Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

bosanskazvijer

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la bosanskazvijer » 04 jan 2020, 18:58

Raonffa je napisao/la:
04 jan 2020, 18:50
Gledam daje izjavu Igor Karačić, pičqka ni da spomene BiH, niti dobri niti loši, niti da zaželi sreću niti da ne zaželi. Smrdo pravi, danas najviše naložen isto kao i onda u Kataru.

Červar i Duvnjak nas nahvališe, ovo govvno ništa.
Duvnjak:

https://sportsport.ba/rukomet/duvnjak-b ... tvu/346782

Cervar:

https://sportsport.ba/rukomet/hrvatski- ... ila/346779

Samo ove dvije izjave trebaju pojedincima otvoriti oci, vrhunski ljudi iz svijeta rukometa nas hvale, ali nije valjda ni to dovoljno za ove dezurne "pljuvace" da prestanu pljuvati momke i selektora, nego da ih podrze kao sto i zasluzuju!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jan 2020, 19:01

Evo i Karačića sam prozvao, kaže "dobri STE" :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 04 jan 2020, 19:01

Raonffa je napisao/la:
04 jan 2020, 18:50
Gledam daje izjavu Igor Karačić, pičqka ni da spomene BiH, niti dobri niti loši, niti da zaželi sreću niti da ne zaželi. Smrdo pravi, danas najviše naložen isto kao i onda u Kataru.

Červar i Duvnjak nas nahvališe, ovo govvno ništa.
Pa sta reci o prodanoj dusi, sam od sebe je odvratan
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 04 jan 2020, 19:06

Dobra utakmica naše reprezentacije, vidi se izrażen timski duh i velika borbenost. Crne rupe i tehničke greške su smanjene i to je pohvalno. I dalje se patimo sa igračem više, nikako da uigramo dvije-tri tečne akcije za tu situaciju. Još jednom se pokazalo da je Prce svoje odigrao i da je napadački potpuno bezopasan. Bilal ga i dalje maksimalno forsira i Hamidoviću daje sve manje minuta, iako je momak jedini uz Panića koji ima top u ruci i može zabijati izvan 9m.Još jedna nerazumna odluka je da Ivo Karačić igra 50 minuta u prijateljskoj utakmici, probaj brate kako će izgledati igra sa Perićem ili Tarabokiom, kad ćeš ako nećeš u pripremama. Skontaj kojeg ćeš od njih dvojice voditi na prvenstvo jer moraš voditi dva lijeva krila da ti se ne dešava da ti srednji bekovi igraju krila. Odbrana dobra posebno kada su na terenu Vranješ-Terzić-Panić, od Benje se očekuje da vuče ekipu, danas dobar ali on može puno bolje. Šteta što je grupa na prvenstvu preteška i teško će biti doći do boda ili pobjede, ali barem ćemo imati za koga srcem navijati. :bih:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 jan 2020, 19:20

Ima li neko snimak da i mi koji nemamo rtl hrv mozemo da pogledamo?
Hvala

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2020, 19:25

LloriS je napisao/la:
04 jan 2020, 18:31
delinjo je napisao/la:
04 jan 2020, 18:17
ma dobro ljudi igraju sa 30 % realno,i logika nece rizikovati neku povredu par dana pred prvesnstvo na kojem su favoriti .....prijateljska utakmica nek je proslo bez povreda :D
Igraju qrac sa 30%, a mi cemo rizikovati jel, pa nismo ni mi igrali sa 100%, a Hrvatska je tek 7 favorit prvenstva i tesko da ce izboriti i polufinale, Francuska, Danska, Norveska i Njemacka su sigurno kvalitetniji, a tu su i Svedska i Spanija koje nisu nista slabije. Nasima cestitke za vecerasnji nastup i ne omalovazavaj ovaj remi sa tim "da su hrvati igrali sa 30%" smijesno je to, ljudi su kvalitetniji od nas to ne sporim al ovako govoriti i podcjenjivati nase sa tim je bezveze

naravno da nismo prijatelju ali ne moze se Hrvatska napaliti na nas kao mi na njih...mi smo za njih premali u ovom sportu sta ti je ...ljudi opusteno igrali ,mi smo malo jace igrali i to je to ...x realno ...vidjet cermo na prvenstvu ,valjalo bi da bude ovaj nivo pa cemo vidjeti na sta ce izaci :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2020, 19:48

