FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plava legija
Kontakt:

Post Postao/la plava legija » 21 nov 2010, 11:53

Rijetko idem na sjever jer su mi i stari i sva raja na Jugu.Al,eto firma mi dala besplatnu godisnju kartu pa ponekad udjem jer je brzi ulaz nego na Jugu.Koliko idem godina na Jug,nisam cuo one gadosti upucene ne samo Lazaru,nego i Amaru.Neznam sta hoce pojedinci,istina mogli smo ih natrpat u drugom poluvremenu sa iole boljim centarforom ali eto nismo,bio je propuh i u nasoj odbrani,Seha nas spasio.Fale Kerla,Bogicevic.Ali,da nam je neko nakon onog potopa od Hapoela rekao da cemo bit drugi na kraju polusezone i polufinale Kupa,svi bi potpisali odmah,iste sekunde.
Iznerviro me neki mladji majmun iza gola kad je skocio i poceo Amaru majku psovati.Niko nije reagovao.Doslo mi da mu skocim nogom u glavu i pobijem se sa njim i dvojicom mu havera,iako se nisam triput pobio za ovih 44 godine.Osim Milana Ribara koji je pokojni,mi nismo niti cemo imati ikada boljeg trenera od Amara.100%.Drugo je Svabo,imao je odlicne igrace,vrhunske.Cast pojedinima ali nas sjever je bas cemer.Svima savjetujem da ako su sami i idu tamo,nek ponesu neki mp3 i slusalice u uho da se manje zivciraju zbog satro navijaca.

1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921 » 21 nov 2010, 12:02

[youtube][/youtube]
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 nov 2010, 13:10

slika

:lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 nov 2010, 13:12

ellaxaz je napisao/la:slika

:lol:
Makni taj smajli neki ce te pogresno shvatiti. 8-)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 nov 2010, 13:18

nime_tm87 je napisao/la: Makni taj smajli neki ce te pogresno shvatiti. 8-)
Nek puknu ******* :lol: 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

adoni_tm87
Kontakt:

Post Postao/la adoni_tm87 » 21 nov 2010, 13:45

Zdravo svima zovem se Aldin i novi sam ovdje.Veliki pozzzz svim MANIJACIMA :)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 nov 2010, 13:57

adoni_tm87 je napisao/la:Zdravo svima zovem se Aldin i novi sam ovdje.Veliki pozzzz svim MANIJACIMA :)
Maticni broj ? :mrgreen:
Broj licne ? :mrgreen:

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 nov 2010, 14:01

nime_tm87 je napisao/la:
adoni_tm87 je napisao/la:Zdravo svima zovem se Aldin i novi sam ovdje.Veliki pozzzz svim MANIJACIMA :)
Maticni broj ? :mrgreen:
Broj licne ? :mrgreen:
Ja zelim biti anoniman :lol:
1921-2011

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 14:02

tm-ovac iz mase je napisao/la:potpisali još jedno veliko sponzorstvo (a nevalja Buki)
Potpisali ugovor i Buki je zaslužan, jel :mrgreen: Ne bih rekao. Zaslužan je za nešto drugo. Al nije pozitivno ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 nov 2010, 14:04

nikad_izvini je napisao/la:
tm-ovac iz mase je napisao/la:potpisali još jedno veliko sponzorstvo (a nevalja Buki)
Potpisali ugovor i Buki je zaslužan, jel :mrgreen: Ne bih rekao. Zaslužan je za nešto drugo. Al nije pozitivno ;)
o cemu se radi,moze i pp ako nije za javnosti
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 nov 2010, 14:07

nick je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:
o cemu se radi,moze i pp ako nije za javnosti
E ****, cuj nije za javnost to sto smo potpisali jos jedno sponzorstvo? :D Daj ba recite ? 8-)

