KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Biko
Kontakt:

AYQ

Post Postao/la Biko » 16 nov 2010, 01:10

Evo pet kola su iza nas, mogu reci zadovoljavajuci bilans, jos da nije bilo kiksa protiv Zrinjskog, ali i ovako je dobro. S obzirom da volim analizirati statisticke podatke, interesovala me prosjecna indivudalna statistika igraca Bosne, a ona izgleda ovako:

Nermin Buza 8,7 min 3,5poena 1skok

Amin Hot 5,7 min 1p 0,7s

Marko Batina 26,8 min 7,4p 1s 1asistencija

Božo Đurasović 27,6 min 8,4p 4,4s 0,8a

Emir Zimić 18 min 4,2p 4,8s

Marko Radić 11,5 min 4,2p 1s 1a

Dženan Rahimić 26,6 min 15,3p 5,3s

Dino Hodžić 20,3 min 11p 1,6s 1a

Eldin Čamdžić 21,6 min 6 p 3,2s 1a

Filip Krušlin 24,8 min 13,8p 3,6s 1a

Ernad Mujić 11 min 4p 1s

Pašalić 30 min 10,4p 1,4s 3,4a
Muhamed

Pašalić, Čamdžić, Krušlin, Batina, Zimić, Đurasović su odigrali svih pet utakmica.
Buza, Hot i Radić su odigrali cetiri.
Rahimić i Hodžić tri, a Mujić jednu.
Residovic, Vukovic i Demic nisu niti jednu.

fera
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la fera » 16 nov 2010, 08:44

moram pohvaliti biku starog statisticara :D sta reci... krušlin, dino i dženo jedini nesto pokazuju. zimic... malo je reci da je smijesan pa ja da igram centra ne bi imao nesto puno drugacije statistike...
božo razocarenje... batinu i radica otjerati.
You are someone else I am still right here

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2010, 10:29

fera je napisao/la:moram pohvaliti biku starog statisticara :D sta reci... krušlin, dino i dženo jedini nesto pokazuju. zimic... malo je reci da je smijesan pa ja da igram centra ne bi imao nesto puno drugacije statistike...
božo razocarenje... batinu i radica otjerati.
bas sam pricao sa jednim forumasem na pocetku sezone da se bojim da ce ovako Bozo igrati kao nosioc i da je bilo bolje da smo zadrzali hajrica nego sto smo ganjali bozu
po meni bozo je dobar timski igrac, ali nije za nosioca igre i mislim da je bolje da igra na 3 vecinu vremena a da uskace na 4 jer nema ni visine niti je fizicki dominantan kao npr. milic koji je malo nizi, a igra 4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 16 nov 2010, 18:51

Sada su te mlade nade nase kosarke dobili veliku sansu ,ali izgleda nesto ne stima ...
Opet treba utakmicu da rjesava Kruslin ili Hodzic ,izgleda da oni imaju petlju ....
Zimic sada mora da se POKAZE i da da sve od sebe osim faulova ,jer je DZENO povrijedjen ...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2010, 22:13

CP3 je napisao/la:Sada su te mlade nade nase kosarke dobili veliku sansu ,ali izgleda nesto ne stima ...
Opet treba utakmicu da rjesava Kruslin ili Hodzic ,izgleda da oni imaju petlju ....
Zimic sada mora da se POKAZE i da da sve od sebe osim faulova ,jer je DZENO povrijedjen ...
pa kruslin je potpisao na 3 god, a hodzic na 4 pa tako su i oni nase mlade nade jedini problem je sto su do sada dobili jednu platu pa svi mogu otici kada hoce
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 nov 2010, 13:01

Utakmica sa Borcem se igra u 14.00 sati u Skenderiji...
Radi TV prenosa...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 nov 2010, 01:27

Dal ovo vrijedi gledat imam trening u 12h pa da se njega na tekmu.Imal šta od Bosne :(
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 nov 2010, 10:19

Na kojoj TV ce biti prenos i igra se sutra?
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 nov 2010, 10:42

storm_raider je napisao/la:Na kojoj TV ce biti prenos i igra se sutra?
U nedjelju se igra u 14. 00...
Ima na BHT...

