Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Italia
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Italia » 20 nov 2010, 00:55

dobro dosao brate bianconero :D
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

aquilani
Kontakt:

Post Postao/la aquilani » 20 nov 2010, 08:35

juventus 0244 je napisao/la:Dobro dosao i napisao mnogo postova na ovoj temi.
dobro dosao brate bianconero :D
Hvala vam :)
Forza Juve !
Quando ti vedo in campo sei la cosa piu bella che ce...109 anni di storia non si cancellano con un processo ridicullo...by Del Piero !

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 20 nov 2010, 08:45

moramo u januaru kupit centarfora ,bas onog teskog napadaca, makar posudit, al da sta valja, trebalo bi nam jedno 10 golova od takvog napadaca, pa da budemo sigurno za 4 mjesto i vise, a ako bi sta uboli kvalitetno moze i skudeto :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

aquilani
Kontakt:

Post Postao/la aquilani » 20 nov 2010, 08:50

JuveSissoko je napisao/la:moramo u januaru kupit centarfora ,bas onog teskog napadaca, makar posudit, al da sta valja, trebalo bi nam jedno 10 golova od takvog napadaca, pa da budemo sigurno za 4 mjesto i vise, a ako bi sta uboli kvalitetno moze i skudeto :mrgreen:
Da slažem se u potpunosti sa tobom,jer napadači nam i nisu čemu.Ja bih najviše u dresu Juvea volio vidjeti Benzemu,ali teško da se to desi.Ove sezone teško do Scudetta,ali sljedeća sezona bi mogla biti naša !
Quando ti vedo in campo sei la cosa piu bella che ce...109 anni di storia non si cancellano con un processo ridicullo...by Del Piero !

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 20 nov 2010, 09:21

Juve ce na kraju sezone biti ekipa sa najvise nerijesenih rezultata..a sto se tice transfera,volio bi vidjeti il Neymara il Suareza il Benzemu..Dzeku ne bi volio,ne znam,postao mi je antipatican,Adebayora niposto-ne mogu ga ocima gledat kao i onog **** Lopeza..uglavnom,pred nama je sve..nadam se seriji dobrih rezultata i volio bi da odmah ispadnemo iz Europa Lige jer nismo kompletni u tom natjecanju..znam da ce se Juve izvuc iz ovih problema,samo da nas povrede zaobidju,tu smo baksuzi da nas nema..NEXT STOP Genoa FC.. 0-2 Krasic,Del Piero :D :D :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 20 nov 2010, 14:08

ne sanjajte bezveze.. najvise sto mozete dobiti jeste Matri.. i nista ivse.. ;)

aquilani
Kontakt:

Post Postao/la aquilani » 20 nov 2010, 14:43

Italia je napisao/la:ne sanjajte bezveze.. najvise sto mozete dobiti jeste Matri.. i nista ivse.. ;)
pa dobro ni matri nije toliko loš,dapače prošle je sezone rasturao,a i ove sezone je skoro pa isti !
Ali,kako čitam Marotta je upitao upravu Reala u vezi Benzeme,a vidjet ćemo koliko je to tačna informacija !

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 20 nov 2010, 18:15

Amauri je jeo djecu malu dok je igrao u tim malim provncijskim klubovima.. tako da to nista ne znaci.. a Benzema je samo san.. iskreno.. nema sanse da ga dovedemo, ali neka postoji neka nada..

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 21 nov 2010, 00:31

aquilani je napisao/la:
Italia je napisao/la:ne sanjajte bezveze.. najvise sto mozete dobiti jeste Matri.. i nista ivse.. ;)
pa dobro ni matri nije toliko loš,dapače prošle je sezone rasturao,a i ove sezone je skoro pa isti !
Ali,kako čitam Marotta je upitao upravu Reala u vezi Benzeme,a vidjet ćemo koliko je to tačna informacija !

Nista ne bi imao protiv da se Benzema dovede. Dovesti ga sad u januaru na posudbu, i dati mu sest mjeseci da dokaze da svoje znanje :D ...inace, do sada su nas francuzi sluzili dobro, tako da... :D 8-)

Znaci, Benz u januaru, Dzeko na ljeto i babo ruc'o :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 11:01

U intervju-u za 'La Gazzetta dello Sport' klupska legenda Juventusa Pavel Nedved je govorio malo o svemu...

Nedvede, da li vam je 31 maj 2009 godine bio kraj ili početak? -Početak. Tog dana, drugi dio mog života je počeo. Bio sam sretan, uživao sam u tim trenucima a ljudi oko mene su plakali. To je bilo čudno i čarobno poslijepodne.