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 21 nov 2010, 14:33

ZELJO MOJA je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje. To se više ne bi smjelo dešavati i na tom pitanju bi trebali poraditi ljudi u klubu. Treba se detektirati problem i riješiti ga. Šta reći o utakmici. Prvo poluvrijeme je sigurno najbolje poluvrijeme u 2010. godini, čak po igri bolje i od onog protiv Leotara kada smo im za 10-tak minuta uvalili pet komada. Kod izjednačenja Mešić katasrofalno pogriješio i dodao loptu igračima Rudara, pa ni danas odlični Šeha, iako je uspio zakačiti loptu nije uspio spasiti gol. Kod jedne greške Ćuluma Mešić se izvadio za grešku i spasio čist gol. Falio je Kerla. Stoperi su bili danas skroz loši. U drugom poluvremenu Savić u petercu Rudara dodaje na tri metra od gola loptu Vasiliću i on ne daje gol. Fualao je Lazo i E. Čolić čiste situacije. Savić mi je danas bio pravo dobar, isto kao i Višća, Stana u ofanzivi i genijalac Z. Zeba. Opet ponavljam da s kim ima Zeba bi sam pobjeđivao protivničke ekipe na Grbavici. M. Bešlija, dok se išlo preko njegove strane dobar, dok se u drugom dok je on igrao nije, osim jednom, krenulo preko njegove strane. Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. Danas ubjedljivo najbolji Zajko Zeba i Ibrahim Šehić. Sve u svemu ide se po planu i ako Bog da na proljeće po duplu krunu. Smrzao sam se ko ****, ali mi nije žao jer ja volim Želju i sa svojih skoro 50 dajem mu podršku odlaskom na utakmice. Bolesnici nikada ne odlaze iz Doline i od vog Želje. Željo je šampion.
drug sto se tice slabog odziva navijaca mislim da je u pitanju vrijeme odigravanja utakmice jer je danas normalan radni dan i sve skole su radile ,mislim da bi duplo vise bilo navijaca da se igralo u 20.00
Ma ljudi moji,ima tu svega,mislim na posjetu!
Naime,šta je hvalilo UPRAVI da za nagradu VJERNIM navijačima,koji su bodrili ŽELJU tokom čitave polusezone,ovu poslednju tekmu u jesenjem dijelu,OTVORE ŠIROM KAPIJE i ko hoče da dođe BUJRUM!
Ako može UPRAVA Borca sebi to da priušti,zašto ne može Nama Naša Uprava.Jedna tekma u jednoj polusezoni za nagradu navijačima nebi ih(upravu)puno koštalo!
Meni je sve jedno.Blizu stanujem i hvala Bogu mogu si priuštiti kartu u svakom momentu,ali neka Uprava malo skonta da ŽELJO (hvala Bogu)ima navijača i iz Kiseljaka,Hadžića,Hrasnice,Ilidže,itd,itd!Neka malo radi tih ljudi obrate pažnju,pa ne kažu-"Vjerni navijači,ova Vam je tekma za sve što ste Nas bodrili tokom čitavog prvenstva,te umjesto karte,popijte piće ili pojedite porciju čevapa",e to bi bilo šmekerski od uprave,A I NEK VIDE DUŠMANI,da nije sve u lovi(makar jednu tekmu).Pozdrav.
JER SI JEDAN JEDINI,JER SI NEPOBJEDIVI,Ž E LJ O MOJA LJUBAVI!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 21 nov 2010, 14:41

1921 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ako ste pročitali text kojim http://www.sportsport.ba izvještava o ovoj utakmici Željo-Rudar, onda vam može biti 100% upečatljivo, da je novinar koji se javlja u ovom TV izvještaju, kopirao izvještaj http://www.sportsport.ba od riječi do riječi.

To se zove originalnost... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 21 nov 2010, 14:43

AYAN je napisao/la:
1921 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ako ste pročitali text kojim http://www.sportsport.ba izvještava o ovoj utakmici Željo-Rudar, onda vam može biti 100% upečatljivo, da je novinar koji se javlja u ovom TV izvještaju, kopirao izvještaj http://www.sportsport.ba od riječi do riječi.

To se zove originalnost... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
na Sportsport ne pise da prvi gol rudara nije mogao biti snimljen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za zivot cijeli!

titula2010
Kontakt:

Post Postao/la titula2010 » 21 nov 2010, 14:43

Ne slazem se sa ovim slobodnim ulazom.Hocemo evropskog Zelju,a slobodan ulaz,e ne ide to tako.
Ja razumijem da se nema,ali se dobro ustedi na godisnjim kartama,a pomognes klubu!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2010, 14:55

titula2010 je napisao/la:Ne slazem se sa ovim slobodnim ulazom.Hocemo evropskog Zelju,a slobodan ulaz,e ne ide to tako.
Ja razumijem da se nema,ali se dobro ustedi na godisnjim kartama,a pomognes klubu!
Sve to stoji, ali opet treba nekad nagraditi navijace, bar jednom utakmicom. Pogledaj Shaktar koji svojim navijacima uvijek daje besplatno ulaz izuzev LP gdje UEFA-a trazi da se ulaznice placaju. Ja razumjem da mi nemamo jednog Rinata Ahmetova, ali eto svako ima svoje misljenje.
Prosle sezone sam pisao takodjer o terminima odigravanja utakmica, i mislim da bi Zeljo trebao svoje utakmice igrati Subotom u terminu od 19 ili 20 sati. Nedjelja je ne zahvalan dan za utakmice. Kao prvo ljudi se pripremaju za Ponedeljak, neko ko dolazi javnim sredstvima prevoza zna da su lijnije do njihovih mjesta rijetke, a Zeljo ima navijaca i u Vogosci i na Ilidzi i Hrasnici itd itd. Nije nama problem koji zivimo u ove cetiri opstine sto pripadaju gradu, mozes komotno pjeske otici i vratiti se, nego je problem za ove ljude koji dalje zive.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AdisManiacZ
Kontakt:

Post Postao/la AdisManiacZ » 21 nov 2010, 15:00

Evo jos jedna izjava:
[youtube][/youtube]
8-)

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 21 nov 2010, 15:30

Sezona zadovoljavajuca drugo mjesto i plasman u polufinale kupa sasvim dovoljno,i sto je najbitnije Amar i igraci se nisu palili i obecavali nam titule i da ce nam drugi gledati u pete kao sto su govorili drugi o nama.U proljece ce biti i bolje samo da nas Uefa ne suspenduje onda dzaba i igra i rezultat.Licno mislim da zbog tog rizika suspenzije i netreba dovoditi neka pojacanja i izlagati se trosku,jer i ovi igraci imaju kvalitet da uzmu titulu i kup,to jest imamo kvalitet za siguran izlazak u Evropu ako ne bude suspenzije.A ako ne bude suspenzije tek onda se treba pojacati kvalitetno za Evropu i sljedece prvenstvo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 15:32

amerosm je napisao/la:
titula2010 je napisao/la:Ne slazem se sa ovim slobodnim ulazom.Hocemo evropskog Zelju,a slobodan ulaz,e ne ide to tako.
Sve to stoji, ali opet treba nekad nagraditi navijace, bar jednom utakmicom. Pogledaj Shaktar koji svojim navijacima uvijek daje besplatno ulaz izuzev LP gdje UEFA-a trazi da se ulaznice placaju. Ja razumjem da mi nemamo jednog Rinata Ahmetova, ali eto svako ima svoje misljenje.
Prosle sezone sam pisao takodjer o terminima odigravanja utakmica, i mislim da bi Zeljo trebao svoje utakmice igrati Subotom u terminu od 19 ili 20 sati. Nedjelja je ne zahvalan dan za utakmice. Kao prvo ljudi se pripremaju za Ponedeljak, neko ko dolazi javnim sredstvima prevoza zna da su lijnije do njihovih mjesta rijetke, a Zeljo ima navijaca i u Vogosci i na Ilidzi i Hrasnici itd itd. Nije nama problem koji zivimo u ove cetiri opstine sto pripadaju gradu, mozes komotno pjeske otici i vratiti se, nego je problem za ove ljude koji dalje zive.
Već sam jednom pisao, nije mi mrsko ponoviti. Ne može klub reći igramo u tom i tom terminu. SAVEZ ti daje termine. Konkretno, utakmica sa Rudarom. Dav termina 13.00 i 16.00. Nema da biraš ko u granapu, ja bih da igramo u 20.00 :lol: Ako već pišeš, barem se uputi u problematiku.

A poređenje Želje i Šahtara je :roll:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 21 nov 2010, 16:29

U Kantonu Sarajevo je oko 70 osnovnih škola i u svakoj otprilike 500 učenika. To je 35000 djece. Kada bi se angažirala Uprava i u svaku školu u KS došla sa prijedlogom o dodjeljivanju godišnje ulaznice za djecu koja to žele i navijaju za Želju uz novčanu nadoknadu od 10-15 KM za tu ulaznicu uz recimo još jedan poklon u vidu šala ili kape FK Željezničar, mislim da bi na tome zaradili dosta novih navijača. Istina je da djeca ulaze besplatno na utakmice, ali bi im ovo bilo vrlo interesantno, a dobili bi i polklon. Uz prijedlog djeci da dobiju poklon i godišnju ulaznicu, također i roditeljima te djece koja su kupila tu kartu ponuditi polugodišnje ili godišnje ulaznice po već određenim cijenama. Potrebno je da Uprava dođe do kupca, a ne kupac do uprave. Ova akcija bi sigurno uspjela i omasovli bi se navijači. Ovo je samo jedan od prijedloga, ali o tome trebaju voditi računa ljudi iz marketinga, kako i na koji način privući ljude na stadione. TV reklama i niz drugih mogućnosti stoje na raspolaganju, ali se takvi projekti trebaju uraditi stručno, precizno i korektno. Ima ljudi koji bi za svoju djecu kupila tu jartu, a da ta djeca nikada ne otišla ni na jednu utakmicu. Kupili bi je jer vole Želju i sve što je za njega vezano. Znači Željo treba doći kupcu, a ne kupac Želji. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Mahalac7 i 32 gosta.