Ostalo je samo ime.....

Kuuler
Kontakt:

Post Postao/la Kuuler » 21 nov 2010, 14:33

ima li gdje na netu prenos?
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija!!!

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 21 nov 2010, 16:00

zlatko jovanovic je bio najbolji igrac bosne danas
onakve suteve ni kobe ne uzima

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 nov 2010, 21:54

Kako losa utakmica danas, to je za nepovjerovati, obje ekipe su zasluzile da izgube...
Obje ekipe su igrale finu odbranu, korektno do kraja, ali u napadu je bilo problema, dok je funkcionirao pik u kojem je Jagodic pogadjao otvorene suteve na pasove Zlaje Borac se drzao, cim je poceo da masi i kad su se umorili, Borac je ostao bez ideje, bez primarnog napada..Tosic, Djurkovic nista, Jocovic postigao svoje, Vranjes nista, Kovacevic naravno ne moze biti ozbiljna opcija cak ni na ovom nivou...Ono sto treba istaknuti je strasan presing na Jovanovicu koji je Bosna igrala, poceo je Camac na njemu, poslije Hot, pa onda Dino, a Borac nema nijednog ozbiljnog playa vise...U jednom trenutku su se Jagodic i Djurkovic poceli prepucavati na parketu, mislio sam da ce da izbije tuca...
Suci katastrofalni, ne znaju ni sta sviraju, ni zasto ni kako...Bosna i Borac ce sigurno biti dvije prvoplasirane ekipe u ovoj Ligi...

Pasalic - Pa taj covjek je veceras upropastio 4 kljucna napada, maltene "carini" loptu 20 sekundi, onda krene u neko zabijanje bez ideje...Ali vrh popodneva je bila kontra i polaganje, sam nigdje nikog frajer ni obruc ne moze da pogodi :mrgreen: :mrgreen: ..

Hot - Mali je odigrao odlicnu odbranu, ne boji se da sutira, ne boji se da udje u duel, koristi svoje minute odlicno...Moze jos bolje, samo mu treba dati jos vece minute, stvarno nema potrebe za Radicem..

Hodzic - Vratio se poslije pauze, nije bio njegov dan, bice bolji sigurno...

Camdzic - Osim desnog ulaza nema nista u napadu, u odbrani je nas ponajbolji igrac...Mora vise da sutira i da se trazi u napadu, igra doduse i keca povremeno, ali mora da iskoristi ovu sansu sada, makar da ima jedno 7 - 8 poena u prosjeku...

Batina - Odigrao utakmicu sezone, bio nas najbolji igrac danas..Odigrao je odlicno kada je trebalo, imao onaj strahovit pad nakon sta ga je Vranjes udario, ali sve se dobro zavrsilo na kraju hvala Bogu...U utakmici kada se on "otkaci" kao veceras moze da igra, ali pretezno je u kanalu..

Kruslin - Pogodio one dvije vrlo bitne trojke, ali je promasio ono bacanje koje je moglo na kraju da bude kljucno..Siluje loptu, radi cega ne znam, da li je u pitanju napucavanje vlastite statistike ili nesto drugo, zelja za pobjedom, vidjet cemo...

Bozo - Maltene postojao samo tri minute na parketu, na pocetku trojka, i na kraju par vezanih poena, koji su i odlucili pobjednika, u odbrani maltene i ne postoji, u napadu ceka na trici i to je to...

Buza - Pokazuje da je igrac koji najvise koristi glavu u ovoj ekipi..Postigao je pet poena, ali igra glavom, steta sto samo to jos Dejo ne vidi, pa ga pocne da koristi sto vise, da malo Bozo sjedi na klupi duzi period i da se malo zamisli...On mora da ima 20 minuta u nasoj ligi, MORA...