Kada i zašto ste odlučili prestati? -2006 godine sam se zakleo da ću Juventus vratiti na vrh. Nakon promocije i trećeg mjesta, moja glava nije više tolerirala trening kampove više. 2009 godine smo završili na drugom mjestu. Na skali posljednji stepen, i to vrlo visok, nisam mogao biti više od pomoći u svojoj 37 godini, trebali smo nekoga drugog. A Juve je imao projekat i ja nisam bio dio tog projekta. Moj agent Raiola pokušao me nagovoriti da nastavim, bilo je ponuda širom Italije, ali nisam se vidio u nekom drugom dresu.

Mourhino vas je želio u interu. Možete li nam reći nešto više o tom telefonskom razgovoru? -Kada sam čuo njegov glas bio sam veoma iznenadjen. Prvo me je pohvalio i onda je rekao 'Pavele trebam te kako bi osvojio prvenstvo'. Ali ja sam ga odbio odmah, moje srce mi nikada ne bi dopustilo da igram za inter.

Šta vam nedostaje najviše od calcia? -Svlačionica, okruženje, šale, rad.

Kako je vaše prijateljstvo sa Andreom Agnelliem počelo? -Prvi put sam ga vidio na terenu sa njegovim ocem Umbertom i tada me je pogodila ta slika : Juve je elitni klub ali i jedna velika porodica. Predstavio se sam, govoreći na engleski, zaboravljajući da sam ja bio u Italiji već pet godina. Nisam razumio ni riječ i onda smo se počeli smijati. Andrea i ja imamo mnogo sličnih karakteristika, sličnih ideala u našim vizijama calcia, i iznad svega, zajedniki san koji ne mogu otkriti, ali jednog dana će se ostvariti.

Vi ste u upravnom odboru u Juventusu. Ali šta su važe vaše obaveze iz dana u dan? -Nominacija me iznenadila i bila je to velika čast, nisam mogao reći 'NE' Andrei. Moj posao je da budem blizu momčadi, da idem na treninge i da zadržim dijalog izmedju Delneria, Marotte, Paraticia, Pessotta i da pomognem onima kojima pomoć treba.

Pa da li će te razgovarati sa Buffonom? -Vidjeli smo se nedavno nas dvojica i vidjet ćemo se ponovo uskoro. Razumijem njegovu patnju- kada ste udaljeni od tima sa dosta povreda, to boli. Možda će dolazak Gigia u Vinovo tu patnju malo ublažiti.

Da li već imate svoj ured u Juventusovom sjedištu? -Ne još. Kada Andrea nije tu budem u predsjedničkom uredu.

Čiji je posao teži, menadjera ili igrača? -Menadjerov. Igrač mora živiti kao ratnik,jesti, trčati i spavati. Menadjer mora na puno toga više da misli.

Kakav je Andrea kao igrač, kada igrate četvrtkom navečer? -Iznenadjujuče na početku sam mislio da će Andrea biti napadač medjutim igra kao vodja navale. On ima slične karakteristike kao ja, nervira se ako izgubimo, trči, bori se.Tehnički jako dobro se brani i onda kreće u napad. Četvrtak je jako posebna noć za mene. Tu se nalaze Juventini, navijači torina, interisti, odvjetnici, radnici, menadjeri, inžinjeri, svi. To je prelijepo.

Šta znači Calciopoli? -Duboku prazninu iznutra s kojom se borim da je opišem riječima. Znam koliko sam se znojio i koliko sam žrtvi napravio kako bi mi pobjedili. Osjećam da su ta dva Scudetta moja, i oni su ga oduzeli od mene.

Da li je Del Neriev Juve sprema pobjedivati? -Mi smo na pravom putu. Andrea je izabrao jako kompetentno osoblje, i ja vidim spokoj i predanost poslu. Postoje svi preduslovi za pobjednički ciklus,u Juventus, pobjedjivati je normalna stvar i to mora da bude jasno svima.

Kakav je Krasić? -Vrlo jak. Mi imamo nešto zajedničko, naš stil vodjenja kako bi napadali gol. Ima jako dobre ubačaje sad samo mora naučiti kako da šuta iz velike udaljenosti.

A kako je Del Piero? -On je mašina, uvijek u najvišoj brzini. Primjer. Očekujem da nastavi da igra jer ima pravu motivaciju koja ga tjera prema naprijed.

Ale kaže da je bolji od vas u golfu. Da li je to istina? -Pročitao sam riječi tog jadno čovjeka. Bolji je od mene, jer igra duže, ja sam počeo sa svojih 35 godina. I iz dana u dan sve sam bolji i bolji, zahvaljujući savjetima Dodo Molinaria.

Gdje vam je Ballon d’Or? -Uhhhhh...mislim da je u banci. Rekli su mi da je stavim tamo a ne u moj ormarić sa trofejima.