Ovo je bio dobar nastup. Bilo je i dobrih elemenata u igri, ali prije svega je borbenost, zajedništvo i timski duh za pohvalu. Ako se tako nastupa, onda se protiv nikog nećemo obrukati, a znamo protiv kakvih giganata u grupi na EP igramo, tako da tu i u slučaju visokih poraza treba biti iza ove reprezentacije. Pogotovo zbog činjenice što je ova ekipa, kada se sve sabere i igrači koji su na raspolaganju i stanje u savezu, nadljudskim naporima otišla na EP, isto kao što je prije koju godinu to učinila s plasmanom na SP. Ponekad ispadne tako i neki bi želili predstaviti situaciju takvom, kao da se nije ovo EP proširilo, kao eto mi ne bi ni otišli. To su ta naša omalovažavanja i što mi nikad ne možemo uživati u trenutku.
A ove stvari poput nedavanja minutaže Periću i Tarabochiji to svakako jesu propusti Šumana. Šuman bi trebao tih par stvari ispraviti, prije svega bi po tom pitanju trebao na drugačiji način razmišljati.
Ali je po meni puno gora situacija, da ako mi doživimo debakl protiv Francuza npr, mi ćemo omalovažavati ovu reprezentaciju i opet će krenuti priča kako mi nismo za sporta, neće se tu opšte gledati da su na drugoj strani Francuzi.
A treba nam ovakav pristup ko večeras, treba pokušati i ne predati se unaprijed. A nekako vjerujem protiv Portugalaca u pozitivan rezultat iako su oni napredovali. Protiv ove dvije sile se treba boriti pa vidjet ćemo...Naravno da je skoro pa nemoguća misija.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 04 jan 2020, 19:57

delinjo je napisao/la:
04 jan 2020, 19:25
LloriS je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
04 jan 2020, 18:17
ma dobro ljudi igraju sa 30 % realno,i logika nece rizikovati neku povredu par dana pred prvesnstvo na kojem su favoriti .....prijateljska utakmica nek je proslo bez povreda :D
Igraju qrac sa 30%, a mi cemo rizikovati jel, pa nismo ni mi igrali sa 100%, a Hrvatska je tek 7 favorit prvenstva i tesko da ce izboriti i polufinale, Francuska, Danska, Norveska i Njemacka su sigurno kvalitetniji, a tu su i Svedska i Spanija koje nisu nista slabije. Nasima cestitke za vecerasnji nastup i ne omalovazavaj ovaj remi sa tim "da su hrvati igrali sa 30%" smijesno je to, ljudi su kvalitetniji od nas to ne sporim al ovako govoriti i podcjenjivati nase sa tim je bezveze

naravno da nismo prijatelju ali ne moze se Hrvatska napaliti na nas kao mi na njih...mi smo za njih premali u ovom sportu sta ti je ...ljudi opusteno igrali ,mi smo malo jace igrali i to je to ...x realno ...vidjet cermo na prvenstvu ,valjalo bi da bude ovaj nivo pa cemo vidjeti na sta ce izaci :mrgreen:

De se dogovori sa sobom , brukaš se je li sa 20% ili 30% ?
Možda je 10% na kraju bude , haj ga znaj ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2020, 19:59

bombaysaphire je napisao/la:
04 jan 2020, 19:57
delinjo je napisao/la:
04 jan 2020, 19:25
LloriS je napisao/la:

De se dogovori sa sobom , brukaš se je li sa 20% ili 30% ?
Možda je 10% na kraju bude , haj ga znaj ...
27 %
VOLIM ZELJEZNICAR!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 jan 2020, 20:02

delinjo je napisao/la:
04 jan 2020, 19:59

27 %
Jel i ti ocekujes 3.mjesto pa cak i eventualni skalp favoritima :kafa:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jan 2020, 20:04

BosniaBoston je napisao/la:
04 jan 2020, 20:02
delinjo je napisao/la:
04 jan 2020, 19:59

27 %
Jel i ti ocekujes 3.mjesto pa cak i eventualni skalp favoritima :kafa:
osvajamo ,rekao ovaj iznad general :kafa:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 jan 2020, 20:04

ne razumijem se u rukomet, tako da, meni su dobro igrali
naprijed rejal

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 04 jan 2020, 20:13

Ljudi ne budite naivni Hrvaska namjerno remizirala mogu su nas slomiti kad su god tjeli ofirno pušten x.Maric igra u odbrani zadnji napad čovjek u životu nije igro odbranu,sigurno dogovor selekcija da bi pokrili troškove na ovom turniru nije niko budala.kladara je čudo

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 04 jan 2020, 20:15

Cervar je najavio da ce puno sakrivati jer spijuni su na tribinama, vjerovatno je i Suman nesto sakrio nema potrebe da se u pripremnoj utakmici otkrivaju svi aduti.