Zimic - Ako kazem da veceras nije bio los kako zna da bude sve je receno, samo kako taj covjek za sve ove godine nije naucio da zagradi reket, da skoci i uzme loptu, da svaku loptu koju mu daju da zakuca, a ne polaze..Gledao sam zagrijavanje danas, covjek sutira 2/10 polaganja..Nijednom nije zakucao, NIJEDNOM...

Rahimic - Veceras losiji nego obicno, ali Dzeno je Dzeno uvijek se bori i gine, i to je to..Jednom je veceras istrcao kontru kao iz najboljih dana :D :D

Demic - Nije ulazio..Dejo daj momku sansu, ili pusti momka na miru....Postalo je degutatantno gledati kako se covjek pegla po klupi...Ako ne pokaze nesto, uredu nemoj da ga ubacas a ne ovako...Ima mjesta za 5 - 10 minuta sigurno...

Mujic - Nije ulazio...

U jednom trenutku Dejo mijenja Bozu i stavlja Kruslina, to je radio i prije..Samo mi nije jasno sta ocekuje da dobije s tim, da ubrza igru, a Muha u petorci :o :o :o

Ako se dobije tekma u Tuzli mislim da smo sigurno medju 4 ekipe...

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 nov 2010, 22:08

Lijepo je procitati nesto kao ovaj opsiran izvjestaj iznad. Ja nazalost danas nisam mogao prisustvovati - poslovne obaveze(nedjeljom :twisted: ).
U Tuzli jednostavno ne ocekujem pobjedu, mladi su previse, vrijeme je da se okliznu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 nov 2010, 11:08

neno#4 je napisao/la:Kako losa utakmica danas, to je za nepovjerovati, obje ekipe su zasluzile da izgube...
Obje ekipe su igrale finu odbranu, korektno do kraja, ali u napadu je bilo problema, dok je funkcionirao pik u kojem je Jagodic pogadjao otvorene suteve na pasove Zlaje Borac se drzao, cim je poceo da masi i kad su se umorili, Borac je ostao bez ideje, bez primarnog napada..Tosic, Djurkovic nista, Jocovic postigao svoje, Vranjes nista, Kovacevic naravno ne moze biti ozbiljna opcija cak ni na ovom nivou...Ono sto treba istaknuti je strasan presing na Jovanovicu koji je Bosna igrala, poceo je Camac na njemu, poslije Hot, pa onda Dino, a Borac nema nijednog ozbiljnog playa vise...U jednom trenutku su se Jagodic i Djurkovic poceli prepucavati na parketu, mislio sam da ce da izbije tuca...
Suci katastrofalni, ne znaju ni sta sviraju, ni zasto ni kako...Bosna i Borac ce sigurno biti dvije prvoplasirane ekipe u ovoj Ligi...

Pasalic - Pa taj covjek je veceras upropastio 4 kljucna napada, maltene "carini" loptu 20 sekundi, onda krene u neko zabijanje bez ideje...Ali vrh popodneva je bila kontra i polaganje, sam nigdje nikog frajer ni obruc ne moze da pogodi :mrgreen: :mrgreen: ..

Hot - Mali je odigrao odlicnu odbranu, ne boji se da sutira, ne boji se da udje u duel, koristi svoje minute odlicno...Moze jos bolje, samo mu treba dati jos vece minute, stvarno nema potrebe za Radicem..

Camdzic - Osim desnog ulaza nema nista u napadu, u odbrani je nas ponajbolji igrac...Mora vise da sutira i da se trazi u napadu, igra doduse i keca povremeno, ali mora da iskoristi ovu sansu sada, makar da ima jedno 7 - 8 poena u prosjeku...

Batina - Odigrao utakmicu sezone, bio nas najbolji igrac danas..Odigrao je odlicno kada je trebalo, imao onaj strahovit pad nakon sta ga je Vranjes udario, ali sve se dobro zavrsilo na kraju hvala Bogu...U utakmici kada se on "otkaci" kao veceras moze da igra, ali pretezno je u kanalu..