Vaša biografija se zove “My Normal Life.”(Moj normalni život). Da li je bila normalna vaša prava tajna? -Da. Moj otac mi je rekao 'Ti si sine čovjek kao i svi drugi, osim što ti vikendom igraš calcio 90 minuta.' Bio je u pravu.

Pavelino, vaš desetogodišnji sin, da li je dešnjak ili lijevak? -Dešnjak, ali učim ga kako da šuta sa obje noge. On igra košarku i calcio, protiv želje moje supruge. U neposrednoj blizini naše kuše nalazi se teretana gdje treniram njega i njegove prijatelje, gdje se zabavljamo. Provodim dosta vremena sa svojom obitelji kako bi nadoknadio izgubljeno vrijeme. Moja kćerka Ivana ima 13 godina i jako je slatka.

Nedvede da li ste se kad napili? -Svakako. Na kraju sezone, to je bila jedna od prvih stvari koju radio kako bi razbistrio svoju glavu.

Šta vam znači to da budete nekome kao primjer? -Mislim da je to malo pretjerano, ali čini me jako sretnim, to je još jedna Ballon d’Or. Ako je moja radna etika primjer djeci ja sam jako sretan.

Da li ima nešto što ste uradili a niste očekivali da će te ikada uraditi? -Napisao knjigu. Kao Michele?(Michele, je jedan od njegovih suigrača četvrtkom navečer i on je ko-autor i urednik knjige i veliki prijatelj Pavelov). Michele: 'Pavel četvrtkom pokušava ne pucati na gol. Jednom je ukrao loptu na sredini i letio je terenom, pogledao je prema gore ali nikoga nije bilo u kaznenom prostoru jer su svi bili umorni, kako li on samo uspjeva onoliko trčati? Tada je opucao loptu i pogodio prečku, njegovi protivnici su ga pogledali i smijali su mu se ali on se namrštio i rekao:' Nisam mogao učiniti ništa drugo.' i tada se vratio u sredinu smiješeći se.

Bravo legendo!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 21 nov 2010, 11:18

Reči koje će prijati navijačima Juventusa...

Gianluigi Buffon kaže da je normalno što je njegovo ime vest.

"To znači da imam nešto iza sebe i često se moje ime dovodi u vezu sa nekim kombinacijama oko prelaska u drugi klub", rekao je Buffon.

Ali, od toga nema ništa.

"Nema ni govora o odlasku. Pa, bio bih lud da napustim moj Juve, posle svega. Ne mogu da dočekam narednu nedelju kada počinjem sa laganim treninzima", kaže najbolji golman sveta koji će biti spreman u 2011.

8-)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 nov 2010, 11:21

Nedvede da li ste se kad napili? -Svakako. Na kraju sezone, to je bila jedna od prvih stvari koju radio kako bi razbistrio svoju glavu.
:mrgreen: jak lik skroz, prava legenda, a sto moze trcat hihi
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 21 nov 2010, 12:49

marchisio 0-1..bolji smo,ne moze Genoa meda.. :D :D :D

Unforgotten
Kontakt:

Post Postao/la Unforgotten » 21 nov 2010, 12:51

Italia je napisao/la:Reči koje će prijati navijačima Juventusa...

Gianluigi Buffon kaže da je normalno što je njegovo ime vest.

"To znači da imam nešto iza sebe i često se moje ime dovodi u vezu sa nekim kombinacijama oko prelaska u drugi klub", rekao je Buffon.

Ali, od toga nema ništa.

"Nema ni govora o odlasku. Pa, bio bih lud da napustim moj Juve, posle svega. Ne mogu da dočekam narednu nedelju kada počinjem sa laganim treninzima", kaže najbolji golman sveta koji će biti spreman u 2011.

8-)
Ovo preuzeto sa juvebalkan.com?
Prvak prve sezone PES6 sportsport.ba lige.

Kurt Cobain: "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 21 nov 2010, 12:54

milos 0-2........forzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 12:55

Kako danas igraju nemamm riječi.... :D

Miloš
Marchisio
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 21 nov 2010, 12:57

juveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee oleoeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 nov 2010, 13:02

Jao Krasica! :o :o
Koliko je njegov skor ove sezone sto se tice golova i asistencija?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

juve10
Kontakt:

Post Postao/la juve10 » 21 nov 2010, 13:13

krasic je danas odlican kao i cijela ekipa:-))))
ali ono sto mene licno najvise raduje i odusevljava su melo i aquilani

forza juve

GrandeJuve
Kontakt:

Post Postao/la GrandeJuve » 21 nov 2010, 13:14

Bravo bravo bravo JUVE bravo bravo!!!!!!!!!! :D
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.