Kod Hrvatske je jedino Karacic bio na nivou, izderao se na saigrace na svakoj minuti odmora.

Na pripremama prije velikog takmicenja mozda ne treba ni pokazati puno, sad ce i Portugal i Francuska i Norveska ozbiljnije shvatiti BiH a bolje bi bilo da su opusteni i misle da ce lako. Vjerovatno i hoce lako jer ipak su Francuzi i Norvezani svemirski brod za BiH, ali faktor iznenadjenja nekad zna dovesti do rezultata, iznenadis protivnika udje mu voda u usi i mozes do egal zavrsnice.
Sa druge strane, ovo moze malo igrace ohrabriti, da vise vjeruju u sebe.

Ko god prati rukomet zna da na evropskom i svjetskom prvenstvu nema ovakvih utakmica, igraju se razbijacke odbrane posebno najjace ekipe, ne rotira se ovoliko i igraju glavni igraci dok god mogu. Ko ima siru klupu i izdrzljivije igrace, osvaja medalju.

Za kladionicu se slazem, vrlo moguce da je namjesteno, cim je 14 koeficijent na remi sto ne iskoristiti. U rukometu je to cak i cesta pojava, Karabatic i jos par Francuza su svojevremeno zamalo karijeru zavrsili zbog namjestanja utakmica, kaznjeni su na sudu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 04 jan 2020, 20:23

Bilal Suman, prosle kvalifikacije nas odveo u baraz da nije onog slucaja bilo. I sad nas po prvi put odveo na Evropsko prvenstvo u historiji drzave. Doveo kao pomocnog svijetsko ime rukometa, i uz to bivseg reprezentativca. Odma kad je dosao vidilo se da je pokrenuo jednu finu pricu, zazivio nas prakticno, i rezultati toga se vide. Svaka mu cast, i sad dodju neki i pljuju ko je izabran kao 3 opcija na jednoj poziciji. Normalno da ces izabrati igrace sa vise rutine, jer u nekim situacijama je vaznije imati takve igrace nego ko neko ko je mozda za nijansu fizicki spremniji. Da ne pricam o sve onome van terena koje je bitno na ovakvim turnirima. Za nesto vise nam je potreban kontinuitet, a mi imamo potencijal jer imamo tradiciju rukometa.

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 04 jan 2020, 20:42

effe_sa je napisao/la:
04 jan 2020, 19:48
Ovo je bio dobar nastup. Bilo je i dobrih elemenata u igri, ali prije svega je borbenost, zajedništvo i timski duh za pohvalu. Ako se tako nastupa, onda se protiv nikog nećemo obrukati, a znamo protiv kakvih giganata u grupi na EP igramo, tako da tu i u slučaju visokih poraza treba biti iza ove reprezentacije. Pogotovo zbog činjenice što je ova ekipa, kada se sve sabere i igrači koji su na raspolaganju i stanje u savezu, nadljudskim naporima otišla na EP, isto kao što je prije koju godinu to učinila s plasmanom na SP. Ponekad ispadne tako i neki bi želili predstaviti situaciju takvom, kao da se nije ovo EP proširilo, kao eto mi ne bi ni otišli. To su ta naša omalovažavanja i što mi nikad ne možemo uživati u trenutku.
A ove stvari poput nedavanja minutaže Periću i Tarabochiji to svakako jesu propusti Šumana. Šuman bi trebao tih par stvari ispraviti, prije svega bi po tom pitanju trebao na drugačiji način razmišljati.
Ali je po meni puno gora situacija, da ako mi doživimo debakl protiv Francuza npr, mi ćemo omalovažavati ovu reprezentaciju i opet će krenuti priča kako mi nismo za sporta, neće se tu opšte gledati da su na drugoj strani Francuzi.
A treba nam ovakav pristup ko večeras, treba pokušati i ne predati se unaprijed. A nekako vjerujem protiv Portugalaca u pozitivan rezultat iako su oni napredovali. Protiv ove dvije sile se treba boriti pa vidjet ćemo...Naravno da je skoro pa nemoguća misija.
Ovo ja cijelo vrijeme pricam, potpisujem od rijeci do rijeci. 👍

Zna i malo dijete da ima raznih propusta u igri, ali mi nemamo sta izgubiti protiv takve 2 velesile, kandidata za medalje i Portugala koji je dobra i ozbiljna ekipa!