Kruslin - Pogodio one dvije vrlo bitne trojke, ali je promasio ono bacanje koje je moglo na kraju da bude kljucno..Siluje loptu, radi cega ne znam, da li je u pitanju napucavanje vlastite statistike ili nesto drugo, zelja za pobjedom, vidjet cemo...

Bozo - Maltene postojao samo tri minute na parketu, na pocetku trojka, i na kraju par vezanih poena, koji su i odlucili pobjednika, u odbrani maltene i ne postoji, u napadu ceka na trici i to je to...

Buza - Pokazuje da je igrac koji najvise koristi glavu u ovoj ekipi..Postigao je pet poena, ali igra glavom, steta sto samo to jos Dejo ne vidi, pa ga pocne da koristi sto vise, da malo Bozo sjedi na klupi duzi period i da se malo zamisli...On mora da ima 20 minuta u nasoj ligi, MORA...

Zimic - Ako kazem da veceras nije bio los kako zna da bude sve je receno, samo kako taj covjek za sve ove godine nije naucio da zagradi reket, da skoci i uzme loptu, da svaku loptu koju mu daju da zakuca, a ne polaze..Gledao sam zagrijavanje danas, covjek sutira 2/10 polaganja..Nijednom nije zakucao, NIJEDNOM...

Rahimic - Veceras losiji nego obicno, ali Dzeno je Dzeno uvijek se bori i gine, i to je to..Jednom je veceras istrcao kontru kao iz najboljih dana :D :D

Demic - Nije ulazio..Dejo daj momku sansu, ili pusti momka na miru....Postalo je degutatantno gledati kako se covjek pegla po klupi...Ako ne pokaze nesto, uredu nemoj da ga ubacas a ne ovako...Ima mjesta za 5 - 10 minuta sigurno...

Mujic - Nije ulazio...

U jednom trenutku Dejo mijenja Bozu i stavlja Kruslina, to je radio i prije..Samo mi nije jasno sta ocekuje da dobije s tim, da ubrza igru, a Muha u petorci :o :o :o

vidim da vise puta govoris veceras da momci nisu bili losi.... gdje si to ti bio sa njima sinoc ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

samo da se osvrnem na pocetak posta gdje govoris o jedinoj napadackoj opciji Borca piku... to je ono sto sam ja kontao da cemo mi igrati prosle sezone sa Zlajom u ekipi ali nista nije bilo od toga.
imao sam nekih obaveza tako da nisam mogao gledati utakmicu osim pola prve cetvrtine i drago mi je da smo pobjedili borca koji nas je znao uzeti u skenderiji i kad smo bili jaci nego juce...
You are someone else I am still right here

