nešto slično?
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Kod mene je dvica tako gubila snagu i vuču i to u drugoj što je najgore (ko da može ići na više
), dobro je majstor pročistio, klapna i ostale stvari, karburator i nove svijećice, prodisala - dok nije zaledila neki dan 

- Centre forward
- Kontakt:

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Joj kad čujem te cijene registracija u pm
Dođite u Brčko ljudi i registrujte auta. 66 kw auto je nekih 350 KM max

Dođite u Brčko ljudi i registrujte auta. 66 kw auto je nekih 350 KM max
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Išao u subotu da pogledam 325i e92, stvarno sam očaran kako se vozi. Problem je što ima M branike, pretjerano je nizak, i ima nekakve sportske opruge pa svaki kamenčić osjetiš. Ali pozicija sjedenja (doslovno na cesti), odziv motora...ljepota.
Nakon toga pogledam jučer 330xd (dizel) i on mi se isto svidio iako je automatic, međutim osjetna je razlika između dizela i benzina. Helem, ovaj bi mi bio dosta povoljniji pa se još razmišljam. Na njemu je inače uklonjen DPF filter (fizički + softwarski), je li imao neko iskustva, ima li to nekih posljedica osim ekologije? Hoće li uvoditi kod nas ovo testiranje emisije na tehničkom?
Inače, ovaj put Sarajevo-Tuzla nije toliko problematičan koliko ljudi pričaju (prvi put vozim ovuda). Naravno, ne možeš preticati kako hoćeš, treba biti oprezan, ali cesta ko cesta nije loša. Malo nezgodnije noću doduše, bar sa mojim (lošim) svjetlima.
Nakon toga pogledam jučer 330xd (dizel) i on mi se isto svidio iako je automatic, međutim osjetna je razlika između dizela i benzina. Helem, ovaj bi mi bio dosta povoljniji pa se još razmišljam. Na njemu je inače uklonjen DPF filter (fizički + softwarski), je li imao neko iskustva, ima li to nekih posljedica osim ekologije? Hoće li uvoditi kod nas ovo testiranje emisije na tehničkom?
Inače, ovaj put Sarajevo-Tuzla nije toliko problematičan koliko ljudi pričaju (prvi put vozim ovuda). Naravno, ne možeš preticati kako hoćeš, treba biti oprezan, ali cesta ko cesta nije loša. Malo nezgodnije noću doduše, bar sa mojim (lošim) svjetlima.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
- IlCapitano
- Kontakt:
Bio kod majstora, turbina je problem, skroz slabo radi iako radi.muha milanez je napisao/la: ↑04 jan 2020, 18:29Isti problem kod jarana na četvorki, EGR začepljen bio. Čišćenjem čađi se riješio problem, bar u njegovom slučaju. Radi se o 1.9tdi sa 66kw.IlCapitano je napisao/la: ↑04 jan 2020, 16:55Auto (golf 4) mi gubi snagu/vuču kad vozim brže. Primjetio sam na auto putu preko 120 odmah gubi. Mogu nastaviti voziti 120, ali ne ubrzava preko toga i kad spustim na recimo 60 i opet pritisnem gas jako jako sporo ubrzava, kao da pokušavam voziti 60 u petoj brzini, baš se osjeti da slabo vuče. Moram stati i ugasiti auto pa opet kad upalim ide normalno do 120 i tako u krug. Je li imao neko nešto slično?

- StrikeWarzone
- Kontakt:
Ne znam kako raja stvarno ima zivaca da se pegla s tim.dizelima,turbinama itd radi 2l vise potrosnje. Sveti benzin !
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Opstepoznata stvar, samo eto izgleda nema raje iz Brckog ili okoline ovdje na forumu. Rođaka mi neka vectra od 90 i nesto kw izasla oko 500 KM, ako nije i jeftinije.
Golf 2 bi bio negdje oko 270
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma i u RS-u je isto jeftinije dosta nego u Federaciji
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.