Momci neka ostave srce na terenu i neka se vidi ovakva zelja, niko normalan im nece zamjeriti.
Taman da izgube i 7-8 razlike, Francuzi su to, nije sramota, jer npr. Srbija izgubi 14 razlike (40:26) od njih, a i vece repke od nas su gazili i sa +10.
Ne treba poraz predstavljati kao uspjeh, daleko od toga, ali je lekcija iz koje pametni ljudi izadju samo jaci.

Sretno momci i vi ste ponos drzave! 🐲🇧🇦

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2020, 20:51

I ja sam misljenja da su peric i hamidovic mogli dobiti vise minuta. Al mislim da Šuman s spremao za Norvesku oni igraju fantasticno brzi centar tako da nema prilike da se mjenjaju hamidovic i peric napad odbrana. Recimo da je to ideja da nema puno izmjena napad odbrana

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 04 jan 2020, 21:00

Vranješ danas **** pravo, kao i Panić koji je danas zablistao

U fazi odbrane igrali smo kao Kineski Zid ili kao švicarski sir osobito kada maslac prsti Vegar igra. U kontrama uvijek usporavanje koje je po meni nepotrebno bilo, ali OK

Buric na razini kao i uvijek, steta Malinovica - nadam se da je sve OK, Karacic isto sa dvije lijeve kada ulazi na šut gdje je 3-4 zicera fulao debilno. U svakom slučaju jako dobra izvedba i nismo stali na -4 nego smo se jako brzo vratili i na kraju je to bilo presudno
Mostar u srcu, Velež do groba

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 04 jan 2020, 21:01

Gledao Francusku i Norvesku jucer, Francuzi su stvarno bomba imaju po dva jednako dobra igraca na svakoj poziciji.
Desno krilo Abalo i Porte, desni bek Remilli, Mem i Richardson, ne znas koji je opasniji. Richardson igra i srednjeg beka. Na crti Sorhaindo, Fabregas i Tournat, sredinu drze Rich, Karabatic i nadolazeca zvijezda Elohim Prandi, najbolje je sto Rich moze igrati desnog a Nikola i Prandi i lijevog vanjskog, zato nema Nguesana i lijevog beka igra Lagarde. Lijevo krilo vjecni Guigou i uz Prandija jos jedno pojacanje PSG od naredne sezone, Grebille.
Ne znas ko je jaci, jedino sto imaju dosta mladih igraca pa vjerovatno ce im trebati jos godinu dvije da se ekipa galvanizuje, sto bi reko Ciro.

Norveska nikad jaca, Berge je slozio odlicnu ekipu a ruku na srce nikada nisu ni imali ovako jake igrace. Bekovska linija Sagosen, Johannessen, Rod/Reinkind je ubitacna, krila jako dobra, crta malo slabija jer nema Myrhola, na golu Bergerud iz Flensa. Igraju brzo, ubitacno, run and gun, mislim da njima nece odgovarati nasa spora igra i pokusace to ubrzati a Bilal valjda nece nasjesti na tu zamku. Sa njima se niko ne moze nadtrcavati, Norveska i Danska ako ubrzaju utakmicu gotovo je.

Francuzi njeguju drugi sistem, sporije ali granitno u odbrani. Imaju dobru tranziciju, kad udju u ritam ubitacni su. Iskreno ne vidim kako BiH moze parirati njihovoj igri. Norveskoj se vec moze suprostaviti nekim taktickim zamkama.

Portugal je danas dobio Rusiju, mnogi nisu svjesni da je to rukometna sila u nastanku. Mozda nece nikada zlatne medalje osvajati ali ce se marisati za medalje uskoro.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 04 jan 2020, 21:21

Gledam ove hrvati i da im nije ovi nasi hercegovaca oni bi bili u rangu estonije :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.