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 22 nov 2010, 16:03

Evo da i ja malo prokomentarisem ovu utakmicu. Iako je trebao biti derbi, na kraju se ispostavilo da su igrale dvije ekipe, od kojih ne znas koja je gora. Zaista je tuzno bilo ono gledati, ekipe nisu igrale toliko dobre odbrane, koliko su bile inferiorne i bezidejne u napadu. Nije mi jasno da Bosna, sve vrijeme gotovo igra jednu taktiku, to ne prolazi, a Dejo to opet forsira. Bosna i Borac, nema sumnje bice u najgorem slucaju medju prve cetiri ekipe, prije svega iz razloga sto nema adekvatnih konkurenata. Kad je rijec o ekipi Borca, vidjelo se da kad ne ide Zlaju i Jagodica, da su u velikim problemima. Sve govori cinjenica, da su u kljucnim trenucima morali ici na Sinisu koji je sve, a ne samo ofanzivni igrac :D. Zlaja se vecinu utakmice ispromasivao, ali je kasnije pogodio tricu koja je vratila Borac. Sto se tice Bosne, tesko je nekoga tu izdvojiti. Rahimic i Hodzic, nisu ni mogli biti bolji s obzirom da su propustili dvije prethodne utakmice zbog povrede. Covjek koji me iz utakmice u utakmicu razocarava sa svojim indolentnim ponasanjem je Bozo, ni sjena onog borbenog mladica od prosle sezone. Za Muhu, svaka rijec je suvisna, glumi zvijezdu i napada druge, a on iz ciste kontre ne moze poloziti. Nas drugi najbolji strijelac Kruslin , veceras potpuno neprepoznatljiv, sve vise dolazi na vidjelo da izuzev dobrog suta, nema nekih kvaliteta. Camdzic iako nema neke velike potencijale u napadu, dosta korektno igrao u odbrani i pokupio nekoliko skokova. Batina je po meni nepotreban, iako protiv Borca je bio nas najefikasniji igrac, ali dosta se ispucavao u prvih 7 kola. Svijetle tacke ove utakmice, su sigurno Hot i Buza. Hot je izuzetno sigurno vodio loptu ( za razliku od Muhe) i igrao veoma agresivnu odbranu. Buza i za ovo kratko vrijeme koje je igrao, pokazao da je jedan od najvecih potencijala nase ekipe i da uz vecu minutazu moze biti dobar igrac. Zimic ili nas vjeciti talenat, koji sa svojih 217cm treba da ima double double ucinak, a on je na nekih par poena i skokova. Protiv Borca je bio solidan, ali nista vise od toga. Momak jednostavno nema kvaliteta za Bosne i to je to, nevjerovatno da sa tolikom visinom se ne moze barem ni postaviti kako treba pri skoku, a tajming mu je cista 0, pa on skace kad je lopta vec pala. Eto da ne bude sve crno oko njega, jedna pohvala da je popravio slobodna bacanja :D .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 nov 2010, 14:30

Sinoc na sjednici UO opet nije postojao kvorum...Svaki put se dotakne novo dno.....Skupstina je vjerovatno 06.12. jer pojedini delegati ne mogu da prisustvuju zbog "poslovnih" putovanja....

Zbog velikog Nihada koji mora da ide u Kinu i slicno....

A klub nema para da isfinansira put i rucak igracima u Tuzlu...
Krajnje rjesenje ovdje je da finansijska policija udje u klub i da se sve preceslja..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 nov 2010, 14:32

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Kako losa utakmica danas, to je za nepovjerovati, obje ekipe su zasluzile da izgube...

Mujic - Nije ulazio...

vidim da vise puta govoris veceras da momci nisu bili losi.... gdje si to ti bio sa njima sinoc ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

samo da se osvrnem na pocetak posta gdje govoris o jedinoj napadackoj opciji Borca piku... to je ono sto sam ja kontao da cemo mi igrati prosle sezone sa Zlajom u ekipi ali nista nije bilo od toga.
imao sam nekih obaveza tako da nisam :D :D :D :D mogao gledati utakmicu osim pola prve cetvrtine i drago mi je da smo pobjedili borca koji nas je znao uzeti u skenderiji i kad smo bili jaci nego juce...
A gdje sam ja to napisao da su bili dobri :D :D :D ...Kako je Borac igrao mi smo trebali da ovo privedemo kraju sa plus 10....Bez obzira koliko god smo mi napadacki limitirani.....

Ostalo je samo ime.....

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 nov 2010, 15:07

Neno,
Ako nam dodje finansijska policija neki bi put u Kinu mogli zamjeniti putem u Nicaze sa narukvicama pride. Ukljucujuci bivse direktore, njihove familije i ostale.

Da se to dogodi nama bi svanulo.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 23 nov 2010, 17:15

Ništa, lijepo sendvič nek svak' sebi napravi, potrpaju u 3 auta, utale za benzin i pravac Tuzla :D :D :D

Ako bude falilo mjesta, evo mogu ja ako budem išao u tom pravcu, povesti jednog-dvojicu, napraviću im i sendviče :D :D :D

buhuhuhu dno!

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 23 nov 2010, 19:54

i v.d.predsjednika kluba danas je podnio neopozivu ostavku.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.